Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Incalzirea Globala

Creat de baaron, 30 Martie 2006, 05:02:38

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

LupinThe3rd

Citat din: bluemoon8520 din  20 Iulie 2007, 00:53:29
Daca te referi la documentarul pe care l-am recomandat eu ................. pot sa deduc ca nu l-ai vazut inca! Deci vizionare placuta!
Conform
http://en.wikipedia.org/wiki/Who_Killed_the_Electric_Car
la vinovati apar:
http://en.wikipedia.org/wiki/Who_Killed_the_Electric_Car#The_verdicts
CitatThe movie's conclusions:

Consumers — Guilty
Batteries — Not Guilty
Oil companies — Guilty
Car companies — Guilty
Government — Guilty
California Air Resources Board — Guilty
Hydrogen fuel cell — Guilty

Ai dreptate, nu am vazut filmul dar concluzia filmului e aceasi ca si a mea: piata a omorat masina electrica

Jakie:
La Teslamotors la buy scrie ca:
CitatPremium Buyer
$50,000 reservation payment
I would like the next available Tesla roadster slot. Current delivery estimate is July 2008.
sau
Patient Buyer
Citat$30,000 reservation payment
I understand that premium buyers will be placed ahead of me on the list. Current delivery estimate is on or before the fourth quarter of 2008.
si
Citatbase price: $98,000
iar la total
Citattotal: $98,950

Deci poti sa dai 50 sau 30 de mii avans la o masina de 100 de mii care o sa o primesti in 2008...
Tu ai face asa ceva?

Eu nu...

Nox

LupinThe3rd, jackie28t ti-a dat un exemplu cum ca exista deja masini 100% electrice (mai pe intelesul tau: realizata, brevetata, construita)... iar Tesla Roadster e o masina SPORT in caz ca nu ai observat.

Acum sa revenim la incalzirea globala...

LE: Exista si masini hibride (vezi Toyota Prius) care are un pret de maxim 25.000 $ si este catalogata ca fiind AT-PZEV (Advanced Technology Partial Zero Emission Vehicle). GM EV1, Toyota RAV4 EV, Honda EV Plus si altele erau catalogate ca ZEV (Zero Emission Vehicle).
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

DepthOfField

Eu am inteles ce a vrut sa spuna Lupin, si sunt de acord cu el din cate imi dau seama:
Masini electrice exista, dar sunt inca prea scumpe, iar lumea se uita la pret, asa ca ia masina conventionala ca e ieftina, testata si rastestata, si nu are chef de "experiente" pe bani multi. La fel a fost si cu unitatea CD-ROM sau DVD-Rom, la inceput tehnologia era foarte scumpa, si NEFEZABILA pentru piata. Cu timpul, datorita ADOPTARII pe scara larga, preturile au scazut.
E de inteles si tendinta MARILOR de a nu se da in vant dupa altceva nou, cata vreme se scot bani buni din ceea ce exista deja, testat si sigur. Legea afacerilor. Evident, nu inseamna ca sunt de acord, dar imi explicam ce se intampla.
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

Max C.

DepthOfField

Deci, exista! Reva de exemplu.
Dar...
CitatCum, sa nu am EU o masina de-aia mare, barosana?
Sa nu simt puterea motorului, acceleratia, torsul minunat al motorului?
Ce sa fac eu cu prostia aia, parca e multicar.
Unde naiba s-o incarc, ca unde ma duc, sar sigurantele la 13 Amperi consum de incarcare
Nu e de mine.
Vreau 4x4, adevarat, salbatic, sa schim eu vitezele cu mana mea, sa simt ca conduc acest monstru, nu jucarii de-astea
Citat din psihologia gandirii clientului mediu (barbat in general, adica cel putin 50% din clientela). Despre gandirea feminina, sa posteze aici o fata ;-)

Interesanta masinuta, dar, mai avem de lucrat la modul cum gandim, pana va reusi sa fie in preferintele noastre. Sau, sa ne oblige prin lege (dar atunci, ce ne facem cu democratia?)

cererea genereaza oferta. iar cererea, este de "masini adevarate".
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

LupinThe3rd

Ciuciulete, corect :). Exact asta vroiam sa spun. Piata si cei care participa la ea fac sa supravietuiasca sau nu produsele...
Probabil incetul cu incetul se va trece in zona de motoare electrice sau de hibrizi...
Per moment Reva nu prea e considerat masina
CitatThe G-wiz is presently exempt from most crash test rules, because its size allows it to be classed as a quadricycle instead of a
http://en.wikipedia.org/wiki/REVA
Eu ma gandesc din ce in ce mai des la varianta cu scooter-ul... Singura problema e ca pe unde sunt eu ploua destul de mult, in general...
Personal cred ca piata o sa regleze incetul cu incetul totul... Cand pretul benzinei o sa fie suficient de mare atunci o sa trecem la baterii...

Max C.

@Ciuciulete
Asa este mai avem de umblat la "stilul" gandirii!
Decat sa ne gandim la ceva practic mai repede ne falim cu masinile noastre mari si bengoase....dar poate ne vom destepta ...candva...

Arckadii

Mare atentie!!! COD ROSU

Vineri vremea va fi caniculara dupa-amiaza in cea mai mare parte a tarii, cu valori maxime de temperatura cuprinse intre 31 de grade pe litoral si 42 de grade in Campia de Vest si sudul Olteniei.

ANM a transmis o avertizare "cod portocaliu" pentru 32 de judete unde in week-end se vor inregistra temperaturi de 39-40 de grade si izolat 41-42 de grade.

Cele zece noi judete avertizate se alatura celorlalte 21 si municipiului Bucuresti, avertizate anterior cu codul portocaliu pentru zilele de joi si vineri.

In avertizare se precizeaza ca este posibil ca valul de caldura sa persiste si la inceputul saptamanii viitoare in cea mai mare parte a tarii.

Conform avertizarii, vremea va fi excesiv de calda in Satu Mare, Arad, Timis, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Vaslui, Iasi, Botosani, in Municipiul Bucuresti, in vestul judetelor Constanta si Tulcea, precum si in zonele joase ale judetelor Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau si Neamt.

Meteorologul de serviciu, Mihai Timu, a declarat pentru HotNews.ro ca nu este exclus ca sambata sa fie instituit codul rosu, daca temperaturi de peste 40 de grade vor fi inregistrate pe arii mai extinse si in intervale de timp mai mari de doua ore.

Potrivit ANM, joi, in tara temperaturile maxime se vor incadra intre 34 si 40 de grade, usor mai coborate doar pe litoral si in estul Transilvaniei. Indicele de confort termic (temperatura-umezeala) va depasi frecvent pragul critic de 80.

In Bucuresti, vremea se va mentine caniculara la orele amiezei. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab. Temperatura maxima va fi in jur de 39 de grade.

Pana acum, 11 persoane au murit din cauza caniculei. Canicula este prognozata sa dureze pana la 27 iulie.

sursa: http://www.romanialibera.ro

Ark

alinutzu

Natura reactioneaza
Floarea soarelui care pana acum se intorcea dupa soare , sta cu spatele la acesta ... nu am mai vazut panaacum asa ceva ... campuri intregi de floarea soarelui cu spatele la soare  :-o
can't stop the signal ...

lylyt_ice

Asta nu am vazut si auzit niciodata...!!!floarea soarelui ,cu spatele la soare...!!!??? de cind ai remarcat acest fenomen ?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Anna

Britanicul James Lovelock, autorul teoriei conform careia Pamantul actioneaza ca un superorganism (ipoteza Gaia) a facut declaratii socante in ziarul The Independent in ianuarie 2006. Acesta a preconizat ca in urma incalzirii globale miliarde de oameni vor muri si singura zona unde se va putea trai in viitor va fi cea arctica...si toate acestea se vor intampla atentie! spre sfarsitul secolului 21. Acesta sustine ca in maxim 100 de ani temperatura medie in zonele temperate va creste cu 8 grade C iar la tropice cu 5 gr C transformand aceste zonein locuri imposibil de locuit. Lovelock a subliniat faptul ca fiecare natiune trebuie sa aiba in vedere o gestionare a resurselor cat mai judicioasa pentru a putea mentine civilizatia cat mai mult timp posbil.
Savantul britanic vede energia nucleara folosita asa cum trebuie ca singura sursa de energie ce nu
poate pune in pericol atat de repede rasa umana. Teoria  sa ca "Pamantul este viu" (imi aduce aminte de un promo de pe Discovery unde se spunea despre Terra "She breathes") a fost practic desfiintata in 1988 de "American Geopshysical Union" cand Lovelock a cedat contraargumentelor...dar inca mai are foarte multi sustinatori si in ziua de astazi printre care si eu. Conform "ipotezei Gaia" formele de viata de pe planeta au o ratiune colectiva (mai putin omul cred :-D), iar in mentinerea cantitatii optime de oxiden din atmosfera de 21% intervine
vegetatia marilor paduri. Planctonul din oceane si mari(3/4 din suprafata Terrei) contribuie de
asemeni la reglarea temperaturii aerului de catre biosfera.
Cei care contrazic aceasta teorie sustin ca vegetatia s-a acomodat periodic la procentul amestecului gazos atmosferic. Sa vedem daca dupa atata poluare care se face non stop de vreo 100 de ani incoace o sa se mai acomodeze....de fapt cred ca o sa se acomodeze prin disparitie.  :oops:
Pentru cei care nu stiau de teoria asta
http://en.wikipedia.org/wiki/Gaia_theory_%28science%29

alinutzu

Citat din: lylyt_ice din  24 Iulie 2007, 11:40:09
Asta nu am vazut si auzit niciodata...!!!floarea soarelui ,cu spatele la soare...!!!??? de cind ai remarcat acest fenomen ?

Duminica pe la ora ~16:00(40 de grade) eram pe drumul ce leaga Buzaul de Bucuresti ...
Am si martori pe cei care erau in masina cu mine ...
Nu m-a taiat capul sa fac si poze dar cum mergeam cu masina soarele era pe dreapta si floarea soarelui pe campul din stanga nu era indreptata spre soare(dreapta) ci era cu "spatele" la el fiind indreptata spre stanga ...

Matusa mea a remarcat acest lucru pentru prima data
Mi-a zis:"Ia uite cum sta floarea soarelui, ... de la caldura" .. sau cam asa ceva si apoi m-am uitat unde e soarele si cum sta aceasta fata de soare ...

@Anna

am observat si eu ca natura are obiceiul sa se vindece singura ... ca si omul ... de accea presupun ca ii se si zice pamantului o planeta vie, nu numai din cauza ca are oameni pe ea si animale .. ci el/ea insusi este viu/vie
Teoria aceasta este foarte interesanta nu am mai auzit de ceva timp de ea, sincer sa fiu  :-o

Anna

Azi am vazut la stirile de pe National TV un reportaj foarte bun despre cauzele reale ale caniculei care a lovit marile orase si nu numai. O echipa de reporteri a survolat capitala de la mare distanta dintr-un elicopter militar si a filmat o cupola imensa de praf , smog, noxe si alte componente ale poluarii deasupra capitalei. Si la mine in oras treaba sta cam la fel...mai ales in zona combinatului se vede clar cerul de o culoare gri spre rosu.
Ziaristii au mers cu inregistrarea pe la diferite autoritati in domeniu : garda de mediu, la ministerul mediului, la prefectura etc ...si toti au ridicat din umeri.
Oricum nu au nicio sansa sa-l convinga pe roman sa o lase mai moale cu sofatul (doar mers pe jos= degradare  :|)
In Bucuresti poluarea are 3 surse majore: traficul de masini, spatiul verde foarte redus(mai mic de vreo 20 de ori de cat ar trebui) si rezolvarea deseurilor prin "dat foc la groapa de gunoi". Industrie nu mai e ca i-au luat locul "prosperele afaceri imobiliare"..daca mai era si aia nu stiu unde se ajungea... :-D
De fapt e foarte clar: in marile orase, sau in zonele lipsite de vegetatie temperatura ajunge la aproape 50 gr Celsius iar in zonele cu vegetatie temepratura nu sare de 38 gr Celsius , exagerat si asa (spre exemplu diferente mari intre temperatura din centrul capitalei si Snagov).
Am pus mai jos o poza cu Los Angeles alta metropola afectata de poluare si care se confrunta cu temperaturi tot mai ridicate. Exact asa arata si Bucurestiul in filmarea de la National TV.
Dezechilibrul grav al ecosistemului din estul Europei datorat defrisarilor masive de vreo 15 ani incoace (nu numai Romania a taiat paduri in prostie) duce treptat spre un dezechilibru la nivel European. Anglia e sub ape.
Explicatia o vad intorcand-ma la schema cu circuitul apei in natura pe care am invatat-o prin scoala primara, in care padurea (vegetatia) joaca un rol major.
Anglia si in general multe tari din vest precum Franta si Germania sunt cunoscute pentru natura abundenta la care se adauga evaporatia mare din oceanul Atlantic...deci normal ca deasupra lor se cumuleaza cantitati mari de precipitatie..precipitatie care nu se mai repartizeaza uniform deasupra continentului.
E o explicatie logica...dar evident se vor gasi destui sa-mi zica "n-ai dreptate ...".
In Transilvania nu s-au inregistrat asemenea temperaturi record deoarece clima are influente oceanice (vezi manual de georgrafie clasa a 4 a)
in restul tarii in schimb arcul carpatic (pus tare aiurea de mama natura, nu am inteles niciodata de ce forma reliefului Romaniei era asa de laudata prin cartile de geografie, de altfel pozitionarea asta proasta a arcului carpatic a fost cauza saraciei din Moldova data de seceta...zona asta ramanand si astazi cea mai saraca zona a tarii ) binevoieste sa ne opreasca cea mai mica urma de racoare din vest. Romania a fost polul caldurii in Europa, tari precum Ungaria Slovacia Cehia au avut temperaturi ceva mai normale tocmai datorita pozitionarii mai aproape de influenetele oceanice. In tara noastra incalzirea se manifesta evident mult mai rapid decat in restul continentului...si oare noi nu avem nicio vina in asta?
Cauzele incalzirii globale le vedem si le simtim toti zi de zi...nu trebuie sa fii savant ca sa le constientizezi. Nu iti trebuie masuratori performante de activitate solara sau de CO2 din atmosfera.

Mai jos...schema cu circuitul apei...in caz ca a chiulit careva cand s-a predat la scoala.  :evil:

alinutzu

Citat din: Maxx din  20 Iulie 2007, 10:56:55
Viitorul suna REVA!!! :-D

http://www.revaromania.ro/reva.php?cat=reva

Si costa 15000 Euro  :wink:

Citat din: ciuciulete din  20 Iulie 2007, 11:18:28
cererea genereaza oferta. iar cererea, este de "masini adevarate".

Cam slabute masinile astea
# Autonomie la o incarcare circa 90 km
# Viteza maxima 75 km/h

Deci dupa o ora jumate mers cu viteza maxima ar cam trebui incarcate  :lol:

... mai bine suna aici: http://www.atac-online.ro/social_/masini-ecologice-pe-soselele-din-romania_8161
sau si mai bun http://www.autoraid.ro/3dp/forum/discutii_139.html

CitatPropulsorul BioPower va echipa un model Saab 9-5 Sport Combi pentru a demonstra potentialul urias pentru performanta. Combinatia dintre expertiza supraalimentarii si a motorului de 2.0 litri de pe modelul 9-5 dezvolta o putere maxima de 300 de cai putere. Aceasta putere a fost posibila prin modificari aduse sistemului de management a motorului si a componentelor interne.

Puterea exceptionala de 150 de cai putere pe litru demonstreaza ca exista un viitor stralucit pentru motoarele mici pe baza de ethanol. Puterea motorului este subliniata si de cuplul motor de 295 Nm, care ofera caracteristicile unui propulsor de 40 litri aspirat normal.

Performantele lui Saab BioPower sunt si ele impresionante: 0-100 km/h in doar 6.6 secunde si chiar 8.2 secunde de la 80 km/h la 120 km/h in viteza a cincea. Elementele de interior si exterior ale Saab-ului BioPower 100 Concept au fost atent supervizate de Anthony Lo, director de design la GME. Lo a supervizat si mult premiatul concept Saab Aero X, prezentat anul trecut tot la Geneva.

Shadowman

O solutie pentru a scapa de canicula : PAPARUDELE !  :-)
http://ro.wikipedia.org/wiki/Paparude
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

JOHN F. KENNEDY