Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Incalzirea Globala

Creat de baaron, 30 Martie 2006, 05:02:38

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

LP

Eu nu as vrea sa respir aer cu SO2 sau H2SO4...Cine vrea... sa incerce singur...

Umbrela spatiala! :-D  Sa fim seriosi... Un singur meteorit sa treaca prin ea si se duce 0.5% din PIB-ul mondial




lylyt_ice

Stiti povestea aia batrineasca cu drobul de sare...?numai ca acum "BOCITORII"(oamenii de stiinta)sunt platiti ca sa boceasca si cei care au pus drobul de sare pe soba(magnatii...)au tot interesul sa se agraveze situatia...ca doar ...de unde le vin profiturile?Plus de asta au nevoie de situatii dezastruase ca numai asa isi iau dreptul ,ca in folosul UMANITATII....sa puna cit mai urgent in aplicare Proiectul"HAARP"...e ultima lor sansa de a pune controlul total in aplicare cit mai rapid...(cu cipsurile e prea inceata si relativa reusita de a ne subjuga total.... :cry:
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

ariel

cred ca totul se reduce nu la nesimtire ci la INCONSTIENTA (am vrut sa scriu nebunie,dar asa ar fi fost scuzabil)
decat sa renuntam la tot ce inseamna poluare .....mai bine respiram SO2???
decat sa plantam fiecare un copac........mai bine respiram CO2???
sunt f f curioasa ce vor face cu banii cand nu vor mai putea respira?
e un non-sens aici:fiecare om daca ar fi intrebat ce ar alege "banii sau viata?" ar raspunde (in proportie de 99% -viata) si totusi per total........realitatea spune exact invers  :?
"Sa avem seninatatea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat,curajul de a schimba ceea ce poate fi schimbat si mai ales intelepciunea pentru a face deosebirea intre cele doua posibilitati" (Marc Aurelius)

xennon_2000

Mai ar fi o problema:"cum refacem stratul de ozon'"
Ce solutii si ce mai putem face pana nu e prea tarziu!

Arckadii

Citat
e un non-sens aici:fiecare om daca ar fi intrebat ce ar alege "banii sau viata?" ar raspunde (in proportie de 99% -viata) si totusi per total........realitatea spune exact invers 

fiecare va alege viata pe termen scurt insa daca procesul se desfasoara pe termen lung inseamna ca mai poti trai inca...in concluzie: cat traiesc sa traiesc bine... ti-am raspuns la intrebare? eu unul nu imbratisez ideea asta cu banii dar in fine....



Ark

ariel

Citatti-am raspuns la intrebare?
da si nu
suna a :"dupa mine potopul", e caracteristica lumii in care traim
intrebarea mea vroia sa sune cam asa :oare fiecare din noi ar putea sa renunte la a mai folosi ceva ce stie ca polueaza??
am vazut ca locuiesti in bucuresti,oare ar renunta bucurestenii la masini? sau cati si-ar incalzi locuintele cu panouri solare?
noi n-am fost in stare sa folosim acele tomberoane ptr sortat gunoiul !!
am devenit comozi
in afara ca "vorbim" facem ceva practic vreunul din noi?

sper ca n-am suparat pe nimeni
"Sa avem seninatatea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat,curajul de a schimba ceea ce poate fi schimbat si mai ales intelepciunea pentru a face deosebirea intre cele doua posibilitati" (Marc Aurelius)

Arckadii

#261
Eu unul nu m-am suparat. Ai dreptate, nu se face nimic. Cred ca aici este vorba putin si de instinctul de turma: "Ia uite-l pe vecinul de la 4 ce fum scoate cu Lada lui din '86, eu am Cielo, de ce sa nu ies cu el ca polueaza mai putin." Asta ar fi o varianta. Varianta numarul 2, nu intereseaza pe nimeni iar cei interesati sunt prea putini ca sa faca ceva.
De multe ori m-am gandit ca omul cauta mereu un spatiu in natura. Fie ca se duce la munte sau la "iarba verde" fiecare are nevoie de un colt natural pentru el. De ce nu incercam sa pastram acasa asa ceva? Nu stiu...



Ark

alx

Citat din: ariel din  27 Iulie 2007, 02:50:02
intrebarea mea vroia sa sune cam asa :oare fiecare din noi ar putea sa renunte la a mai folosi ceva ce stie ca polueaza??
am vazut ca locuiesti in bucuresti,oare ar renunta bucurestenii la masini? sau cati si-ar incalzi locuintele cu panouri solare?
noi n-am fost in stare sa folosim acele tomberoane ptr sortat gunoiul !!

foarte buna intrebarea ta...doar  ca trebuie completata cu o alta intrebare:cati dintre noi isi permit sa treaca pe tehnologii nepoluante,stiut fiind faptul ca acestea sunt foarte scumpe?  de ex.:pentru un apartament,costul panourilor solare variaza intre 200 milioane lei(vechi) si 400 milioane(vechi)...cati sunt dispusi sa plateasca suma asta,cand,la un calcul simplu isi dau seama ca cu banii astia isi pot plati incalzirea o gramada de ani...si mai apoi,ca sa ai randament,trebuie sa ai geamuri termopan,izolatie externa,etc...sau cine este dispus sa plateasca dublu pentru masina hibrida sau full electrica,cand o poate cumpara pe cea pe benzina,sau pe motorina,ca consuma mai putin si e mai ieftina motorina?
         cat despre acele tomberoane,acolo e o problema de constiinta(sau mai precis de lipsa acesteia)...
parerea mea
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

ariel

cred ca am fost rautacioasa
poate ca indiferenta oamenilor provine din lipsa educatiei,a nestiintei ..............
cred ca daca mult mai multi oameni ar avea cunostinta ..........daca ar vedea la tv sau ar citi in ziar despre multe din subiectele discutate pe forum ar gandi si s-ar comporta altfel
s-a gandit vreunul din voi la posibilitatea aparitiei unui mic ziar ce ar fi distribuit gratuit (tot ce e gratuit e sigur bine primit)  si in mod sigur ar fi citit
poate.....
"Sa avem seninatatea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat,curajul de a schimba ceea ce poate fi schimbat si mai ales intelepciunea pentru a face deosebirea intre cele doua posibilitati" (Marc Aurelius)

lylyt_ice

Si de unde fonduri pentru editarea unui astfel de "Mic ziar"???
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

LP

Orasul comunist a distrus simtul civic al omului. Din pacate aceatsa nesimtire (numai asa se poate numi) s-a extins rapid si in afara oraselor. Oamenii de la tara (in anii '50-'70) au fost adusi in orase pentru revolutia industriala si au fost total dati peste cap fiind obligati sa locuiasca in total alt mediu. Educatia lor a fost extinsa la copii, iar ne-educatia data de marele partid a adancit nepasarea. Ne vom schimba si noi intr-un final florios, insa ma itrebuie. 60 de ani de nenorocire spirituala se simt.

Bucurestiul, ca oras mare, concentreaza cea mai mare parte din nesimtirea Romaniei. Daca vreti sa schimbati ceva aici, mutati-va. Nu veti reusi sa faceti nimica care sa conteze. Sunt zone foarte frumoase in jurul Bucurestiul cca 30 km cu preturi acceptabile la pamant si unde se poate construi intr-un mod ecologic si relativ ieftin, mult mai ieftin decat un apartament intr-un bloc.


Kymosabe

Citat din: LP din  29 Iulie 2007, 20:40:42
Sunt zone foarte frumoase in jurul Bucurestiul cca 30 km cu preturi acceptabile la pamant si unde se poate construi intr-un mod ecologic si relativ ieftin, mult mai ieftin decat un apartament intr-un bloc.


LP ceea ce spui tu nu e nou , de fapt este o regula de care comunistii nu au tinut cont .
Un oras trebuie sa aiba o anumita arhitectura .
De ce crezi ca in statele civilizate nu ai sa vezi niciodata cartiere de locuit  in interiorul oraselor .
Zona rezidentiala se afla in afara orasului la periferie , unde spatiul verde este din plin , poluarea lipseste (sau in cel mai rau caz este foarte redusa) iar orasul propriu-zis adapostestele principalele cladiri administrative , comerciale ,industriale , culturale ,s.a.m.d .
La noi totul e un  talmesh-balmesh . O dezordine totala .
Si se mai plang de poluare .

Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

LP

Foarte bine spus. Din pacate, dezvolatarea actuala a oraselor din Ro este tot haotica.

Am avut ocazia sa vizitez niste colegiin SUA si am stat la ei cateva zile. M-am uitat la casele lor pentru ca am si eu de gand sa imi construiesc una si vreau sa "fur" idei. Zona in care sunt este langa orasul Denver, la poalele Rocky Mountains. Vara aici este relativ cald (30-34 C maximum) si iarna relativ friguroasa (tip sudul Romaniei). Casele au pereti de cca 20 cm grosime facuti din prefabricate.. Iarna tin frig si vara cald. Au incalzire pe gaz cu gure de aerisire prin podea, iar apa este pe boiler (tot gaz). Au AC centralizat care sufla aerul rece prin acelasi sistem ca si aerul cald, prin podea. Acuma fiind vara, afara sunt maxim 33 C, altfel sub 30 C. Deci suportabil si chiar relaxant. AC insa functioneaza la maxim si raceste undeva la 16 C ceea ce pe mine ma enerveaza si ca temperatura, si ca zgomot. Seara cel putin e chiar racoare, insa AC-ul functioneaza non stop.... Si nu este AC de perete ca la noi, este amplasat in subsol si esta ca unul industrial. Nu am inteles logica folosirii lui atat timp cat afara era aceeasi temperatura ca in casa (seara).

Acesta este un a propos la consum-poluare.

OzN_HunteR

Vorbim de un domeniu in care informatia abundenta provine din numeroase sfere de cercetare - stiintifice, tehnice, ale prognozei - dar si sfere ale spiritualitatii - filosofice, religioase, artistice, science-fiction - sau simpla fabulatie de cafenea. Pentru ca a vorbi despre anul 2012 a devenit o moda, o cale de initiere, o noua autostrada de canalizat sperante.
Celebrul regizor Mel Gibson a inceput la sfarsitul anului trecut filmarile in Mexic pentru ecranizarea unei carti sacre a precolumbienilor mayasi: Popol Vuh. Sunt folositi actori indigeni, iar filmul este vorbit integral in limba maya. Si, fapt important, filmul se intituleaza "Apocalypto", avand legatura directa cu evenimentele despre care se crede tot mai mult ca vor avea loc in anul 2012.

Se inverseaza polii magnetici ai Pamantului

Din punct de vedere stiintific, lucrurile par simple: spre sfarsitul anului 2012, polaritatea actuala a Pamantului urmeaza sa se schimbe. Procesul de mutare al polilor a fost deja pus in evidenta de satelitii de observatie meteo. Consecintele constau in incalzirea regiunii arctice prin cresterea temperaturii medii anuale cu cinci grade fata de media generala a secolului trecut (UPI, febr. 2006). Urmarea directa este topirea glaciara si cresterea nivelului Oceanului planetar. In Australia, cercetatorii au constatat o crestere cu 19,5 cm intre 1870 si 2004, pana la sfarsitul secolului 21 cresterea atingand 30 de cm. Pare putin, dar daca aflam ca nu este nevoie ca nivelul Oceanului planetar sa creasca cu un metru ca marile porturi ale lumii sa fie inundate, vom vedea ca nu e vorba de glume. Associated Press publica la 9 decembrie 2005 articolul "Polul Nord se misca spre Siberia", dar, in mod simetric, nici cel sudic nu sta pe loc.
Polii magnetici sunt parte a campului magnetic generat de miezul de fier lichid al Pamantului. In ultimii 150 de ani, polul Nord magnetic a migrat cca 685 de mile in zona arctica.
Catastroficele anomalii climatice din ultimii ani �? tsunami, cutremure, tornade - confirma relatia cauza-efect in contextul fenomenelor geo-magnetice aflate in curs. Activitatea seismico-vulcanica a crescut cu 500% din 1875 incoace si continua sa creasca.

Rezonanta Schumann - pulsul Terrei

Elementul de sprijin pentru aceste prognoze il constituie asa-numita Rezonanta Schumann. Planeta noastra se manifesta ca un imens circuit electro-magnetic ale carui proprietati fizice au fost puse in evidenta de fizicianul german W.O. Schumann, intre anii 1952-1957. Rezonanta Schumann - sau pulsul Terrei - a fost, vreme de milenii, stabil, la valoarea de 7,83 de cicli pe secunda. Incepand cu anul 1980, aceasta valoare a crescut mereu, avand astazi 12 cicli pe secunda. Paradoxal, dar acest fapt duce la schimbarea calitatii timpului, ziua, in acest plan, nemaiavand 24 de ore, ci 16. Nu de un proces cronologic vorbim, ci de unul infra-material, din intimitatea profunda a materiei vii. Procesul continua, ajungand in decembrie 2012 la zero, practic, la un re-start temporal-energetic. Nu e un sfarsit real al Lumii, ci sunt schimbari calitative mai greu de imaginat chiar si astazi. Tocmai acest fenomen este descris de vechii mayasi in Popol Vuh, astronomii lor localizand cu precizie trecerea "de la a cincea Lume la cea de-a sasea", in 21 decembrie 2012. Din acest punct de vedere, filmul lui Mel Gibson este o creatie "preventiva".
Tot atunci, planul Sistemului nostru solar se va alinia cu planul galactic al Caii Lactee. Polii se schimba de doua ori intr-un ciclu de 26.000 de ani, fapt observat si de cunoscatorii indieni in urma cu 2500 de ani: "un Univers dureaza cat o inspiratie si o expiratie a lui Brahma".

Schimbari fundamentale ale fiintei umane

Interesant este faptul ca, o data cu cresterea Rezonantei Schumann, creste si
nivelul vibrational al oricarei fiinte vii de pe Pamant. Consecintele directe deriva din schimbari fundamentale de comportament. Mai ales tinerii nu vor mai accepta vechile institutii, care vor disparea cu timpul. Tehnologia, asa cum o cunoastem noi astazi, va disparea la randul ei. Cunostintele actuale despre Timp si Spatiu vor suferi modificari majore. Va fi depasita necesitatea Banului ca valoare de referinta. ADN-ul uman va suferi reprogramari, trecand la 12 spirale in loc de doua. Schimbarea va afecta ciclul veghe-somn, relatiile cu ceilalti si reglarea imunitara a organismelor.
Posibile simptome ar mai fi migrene, oboseala, crampe musculare, gripe, vise intense, cresterea sensibilitatii corpului supus la tot mai multe vibratii. Dar vor creste abilitatile intuitive si capacitatile de regenerare, se activeaza capacitati latente, nou-nascutii fiind mai dotati, iar ochiul uman se va transforma in functie de noua atmosfera si de cresterea luminozitatii.

Vremurile biblice din urma?

Aceste concluzii nu sunt ale unui singur om, nici ale unui mitoman clarvazator, ci ele converg dintr-o multitudine de surse grupand fizicieni, medici, astronomi, psihologi, preoti, o parte dintre ei ocupandu-se serios de ceea ce se numeste viitorologie. Informatiile disparate nu spun aproape nimic, dar ele trebuie in permanenta corelate. De exemplu, geofizicianul Gauthier Hulot a constatat ca in Atlanticul de Sud campul magnetic stabil este cu aproape 30% mai slab. Ornitologi din nordul Europei si din Canada constata tot mai des ca intregi carduri de pasari migratoare "gresesc" tintele de migratie, "radarul" lor infailibil fiind, de milenii, campul magnetic. Columbofilii din Arad au trimis la Atena, la deschiderea Jocurilor Olimpice, 850 de porumbei dintre care s-au intors doar 50, iar Ungaria a trimis 1.500 dintre care s-au intors 40. Satelitii de la limita stratosferei se defecteaza cand trec prin zone de campuri magnetice mai slabe.
Grupuri de cercetatori efectueaza in secret serii intregi de experimente legate de viitor si de studiul Timpului, un astfel de experiment recent fiind Proiectul Montauk. Putini au vorbit despre el, dar cei care au facut-o au spus ca "n-au vazut nimic dincolo de decembrie 2012". Religiile exploateaza in mod copios toate aceste informatii si semnale, de pe acum filosofii crestini numind anul esoteric 2012 "Revenirea la Glorie".
Din motive cu totul deosebite, foarte multi oameni si-au dat seama de accelerarea timpului si se plang ca ziua nu le mai ajunge sa faca tot ce au de facut. Poate ca aceste interpretari explica intreaga nebunie accelerata in care se desfasoara actualele relatii internationale, goana dupa energie, cu tot cortegiul de razboaie, tranzienta accelerata a relatiilor dintre oameni, cresterea deliranta a consumismului si excesul fara precedent al productiei de "obiecte non-necesare vietii decente", cum le numesc recentele analize ale ONU.

Diverse religii si credinte "asteapta" sfarsitul Lumii la date antecalculate cu mari perioade de timp inainte. Iata cateva dintre ele:

Sfarsitul calendarului maya actual - 21 decembrie 2012
Alinierea generala planetara - 8 septembrie 2040
Sfarsitul, dupa calendarul musulman - 2076
Sfarsitul, dupa calendarul evreiesc - 2240

Zilele de pe urma

"In zilele de pe urma, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice faptura; feciorii vostri si fetele voastre vor prooroci, tinerii vostri vor avea vedenii si batranii vostri vor visa visuri!
Da, chiar si peste robii Mei si peste roabele Mele voi turna in zilele acelea din Duhul Meu si vor prooroci.
Voi face sa se arate semne sus in cer si minuni jos pe pamant, sange, foc si un vartej de fum; soarele se va preface in intuneric si luna in sange, inainte ca sa vina ziua Domnului, ziua aceea mare si stralucita.
Atunci, oricine va chema Numele Domnului va fi mantuit". (Faptele Apostolilor, 2:17-21)
A nation which has forgotten the quality of courage which in the past has been brought to public life is not as likely to insist upon or regard that quality in its chosen leaders today - and in fact we have forgotten.

John.F.Kennedy

Nox

Citat din: Kymosabe din  29 Iulie 2007, 21:47:49
De ce crezi ca in statele civilizate nu ai sa vezi niciodata cartiere de locuit  in interiorul oraselor .
Zona rezidentiala se afla in afara orasului la periferie , unde spatiul verde este din plin , poluarea lipseste (sau in cel mai rau caz este foarte redusa) iar orasul propriu-zis adapostestele principalele cladiri administrative , comerciale ,industriale , culturale ,s.a.m.d .
La noi totul e un  talmesh-balmesh . O dezordine totala .
Si se mai plang de poluare .

Mi-e personal nu mi-ar conveni sa fac 5 ore pana la job (dus-intors), sau 5 ore ca sa fac cumparaturi, sau 5 ore ca sa vad un film.... e o optiune personala bine'nteles. Si poluarea nu are nici o legatura cu arhitectura oraselor pentru ca ea exista si este strict dependenta de factorul poluator (logic nu?), iar ca sa spui ca "eu stau la periferia orasului unde nu este poluare" e ca si cum te-ai lega la ochi...si ai spune: "nu te vad deci nu existi"...
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee