Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Incalzirea Globala

Creat de baaron, 30 Martie 2006, 05:02:38

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

lylyt_ice

Marius...(?) si cam ce vrei tu sa faci????
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

LP

Influenta umana este locala, nu globala. Ni se inoculeaza niste vine generalizate pentru a fi usor de controlat. Singurul mod prin care putem lupta cu schimbarea climatica in acest moment este plantarea de copaci. Am fost ieri seara (miercuri, 40 C afara) in parcul Tineretului si diferenta intre zona de asfalt si parc era nu numai mare ca dpdv al temperaturii, dar si aerul mult schimbat. Am putea scadea 4-5 grade C doar prin plantarea de spatii verzi. Ne-am adunat ca furnicile in mari orase si am uitat ca nu de betoane depindem. Inghesuiala are ca rezultat cresterea temperaturii si scaderea calitatii aerului.

lylyt_ice

Buna treaba ar fii sa plantam pomi....DAR UNDE??? Cine iti da voie sa plantezi pe spatiul lui...fie stat....fie privat...!!! :? :? :?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

pri3st3ss

cred ca poti merge in parc sa plantezi cativa copaci;nu cred ca te va amenda cineva
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

lylyt_ice

Sa zicem ca asa ar fii...si ce rezolvi cu citiva copacei pe care-i plantezi in parc???

xennon_2000

Sa nu uitam ca in marile orase caldura creste cu cateva grade si din cauza poluarii termice datorata autoturismelor si centralelor termice.

lylyt_ice

Acesta este adevarul,iar situatia se agraveaza din ce in ce,sunt multe familii care au deja 2...3 masini,iar de cind cu ...intrarea in EU nebunia s-a amplificat...!

Leonard

Am o idee hai sa ne intalnim toti si sa plantam copaci.Si as mai avea ceva de raportat apa din apa mea cand am intrat era pana la mal can am iesit au mai fost cateva balti deci nu am mai curs apa iar pe celalt brat apa continua sa sece.Este alarmant.
Mai demult pe nationalgeographic o aratat ca miezul pamantului sa racii si de aia ne pierdem gravitatia si protectia fata de soare si oare nu aceasta ar fi cauza incalziri globale.Oare nu asa so intamplat si cu planeta marte.Este una din ipotezele oamenilor de stiinta de pe nationalgeographic si nu as vrea sa pun omenirea pe ganduri cu acdeasta ipoteze.Si apa mea fiind apa Bistritei.
Cei care stiu tac.

LP

O mare parte din CO2-ul din atmosfera este absorbit de oceane prin algele si vietatile marine existente. Coralii sunt formati din carbonat de calciu (CaCO3), substante luate din apa oceanului. Calciul si CO2 sunt date de activitatea vulcanica submarina in special. CO2-ul este luat si din atmosfera si prelucrat de corali (si alte animale cu cochilie) formand acele frumoase paduri subacvatice din zonele tropicale si subtropicale. Dupa cate stim, recifii sunt in declin din cauza poluarii oceanului, astfel ca exista mai mult CO2 disponibil neabsorbit, in special cel dat de activitatea vulcanica (submarin, activitatea vulcanica este mult mai intensa decat pe continent). Astfel ca o alta cauza a cresterii nivelului de CO2 din atmosfera poate fi chiar distrugerea recifilor.

pri3st3ss

Citat din: lylyt_ice din  28 Iunie 2007, 01:56:12
Sa zicem ca asa ar fii...si ce rezolvi cu citiva copacei pe care-i plantezi in parc???

tu pui doi, eu doi, Anna doi si tot asa...
..dar daca asteptam sa vina primarul sau mai stiu eu cine,sa planteze,atunci putem astepta mult si bine.
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

lylyt_ice

Pai eu cam asta fac in fiecare zii si asta de vreo 12 ani incoace ,acum as vrea sa aud ceva ....si de lavoi  :lol:

Kymosabe

Ceea ce spuneti voi aici e o simpla frectie la picior de lemn. Ce folos daca 10 , 100 , 1000 de persoane planteaza cate un copac , daca alti idioti rad hectare intregi de paduri , si chelesc versantii muntilor .
Ideea vostra cu plantatul pomilor e ca si cum am incerca sa umplem un lac cu apa folosind fiecare cate o lingura . Ideea poate nu e rea , dar problema e ce facem cu idiotii de pe malul celalalt  care scot apa din lac cu galeata ?.
Tre' sa recunoastem , am ajuns precum lacustele , radem si pustiim totul in urma noastra .
Daca acum un 25-30 de ani , ne temeam  ca omenirea ar putea disparea in urma unui cataclism (razboi) nuclear , acum e sigur : lacomia , nesimtirea si indiferenta   ne vor aduce sfarsitul .
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

Marius MMG

Citat din: lylyt_ice din  28 Iunie 2007, 00:32:01
Buna treaba ar fii sa plantam pomi....DAR UNDE??? Cine iti da voie sa plantezi pe spatiul lui...fie stat....fie privat...!!! :? :? :?

Noi mergem s aplantem si altii ii taie. Am fost undeva prin bicaz, am ramas socat sa vat munte fara pomi pe el. Toti erau taiati... si in schimb nu se planta nimic. Oamenii nici nu stiu ce fac.

LupinThe3rd

Se pare ca nu e chiar cum spun cei care au facut filmul "The Great Global Warming Swindle"...
http://www.hotnews.ro/articol_78241-Nu-Soarele-este-vinovat-de-incalzirea-globala.htm
http://www.nature.com/nature/journal/v448/n7149/index.html
http://www.reuters.com/article/scienceNews/idUSL101501320070710?pageNumber=1
http://environment.independent.co.uk/climate_change/article2753395.ece
http://environment.guardian.co.uk/climatechange/story/0,,2119695,00.html#article_continue
Cine face rost de articolul original la care se face referinta? sau cel putin cel din Nature?
Ce am reusit eu sa gasesc:
CitatNo solar hiding place for greenhouse sceptics
Quirin Schiermeier

Top of pageAbstractSun not to blame for global warming.

A study has confirmed that there are no grounds to blame the Sun for recent global warming. The analysis shows that global warming since 1985 has been caused neither by an increase in solar radiation nor by a decrease in the flux of galactic cosmic rays (M. Lockwood and C. Fröhlich Proc. R. Soc. A doi:10.1098/rspa.2007.1880; 2007). Some researchers had suggested that the latter might influence global warming through an involvement in cloud formation.

"This paper is the final nail in the coffin for people who would like to make the Sun responsible for present global warming," says Stefan Rahmstorf, a climate scientist at the Potsdam Institute for Climate Impact Research in Germany.

Anna

Teoria ca incalzirea globala nu are legatura cu ce tampenii face omul aici pe Pamant...ci culmea! vine de la Soare :| este de un tupeu revoltator.
Adica dupa ce in secolul 20 s-a inceput defrisarea masiva din Americi...inclusiv bazinul amazonian care a fost redus considerbil, din Asia centrala Africa si Europa de est, dupa ce traficul pe soselele din marile metropole a devenit un adevarat calvar (mai ales prin tari gen Romania unde e degradant sa margi pe jos 1 km chiar daca este timp suficient...si esti privit de colegii de serviciu drept prost daca vii pe jos si nu intr-o masina straina ), dupa ce marile combinate polueaza si incing atmosfera la maximum....ei ca sa vezi....ca Soarele e de vina ...mai sa fie! :-D
Adica lasa marii colosi industriali, marii detinatori ai afacerilor cu aurul verde, marii producatori de automobile sa prospere pana la ridicol....ca oricum e Soarele de vina saracul....nu nesabuinta oamenilor.
Problemele masive de seceta cu care se confrunta Romania la ora actuala sunt rezultatul 90% al despaduririlor masive care au dat nastere la nuclee de desrtificare ce se tot extind.
Pe la clasa a 4 a sau chiar mai devreme orice copil invata care e circuitul apei in natura....parca prin manualul de stiintele naturii...manual de clase primare (!!!!)...in schema respectiva era desenata o padure...padure care azi cam iese din ecuatie...si daca iese din ecuatie...logic se dezechilibreaza ecosistemul.
E incredibil cat de subtil pot manipula unii...desi in subconstient toti oamenii stiu care e cauza reala a incalzirii globale...dar tot sa se autodisculpe de vina incepand de la cei mici care merg inutil cu masina (ca asa da bine, ca e comod...varii motive) pana la marii moguli ai economiei mondiale.