Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Incalzirea Globala

Creat de baaron, 30 Martie 2006, 05:02:38

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Kymosabe

Citat din: bluemoon8520 din  30 Iulie 2007, 17:59:03
Mi-e personal nu mi-ar conveni sa fac 5 ore pana la job (dus-intors), sau 5 ore ca sa fac cumparaturi, sau 5 ore ca sa vad un film.... e o optiune personala bine'nteles.

Dupa cum am spus aici e vorba de mentalitate . Cetatenii statelor civilizate nu s-au plans si nu se vor plange niciodata de acest lucru .

Citat din: bluemoon8520 din  30 Iulie 2007, 17:59:03
Si poluarea nu are nici o legatura cu arhitectura oraselor pentru ca ea exista si este strict dependenta de factorul poluator (logic nu?), iar ca sa spui ca "eu stau la periferia orasului unde nu este poluare" e ca si cum te-ai lega la ochi...si ai spune: "nu te vad deci nu existi"...

Bluemoon eu nu am spus niciodata ca poluarea are vreo legatura cu arhitectura oraselor , e o aberatie , am vrut doar sa completez o ideea a lui LP (asta daca ai citit postul lui).
Eu am vrut doar sa evidentiez faptul oricine poate ,,fugi'' de aglomeratia si poluarea din marile orase construindu-si case la periferia oraselor  asa cum se intampla de altfel in toate statele civilizate .

Desigur ca  cei care gandesc ca tine   isi  vor sacrifica sanatatea in schimbul economiei de timp si de efort si vor continua sa se planga de poluare (chimica , fonica , etc) si de lipsa spatiilor verzi .
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

2012

ieri 1 si azi 2 temp este extrem de scazuta pt aceasta perioada si tinand cont cu ce temp ne-am infruntat pana acum ....
ce parere aveti acuma de clima asta de toata frumusetea ....
afara sunt 10 grade si este ora 7 dim .....
am inteles ca in brasov in oras noaptea aceasta au fost 3 gr

Arckadii

Eu am aceasi parere ca si pana acum: S-a dus dracului toata clima de pana acum. Pamantul sufera si cu el si noi. Cred ca este de prisos sa ne asteptam la un "pattern" in legatura cu clima. Fenomene extreme da. Azi 45 grade Celsius maine 3. E perfect normal tinand cont ca s-a stricat totul.

Ark

spooky

Cred ca variatiile de temeperatura si a climei sunt mai degraba un rezultat a altor cauze, si mai putin a incalzirii globale.

Sunt mult mai multi factori care determina astfel de schimbari: migrarea polului magnetic, cresterea activitatii magmei pamantului ce determina variatii regionale puternice de temperatura etc.

Sa nu uitam ca in emisfera sudica a nins pentru prima oara in zeci de ani... chiar 80 daca am auzit eu bine. O fi tot incalzirea globala de vina?...
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

Arckadii

se poate. o incalzire brusca intr-o parte poate duce la racirea rapida in alta... deci tot ce e posibil

Ark

Leonard

CitatSchimbari fundamentale ale fiintei umane

Interesant este faptul ca, o data cu cresterea Rezonantei Schumann, creste si
nivelul vibrational al oricarei fiinte vii de pe Pamant. Consecintele directe deriva din schimbari fundamentale de comportament. Mai ales tinerii nu vor mai accepta vechile institutii, care vor disparea cu timpul. Tehnologia, asa cum o cunoastem noi astazi, va disparea la randul ei. Cunostintele actuale despre Timp si Spatiu vor suferi modificari majore. Va fi depasita necesitatea Banului ca valoare de referinta. ADN-ul uman va suferi reprogramari, trecand la 12 spirale in loc de doua. Schimbarea va afecta ciclul veghe-somn, relatiile cu ceilalti si reglarea imunitara a organismelor.
Posibile simptome ar mai fi migrene, oboseala, crampe musculare, gripe, vise intense, cresterea sensibilitatii corpului supus la tot mai multe vibratii. Dar vor creste abilitatile intuitive si capacitatile de regenerare, se activeaza capacitati latente, nou-nascutii fiind mai dotati, iar ochiul uman se va transforma in functie de noua atmosfera si de cresterea luminozitatii.

Acest lucru nu se poate intampla in 5 ani.

Cei care stiu tac.

spooky

Citat din: Arckadii din  02 August 2007, 23:39:08
se poate. o incalzire brusca intr-o parte poate duce la racirea rapida in alta... deci tot ce e posibil

Ark

da corect... si asta, conform meteorologie nu prea corespunde unei "incalziri globale"... poate in cea noua si "rectificata"
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

OzN_HunteR

Tot ce pot sa spun este sa nu mai taiem atatea paduri si sa asteptam linistiti anu 2012 sa vedem ce o sa vina

Omfg Alias a.k.a Ozn_Hunter  :fullmoon:
A nation which has forgotten the quality of courage which in the past has been brought to public life is not as likely to insist upon or regard that quality in its chosen leaders today - and in fact we have forgotten.

John.F.Kennedy

LP

Noi tot discutam probleme de incalzire globala, Co2, copaci taiati, masini.... Insa ar trebui sa vedem originea teoriei: Mr. P..ta Inlantzuita. Daca intelegeti la cine ma refer :-D

A venit cu o teorie facuta pt ce? Hai sa o luam logic. Care e pretul barilului acuma siu care a fost in 2001? In 2001 era in jur de 20$/baril. Acuma este 78$/baril. Stiti ce inseamna asta? La o sonda sapata pt petrol pt care se cheltuie aprox. 100000$, daca se scoate o productie de 25 barili/zi * 78 = 1950 $/zi fara sa mai faci ceva. In 512 zile sonda este acoperita, dupa care merge pe profit. Dar 100000$ e mult, iar 25 barili/zi e putin. Sa vedem ce inseamna in bani sa exploatezi cu compania dl. Inlantuita toate sondele sapate de altii si care sunt in productie singure din Irac.

http://old.jurnalul.ro/articol_74279/paradisul_titeiului___halliburton__mai_aproape_de_irak.html
http://www.zf.ro/articol_45608/vanzarile_de_titei_irakian_au_adus_10_6_mld__.html

Deci, o investitie ca acest razboi mai rar.

De unde incalzire globala si pretul titeiului? Pai ce motive mai bune pt cresterea pretului?

lylyt_ice

Doamne ,DUMNEZEULE MARE!!!mai oamenilor,noi vorbim vorbe,nu vedeti ca suntem manipulati spre autodistrugere??? Eu cred ca asta este si tilul final sa ne faca sa distrugem totul cu miinile noastre si cind nu mai este nimic de distrus nu mai auzim de...Bilderberg & Co,ei vor fii deja de mult intr-un loc linistit si sigur cine stie pe ce planeta?Pina atunci isi bat joc de noi cum le convine---si ne ascunde tot adevarul pentru ca altfel le-ar esua planul ,sigur ca noi nu suntem altceva decit sclavi sortiti suferintei vesnice,pina la pieire.
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Leonard

Stiti care era ideea extraterestrilor din ziua independentei?Sa mearga din planeta in planeta sa consume resursele naturale pana la epuizare si sa mearga pe alta.Acel film are un inteles mare.
Cei care stiu tac.

Kymosabe

Citat din: spooky din  19 Iulie 2007, 22:58:44
Eu mai mult m-as teme ca in cativa zeci de ani o sa fim sub zapezi mari...

Citat din: spooky din  02 August 2007, 15:47:01
Cred ca variatiile de temeperatura si a climei sunt mai degraba un rezultat a altor cauze, si mai putin a incalzirii globale.
Sunt mult mai multi factori care determina astfel de schimbari: migrarea polului magnetic, cresterea activitatii magmei pamantului ce determina variatii regionale puternice de temperatura etc.

Sa nu uitam ca in emisfera sudica a nins pentru prima oara in zeci de ani... chiar 80 daca am auzit eu bine. O fi tot incalzirea globala de vina?...

Teoria lui Spooky conform careia , citez : ,, in cativa zeci de ani o sa fim sub zapezi mari '' este plauzibila si poate fi demonstrata stiintifica . Insa factorul care ar putea determina o astfel de schimbare a climei este tot INCALZIREA GLOBALA .
Incalzirea globala nu se rezuma doar la cresterea temperaturii ci si la scaderi bruste ale acesteia  sau fenomene meteorologice extreme in diferite regiuni de pe glob.

Iata cum poate influenta incalzirea globala clima Pamantului:

Al Gore – ,,An Inconvenient Truth'' 2006
,,Clima Pãmântului e ca un motor uriaº pentru redistribuirea cãldurii de la ecuator la poli. ªi face asta prin curenþi oceanici ºi curenþi de aer.
Oamenii de ºtiinþã ne spun cã clima Pãmântului e un sistem neliniar. E doar un alt mod de a spune cã schimbãrile nu sunt toate progresive. Unele vin deodatã, în salturi mari.
La scarã planetarã,temperatura medie anualã e de aproximativ 14,4 grade Celsius. Dacã se petrece o creºtere de cinci grade, care este ilustratã în partea de jos a proiecþiei, uitaþi cum se traduce asta la scarã globalã. Asta înseamnã o creºtere de doar un grad la ecuator,dar mai mult de 12 grade la poli.( Pic 1)
ªi astfel toate tiparele acelea de curenþi oceanici ºi de aer care s-au format începând cu ultima glaciaþiune ºi au fost relativ stabili, se dau peste cap ºi se schimbã .
ªi unul din cele pentru care cercetãtorii îºi fac cele mai multe griji,la care au petrecut mult timp studiind problema, e în nordul Atlanticului unde Curentul Golfului se întâlneºte cu vânturile reci care vin din Arctica prin Groenlanda. ªi astea se evaporã astfel încât cãldura din Curentul Golfului ºi vaporii sunt duse deasupra Europei de Vest de cãtre curenþii de aer ºi de cãtre rotaþia Pãmântului.
Dar nu e interesant faptul cã întregul sistem de curenþi oceanici e conectat în aceastã buclã? ( Pic 3)
I se spune transportorul oceanic. Iar cei cu roºu sunt curenþii calzi de suprafaþã. Curentul Golfului e cel mai bine cunoscut dintre ei.
Dar albastrul reprezintã curenþii reci curgând în direcþii opuse ºi nu îi vedem deloc pentru cã ei curg pe fundul oceanului.
În nordul Atlanticului dupã ce se disipã cãldura, ce rãmâne în urmã e apa mai rece ºi mai sãratã pentru cã sãrea nu se duce nicãieri. ªi asta face apa mai densã ºi mai grea. ( Pic 4)
ªi astfel apa mai rece, mai densã ºi mai grea se duce la fund cu o ratã de 2 miliarde de litri pe secundã. Apoi asta trage curentul înapoi în sud.
La sfârºitul ultimei glaciaþiuni, în timp ce ultimul gheþar se retrãgea din America de Nord, gheaþa s-a topit ºi a format astfel un lac imens cu apã dulce iar Marile Lacuri sunt rãmãºiþele acelui uriaº lac.   
La graniþa de est s-a format un baraj de gheaþã ºi într-o zi s-a rupt. ªi toatã acea apã dulce a nãvãlit afarã, formând raul St. Lawrence de acolo ºi a diluat apa sãratã, densã ºi rece, a fãcut-o mai dulce ºi mai uºoarã, aºa cã nu s-a mai scufundat. (Pic 6)
Iar pompa s-a oprit.
ªi transferul de cãldurã a încetat.
Iar Europa a intrat din nou în glaciaþiune pentru alþi 900 sau 1000 de ani. ªi schimbarea de la condiþii asemãnãtoare cu cele pe care le avem noi azi la o erã glaciarã a avut loc poate într-o perioadã de 10 ani.
Aºa cã e un salt brusc.
Desigur, aºa ceva nu se va mai întâmpla deoarece gheþarii din America de Nord nu sunt acolo ºi...
Este oare vreo altã bucatã mare de gheaþã pe undeva în apropiere? 

Da. GROENLANDA ."

PS As fi vrut sa postez fragmentul din documentar insa era mult prea mare .De altfel probabil unii dintre voi ati vizionat acest documentar .
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

spooky

alinutzu

Citat din: LP din  26 Iulie 2007, 00:31:50
Echilibrul se pastreaza global, insa se manifesta in mod extrem local.

Citat din: Arckadii din  02 August 2007, 14:14:57
Eu am aceasi parere ca si pana acum: S-a dus dracului toata clima de pana acum. Pamantul sufera si cu el si noi. Cred ca este de prisos sa ne asteptam la un "pattern" in legatura cu clima. Fenomene extreme da. Azi 45 grade Celsius maine 3. E perfect normal tinand cont ca s-a stricat totul.

Ark

Dupa cum zice LP si Ark, planeta face tot ce este nevoie pentru a-si pastra echilibrul
Planeta este vie, cum isi regleaza corpul omenesc temperatura asa face si planeta ...

Care e problema daca se topeste antartica ?
Populatia se poate muta ... Migram si noi dupa cum bate vantul sau ne adaptam ...
can't stop the signal ...

Rayden

intrebarea e daca tinem pasul cu skimbarile planetei..se topeste antartica..insa creste nivelul oceanului..si apoi si cel al marilor..o sa fie si mai putin pamant..noi suntem cu miliardele..

apoi..cine stie ce mai apare...

avem sanse de..supravietuire ?  :?