Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Incalzirea Globala

Creat de baaron, 30 Martie 2006, 05:02:38

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

DeReLiCt

,, Doar 10% din incalzirea globala i se poate imputa omului", spune Antonio Zichichi, presedintele Federatiei Oamenilor de stiinta si membru al Centrului UE de Cercetari Nucleare "

Un eminent om de stiinta care merge impotriva curentului ce sustine ca efectul de sera s-a produs in exclusivitate din cauza activitatii umane este Antonio Zichichi, presedintele World Federation of Scientist, membru al CERN (Centro Europeo Ricerche Nucleari), doctor docent in Fizica superioara al Universitatii din Bologna. "Este adevarat ca, de cand a inceput era industriala, cantitatea de anhidrida carbonica din atmosfera a crescut. Dar omul este responsabil de acest fenomen doar in proportie de 10%", sustine specialistul italian care, de la inceputul acestui an, si-a exprimat punctul de vedere in diverse interviuri si comunicari stiintifice.

Zichichi si-a expus teoria si in fata Senatului italian care, recent, a instituit o comisie ce analizeaza schimbarile ambientale din Italia cauzate de fenomenul incalzirii globale. El sustine ca nu exista o ecuatie matematica a climei, ci doar niste aproximatii numerice. Modelele folosite, spre exemplu, de expertii ONU, care lanseaza periodic semnale de alarma, au prevazut, pentru anii trecuti, o crestere a bioxidului de carbon de trei ori mai mare decat s-a dovedit a fi in realitate.

Terra si-a inversat polii de mai multe ori

"Nu trebuie sa confundam poluarea cu problemele climaterice", este de parere omul de stiinta italian. Pe parcursul unui interviu acordat postului de televiziune RAI 3, el a amintit ca, in circa 500.000 de ani, Polul Nord si Polul Sud s-au inversat de cel putin patru ori si, de fiecare data, influenta asupra climei a fost enorma. "Alarmistii si cei care acuza omenirea fara un fundament solid nu fac bine stiintei", mai spune Zichichi. "Parerea mea este ca, in proportie de 90%, razele cosmice sunt cele care influenteaza schimbarile climatice de pe Terra si din acest motiv nu trebuie sa aruncam responsabilitatea doar asupra oamenilor.

Cel mai absurd lucru pe care il aud foarte des este ca activitatea umana distruge totul, ceea ce este complet fals", a mai declarat el. Iar "catastrofismul", in opinia sa, are un efect negativ asupra guvernelor si asupra cercetarii stiintifice, care nu mai este libera, existand riscul adoptarii unor masuri total neadecvate.

Intensitatea razelor schimba vremea

Noi si Terra traim gratie faptului ca suntem in apropierea unei stele: Soarele, care ne da lumina si ne incalzeste. De asemenea, trebuie luat in considerare faptul ca, in universul pe care il cunoastem, in ciuda activitatii stelelor, temperatura medie este de 270 de grade sub zero. "Sistemul Solar traverseaza in prezent zone din galaxie in care exista formatiuni stelare mai dense, ceea ce presupune o temperatura medie mai mare", a declarat specialistul in cadrul interviului acordat RAI 3. "Cand Terra se afla in zone cu mai putine stele, suntem in perioade de glaciatiune.

In acest moment, din punct de vedere cosmologic, suntem pe drumul dintre ultima glaciatiune si ne indreptam spre zona de incalzire maxima", a mai spus el. Pe parcursul a milioane de ani, planeta noastra a mai trecut prin zone cu raze cosmice intense, astfel ca schimbarile climaterice nu au avut la baza, in niciun caz, modul de viata al oamenilor. "in plus, traversam si o perioada de activitate solara excesiva, care se masoara privind asa-numitele pete solare, care in realitate sunt explozii enorme", a mai declarat expertul italian.

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/International/69355/
A studia ºi a nu gândi este o risipã. A gândi ºi a nu studia este periculos.

LP

De fapt asta discutam in continuu aici. Influenta omului este locala, nu globala. Ne credem prea puternici, dar nu suntem. Sunt multi bani la mijloc, politica de globalizare.... Vedeti ca in ultimul timp toate problemele locale se transforma in probleme globale: gripa aviara (!!), boala vacii nebune, incalzire globala, inundatii, cutremure, etc. Am trait cutremurul din sudul Asiei de parca a fost in Bucuresti. Gripa aviara... sa fim seriosi! Aberatii! sa vedem ce urmeaza pt ca nu se opreste aici lista. Daca mai aveti si voi de adaugat, avem spatiu destul aici.

xennon_2000

Fel de fel de teorii am vazut aici postate incat se produce haos si dezinformare! Pana la urma in ec sa mai credem? este ceva natural? mana omului? terra trece printr-un cadran stelar cu radiatii intense?  :?
Cert este ca se incalzeste clima progresiv.

LP

Asta e ca in Caragiale: "eu cu cine votez?"

E clar ca suntem mintiti pentru interesul unora cu bani foarteee multi. Indiferent de cauza (poluare antropica sau soarele sau ...) pana nu se scot banii de pe urma nebuniei provocate de incalzirea globala, nu se va spune adevarul. Dupa cate se vede, foarte multi au de castigat in urma psihozei: cercetatori, firme de petrol, state in sine (taxe). Iti dai seama ca nu va veni nici unul sa spuna adevarul. Este un fel de piramida trofica: cei care platesc (marile firme), cei care cersesc bani (asazisi cercetatori) si restul de fraieri care platesc taxe.

De pe urma gripei aviare nu s-a castigat cat s-a preconizat la inceput pentru ca nu mai crede nimeni in existenta ei. Daca vedeti, anul asta nici o pasare migratoare nu a mai imbolnavit gainile vecinilor. Doar nu a disparut gripa aviara peste noapte? Cand nimeni nu va mai crede in balariile spuse in ziare, atunci se va potoli si galceava asta.


spooky

"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984


DepthOfField

Zilele trecute am ajutat pe cineva sa goleasca o biblioteca de carti si sa le mutam altundeva. Printre ele am gasit o carte scrisa de niste autori romani, probabil specialisti climatologi sau profesori universitari, nu retin, dar am citit un fragment rezumativ de pe coperta finala, in care, se spunea de tendinta climei de incalzire globala, fenomene mai deosebite gen canicula/inundatii catatrofale care se manifesta mai des, tendinta de modificari, si deci, intrebarea ar fi "se incalzeste clima?".
Cartea era din anul 1968....
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

LP

Teoriile asupra incalzirii sau racirii globale au fluctuat functie de perioadele de incalzire sau racire prin care am trecut. In anii '70-'80 a avut loc o racire la nivel global (tineti minte iernile copilariei)... Asa ca nu a prins incalzirea preconizata. Acuma teoria asta se bazeaza si pe bani, bani foarte multi. Pus ca au aparut posturile tematice tip Discovery si restul mass mediei... Asa ca uite psihoza. Ne m ai incalzim 100 de ani, apoi iarasi ne mai racim putin si tot asa. Daca comparam totul la nivelul vietii nosatre nu vom ajunge niciodata la nici o concluzie viabila. Dupa cum vedeti, istoria se repeta la fiecare generatie... roata asta care se invarte (am facut o paralela istorie-teorii stiintifice doar). Pun pariu ca nu invatam nimica din asta si o vom lua de la capat cand lucrurile se vor schimba.

xennon_2000

Si acum (LP) ce sa mai facem? sa mai ardem combuztibili fosili sa vedem ce se intampla? (adica noi suntem de vina sau e ceea ce susti tu?)

jackie28t

#295
Pe websitul meu tocmai am deschis o pagina intitulata ''Topic: Global Warming'' unde am expus si filmul ''The Great Global Warming Swindle'' pe care cel vechi varianta filmului cu calitatea buna a disparut de pe google video.
La fel am expus si un sondaj de votare.Uite ca iar nu aveam ce face.  :lol: LOL
Link direct: http://pic1.piczo.com/valuca/?g=29726784&cr=1

LE: tocmai gasisem un film intitulat Scam of the "Great Global Warming Swindle"
http://video.google.de/videoplay?docid=-1656640542976216573&q=The+Great+Global+Warming+Swindle&total=128&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0

baguvix

Incalzirea globala schimba hartile!

Autorii "Atlasului complet al lumii", publicat astazi la Londra, au dezvaluit ca efectele incalzirii globale au generat schimbarea conturului anumitor regiuni de pe Terra.

Efectele incalzirii globale asupra peisajelor Pamantului, indeosebi in regiunile de coasta, sunt deja vizibile si implica modificarea hartilor, sustin experti cartografi. Cu ocazia publicarii ,,Atlasului complet al lumii" (The Times Atlas of the World), editat de ,,The Times" si lansat astazi la Londra, autorii acestei lucrari de referinta au afirmat ca au fost nevoiti sa redeseneze unele zone costaliere si chiar sa schimbe clasificarea anumitor regiuni, in raport cu editia precedenta, din 2003.

,,Am putut sa vedem, literalmente, dezastrele ecologice cum se dezvolta in fata ochilor nostri. Ne temem cu adevarat ca intr-un viitor apropiat unele peisaje celebre vor disparea pentru totdeauna", a declarat Mick Ashworth, redactorul-sef al atlasului.

,,Conturul anumitor regiuni, precum Bangladesh, s-a schimbat. Nivelul apelor a crescut cu 3 milimetri pe an, situatie care a avut efecte curioase asupra coastei", a precizat el. Iar fluviul Huang He (Fluviul Galben), cel de-al doilea ca lungime din China, ,,nu mai ajunge sa se verse in mare, ceea ce a antrenat modificari ale coastei".

Autorii s-au mai declarat ingrijorati de faptul ca mari fluvii precum Rio Grande si Colorado, in SUA, sau Tigru, in Irak, seaca de-a binelea, in anumite portiuni, pe timpul verii. Pe de alta parte, Bangladesh-ul si insulele Pacificului sunt tot mai acoperite de ape, iar la Shishmaref, in Alaska, nivelul oceanului creste cu 3 metri in fiecare an. 40 la suta din recifurile de corali cunoscute au fost deja distruse, in timp ce padurile tropicale pierd anual 1% din suprafata.

Si alte modificari importante sunt, de asemenea, opera omului, indica autorii. Numai din cauza amenajarilor pentru irigatii, trei sferturi din Marea Aral a disparut in 40 de ani, 95% din Lacul Ciad a secat fata de anul 1963, iar Marea Moarta a scazut cu 25 de metri in 50 de ani. Singurul aspect pozitiv constatat de autorii atlasului a fost reinverzirea Mlastinii Mesopotamiei, una dintre cele mai mari mlastini din lume, gratie realimentarii cu apa a zonei de confluenta intre Tigru si Eufrat, care fusese drenata la ordinul lui Saddam Hussein.
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

jackie28t

#297
Am sa-mi cumpar o barca, ce-am sa fac :-D



baguvix,ai utitat sa pui linkul catre sursa stirii.
http://www.evenimentulzilei.ro/article.php?artid=320970#

baguvix

Din anii '50, Globul s-a incalzit cat intr-un secol

De la publicarea celui de-al doilea Raport de evaluare asupra schimbarilor climatice (SAR4), datele suplimentare despre evolutia climei si paleoclimei, precum si metodele superioare de evaluare a acestor date, au dus la concluzia-cheie este ca, in secolul trecut, temperatura medie globala la suprafata Terrei a crescut cu circa 0,6 grade Celsius, o valoare cu 0,15 grade mai mare decat cea estimata pentru perioada 1861-1994, ceea ce inseamna o crestere accelerata in ultimii ani ai secolului (1995-2000).

Noile cifre tin cont de efectele noilor "insule termice urbane". In general, incalzirea globala in secolul trecut s-a concentrat in doua mari perioade, 1910-1945 si 1976-2000. In general se admite ca anii 90 au fost deceniul cel mai calduros, iar 1998 anul cel mai calduros din 1861, de cand incalzirea climatica este monitorizata stiintific. Temperatura atmosferica a crescut, incepand din anii 50, in paturile joase, sub 8 kilometri, relativ constant cu circa 0,1 la suta la zece ani. Din 1979, cand monitorizarea cresterii temperaturilor se face prin satelit, masuratori mai riguroase au indicat o crestere a temperaturii in straturile joase ale atmosferei cu pana la 0,10 grade intr-un deceniu, dar in acelasi timp o crestere mai consistenta a temperaturii medii la suprafata solului, de 0,15 grade. Aceasta diferenta intre incalzirea atmosferei si a solului a fost observata mai intai in regiunile tropicale si subtropicale. Subtierea paturii de ozon, aerosolii si fenomene naturale, precum El Nino, nu au avut nici ele acelasi efect in atmosfera ca la nivelul solului. Si suprafetele acoperite cu gheata si zapada au scazut in secolul XX, cu aproximativ 60 la suta de la sfarsitul anilor 60. Si perioada de inghet a lacurilor si apelor curgatoare la latitudini moderate din emisfera nordica a scazut cu aproximativ doua saptamani pe an, in timp ce in afara zonei polare topirea ghetarilor montani este un fenomen larg raspandit. Cat priveste calota glaciara maritima din emisfera de nord, ea a diminuat din anii 50 cu 10-15 la suta. Ceea ce inseamna, pana la sfarsitul secolului XX, o reducere in medie cu 40 la suta a stratului de gheata din Oceanul Arctic in sezonul de vara-toamna. Nivelul global al marii a crescut in secolul XX cu pana la 0,2 metri, incarcatura termica asupra oceanului planetar facandu-se resimtita tot dupa 1950. Cantitatea medie de precipitatii a crescut si ea, in medie cu 0,5-1 la suta la zece ani, la latitudinile medii din emisfera nordica si cu 0,2-0,3 la suta in zonele tropicale. In zonele tropicale din emisfera nordica (intre 10 si 30 de grade latitudine) ploile au diminuat, cel mai probabil, cu aproximativ 0,3 la suta la fiecare 10 ani. Aceasta s-a intamplat de obicei in paralel cu reducerea variatiilor de temperatura zi-noapte, dar masuratorile au scos la iveala ca frecventa temperaturilor extrem de joase a scazut in mai mica masura decat a crescut frecventa temperaturilor extrem de inalte. Fenomenul El Nino - de oscilatie australa, a afectat variatiile de temperatura si regim al precipitatiilor in zonele tropicale, subtropicale si partial in zona temperata, mai ales din anii 70, cand aceasta influenta a fost mai puternica decat in intregul secol XX. Astfel, daca suprafetele afectate de fenomene extreme (seceta sau inundatii) au cunoscut o extindere relativ slaba in secolul XX, in ultimele trei decenii fenomenul s-a accentuat. Ce nu s-a schimbat in secolul XX din punct de vedere al parametrilor climatici, este temperatura medie in anumite zone oceanice din emisfera sudica si Antarctica, ramase in general la adapost de efectele incalzirii globale. In Antarctica nu s-a semnalat o crestere semnificativa a nivelului marii din 1978 cand aceasta este monitorizata prin sateliti. Nici schimbarile de regim al furtunilor tropicale si extratropicale in secolul XX nu permit o sistematizare cu concluzii clare, crestere sau scadere a ocurentei acestor fenomene. Schimbarile climatice se datoreaza pe de-o parte variatiilor din sistem si, pe de alta parte, factorilor externi (naturali sau umani). Activitatile umane au modificat, pe tot parcursul secolului XX, concentratiile de gaze cu efect de sera. Aceste emisii au tendinta de a provoca incalzirea planetei absorbind o parte din razele infrarosii. Emisiile de bioxid de carbon, principalul gaz cunoscut cu "efect de sera", rezultat din arderea combustibililor fosili, dar si din defrisari-despaduriri, au crescut cu 31 la suta in 200 de ani (de la 1750), ajungand la un nivel nemaiintalnit in ultimele 20 de milioane de ani.




Sursa: Cronica Romana
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

ONU arunca manusa

Ban Ki-moon, secretar general al ONU, scrie intr-un comentariu pentru Cotidianul despre incalzirea globala.

Fiecare zi aduce cu sine noi dovezi. Schimbarile climatice s-au transformat intr-o realitate cu impact la nivel personal, pentru fiecare dintre locuitorii planetei.

Studii din SUA arata ca 40% din zapada care acopera in timpul verii Marea Arctica va disparea pina in anul 2050. Iar studiile anterioare ne aratau ca acest lucru nu se va produce in urmatorul secol.

Este unul dintre motivele pentru care i-am invitat pe sefii de stat si de guvern sa participe luni, 24 septembrie, la sediul ONU, la o intilnire la nivel inalt. Sint profund ingrijorat insa ca reactia noastra nu va fi suficient de rapida. Stim ce avem de facut si dispunem si de tehnologiile necesare. Singurul lucru care ne lipseste este timpul.

Am fost recent in Ciad si am vazut cu ochii mei dimensiunea umana a fenomenului. Aproape 20 de milioane de persoane depind de un lac si de bazinul unui riu care a ajuns la o zecime din debitul pe care il avea acum 30 de ani. Ploile recente din Africa, cele mai abundente din cite se cunoaste, au lasat sute de mii de oameni fara adapost. Sint semnele a ceea ce va urma. Problemele cu care se vor confrunta copiii nostri se vor agrava daca nu facem ceva acum.

Prin decizia de a organiza intilnirea de astazi i-am provocat pe sefii de stat si de guvern sa-si dovedeasca abilitatile de lideri. Trebuie sa punem pret pe valoarea actiunii colective, iar povara cea mai mare cade in sarcina tarilor industrializate. Cei care se fac responsabili de crearea majoritatii problemelor sint si cei care poarta cea mai mare raspundere in reducerea emisiilor care produc schimbarile climatice.

In acelasi timp, tarile in curs de dezvoltare trebuie motivate pentru a se alatura eforturilor noastre. Nu le putem cere sa faca sacrificii pe care chiar nu-si per-mit sa le faca. Statele in curs de dezvoltare au dreptul la crestere si dezvoltare economica. Au dreptul de a iesi din saracie cu ajutorul nostru sustinut.

Dupa 15 ani de la aprobarea Conventiei-cadru privind incalzirea globala de la Rio sau dupa 10 ani de la aprobarea Protocolului de la Kyoto (care expira in 2012), nivelul emisiilor de carbon din tarile industrializate creste.

Politicile nationale, asadar, nu sint suficiente. Frontierele devin invizibile atunci cind vorbim de emisiile de gaze, motiv pentru care interesul politic si economic necesita cooperare internationala. Avem cadrul ideal si acesta este denumit Organizatia Natiunilor Unite.

sursa : cotidianul.ro
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.