Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 37 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Cristian 1

Un fizician ii spune sotiei sale:
- Draga mea, esti din ce in ce mai atragatoare!
- Aiurea! Tu nu vezi cat m-am ingrasat?
- Pai, tocmai! Cu cat masa ta creste, creste si forta de atractie...

Anduta

Doua prietene discutau:

_ Draga, sotul meu e impotent 100%....
_ Nu-i nimic, al meu e impotent 300%!!
_ Cum asa?!?
_ A cazut pe scari, si-a muscat limba si si-a rupt degetul.

Cristian 1

Miezul noptii. Un betiv se leagana din gard in gard, cand e oprit de
un politist.
- Actele la control.Va rog si sa-mi spuneti unde mergeti!
Betivul se uita lung si raspunde:
- Ma duc la o conferinta despre efectele nocive ale alcoolului si
despre riscul betivilor de a deveni ratati.
Politistul se uita la el fix si intreaba:
- La ora asta?Cine tine o conferinta despre asa ceva la miezul
noptii?
- Nevasta-mea si mai mult ca sigur si soacra-mea!

romulus

Medicul psihiatru catre pacient:
-Bravo ma, tuturor le spui ca esti Napoleon, dar mie imi zici ca esti Ludovic al XIV lea?! Care-i spilul?
-Pe dumneavoastra nu va pot minti, sunteti medicul meu ...!
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

mm

Acesta e un post iscat de interventia colegului @fiulploii prin introducerea "in ecuatie" a lui Il Separatio.

Nu stiam despre acest personaj decat ce spusese Codrin Stefanescu intr-o emisiune TV, fugitivo si apoi uitat-o. M-am informat acum si am gasit un articol foarte bine facut, o sinteza chiar f. buna, la adresa:
http://www.poezie.ro/index.php/essay/13971089/index.html

Consider ca o informatie buna este (printre altele) aceea care are calitatea de a fi intarita, in timp, la reluarea ei in mai multe planuri si de catre mai multi observatori. Sinteza fiind deja gata facuta, nu-mi ramane decat sa repet ca lumea pare sa fie facuta din oscilatoare, de diferite ranguri, ca si componente ale unui oscilator-mama, aka INTREGUL, (TAO). Oscilatorul mecanic, electromagnetic LC s.a. au aceleasi caracteristici de baza si pot fi considerate etaloane. In mod normal, orice sistem viu ar trebui sa fie un oscilator, sa aiba caracteristicile de baza ale oscilatorului adica cei doi poli si elementul neutru (care e o stare) plus transformarea unui pol in altul. E posibil ca TAO sa fie acest stadiu neutru, nemiscat, netulburat, perfect echilibrat.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Anduta

@kanadon, a fost un camp anticiclonic. Nu scut.

horia2008

cred ca s-ar fi prins alx daca e dida, da' ma intreb ...
dida...

Cristian 1

Intrebare la un examen de fizica la Universitatea din Copenhaga:
Cum se poate masura inaltimea unei cladiri cu un barometru?
Raspuns 1
Se masoara lungimea barometrului, se leaga barometrul cu o sfoara si se coboara de pe acoperisul cladirii; inaltimea cladirii = lungimea barometrului + lungimea sforii.
Studentul a fost dat afara de la examen. Acesta a depus o contestatie care a fost acceptata pentru ca s-a considerat ca intrebarea nu impunea o anumita solutie. Dar cum raspunsul sau nu putea edifica examinatorul asupra cunostintelor de fizica dobandite la cursul respectiv, o noua examinare a avut loc.
Raspuns 2
Se arunca barometrul de pe cladire si se masoara timpul pana la impactul cu solul.
Inaltimea cladirii = (g*t^2) /2
(examinatorul solicita o alta solutie)
Raspuns 3
Daca este o zi insorita, se aseaza barometru pe cladire si se masoara umbra de pe sol.
Cunoscand lungimea barometrului si a umbrei, totul se reduce la o simpla problema de asemanare.
(examinatorul solicita o alta solutie)
Raspuns 4
Se leaga barometrul cu o sfoara si este lasat sa oscileze liber la sol si pe cladire.
Cum perioada de oscilatie depinde de acceleratia gravitationala ("g"), se poate masura inaltimea cladirii in functie de variatia "g".
(examinatorul solicita o alta solutie, si atrage atentia studentului ca este ultima sa sansa)
Raspuns 5
Solutia pe care o asteptati de la mine banuiesc ca este masurarea presiunii la sol si pe cladire - presiune care variaza cu inaltimea - si determinarea inaltimii cladirii in functie de variatia de presiune. Dar aceasta este o solutie de-a dreptul plicticoasa, de aceea va mai propun una:
Raspuns 6
Se poate propune administratorului cladirii un targ avantajos: Imi puteti spune in schimbul acestui frumos barometru care este inaltimea cladirii...?

Studentul acesta a fost Nils Bohr, singurul absolvent al Universitatii din Copenhaga laureat al premiului Nobel!

Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

mr

O fi o pura fabulatie sau Nolan incearca sa ne transmita ceva real prin filmul Interstellar?
Si anume, printre alte mesaje mascate, provenienta imenselor nave trabuc sesizate printre inelele lui Saturn sa fie de natura pamanteana?
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Cristian 1

Intr-un local,un client striga:
- Chelner !
- Da, domnule ?
- Poti sa-mi mai prajesti putin puiul? Imi mananca salata !

Urban

Citat din: Cristian 1 din  27 Ianuarie 2015, 07:10:07
Intr-un local,un client striga:
- Chelner !
- Da, domnule ?
- Poti sa-mi mai prajesti putin puiul? Imi mananca salata !

Asta nu e un forum de bancuri.
Altceva nu ai nimic de spus?

Cristian 1

Sa fiu sincer,sunt la faza la care citesc,caci e mult de citit/vazut aici!
Deocamdata,prefer sa raman un cititor si un glumet!
Chiar asa de mult te deranjeaza?

Aseneth

Nu am aruncat niciodata pietre pe un lac inghetat.
Nu ca nu as fi avut ocazia, dar nu mi-a trecut prin minte.
Se pare ca omul din videoclip e mai inventiv.
Intrebarea este daca asa se aude cand arunci o piatra pe gheata...

https://www.youtube.com/watch?v=b6lDt8hlinY