Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Scrisoarea Maresalului Antonescu

Creat de Urban, 24 Noiembrie 2010, 13:02:13

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Urban

Citat din: padme din  25 Noiembrie 2010, 14:39:58
Ce consideri tu mai bun pt altul poate sa nu fie, la fel si cu "iti vreau binele" binele pe care il consideri tu sau ce cred eu ca este bine pt tine??!!!

Padme, vrei sa facem filosofie sau sa FACEM ceva?
Hai sa nu ne mai invartim dupa deget cu teoria chibritului...
Stim cu totii ce e bine si ce e rau.
Cand actionam?
Peste 30 de ani dupa ce umplem forumul cu teorii?

dacian

Cred cã ar fi corect de întrebat CUM nu CÂND .

Nox

Citat din: Urban din  24 Noiembrie 2010, 22:52:16
Noi nu trebuie sa lovim in OAMENI, ci in SISTEM.

ªi sistemul din ce e format? Nu din OAMENI?

Carl G. Jung spunea: "Ne trebuie o mai bunã înțelegere a naturii umane, deoarece singurul pericol real care existã este omul însuși... Nu știm nimic despre om, mult prea puțin. Psihicul sãu trebuie studiat deoarece noi oamenii suntem originea tuturor relelor."

ªi sunt de acord cu @biss  când spune cã:

Citat din: @bissAvem toti acelasi ADN in pleasna masii cu sau fara pensula circumscrisa fie ea neagra sau alba!
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Urban

Citat din: Nox din  25 Noiembrie 2010, 20:08:23
ªi sistemul din ce e format? Nu din OAMENI?

Sistemul e format din ESCROCI, nu din Oameni. (e o diferenta)
Oamenii, sunt aia care patimesc de pe urma escrocilor, adica a Sistemului.

CitatSistemul va functiona atat timp cat noi avem Constiinte Colective si acestea au Formele de Stat, Corporatie, si orice "persoana" virtuala juridica.
Aceste Entitati Colective de fapt nu exista si trebuie privite ca Asociatii de Oameni.
Deciziile individuale ale escrocilor ce formeaza aceste asociatii trebuie judecate si Oamenii care le iau trebuiesc condamnati.
Adica exact in secunda asta ar trebui sa infunde puscariile Basescu, Videanu, Adrian Nastase, Iliescu si lista poti sa o continui si tu.
Indivizii trebuie sa raspunda pentru propriile Fapte.
Aceasta delegare a Responsabilitatii, aceasta derogare de la responsabilitate este Sursa Raului.
Si nu e ceva specific mioritic ci o problema globala.
Iesitul in strada nu e o solutie: "Violenta este ultimul refugiu al incompetentilor"
Solutia este modificarea Legislatiei in asa fel incat sa nu mai existe derogare de la Responsabilitate.
Fiecare sa raspunda pentru propriile fapte fara a se mai ascunde in spatele Statului/Corporatiei din care face parte.
Noi avem azi Statul (Sistemul) care poate face ce doreste pentru ca functionarii (de la presedinte la gunoier) sunt derogati de la Responsabilitate:
"Statul plateste" greselile si crimele indivizilor.
Drepturi si Responsabilitati egale pentru toti.

Nox

Asta cu "Drepturi si Responsabilitati egale pentru toti." îmi aduce aminte de Ferma Animalelor a lui George Orwell.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Urban

Citat din: Nox din  25 Noiembrie 2010, 20:24:55
Asta cu "Drepturi si Responsabilitati egale pentru toti." îmi aduce aminte de Ferma Animalelor a lui George Orwell.

Daca un presedinte sau un parlamentar ar avea ACELEASI drepturi ca ultimul cetatean al tarii respective s-ar gandi de 100 de ori inainte sa actioneze... Mai gandeste-te.
Tu ai impresia ca popandaii sunt tampiti?
Tu de ce crezi ca sunt cu totii deasupra legilor?

Da-mi exemplu de un politician corupt si dovedit in ultimii douazeci de ani care acum se afla in puscarie.

romulus

CitatCred cã ar fi corect de întrebat CUM nu CÂND .
Pai simplu:
Urban a avut ideea , el va prelua initiativa !
Din cate am priceput eu pana acum scrisoarea lui Ion Antonescu a fost doar un pretext, un motiv, o tema de plecare, tinta adica obiectivul de atins in final,  fiind lovirea cat mai la baza, a Sistemului , inteles ca un intreg, la nivel macro, nu doar a celui obedient,de rahat, din Romania,  care linge mana (ori.. )stapanilor,  organizatorii Sistemului .
Si lovind in ei - si in cei d'aici si  in stapanii lor ii facem de rahat, ii dam in gat , de nu le mai merge jucarica ! Nu-i mai alege prostiomea din nou! Corect?
Va fi dificil, dar merita incercat, de catre fiecare in parte si toti laolalta , ca puse cap la cap idei si actiuni urmarind o idee si facand corecturi din mers, trebuie sa iasa ceva !
Cum ? Pai simplu :
-se strang oameni - la chemarea lui Urban , fizic undeva - ori virtual pe un spatiu de comunicare;
- se fac cateva directii de actiune; oamenii vin cu idei sugestii;cine, care si cum , in ce fel....
-Urban si cine mai stie cine/care,  cap limpede, analizeaza zice ok si se da drumul la actiune ;
- vedem ce iese, analizam, corectam daca e cazul, si....da-i 'nainte ...
- next level ...
Am zis !

"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

k3t3lin

Si cam ce ai vrea sa faci Urban? Sau ce ar trebui sa faca ceilalti? Degeaba vrei tu schimbarea, o vreau eu, o vrea padme, etc daca restul "turmei" nu doreste sa constienteze pericolul si prapastia spre care ne indreptam vertiginos.
Citeam mai sus, in mesajul lui Tayka ca "doar daca ar intervenii Majestatea Sa R.Mihai sa preia monarhia,atunci poate ca s-ar rezolva ceva definitiv" si daos il aproba "Omagiile mele stimate domn. Ma bucur sa gasesc un regalist pe aici." :lol: Ma bucura si pe mine nespus spiritul dumneavoastra de colegialitate si faptul ca impartasiti principii comune. Si eu consider ca monarhia are multe aspecte pozitive, dar in nici un caz monarhia din Romaniea( exceptie facand Carol I si Ferdinand). Oricum, trebuie spus ca unul dintre personajele din cauza caruia noi purtam acum discutia asta, din cauza caruia tara a decazut este tocmai prea-iubitul vostru rege, mihai. Un las, un profitor, un idiot(la propriu), o pata pe istoria neamului...
Cand se scufunda vaporul, cine pleaca ultimul? Capitanul, nu-i asa? Ei, in cazul nostru capitanul a plecat primul, dar nu fara a lasa sa moara unul dintre cei mai mari patrioti ai neamului romanesc si fara sa umple o garnitura de tren cu tablouri si bunuri din patrimoniul national. Deci, pentru jigodia asta de om, care chiar anul trecut revendica domeniul de la Sinaia, nici o urma de respect...
Eu cred doar ca vremea vorbelor a apus demult....

Tayka

Citat din: romulus din  25 Noiembrie 2010, 10:44:19
- Dumnezeu stie ce-o fi intelegand prin ciolan -

Pai uite cum e cu ciolanul;Ca sa schimbi astazi soarta unui popor degeaba esti doar patriot,strateg,sau erou,trebuie neaparat sa ai in minte si o politica clara,si cat mai contrara celei existente,o calitate oratorica deosebita cu care sa electrizezi si sa aduni in jurul tau masele
(ca sa nu zic turma)oameni care sa te sustina,dar mai ales sa-ti tina spatele,si cam atat,ca restul vine dela sine.Problema cea mare vine deabea dupa ce faci schimbarea(daca reusesti binenteles)Ai reusit sa entuziasmezi masele si ele te vor acum conducatorul lor iubit.Ori tu esti bun la toate dar sa conduci o tara intr-o epoca moderna precis ca nu te pricepi,si atunci iti iei ajutoare care se pricep in diferite domenii,si de aici incepe necazul;Acestia la inceput sant numai miere,iti arata ce stiu si chiar te ajuta,singura conditie fiind doar..un salariu decent.In scurt timp insa apare opozitia,care ravneste la putere,motiv pentru care cei care te ajuta,pretind tot mai mult,si daca opozitia reuseste,te parasesc rapid fiind atrasi de..ciolan.Degeaba incerci sa iesi la geam si sa spui maselor ce sa intamplat caci ele nu te vor putea intelege
vreodata(ca doar de aia sant mase)ele te-au vrut conducatorul lor iubit pentru ca sa le dai cat mai multa papa si circ,iar daca altul le promite si mai mult,uita rapid ca tu  le-ai adus libertatea candva.Asta am vrut sa spun ca pana la urma totul se invarte in jurul unui..ciolan cat mai barosan.. :? :-o :-D
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Urban

Citat din: k3t3lin din  25 Noiembrie 2010, 20:31:31
Si cam ce ai vrea sa faci Urban?
Sau ce ar trebui sa faca ceilalti?

Ar trebui sa actionam toti ca Unul si sa nu mai stam sa filosofam pe marginea subiectului...
Deocamdata NU FACEM NIMIC, doar DISCUTAM despre asta.
Ar trebui sa ACTIONAM din toate punctele de vedere.

Citat din: k3t3lin din  25 Noiembrie 2010, 20:31:31Degeaba vrei tu schimbarea, o vreau eu, o vrea padme, etc daca restul "turmei" nu doreste sa constienteze pericolul si prapastia spre care ne indreptam vertiginos.
Restul "turmei" zace in propria "mizerie"... Niciodata turma nu va CONSTIENTIZA, niciodata turma nu va vrea o Schimbare, turma e turma si face un singur lucru... SE SUPUNE.
Ii vezi in metrou in fiecare zi, in tramvaie, pe trotuare...peste tot.

Citat din: k3t3lin din  25 Noiembrie 2010, 20:31:31Citeam mai sus, in mesajul lui Tayka ca "doar daca ar intervenii Majestatea Sa R.Mihai sa preia monarhia,atunci poate ca s-ar rezolva ceva definitiv.
Sa nu deraiem de la subiect te rog.
Regele Mihai apartine altei epoci care nu isi mai are locul in contextul actual... e depasit de situatie.

Tayka

Citat din: Urban din  25 Noiembrie 2010, 20:39:38
Regele Mihai apartine altei epoci...
Si gen.Antonescu apartinea aceleasi epoci, e bine sa nu uitam ca monarhiile moderne au cel mai ridicat standard de viata si civilizatie si sant printre primele in lume.
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Urban

Citat din: Tayka din  25 Noiembrie 2010, 20:48:55
Si gen.Antonescu apartinea aceleasi epoci, e bine sa nu uitam ca monarhiile moderne au cel mai ridicat standard de viata si civilizatie si sant printre primele in lume.

De acord cu tine, sa luam ceea ce a fost mai bun din acea epoca si sa aplicam ACUM.

k3t3lin

Citat din: Urban din  25 Noiembrie 2010, 20:50:59
De acord cu tine, sa luam ceea ce a fost mai bun din acea epoca si sa aplicam ACUM.

Tocmai asta e problema...nu ai cum. S-a schimbat mentalitatea oamenilor de rand, iar in randul celor care detin puterea nu mai e nimeni care sa urmareasca binele tarii, ci doar propriile lor interese. In plus, noi romanii, suntem facuti in asa fel incat nu stim de vorba buna. Pe noi numai un bocanc pe gat si o teava de arma la tampla ne motiveaza sa facem ceea ce trebuie... Astea, sau saracia.

Tayka

Citat din: Urban din  25 Noiembrie 2010, 20:50:59
Atunci hai sa vorbim cu Principesa Margareta si sa declansam un referendum pentru revenirea monarhiei-Poate s-au mai desteptat romanii!!!

k3t3lin