Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Scrisoarea Maresalului Antonescu

Creat de Urban, 24 Noiembrie 2010, 13:02:13

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Urban

#30
Citat din: Tayka din  25 Noiembrie 2010, 00:14:51
Da buna ideie-Hai s-o facem!!!ORGANIZEAZA-NE TU !Dar tine minte trustul de presa Realitatea si tv.Antenele sant ale mogulilor care tin cu..ei,si la fel sant toate, dar Hai Acum ori nici odata!

E simplu... te duci la Voiculescu cu date despre Vantu si la Vantu cu date despre Voiculescu... si se dau in gat unii pe altii...
Noi stam pe margine si mancam floricele asteptand finalul.
De organizat ne organizam, dar nu public, ca Big Brother are ochii rosii in cap de cand urmareste forumul asta.

Tayka

#31
Geniala ideia ta cu datul in gat,numai ca mafiotii respecta cu mare milosardie cele 3 porunci dintre care una zice sa nu-ti dai public in gat aproapele..Cat despre Big Brother,el este automat si nu reactioneaza decat la cuvinte cheie,daca rostim aceste cuvinte putin mai altfel il putem pacalii.La fel si cu documentele secrete cu care ai vom da in gat,presupunand ca le obtinem si le decodam,si chiar vor apare la tv,crezi oare ca se vor sinchisii,ei sant banditi de meserie,si se vor unii imediat toate partidele cu guvernantii formand pe fata marea gasca.Dar eu raman optimist ca vom reusii,si iti spun o mare taina traita de mine in 89-Daca reusesti sa creezi ceva interesant in timp care va aduna ceva lume in jurul tau,aceasta va venii mereu si mereu din curiozitate astfel ca la un moment dat vei devenii idolul lor,chiar daca nu prea ai ce le spune,asa a facut si Miron Mitrea cu minerii,Apare efectul avalansei.Asa dar:la treaba!Vorba multa saracia omului. :-o :roll:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

dacian


Urban

#33
@Tayka

Oamenii de teapa popandailor guvernanti au intotdeauna secrete adanc ingropate pe care nu le-ar vrea scoase la suprafata niciodata... ce a facut Miron Cozma nu a facut singur, mai erau pe acolo si vreo doi-trei baieti cu ochii albastrii.
E adevarata si chestia cu efectul avalansei insa noi nu ne adresam analfabetilor si turmei.
Alte idei?
Hai.. curaj!

mr

#34
Reactia fireasca de protest la nebunia in care suntem fortati sa traim si dorinta activa de a schimba lucrurile sunt cat se poate de legitime si sanatoase intr-o persoana normala.

Citat din: Urban din  25 Noiembrie 2010, 09:05:17
E adevarata si chestia cu efectul avalansei insa noi nu ne adresam analfabetilor si turmei.

Consider ca este o problema majora aici. Si anume faptul ca analfabetii (nu neaparat cei care nu stiu nici macar
literele alfabetului, ci acei care nu o coerenta in gandire) sunt in numar foarte mare iar "turma" include si pe
acei care gandesc normal insa le este anihilata vointa si le sunt alterate scopurile existentiale. Aceasta
majoritate covarsitoare este una pasiva si mai mult de atat ...una sensibila si usor de controlat de catre cei care au adus-o in acest stadiu.
Asa cum ai zis Urban, cei care pot schimba cu adevarat, in timp, sunt doar acei care o fac din convigere si
vointa proprie. Ei sunt putini, pot forma un nucleu puternic si pot spera, conform efectului avalansei, la cooptarea in prima faza a celor cu "baza" buna si in a doua faza la controlul asupra maselor (pentru ca, real, de colaborare constienta cu aceasta nu poate fi vorba).

Sa zicem ca se reuseste rasturnarea situatiei. Se reorganizeaza totul pe principii mai sanatoase, chiar si pentru cei multi. Sistemul socialo-administrativ al tarii se modifica intr-un bine evident, dar iese in mod clar din tiparul sistemului global. Se deschide inevitabil alt front, mult mai vast si cu o presiune mult mai mare. Ca sa poti mentine bruma de lucruri bune pe care ai instaurat-o in tara trebuie sa-i aperi principiile. De cine sa le aperi? Tocmai de cei carora nu le vor conveni noile conditii, adica de arhitectii sistemului global. Putem deveni foarte usor o Coree de Nord sau un Iran. Vom fi etichetati drept teroristi, vom fi acuzati de tot felul de tampenii "credibile". Vom fi izolati.

Exista o sansa de reusita si asta doar in contextul in care si in celelalte tari sa se procedeze la fel. Dar aceasta sincronizare este greu de facut si cred ca tine mai mult de providenta.
Oricum, personal raman la ideea ca sistemul asa cum este el acum va sucomba doar sub propria-i greutate. Rolul nostru, al "dizidentilor" de azi, se activeaza clar dupa...

   
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

romulus

Citatmai erau pe acolo si vreo doi-trei baieti cu ochii albastrii.
Si asta pentru ca, printre "baietii cu ochii albastri" exista destui patrioti - atat dintre executanti cat si dintre comandanti si care  (la momentul de care amintesti ) deja identificasera "raul" potential care actiona contra tarii si ei ii ajutau " pe cei buni" , chiar daca intr-un mod neortodox.
Trebuie luat in seama si faptul ca prin jur  sa existe acum oameni (militari ori civili)care deja fac chestia aia cu datul in gat si ar fi pierdere de vreme si mijloace sa incerci sa-i dai in gat tocmai pe aia !
Am cunoscut personal pe unii, m-am oferit sa ajut dar le-a fost teama de ceea ce aveam eu in background , pentru ca le-am spus asta de la inceput- si m-au dat deoparte; alegerea lor .
O perioada l-am suspectat - daca pot sa zic asa - chiar si pe Voiculescu ca ar face parte dintr-o asemenea organizare/structura ori cum vrem sa-i zicem: are si uneltele necesare , respectiv cele "n" televiziuni si oamenii potriviti - avand in vedere ca si el este coordonat de cineva !
Si apoi, monser Urban daca pornim de la ideea ca adresabilitatea se face exclusiv "turmei" si "analfabetilor" - cauza este de la inceput pierduta ! Alora trebuie sa le faci binele cu forta ! Altfel , vom fi pusi  pe "asteptare"; iar   pana se vor "trezi" si "destepta" compatriotii nostri vor mai trece alte 2 mii de ani !
De acord cu ce spui ca: acum e momentul ; orice moment este bun, dar sa ai cu cine .
Te pricepi la oameni? sa alegi pe cei care actioneaza in spirit de fronda, de cei care din patriotism, de cei care din ceea ce spunea Tayka - sa fie acolo la impartirea "ciolanului " - Dumnezeu stie ce-o fi intelegand prin ciolan - ca practic in momentul asta nu prea vad despre ce ciolan ar fi vorba , mai degraba de vreun ciomag, pe carca ...
Am zis !

"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Urban

Citat din: mr din  25 Noiembrie 2010, 10:30:59Sa zicem ca se reuseste rasturnarea situatiei.
Se reorganizeaza totul pe principii mai sanatoase, chiar si pentru cei multi.
Sistemul socialo-administrativ al tarii se modifica intr-un bine evident, dar iese in mod clar din tiparul sistemului global.
Se deschide inevitabil alt front, mult mai vast si cu o presiune mult mai mare.
Ca sa poti mentine bruma de lucruri bune pe care ai instaurat-o in tara trebuie sa-i aperi principiile.
De cine sa le aperi?
Tocmai de cei carora nu le vor conveni noile conditii, adica de arhitectii sistemului global.
Putem deveni foarte usor o Coree de Nord sau un Iran.
Vom fi etichetati drept teroristi, vom fi acuzati de tot felul de tampenii "credibile".
Vom fi izolati.
Exista solutii pentru orice.

Citat din: mr din  25 Noiembrie 2010, 10:30:59Exista o sansa de reusita si asta doar in contextul in care si in celelalte tari sa se procedeze la fel.
Dar aceasta sincronizare este greu de facut si cred ca tine mai mult de providenta.
Oricum, personal raman la ideea ca sistemul asa cum este el acum va sucomba doar sub propria-i greutate.
Rolul nostru, al "dizidentilor" de azi, se activeaza clar dupa...
Internetul este un instrument minunat si foarte folositor.
Intradevar Sistemul va sucomba insa mai e vreme lunga pana la momentul acela.

Citat din: romulus din  25 Noiembrie 2010, 10:44:19
Si asta pentru ca, printre "baietii cu ochii albastri" exista destui patrioti - atat dintre executanti cat si dintre comandanti si care  (la momentul de care amintesti ) deja identificasera "raul" potential care actiona contra tarii si ei ii ajutau " pe cei buni" , chiar daca intr-un mod neortodox. Trebuie luat in seama si faptul ca prin jur  sa existe acum oameni (militari ori civili)care deja fac chestia aia cu datul in gat si ar fi pierdere de vreme si mijloace sa incerci sa-i dai in gat tocmai pe aia !
Am cunoscut personal pe unii, m-am oferit sa ajut dar le-a fost teama de ceea ce aveam eu in background , pentru ca le-am spus asta de la inceput- si m-au dat deoparte; alegerea lor .
Ai foarte mare dreptate, si chiar ar fi un lucru bun o colaborare cu acei care inca mai vor sa schimbe ceva in adevaratul sens al cuvantului si nu doar pe hartie.
Ca sa nu mai vorbim de experienta pe care o au.

Citat din: romulus din  25 Noiembrie 2010, 10:44:19Si apoi, monser Urban daca pornim de la ideea ca adresabilitatea se face exclusiv "turmei" si "analfabetilor" - cauza este de la inceput pierduta !
Alora trebuie sa le faci binele cu forta ! Altfel , vom fi pusi  pe "asteptare"; iar   pana se vor "trezi" si "destepta" compatriotii nostri vor mai trece alte 2 mii de ani !
Pai tocmai, am zis ca nu ne adresam turmei...

Citat din: romulus din  25 Noiembrie 2010, 10:44:19De acord cu ce spui ca: acum e momentul ; orice moment este bun, dar sa ai cu cine .
Te pricepi la oameni? sa alegi pe cei care actioneaza in spirit de fronda, de cei care din patriotism...
Nu cred ca mai putem discuta de patriotism in conditiile in care ceea ce se intampla acum nu numai in Romania ci global, este un atentat fatis la dreptul oricarei fiinte umane la Viata.
Eu cred ca au fost depasite demult barierele astea gen patriotism, bariere impuse tot de catre arhitectii sistemului.

daos

Citat din: Tayka din  24 Noiembrie 2010, 23:33:49
Cu armele e mai problematic pentru ca mamaliga cand explodeaza nu prea stie multe si trage si in stanga si in dreapta.Cu hakereala nu e problema santem artisti in domeniu (intrebati-l pe Kudelski dela digi-tv.).Chemarea la lupta prin viu grai nu va avea prea mari sanse pentru ca din pacate multi(majoritatea covarsitoare)vor apare..dupa actiune,adica atunci cand se imparte ciolanul(credeti-ma am luptat si am fost ranit la Timisoara)Personal cred ca o declaratie comuna de nesupunere ar fi un act pasnic,civilizat,si care ar arunca guvernul si intreaga actuala putere in aer problema este insa ca tot ei vor revenii dupa,pentru ca asa suna dictatul..Doar daca ar imtervenii Majestatea Sa R.Mihai sa preia monarhia,atunci poate ca s-ar rezolva ceva definitiv.Numai ca poporului roman ia fost inoculata ideia ca regele este dusman,si f. multi nu vor schimbarea,le convine mocirla.Ar mai fi si Noua Dreapta..
Omagiile mele stimate domn. Ma bucur sa gasesc un regalist pe aici. Chiar daca nu am fost de acord pe teme filozofico-religioase se pare ca suntem de acord pe teme, hai sa le zicem, politice.

tractorbeam

Despre maresalul Antonescu si situatia respectiva a Romaniei:

In perioada respectiva, anii 40, Romania este prinsa intr-un cleste intre TEROAREA ROSIE BOLSEVICA, si CIUMA BRUNA NAZISTA. Doua puteri totalitare cu interese ostile tuturor nu numai Romaniei. Odata Franta invinsa si garantiile externe cazute cu cine sa te aliezi? Cu neamtul sau cu rusul? Vorba aia - daca mergem cu neamtul poate ne pierdem numai capul dar daca mergem cu rusul ne pierdem si capul si sufletul. Evident Antonescu si-a asumat in acele conditii exceptionale conducerea unei tari schilodite si in pericol de dezmembrare. Evident odata ce ai pornit aliat la atac cu unul nu mai poti sa dai inapoi. Daca castiga Hitler maresalul era mare erou, asa tot erou ramane  dar un erou tragic, ghinion ca a castigat Stalin si asa omul a sfarsit in fata plutonului.

Despre democratie si lipsurile ei:

Cam peste tot in lumea asta acolo unde e democratie fara CULTURA si inalt CIVISM este si CORUPTIE. Acolo in tara unde cand scuipi pe jos cineva te trage de maneca si iti spune ca nu e frumos si ca ai gresit si sa nu mai faci, acolo se fura mai putin sau chiar deloc.

Despre schimbare, chiar si violenta, in toate formele ei:

Ca o schimbare sa aiba succes ar trebui ca NATO SI UE sa dispara si am sa si motivez: ei, NATO si UE percep pe cei la putere ca reprezentanti legitimi ai nostri si nu discuta decat cu ei. Pentru a aschimba ceva ei trebuie sa te perceapa ca un partener viabil.

 

Urban

Citat din: tractorbeam din  25 Noiembrie 2010, 11:07:12
Ca o schimbare sa aiba succes ar trebui ca NATO SI UE sa dispara si am sa si motivez: ei, NATO si UE percep pe cei la putere ca reprezentanti legitimi ai nostri si nu discuta decat cu ei. Pentru a schimba ceva ei trebuie sa te perceapa ca un partener viabil.

De acord cu tine insa gandesti prea departe, hai sa ne limitam deocamdata la zona Romanica.
Ce ai face tu ca sa schimbi radical totul, evident in ceva mai bun?

Xanadron

#40
Postam p-aici mai demult o opinie, apropo de solutii vis-a-vis de posibilele evenimente geofizice cataclismice ce par sa se itzeasca la orizontul vremilor actuale:

Acu' la modul serios: sint multe opinii avizate (fara sa fie neaparat ale unor obsedati "cataclismici") care sustin ca sansele de supravietzuire in cazul unor catastrofe d-astea naturale nu le au nici aglomerarile mari de oameni, dar nici "lupii singuratici".

Comunitatile de ordinul zecilor, maxim sutelor de indivizi (care sa cuprinda insa oameni calificati ori priceputi in diverse domenii... dar nu tocmai abstracte ;)) par sa fie solutia "continuarii umanitatzii", chiar daca de la un nivel tehnologic al secolului XIX...

Asadar, pescarii - vinatorii - fermierii - electricienii - instalatorii - mecanicii - constructorii - moashele :D etc (sau cei experti in domeniile astea ca "hobby") vor fi favorizati in noua eventuala "cursa pentru supravietuire", dar numai conlucrind cumva in niste comunitati unite.

Dar cu "conlucrarea" stim noi prea bine cum sta egocentrista societate actuala - si nu doar la noi. :(



Inca inclin deci sa cred ca unica solutie de INCEPERE macar a unei timide Schimbari ar fi (improbabila totusi) coagulare a unei "Cetati Ideale"  :roll: (nu neaparat socialist-utopica si/sau identica cu kibutzurile ori falansterele insa), mai intai in acord macar relativ cu regulile limitative ale establishmentului, dar mai apoi - profitind si de... binele rezultat din raul turbioanelor viitoare - evoluand din ce in ce mai LIBER.  :rainbow:

Detaliile ideii ar umple insa cam multe... monitoare  :-D (si oricum ar irita si mai mult ochii deja iesiti din orbite ale lui Big Brother...)  :-o
Care-i clar ca ne citeste de mult - si inca cu maxima atentzie.  8-)
Relativ calm deocamdata - dar numai atita vreme cit raminem exclusiv pe tarlaua jocurilor neuronale.  :lol:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

tractorbeam

Citat din: Xanadron din  25 Noiembrie 2010, 13:42:48
...Detaliile ideii ar umple insa cam multe... monitoare  :-D (si oricum ar irita si mai mult ochii deja iesiti din orbite ale lui Big Brother...)  :-o
Care-i clar ca ne citeste de mult - si inca cu maxima atentzie.  8-)

Nu numai ca ne citeste dar... ne si interpreteaza, si asta conex cu emiterea unor judecati de valoare privind comportamentul nostru ulterior, asta ca sa-si justifice salariile si diurnele, masinile si deplasarile, gradele de pe umeri si concediile in locatiile atribuite NUMAI lor, etc.
de unde stiu asta? Simplu, sunt... PARANORMAL!  :evil:


Xanadron

#42
Hehehe... ca bine zici, paraanormalule colega tractorbeam - da' ceva-cineva (o pasarica fara grade :D) imi spune ca tot niste "Comisari Shoric" sint si prin zonele alea de tine pomenite.

...Or fi insa chiar toti-toti romanii mai jos decit ratul porcului?!  :roll: :lol:

P.S. Subliniez  - pentru cine are ochi sa vada - un pasaj din postarea anterioara: "Comunitatile de ordinul zecilor, maxim sutelor de indivizi"  :wink:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

padme

Citat din: Xanadron din  25 Noiembrie 2010, 13:42:48
evoluand din ce in ce mai LIBER.  :rainbow:


Adica? Ce e mai Liber? Ce inseamna Liber??

Citat din: Urban din  25 Noiembrie 2010, 11:16:19
evident in ceva mai bun?

Ce consideri tu mai bun pt altul poate sa nu fie, la fel si cu "iti vreau binele" binele pe care il consideri tu sau ce cred eu ca este bine pt tine??!!!

Xanadron

#44
Citat din: padme din  25 Noiembrie 2010, 14:39:58
Adica? Ce e mai Liber? Ce inseamna Liber??

Ce consideri tu mai bun pt altul poate sa nu fie, la fel si cu "iti vreau binele" binele pe care il consideri tu sau ce cred eu ca este bine pt tine??!!!

Pai vezi de ce ziceam c-ar fi nevoie de citeva.... monitoare pline pentru detalii, padme?!  :roll:
Pe scurt, libertatea poate fi definita drept "ce-mi place mie sa fac si consider implicit ca-i OK pentru evolutia mea, dar nu afecteaza liberul arbitru al acelora de pe linga mine". Care au poate definitia lor total diferita de "libertate", dar interactioneaza cumva cu JE.
Evident ca, sofistic vorbind, doar anahoretii traitori-cuci :-D prin pesteri ar putea fi deci (aproape) absolut liberi.

...Si totusi, imposibil sa nu existe inca oameni (nu prea multi, evident) cu un numitor comun... de bun simtz al definitiei libertatii, in ciuda vremilor astora cu bruiaje, ispite, iluzii, interese, ocultari atit de parshiv dezbinatoare. :|

P.S. Prima concluzie (fara vreo conotatie personala): deja continutul mai mult sau mai putin divergent al postarilor d-aici demonstreaza imposibilitatea practica a vreunei actiuni comune in sensul torpilarii inteligente - si, evident, concertate eficient - a strimbului sistem, perpetuat global de milenii sub masca diverselor variatii doar aparente a formelor de organizare sociala.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/