În curând, oamenii de știință vor avea posibilitatea să determine dacă există viață pe alte planete. Cum anume? În funcție de nivelul de poluare de pe acestea.
Acest proiect european va fi posibil din 2024 prin lansarea unui telescop spațial în valoare de 1 miliard de lire sterline. Don Pollacco, astronom la Universitatea din Warwick, conduce un comitet de oameni de știință implicați în ceea ce se numește misiunea Platon.El crede că formele de viață extraterestră ar putea fi descoperite în funcție de gradul de poluare existent în atmosfera altor planete similare cu Pământul. „În acest fel putem deduce că o civilizație și-a lăsat amprenta”, spune el.
Mie personal mi se pare teribil de trist faptul că poluarea este acum văzută ca un semn al civilizației. Logica din spatele acestui fapt sugerează, de asemenea, că poluarea de pe planeta noastră semnalizează precum un far în stratosferă tocmai pentru a permite altor forme de viată să știe de existența noastră.
„Aici! Aici! Suntem Planeta Pământ! Nouă ne place sa ardem ulei, sa otrăvim râuri, să defrișăm păduri, să topim calote glaciare, avem ca îndeletniciri distrugerea mediului natural, schimbarea climei și degradarea aerului pe care îl respirăm! De asemenea, suntem grozavi si pricepuți la războaie , la intoleranță rasială și religioasă și ,la scara larga, tratăm femeile ca cetățeni de mâna a doua sau chiar sclavi lipsiți de drepturi. Veniți și ne vizitați!”
Chestia e că niște extratereștri mai evoluați chiar ar putea face asta. Dacă ar exista cumva un fel de agenție de voiaj inter-planetar, ei și-ar putea face concediul la noi.
Numeroase filme și jocuri video, precum Grand Theft Auto și Call Of Duty sugerează deja astfel de posibilități. Încearcă, doar pentru o clipă, să îți imaginezi că asta se întâmplă pe Planeta Pământ. Aici este lumea în care orice este posibil și, în calitate de turist cu viză extraterestră, poți călători oriunde dorești. Tele-portându-te de pe nava mamă jos pe Pământ poți lua parte la haosul urban, poți deveni membru al unei echipe SWAT de poliție sau te poți implica luând hotărâri cu privire la unul dintre cele opt războaie prescrise și aflate în curs de desfășurare în locuri precum Sudan, Nigeria și Afganistan. Sau poți alege de partea cui vrei să fii și să te implici în Războiul Drogurilor purtat de cartelurile din Mexic, război care în ultimii 8 ani a curmat 112.000 de vieți.
„O șansă unică de a ucide, de a mutila și de a face sex gratuit pentru ca mai apoi să te întorci acasă pe Planeta ta , cu un portofoliu de amintiri foto și video. Siguranța este garantată: toți extratereștrii vor beneficia de o protecție completă. Numai oamenii vor fi victime.”
Apropo, misiunea Platon este numită astfel după tranzitările planetare și oscilațiile stelelor și nu după filozoful grec.
Dacă va fi încununată cu succes și vor reuși să identifice planetele poluate, să sperăm că nu vor dezvolta tehnologia pentru a merge acolo să viziteze. Căci, trimițând în cercetare vreo navă spațială ne-am alege, probabil, cu vreun război și și-așa avem deja destule între noi, pământenii.
Misiunea ar trebui să fie pornită în căutarea formelor de viață de pe planetele nepoluate. Asta ar putea indica în mod clar faptul că extratereștrii respectivi au o civilizație autentică.
Cine-știe, s-ar putea descoperi chiar rasa unor strămoși de-ai noștri umanoizi, care, în trecut, a trimis misionari pe Pământ pentru a întemeia Atlantida și pentru a construi piramidele, ca să dea omenirii un impuls în direcția corectă .
Desigur , Platon a fost cel care ne-a spus despre Atlantida, fabuloasa civilizație ridicată de creaturi considerate jumătate zeu și jumătate om.
Acești semi-zei se presupune că s-au încrucișat cu oamenii în timpul vizitei lor pe Pământ.
Atunci când Atlantida s-a scufundat probabil că s-au întors pe planeta lor de origine, lăsând omenirea să evolueze pe cont propriu .
Ar fi ironic și trist ca prin proiectul Platon să fie contactați iar și eventual studiați în mod ostil și idiot.
Pesemne că reacția lor ar fi una de genul: „Oh, nu, ăștia sunt aia de pe Pământ. Activați scutul invizibil să creadă că nu suntem aici, astfel le va fi imposibil să ne depisteze.”
Sursa: http://www.examiner.co.uk/lifestyle/lifestyle-opinion/denis-kilcommons–hunt-extra-6743991