Misteriosul OZN în formă de inel negru observat în Anglia nu este chiar atât de misterios până la urmă

Deasupra orașului Lemington Spa din Anglia a fost surprins și fotografiat un obiect misterios ce arăta ca un inel negru fumuriu; imaginea a făcut senzație în această săptămână în întreaga mass-media. Cu toate acestea, BBC a confirmat astăzi că ceea ce a fost numit „inelul negru de la Lemington Spa” este chiar un inel negru de fum.

Fenomenul este cunoscut ca un vârtej în formă de inel. Un exemplu comun și bine cunoscut este inelul de fum pe care îl suflă Bilbo Baggins în clipul video de mai jos.

Sharon Hill de la Doubtful News a postat pe Twittter un articol însoțit de mai multe linkuri, în care se explică modul de formare a inelelor vortex. Pe scurt, ele sunt create atunci când fumul este forțat înafară printr-o deschidere circulară. În materialul video de mai jos, un generator produce un nor de foc în urma căruia se creează un inel mare de fum negru ce se înalță și rămâne în aer pentru ceva timp.

Inelul din acest filmuleț este similar cu ceea ce spun martorii că au văzut în Lemington Spa, în următoarea imagine.

Black-Ring-of-Lemington-Spa-UFO

Georgina Heap, în vârstă de 16 ani, este cea care a fotografiat inelul de fum cu iPhone-ul.

Daily Mail  a raportat declarația fetei:

M-am uitat la el și mi-am zis, „ce naiba?”. Era uimitor. Pur și simplu plutea acolo ca un nor și apoi a dispărut. Clar nu erau păsări. Am fost în jur de zece persoane care ne-am oprit din ceea ce făceam și l-am privit.”

Cu toate că  s-a presupus a fi un inel de fum, serviciile locale de pompieri și de salvare din Lemington Spa au declarat că nu au existat incendii în zonă. Serviciile meteorologice locale, de asemenea, au spus că inelul nu a avut legătură cu starea vremii.
Daly Mail a vorbit cu expertul în OZN-uri, Nick Pope, care le-a spus, „Este o imagine bizară, într-adevăr. Arată ca un inel de fum dar nu-mi dau seama cum anume a fost generat.”
El a sugerat că, probabil, inelul a fost făcut de milioane de albine sau insecte, deși, spune el, „nu am mai auzit de insecte care să se comporte în acest fel, așa că, dacă aceasta este explicația, este un fenomen demn de dosarele X.”
Răspunsul cu privire la geneza inelului de fum a apărut în cele din urmă astăzi, prin cei de la BBC. Un purtător de cuvânt din apropierea castelului Warwick a declarat că au fost efectuate teste asupra „efectelor produse de foc” . Testele au fost efectuate cu trebuchetul, o mașină de război folosită în Evul Mediu, cunoscută și sub numele de catapultă. În următorul videoclip ea este prezentată ca fiind „cea mai mare catapultă din zilele noastre.”

Purtătorul de cuvânt a spus: „Am văzut o serie de efecte diferite, inclusiv imaginile cu vortex care au fost raportate. Încă nu știm ce cauzează fenomenul, dar este cu siguranță un spectacol ciudat.”
O explicație detaliată a ceea ce determină fenomenul vârtejurilor în formă de inel poate fi găsită la Caelestia.be, un site dedicat cercetărilor fenomenelor aeriene neidentificate.

Sursa: http://www.openminds.tv/mysterious-black-ring-ufo-england-mysterious/26974

About Editor Stiri

Check Also

OZN-uri observate în Texas

În sfârșit, o imagine clară și neprelucrată cu un OZN… cel puțin așa suțin unii. …

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.