Particule extraterestre descoperite la Polul Sud

Timp de decenii, oamenii de știință au fost în căutare de particule neutrino fantomatice din spațiu, iar acum le-au găsit în cele din urmă.

Folosind Observatorul IceCube Neutrino din Antarctica, cercetătorii au descoperit prima dovadă de neutrini din afara sistemului solar începând cu anul 1987. Descoperirea deschide ușa pentru o nouă eră de astronomie, care ar putea dezvălui secretele celor mai ciudate fenomenele din univers, spun oamenii de știință.

„Este un progres major”, a declarat Uli Katz, un specialist în fizica particulelor de la Universitatea din Erlangen-Nuremberg, Germania, care nu a fost implicat în această cercetare. „Cred că este una dintre descoperirile majore absolute în fizica astro-particulelor,”, a declarat Katz pentru SPACE.com.

Particula neutrino cu cea mai mare energie observată vreodată (1,14 petaelectronvolts), pe care oamenii de știință au denumit-o "Ernie", așa cum este văzută de către Observatorul Neutrino IceCube de la Polul Sud pe 03 ianuarie 2012. Imaginea a fost publicată pe 21 noiembrie 2013.
Particula neutrino cu cea mai mare energie observată vreodată (1,14 petaelectronvolts), pe care oamenii de știință au denumit-o „Ernie”, așa cum este văzută de către Observatorul Neutrino IceCube de la Polul Sud pe 03 ianuarie 2012. Imaginea a fost publicată pe 21 noiembrie 2013.

În ultimii o sută de ani, oamenii de știință au reflectat sursa de raze cosmice, care conțin energia de un glonț pușcă într-un singur nucleu atomic. Se crede că obiecte, cum ar fi supernove, găuri negre sau exploziile de raze gamma ar produce razele cosmice, dar originea lor este dificil de detectat. În schimb, oamenii de știință caută neutrini – particule subatomice cu nici o încărcare electrică și masă foarte mică – produs atunci când razele cosmice interacționează cu împrejurimile lor. Miliarde de neutrini trec printr-un centimetru pătrat de pământ în fiecare secundă, și doar o mică parte din ele interacționează cu materia.

Citiți mai multe pe: SPACE.COM

 

About admin

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.