Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 33 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Aliosa

Citat din: forrest din  14 Februarie 2012, 00:50:06
"Singura solutie ca o identitate sa ramana dupa moartea corpului fizic , este ca pe timpul vietzii , toate informatiile cumulate sa se inregistreze si in alta parte inafara creierului ."

Dar acumularea acestor informatii, inafara creierului, depinde de noi? Sau, daca e vorba doar de cumulare, cine o face?
Cine ne-a creat, ar fi raspunsul, tot nu pot sa cred ca viata in general e doar o coincidenta de procese chimice si fizice .
Precizez din nou, asta ar fi o solutie simpla pentru multe teorii, pana la "asa este" mai e cale lunga.

Citat din: kandaon din  14 Februarie 2012, 12:03:16
Unii spun ca de fapt corpul fizic are o dublura (sau mai multe, depinde cine ce crede), un corp energetic sau astral sau spiritual etc etc, fiecare foloseste diverse nume sau care inseamna de fapt acelasi lucru.

Iar corpul asta astral sa-i zicem, nu moare odata cu cel fizic, dar fiind o dublura interconectata cu el are si el ceva in genul creierului, are si el o memorie (aceeasi sau chiar mai ceva) .

Sigur, teoriile astea, uneori dovedite si practic sau stiintific (vezi fotografiile Kirlian) se amesteca la un moment dat si cu ceva credinte religioase sau chiar mai oculte, asa ca unii adepti ai stiintei clasice si rigide (cumva si ateista) nu prea inghit explicatii din astea, desi ele ar explica destule
Eu consider corpul astral un ecou energetic(asta se vede si in fotografiile Kirlian) sa-i zic asa, al corpului fizic care de fapt si de drept este produsul corpului fizic doar ca nu e vizibil dar masurabil intr-o lume fizica si materiala(energetica), care dispare in timp, dar nu vad o fiinta constienta de sine. Viata de dupa moarte eu o vad doar ca pe o speranta care evident moare in cele din urma si nu o vad cu tristete, viata tre' traita cu gandul la viata si nu la ce o fi dupa. Parerea mea.

padme

Citat din: kandaon din  14 Februarie 2012, 12:03:16

Sigur, teoriile astea, uneori dovedite si practic sau stiintific (vezi fotografiile Kirlian) se amesteca la un moment dat si cu ceva credinte religioase sau chiar mai oculte, asa ca unii adepti ai stiintei clasice si rigide (cumva si ateista) nu prea inghit explicatii din astea, desi ele ar explica destule

Pt mine fotografiile kirlian nu au valoare de "dovada stiintifica" intrucat tot cu aparatul Kirlian s-a demonstrat ca orice fotografiezi are o aura si ca de fapt aparatul inregistreaza gazul care se afla in jurul obiectelor.

Siberia

Citat din: padme din  14 Februarie 2012, 14:58:46
Pt mine fotografiile kirlian nu au valoare de "dovada stiintifica" intrucat tot cu aparatul Kirlian s-a demonstrat ca orice fotografiezi are o aura si ca de fapt aparatul inregistreaza gazul care se afla in jurul obiectelor.

Este vorba de campul electromagnetic din jurul oricarui obiect sau fiinte care exista - si nu de gaz. Pietrele, plantele, obiectele, ca si fiinta umana sunt inconjurate de aceasta energie electromagnetica, energie care la om formeaza corpul energetic (care printre altele are si capacitatea de a transmite sau de a stoca informatii).
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Tayka

Citat din: Aliosa din  14 Februarie 2012, 12:56:44
...Cine ne-a creat, ar fi raspunsul....
Dacă nu greşesc răspunsul tău induce ideia unui creator unic, divin :lol: ceiace denotă faptul că am fi creaţi cu toţii aşa dea-valma pe bandă rulantă de către un singur creator:animale,oameni,păsări,batracieni,peşti,reptile..într-un cuvânt cam tot ce mişună(ne-motorizat)pe Terra.Statistic vorbind ar însemna câteva creaţii noi pe secundă,şi cam tot atâtea sfârşituri de creaţie...Unde mai pui că el bietul Creator va trebuii să aibă şi permanent grija fiecărei creaţie în parte dea-lungul vieţii sale..să-i numere păcatele,rugăciunile,pomenile,acatistele,pentru al putea judeca şi încadra pe funcţie în viaţa veşnică de apoi s-au pentru al zvârli în cazanul cu smoală... :evil:. Cam încărcat jobul creatorului tău...
Citat din: Aliosa din  14 Februarie 2012, 12:56:44
Eu consider corpul astral...produsul corpului fizic
Denumirea religioasă a Corpului Astral este.. Sufletul.
Deci însemnează că conform părerii tale Sufletul este produsul corpului fizic. :-o
Măi să fie.. :? Interesantă concepţie..revino şi cu ceva detalii;cum la conceput,pe unde la creat,etc.etc. :x

Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

kandaon

Citat din: Siberia din  14 Februarie 2012, 15:51:44
Este vorba de campul electromagnetic din jurul oricarui obiect sau fiinte care exista - si nu de gaz. Pietrele, plantele, obiectele, ca si fiinta umana sunt inconjurate de aceasta energie electromagnetica, energie care la om formeaza corpul energetic (care printre altele are si capacitatea de a transmite sau de a stoca informatii).

Exact asta cred si eu. Campul electromagnetic al omului e foarte cunoscut si el, si "folosit" de la a face niste encefalograme la acupunctura ca sa vorbim de stiinte. Putem spune ca formeaza o dublura a corpului fizic si poate si el stoca sau transmite informatii, plus cine stie ce alte chestii pe care noi poate nici nu le banuim.

Stiinta de azi e departe de a cunoaste totul, e inca destul de primitiva zic eu. Sau ma rog, stiinta cunoscuta de masele de oameni obisnuiti, prin cine stie ce laboratoare lucrurile sunt poate mai altfel sau mai evoluate. Sau unii oameni/unele grupari cunosc mai mult decat apare public

Tayka

Citat din: Siberia din  14 Februarie 2012, 15:51:44
Este vorba de campul electromagnetic din jurul oricarui obiect sau fiinte care exista - si nu de gaz.
Câmp electromagnetic? :-D
Măi să fie}}}}}}}}}}} că doar n-om fi motoare electrice...asincrone..... :-D :-D
Eu ştiam că ceia ce se vede se numeşte...aură şi că aceasta formează un câmp energetic de natură eterică şi nu.. electromagnetică.. :-D :-D :-D
http://www.fandigo.ro/bioenergie/modelarea%20aurei/modelarea%20aurei.html
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Siberia

Citat din: Tayka din  14 Februarie 2012, 16:22:00
Măi să fie}}}}}}}}}}} că doar n-om fi motoare electrice...asincrone..... :-D :-D
Eu ştiam că ceia ce se vede se numeşte...aură şi că aceasta formează un câmp energetic de natură eterică şi nu.. electromagnetică.. :-D :-D :-D

Tayka, ai auzit pana acum de bioelectromagnetism ?  :roll:  :roll:  :roll:

Ei bine, cum exista campul bioelectromagnetic, tot asa exista si campul electromagnetic (fara bio fiindca nu mai face referire la celule vii, tesusuturi, organisme) care inconjoara fiinta umana si constituie corpul energetic - ca o extensie a campului bioelectromagnetic.
   Totul poate fi perceput ca un urias motor (chiar si universul)...   :-P
   Cat despre existenta campului electromagnetic uman se stia inca de pe vremea egiptenilor (aia cu faraoni)...Dar este o poveste mai lunga...

Apropos... cum se transmite informatia in "eter" ? Care sunt proprietatile "eterului" ?
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Ganditorul

offf..., iar contraziceti fizica oficiala. Electromagnetismul n-a existat pana la descoperirea motorului si curentului la priza !  :-D :evil:

Tayka

Citat din: Siberia din  14 Februarie 2012, 16:56:17
Tayka, ai auzit pana acum de bioelectromagnetism ?  :roll:  :roll:  :roll:
Siby dragă-Iartă-mă dar NU Am auzit de ,,câmpul bioelectromagnetic,dar am auzit în schimb(..şi am şi studiat un picuţ) fenomenul de bioelectromagnetism,numai că acesta NU produce un câmp electromagnetic.Am mai auzit şi de câmpul electromagnetic,încă din şcoală şi m-am tot ,,învârtit''cu el în..,,câmpul muncii''vreo 34 de ani :-D
Acuma eu nu vreau să te contrazic,poate că tu ai reuşit să produci vreun câmp ceva,( nu numai să baţi..câmpii)... :lol:şi atunci ar fi extraordinar căci dacă ne-am introduce un rotor în câmp atunci conform principiului de funcţionare a motoarelor(şi respectiv a generatoarelor)am putea spera să devenim cu toţii surse de energie.. electrică la purtător,şi uite aşa am putea depăşii şi criza..energetică :| :ufo: :-D

Aliosa

Citat din: Tayka din  14 Februarie 2012, 18:06:52
Siby dragă-Iartă-mă dar NU Am auzit de ,,câmpul bioelectromagnetic,dar am auzit în schimb(..şi am şi studiat un picuţ) fenomenul de bioelectromagnetism,numai că acesta NU produce un câmp electromagnetic.Am mai auzit şi de câmpul electromagnetic,încă din şcoală şi m-am tot ,,învârtit''cu el în..,,câmpul muncii''vreo 34 de ani :-D
Acuma eu nu vreau să te contrazic,poate că tu ai reuşit să produci vreun câmp ceva,( nu numai să baţi..câmpii)... :lol:şi atunci ar fi extraordinar căci am devenii cu toţii surse de energie.. electrică la purtător :| :ufo: :-D
Uita-te la Matrix :P
Citat din: Tayka din  14 Februarie 2012, 16:00:14
Dacă nu greşesc răspunsul tău induce ideia unui creator unic, divin :lol: ceiace denotă faptul că am fi creaţi cu toţii aşa dea-valma pe bandă rulantă de către un singur creator:animale,oameni,păsări,batracieni,peşti,reptile..într-un cuvânt cam tot ce mişună(ne-motorizat)pe Terra.Statistic vorbind ar însemna câteva creaţii noi pe secundă,şi cam tot atâtea sfârşituri de creaţie...Unde mai pui că el bietul Creator va trebuii să aibă şi permanent grija fiecărei creaţie în parte dea-lungul vieţii sale..să-i numere păcatele,rugăciunile,pomenile,acatistele,pentru al putea judeca şi încadra pe funcţie în viaţa veşnică de apoi s-au pentru al zvârli în cazanul cu smoală... :evil:. Cam încărcat jobul creatorului tău...
Nicidecum, impresia ta despre creator se rezuma la divin, religie, numararea pacatelor si o grija purtata ? asta e cumva un impuls spre o discutie bazata pe religie vs. stiinta? De unde pana unde ai tras tu concluzia despre creator cu job incarcat ?
De care parte a baricadei esti ? ca te vad pe ambele si central in acelashi timp, in cazul asta de ce mai ceri pareri ?
Sper sa intelegi urmatoarele randuri, noi si universul in care traim, suntem efectul la o cauza incapabil de priceput in acest plan de existenta indiferent cat ne-am stradui sa aflam, deoarece cauza e in alt plan.
Creatorul poate fi o entitate care si-a trantit o diorama si o populeaza de placere, are un hobby si atat.
Daca vroia un tovaras de joaca isi facea unul, pana atunci se multumeste cu jucariile.
Joaca e una constructiva se pare.
Citat din: Tayka din  14 Februarie 2012, 16:00:14
Denumirea religioasă a Corpului Astral este.. Sufletul.
Deci însemnează că conform părerii tale Sufletul este produsul corpului fizic. :-o
Măi să fie.. :? Interesantă concepţie..revino şi cu ceva detalii;cum la conceput,pe unde la creat,etc.etc. :x
Corpul astral de care vorbeam eu este campul generat de electricitatea produsa de corpul fizic, cam ce spunea si colega Siberia, dar nu total de acord cu ea, informatia se pastreaza atata timp cat exista generator pentru camp , daca motorul crapa, adio camp, adio spatiu de stocare.
Citat din: Tayka din  14 Februarie 2012, 16:22:00
Printre altele daca te uitzi la corpul uman(plus restul vietatilor), este o masina foarte bine pusa la punct formata din niste masini mai mici :D, care incearca cu disperare(masina mama :D) sa se inteleaga si sa se reproduca artificial(stiintific spus si foarte eronat) , nevoie venita din simpla idee ca nu are raspuns la cum a aparut.

Tayka

Alioşa-Părerile tale contează deocamdată probabil foarte mult pentru tine.Observ că chiar eşti convins de ceace spui.Dacă însă le vei putea şi proba cumva, trimiţându-ne la vreun link,ceva adrese din care să reiese că ele mai sânt împărtăşite şi de alţii (măcar vreunul) atunci te cred,până atunci însă dămi voie să mă cam..îndoiesc o leacă. :? :-D

Aliosa

Citat din: Tayka din  14 Februarie 2012, 18:32:02
Alioşa-Părerile tale contează deocamdată probabil foarte mult pentru tine.Observ că chiar eşti convins de ceace spui.Dacă însă le vei putea şi proba cumva, trimiţându-ne la vreun link,ceva adrese din care să reiese că ele mai sânt împărtăşite şi de alţii (măcar vreunul) atunci te cred,până atunci însă dămi voie să mă cam..îndoiesc o leacă. :? :-D
Nu sunt adeptul ideii ca tre' sa adere cineva la parerea mea, dar asta nu inseamna ca nu pot avea alt punct de vedere fata de al tau, pe care repet nu l-am inteles, tu doar ai spus ca nu-i asa facand referire la ideii in care nici tu nu crezi.
Cum vrei sa probez o parere proprie cu link-uri ? parere formata in urma unor informatii din mai multe domenii, care mai toate au lipsuri si erori grave si care totusi sunt imbratisate de mai totzi oameni(teorii/idei).

Siberia

Ganditorul

Ne pierdem in amanunte. Normal ca electromagnetismul a existat si exista de cand e lumea, de cand prima sarcina electrica s-a miscat.
In rutina noastra profesionala tindem sa credem ca nimic nu a existat inainte de a fi definite - de savanti ca Volta, Faraday, Maxwell, Hertz s.a. - prin calcule, cheia de descifrare a algoritmului de existenta a electromagnetismului ...si a aplicatiilor sale tehnice.
In definitia cea mai simpla - orice sarcina electrica statica produce camp electrostatic (electric) iar orice sarcina electrica mobila produce camp magnetic.. Nu am descoperit noi "gaura la covrig" si nici nu am creat-o - asta a facut-o natura (Divinitatea), cu mult timp inainte ca omul sa mearga vertical pe picioare. Atata vreme cat corpul oricarei vietuitoare este strabatut de sistemul nervos, iar sistemul nervos functioneaza pe baza unor curenti electrici (sarcina electrica mobila) ... corpul vietuitoarelor va avea parte de camp electromagnetic. Complexitatea aplicatiilor naturale este atat de mare incat abia acum incercam sa o descifram, sa-i intelegem dimensiunea eletrica&magnetica si informationala.
Aplicatiile noastre tehnice si aplicatiile naturii nu se exclud una pe alta, ci se completeaza. Totul e sa avem puterea de a gandi liber, neconditionati nici de dogma religioasa, nici de cea stiintifica.

uforever

Citat din: Aliosa din  13 Februarie 2012, 20:28:46
In moarte clinica din cate stiu eu, activitatea cerebrala exista + puls foarte scazut sau deloc.
Daca activitatea cerebrala este zero, nu mai revii(constient) din nici o moarte clinica indiferent daca ai puls sau nu si te tzin drept leguma(cand ceasu' inca bate) pana cand isi da cineva acordul sa te deconecteze de la aparate. Atata timp cat creierul este oxigenat si hranit eu-ul exista, dupa, e aceashi senzatie de lipsa ideii ca atunci cand incerci sa accesezi informatii cat mai vechi si usor usor se lasa linistea. Moartea clinica uneori este identica cu hibernarea si are cam acelashi scop.
Am fost si eu plecat prin balarii o data si te asigur nu e nimic placut, nu degeaba majoritatea care se trezesc din stari de genul sunt speriati.
Singura solutie ca o identitate sa ramana dupa moartea corpului fizic , este ca pe timpul vietzii , toate informatiile cumulate sa se inregistreze si in alta parte inafara creierului .

Iata o definitie moarte clinica:

Moartea clinică reprezintă o situație aflată la limita dintre viață și moarte, de cele mai multe ori fiind vorba despre pacienți aflați în sitații critice din punct de vedere medical, având funcțiile vitale biologice -activitatea cardiacă și respirația- abolite pentru anumite perioade de timp.
Moartea clinică reprezintă, de fapt, perioada de timp în care organismul mai poate reacționa la diverși stimuli interni sau externi, care pot determina reluarea activității automate a miocadului (mușchiul inimii) și a respirației, respectiv a centrilor nervoși cardio-respiratori, situați în trunchiul cerebral. Reluarea activității automate ale acestor centri, care descarcă ritmic impulsuri nervoase către mușchii ce coordonează circulația sanguină (miocard), respectiv respirația (musculatura intercostală și diafragmul) reprezintă resuscitarea propriu zisă, intervalul de resuscitare( de la oprirea funcțiilor vitale până la reluarea lor) reprezentând de fapt fenomenul cunoscut sub numele de moarte clinică. Intervalul de resuscitare sau durata de timp în care un organism poate fi în moarte clinică, depinde de viabilitatea celulei nervoase, fenomenul devenind ireversibil în momentul în care centrii nervoși cerebrali sunt lipsiți de aportul de oxigen pe o perioadă de timp ce depășește 5-10 minute.
Durata timpului după care mai este posibilă resuscitarea cardio-respiratorie variază în funcție de vârstă, sex, diverse boli sau tare ale organismului, precum și în funcție de împrejurarea care a determinat evenimentul declanșator. Există situații când pacienți considerați decedați prin submersie (înec) în apă rece, au putut fi resuscitați după perioade de timp considerate inițial depășite pentru resuscitare, adică de ordinul orelor. Aceasta explicându-se prin faptul că la o temperatură scăzută, nevoia de oxigen a celulelor nervoase este mult diminuată, ceea ce permite supraviețuirea lor un timp mai îndelungat.

Sa intelegem ca: activitatea cardiacă și respirația=abolite(adica sterse), oprirea funcțiilor vitale până la reluarea lor.Din cate mi-a povestit unchiul meu, nu mai respira deloc, nu avea puls si nici vreo urma de activitate cerebrala, asta e ceea ce i-au spus medicii, se asteptau la un deces.Parerea mea este ca moartea clinica aduce ceva dovezi in <dosarul Viata dupa Moarte>.