Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 40 Vizitatori vizualizează acest subiect.

angellla29

Dragi colegi, stiu ca suna aiurea dar ce parere aveti despre dublarea pretului la oua si scumpirea nesimtita a tuturor preturilor....inclusiv a benzinei? Sa fie datorita , razboiului care o sa inceapa foarte curand?

liviu86

Citat din: Arhanghelul din  25 Februarie 2012, 14:46:55
Lupta dintre "alb" si "negru" ?????????

Pombo briga com gato que briga com pombo

Sau asta ... este una din legile naturi terriene?

Pasari ca alea inca nu am vazut, ce tupeu pe ele. Parca ar fi de la PDL.

@angellla29, Nu cred ca are vreo treaba una cu alta.
Dar asta sigur este doar un incepul, stai sa vina primavara sa vezi preturi.
Pe seama problemelor cu arabii o sa profite multi care au monopol pe carburanti.
Cat despre alimente, este clar ca in primavara o sa fie majorari la toate (avem exe primaverile trecute).
Totusi intrebarea este: de unde o sa isi mai permita omul sa dea atatia bani?
Eu de la masina am trecut la motocicleta, cu mancare ma mai descurc ca locuiesc la tara.
Dar cei care stau la bloc?
Pe semne ca nesimtirea are inca limite ne terminabile.
Mai degraba sau mai tarziu toate astea o sa se termine, dar oare cand?

SLEAH19

Citat din: angellla29 din  25 Februarie 2012, 17:45:18
Dragi colegi, stiu ca suna aiurea dar ce parere aveti despre dublarea pretului la oua si scumpirea nesimtita a tuturor preturilor....inclusiv a benzinei? Sa fie datorita , razboiului care o sa inceapa foarte curand?

Dragă Angella, nu au nici o legătura ouăle cu războiul, iar scumpirea  benzinei are doar ca pretext  războiul.
Există doar o armată de speculanţi  ,,pe faza". Aduţi aminte că in ianuarie/februarie 2011, preţul la cartofi era de 1 Euro în pieţele agroalimentare iar criza grâului de anul trecut a făcut ca preţul sa crească cu 300%     şi asta  nu datorită vreunui răzbel .
      Dacă analizam corect situaţia României, am ajunge inevitabil la concluzia ca românii ar putea muri mai curând de proşti,  decat de foame. Faptul că ţăranii români au fost distruşi sistematic după revoluţie nu este vreo consecinţă a vreunei conspiraţii mondiale sau europene, este una pur românească, smecherii au importat intodeauna sute de mii de tone de grâu exact atunci când in România urma recoltatul, apoi printr-o scutire de taxe emisă de guvern prin ordonanţă de urgenţă valabila 24 de ore grâul era introdus in ţara şi era primul distribuit la marii procesatori/consumatori , grâul autohton fiind apoi cumpărat la preţ de nimic. Aşa sa întâmplat şi cu zahărul când cei din ramura aceasta spuneau că trebuie sa fii prost sa mai cultivi sfecla în ţara, când poţi importa zahăr nerafinat de trestie ,il rafinezi ,il ambalezi şi vinzi cu profit mai mare şi uite aşa toate bazele şi mare parte din fabricile de zahăr româneşti au murit.
     La fel cu uleiul şi mai ales cu cartoful , pâna în  ultimul cătun au ajuns la boutiq-ul din sat în anii 2008-2010, cartofi din import şi cum majoritatea primăriilor ofereau ajutoare sociale în masă , nimeni nu s-a mai obosit macar să cultive cartofi, când veneau cu 0,70 bani kilul. Normal că atunci când a fost un an prost pe mare parte din planetă, toţi să constientizeze că,    cartoful cu 1 euro kilul este mai scump decât cel care l-ar fi cultivat in gradină.   

În ianuarie/februarie 2012 , preţul la cartofi este de 0,70 bani Kg. Deci neinteresant.
La anul după ce crescătorii nu vor mai stresa găinile şi le vor mai scoate să vadă şi soarele pentru prima oară în viaţa lor, se va rezolva şi cu preţul la ouă.

Sper că şi în ce priveşte conflictul cu Iranul să se rezolve în acelaşi mod. :fight:

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Nox

Citat din: Arhanghelul din  25 Februarie 2012, 14:46:55
Lupta dintre "alb" si "negru" ?????????

[...]

Sau asta ... este una din legile naturi terriene?

"Naturi", da! Foamea şi "prostia".

Păsările alea au impresia că de fapt cozile pisicilor sunt nişte viermi (sau râme) mai mari care cu siguranţă ar merge mâncate.

L.E. Şi pisicile prea "ocupate" să se "lupte" între ele în loc să le pună la respect pe păsările alea.  Parcă ar fi oameni. :)))
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Arhanghelul

Citat din: angellla29 din  25 Februarie 2012, 17:45:18

Sa dus si gaina ... dupa porc ... deh ... sa traiti bine ...

http://www.recolta.eu/gheorghe-caruz-anul-acesta-s-au-inchis-peste-200-de-ferme-de-porci/

http://eufrosin.wordpress.com/2012/02/25/basina-porcului-prikoke-birocratia-ue-si-noi/

FABULA "Prikoke Pursielu Fierisit"
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

liviu86

Citat din: Arhanghelul din  25 Februarie 2012, 22:11:46
Asta este omul modern ... cel Prikop _sit ...

FABULA "Prikoke Pursielu Fierisit"

Genial!!!

Acum vreo saptamana in urma stateam cu un prieten de vorba, imi povestea cum o duce el la munte.

Si-a cumparat 20 ari de padure, si-a facut o cabanuta mica (20 mp), si-a cumparat 2 vaci, si-a batut pompa pentru apa.
Cea mai apropiata locuita de el este la 15 km. 8 ari sunt despaduriti si isi mai cultiva una alta (cartofi, legume...) si-a pus si 10 pomi fructiferi in jurul cabanutei.
Sincer sa fiu il invidiez, acest om traieste cu adevarat liber. A ascultat "sfatul matei".
In ultimi 2 ani a uitat cum este sa mai ai griji si probleme. Nu tu facruti, nu are nevoie de carburanti sau electricitate...
Pe perioada de vara am fost la el timp de un weekend, a fost ceva care ma readus la viata.
Traieste exact cum traiau stramosi nostri. Sotia lui ma intreba ce mai este in lumea "civilizata", nici macar radio nu vor sa aiba in preajma.
Ma bate si pe mine gandul sa renunt la tot si macar pe perioada de vara sa ma refugiez in astfel de trai.

Cand stai de vorba cu un astfel de om, iti dai seama cat de mult ne dauneaza noua civilizatia si tv-urile, sau cat de spalati pe creier suntem.
Omul a stat la oras timp de 4 ani si sotia lui a fost profesoara de engleza. Nu sunt niste neaveniti, nu au luat aceasta cale ca nu se descurcau in societate.
Viata este frumoasa in felul ei, asa cum este lasata de la Dumnezeu.
Noi astazi am uitat acel sentiment de libertate si ne inbatam in lucruri de care nu avem nevoie, ne indatoram si devenim sclavi sistemului.

Oare cand o sa vedem adevarul si o sa deschidem ochii???

uforever

Citat din: liviu86 din  26 Februarie 2012, 00:02:53
Genial!!!

Acum vreo saptamana in urma stateam cu un prieten de vorba, imi povestea cum o duce el la munte.

Si-a cumparat 20 ari de padure, si-a facut o cabanuta mica (20 mp), si-a cumparat 2 vaci, si-a batut pompa pentru apa.
Cea mai apropiata locuita de el este la 15 km. 8 ari sunt despaduriti si isi mai cultiva una alta (cartofi, legume...) si-a pus si 10 pomi fructiferi in jurul cabanutei.
Sincer sa fiu il invidiez, acest om traieste cu adevarat liber. A ascultat "sfatul matei".
In ultimi 2 ani a uitat cum este sa mai ai griji si probleme. Nu tu facruti, nu are nevoie de carburanti sau electricitate...
Pe perioada de vara am fost la el timp de un weekend, a fost ceva care ma readus la viata.
Traieste exact cum traiau stramosi nostri. Sotia lui ma intreba ce mai este in lumea "civilizata", nici macar radio nu vor sa aiba in preajma.
Ma bate si pe mine gandul sa renunt la tot si macar pe perioada de vara sa ma refugiez in astfel de trai.

Cand stai de vorba cu un astfel de om, iti dai seama cat de mult ne dauneaza noua civilizatia si tv-urile, sau cat de spalati pe creier suntem.
Omul a stat la oras timp de 4 ani si sotia lui a fost profesoara de engleza. Nu sunt niste neaveniti, nu au luat aceasta cale ca nu se descurcau in societate.
Viata este frumoasa in felul ei, asa cum este lasata de la Dumnezeu.
Noi astazi am uitat acel sentiment de libertate si ne inbatam in lucruri de care nu avem nevoie, ne indatoram si devenim sclavi sistemului.

Oare cand o sa vedem adevarul si o sa deschidem ochii???

Ok, este superb ce a facut prietenul tau, cred ca este linistit, nu telefon nenorocit care suna toata ziua, nu televizor, nu zgomot, nu mancare proasta plina de mizerii, deci absolut nimic de spus in privinta asta, dar ce face daca se inbolnaveste grav?  ce face daca din greseala ia foc casa? ce face daca cultura lui de rosii sau porumb este compromisa din cauze naturale? ce face daca vine o iarna teribila? sau daca il ia apa in primavara(se intampa si la padure)?, nici nu mai zic de lipsa totala de informatie, incepe un cacat de razboi, cu siguranta il va simti si el.Toate aceste lucruri nu au nici o importanta? In vechime oamenii traiau toti asa, acum nu cred ca te poti rupe de <civilizatie> , va veni peste tine fara sa-ti dai seama.Pavel Corut in cartile sale sfatuieste pe toata lumea sa se mute la tara, cica e bine rau, traiesti sanatos, faci agricultura, apicultura...etc. dar banii de unde mama dracului ii faci? ai nevoie de bani si daca te duci pana la WC, cu ce te stergi la ....daca sa terminat hartia igienica? cu o feriga? ma indoiesc.Daca cultura ta de porumb e compromisa un an ai <c...t steagul>.Nu e doar Corut ala de propovaduieste <traitul sanatos la tara>, sunt multi, problema e ca in acest moment <baietii, conducatori> au <taiat> orice posibilitate de a trai din munca ta, liber si sanatos.De ce crezi ca sa inventat JEGUL ALA MONSTRUOS DE MALL, pai acolo gasesti <ce vrea muschii tai> si mananci <ce vrea muschi Lor>.Nu o sa ma convingi ca exista un colt de  libertate pe aceasta PLANETA, nu ar fii corect sa faci asta(sa zicem poate doar in afara trupului sa fie libertate sau cine stie ce <posibilitati> sa ai).Eu am crescut la tara, deci nu vorbesc in necunostiinta de cauza, oamenii acolo sunt vai steaua lor, mai sunt si aia cu lovele care sigur ca traiesc ok, dar peisajul privit de sus, e jalnic.

Salut Liviu, iti doresc sa fii fericit!

liviu86

Citat din: uforever din  26 Februarie 2012, 01:30:29
Ok, este superb ce a facut prietenul tau, cred ca este linistit, nu telefon nenorocit care suna toata ziua, nu televizor, nu zgomot, nu mancare proasta plina de mizerii, deci absolut nimic de spus in privinta asta, dar ce face daca se inbolnaveste grav?  ce face daca din greseala ia foc casa? ce face daca cultura lui de rosii sau porumb este compromisa din cauze naturale? ce face daca vine o iarna teribila? sau daca il ia apa in primavara(se intampa si la padure)?, nici nu mai zic de lipsa totala de informatie, incepe un cacat de razboi, cu siguranta il va simti si el.Toate aceste lucruri nu au nici o importanta? In vechime oamenii traiau toti asa, acum nu cred ca te poti rupe de <civilizatie> , va veni peste tine fara sa-ti dai seama.Pavel Corut in cartile sale sfatuieste pe toata lumea sa se mute la tara, cica e bine rau, traiesti sanatos, faci agricultura, apicultura...etc. dar banii de unde mama dracului ii faci? ai nevoie de bani si daca te duci pana la WC, cu ce te stergi la ....daca sa terminat hartia igienica? cu o feriga? ma indoiesc.Daca cultura ta de porumb e compromisa un an ai <c...t steagul>.Nu e doar Corut ala de propovaduieste <traitul sanatos la tara>, sunt multi, problema e ca in acest moment <baietii, conducatori> au <taiat> orice posibilitate de a trai din munca ta, liber si sanatos.De ce crezi ca sa inventat JEGUL ALA MONSTRUOS DE MALL, pai acolo gasesti <ce vrea muschii tai> si mananci <ce vrea muschi Lor>.Nu o sa ma convingi ca exista un colt de  libertate pe aceasta PLANETA, nu ar fii corect sa faci asta(sa zicem poate doar in afara trupului sa fie libertate sau cine stie ce <posibilitati> sa ai).Eu am crescut la tara, deci nu vorbesc in necunostiinta de cauza, oamenii acolo sunt vai steaua lor, mai sunt si aia cu lovele care sigur ca traiesc ok, dar peisajul privit de sus, e jalnic.

Salut Liviu, iti doresc sa fii fericit!

Iti dai seama ca omul nu traieste numai din ceea ce are acolo. Are casa la parinti (este singurul), are un venit din bani pe care ii are in banca de la apartament (care nu sunt deloc putini). Inundatiile nu au cum sa aiba loc unde este el, noi astia de la tara gandim si altfel daca porumbul sau ceea ce producem este compromis. Sincer sa fiu, pentru majoritatea mall-ul este o prostie (insa pentru tineri de la oras este o religie). Eu personal merg doar la film si sa mai mananc cate o prostie dea lor. Dar cumparaturile mi le fac de la alimentara/magazinul din oras de langa mine.
Nu spun ca este chiar bine sa te izolezi in felul asta. Dar iti regasesti linistea pe care fiecare din noi o cautam.
Apropo de o boala grava, nici in "civilizatie" nu prea ai sanse sa supravetuesti daca se intampla ceva.
Exe: la mine in zona ajunge salvarea la 30 min.
Cat despre daca ii ia casa foc, construesti alta. El a investit in cabanuta 12000 ron. Deci oricine poate sa isi faca macar una pe an  :-D
Fiecare isi alege felul cum sa traiasca, insa eu ador acest model de viata.
Cu toate ca eu inca am de muncit mult pana sa imi asigur siguranta familiei si sa ma apuc de asemenea chesti.
In plus la mine ca si la alti alta este situatia. Nu as vrea sa renunt la locul de munca, sotia la fel, indata copilul trebuie sa mearga la scoala.

Pace!

Arhanghelul

Din ... cicluL ... cine a furat ... gaina  ...

Fara Zahar - Sa Traiti Bine

TO BE CONTINUED
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

liviu86

Citat din: Arhanghelul din  26 Februarie 2012, 14:07:24
Din ... cicluL ... cine a furat ... gaina  ...

Fara Zahar - Sa Traiti Bine

TO BE CONTINUED

Da... Lumea in care traiesti, todeauna este oglinda in care te privesti. Fericire tuturor!

Fr0styan

liviu86

In seara asta la 18:45, eram pe afara si am filmat un obiect pe cer. Nu era avion pentru ca imi dadeam seama (zgomot, lumini de 2 culori...), nici un meteorit pentru ca se misca foarte lent.
Arata ca o stea (de mare ca luceafarul), numai ca se indrepta de la nord spre est-sud. Am filmat cu un aparat (samsung L730), dar nu se poate observa prea bine.
Poate cineva poate apropia sau... Eu il postez ori si cum.

http://www.fileshare.ro/48344951250

angellla29

Pentru ca se apropie frumoasa sarbatoare a Martisorului....as dori sa va urez o primavara fericita plina de bucurii si  sa va dedic 2 videos din serialul meu preferat. Vi le daruiesc cu drag voua dragi colegi cu toate urarile mele de bine, sanatate si prosperitate!!!!Aceste videos sunt din serialul meu preferat "Merlin" care nu este o TELENOVELA!!!! Sper sa va placa dragi colegi!!!! Nu conteaza ca sunteti doamne sau domni...eu va iubesc si va respect la fel!!!!

Merlin & Morgana // Too Lost In You

Merlin & Morgana - Skinny Love

jean

Multumim frumos angellla29, aceasi fericire si bucurie iti dorim si noi.
Abia astept sa vina primavara sa nu mai merg la serviciu cu metoul si tramvaiul. Sa scot bicicleta si sa plec cu ea. Ma opresc in parc si sa stau cateva minute in liniste cu gandurile mele respiriand aerul curat al dimineti, cred.
Adevarul este dincolo de noi

Arhanghelul