Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Decembrie 1989 (pentru cunoscatori)

Creat de baaron, 30 Ianuarie 2007, 19:00:51

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Sidney

Securitatea i-a aratat lui Ceausescu probele provocarii de la mitingul din 21 decembrie
2004 04 20

--------------------------------------------------------------------------------

Silviu Curticeanu: ,,Dupa miting, securistii i-au adus lui Ceausescu simulatoare"

Jurnalul National: Mitingul s-a terminat pe la 13:00, 13:30. Erati in balcon cand a avut loc mitingul?
Nu. Eu eram un tehnician, ales membru al Comitetului Politic la Congresul al XIV-lea. Nu eram om de protocol.

In timpul mitingului, care au fost lucrurile care vi s-au parut mai deosebite?
La un moment dat, era ca o multime impinsa de val. N-am auzit un ,,Jos Ceausescu", sincer. Eu n-am auzit.

Bun. S-a terminat mitingul. Ce s-a intamplat in sediul Comitetului Central? Care a fost reactia lui Ceausescu si a celorlalti?
N-a fost nici o reactie publica. El a chemat pe toti cei ..... Au venit cei de la Securitate si au adus: bastoanele alea de care v-am spus, simulatoare. Au avut ceva aparate electronice. Toti au spus ca mitingul a fost o provocare si asta au preluat-o toti, ca mitingul a fost o provocare. Dupa aceea a plecat, cum v-am spus si, dupa aceea, s-a facut teleconferinta si atat.

--------------------------------------------------------------------------------

,,Cei care au provocat panica erau profesionisti"

Dezvaluirile legate de organizarea mitingului din 21 decembrie 1989 continua, azi, cu cele legate de ,,organizarea" revoltei ,,spontane". Aflam de la un colonel ce detinea o functie inalta in Securitate, al carui nume nu il vom face cunoscut pentru a-l proteja, modul in care s-a operat, pas cu pas, pentru ca mitingul sa se transforme in Revolutie, cum Securitatea a consimtit la caderea regimului ceausist.

Eugen Ciufu

Dupa ce ne-a aratat, schematic, amplasamentele dispozitivelor de interventie, a celor de paza, dar si a grupelor operative, colonelul care prefera sa-si pastreze anonimatul, continua seria dezvaluirilor cu momentul in care s-a declansat revolta ,,spontana".

Jurnalul National: Spuneati ca Piata Palatului a fost inchisa ermetic. Cu toate acestea, in Piata au intrat si cei care aveau misiunea de a declansa ,,Revolutia".
Au intrat. Si, o sa va spun imediat cum au facut-o. De la Athene Palace in sus este Biserica Alba. Pe partea stanga, in jurul orei 11:30 s-a strans un grup format din 40-45 de oameni. Stim asta pentru ca toata zona era imprejmuita de echipaje de filaj-investigatii, care i-au si fotografiat si filmat pe acesti indivizi. Filmele alea si fotografiile au fost cautate cu indarjire, dar cine stie pe unde or fi pastrate. Ei bine, dupa ce mitingul a inceput, in jurul orei 12:00, la 10 minute, un sfert de ora, au spus celor din dispozitivul din acea zona ca ei sunt muncitori care au intarziat la miting. Pentru ca nu au fost lasati sa intre fara a fi verificati au fortat dispozitivul si au penetrat obiectivul.

Trebuie sa fac o paranteza si sa mai spun ca in Piata, in urma filtrelor, nu stiu daca din 105 mii de participanti, cati au fost chemati, au mai ramas vreo 70 de mii de oameni. Din balcon nu se vedea faptul ca pe stradutele laterale nu erau manifestanti. Practic, nu erau oameni decat in zona centrala. Dimineata, la ora 6:00, inainte de a se prelua dispozitivul de inchidere a Pietei au mai aparut niste subunitati de interventie amplasate in cateva puncte strategice. Ei bine, una dintre aceste subunitati a intarziat sa apara atunci cand a fost chemata de seful dispozitivului format de cei 40-45 de indivizi.

A fost o greseala sau poate ca nu s-a vrut sa se intervina. Am uitat insa sa va spun ca dupa controlul tehnic al Directiei V, de la ora 6:00 dimineata, in Piata si-au facut aparitia niste masini de sonorizare. Astea intindeau cablurile si instalau statiile de amplificare. Una dintre masini era in dreptul restaurantului Cina. Aici au aruncat prima petarda, al carei zgomot a fost amplificat de statie.

A fost aruncata strategic...
Bineinteles! Apoi a mai fost aruncata una, fiind ,,preluata", la fel, de o alta statie de amplificare. Cei 40-45 de indivizi aveau steaguri tricolore, care in varf aveau dispuse niste cutitase. Au inceput sa impunga cu ele oamenii, in special femeile. A fost si niste lupte cu oamenii care au vazut ce se intampla si au sarit in apararea femeilor. Numai ca aceia care actionau erau versati, se vedea ca sunt oameni antrenati.

In momentul in care, in sfarsit, au aparut fortele de interventie, destul de tarziu, s-au deplasat spre centrul Pietei. Fortele de interventie, in loc sa inchida la Romarta au inchis la Palatul Telefoanelor. Astia (membrii grupului care actionau pentru ,,spargerea" mitingului - n.n.) s-au refugiat pe langa Palatul Telefoanelor, in jos. Sa va mai spun o chestie: la un moment dat, grupul de 40-45 de indivizi a crescut pe parcurs pana la 200, lor alaturandu-li-se manifestanti, de buna voie, care s-au raliat lozincilor scandate de astia :,,Jos Ceausescu!", ,,Jos comunismul!" si asa mai departe. Revenind la retragerea grupului respectiv, acesta s-a retras pe ,,Uranus", au facut cotul ala pe langa Palatul Telefoanelor, au urcat pe ,,Uranus" si pe urma au intrat in Bulevardul ,,6 Martie". Cand au ajuns pe la Gambrinus au inceput sa sparga vitrine, pana la Intercontinental.

Practic, actionau liberi pentru ca fortele de ordine erau masate la Piata Palatului.
Exact!

Revenind la momentul declansarii revoltei, dvs. cum ati ,,interpretat"" vuietul acela care a precedat cele doua explozii?
Domne, a fost ca un urlet amplificat si de oameni. In momentul in care astia au inceput sa intepe oamenii cu cutitele de pe steaguri, lumea a vazut sange si a inceput sa urle ,,aaaaaauuuuuuu, aaaaaauuuuuu". Ei bine, urletul asta amplificat de statii a creat si mai multa panica. Oamenii au inceput sa fuga din Piata, ramanand doar vreo 15 mii de participanti la miting, cei din sectoarele 2 si 3, carora Ceausescu le-a mai vorbit, continuandu-si disertatia.

,,Pe caseta de filaj am vazut oameni antrenati, nu muncitori"

Dumneavoastra unde erati in aceste momente?
Eu eram sub balcon, cu luptatori USLA, in zona aceea unde erau niste brazi, in spatiul ala verde. Eu trebuia sa tin legatura cu sefii care erau pe fiecare sector, in cazul in care sunt probleme.

Ce v-au raportat sefii de sectoare?
Ca s-a intrat fortat, prin dispozitivul 1, ca s-au impartit pumni, ca s-a creat panica. Dispozitivul asta care s-a fortat nu era al nostru, era al Militiei. Domne, la cateva zile de la miting, am vazut o caseta facuta de aia de la filaj, cu astia 40 si ceva care au fortat dispozitivul. Caseta am vazut-o la raposatul Petrov, seful de la Filaj-Investigatii. Cine a zis ca erau nu stiu ce teroristi vorbesc prostii.

Erau romani?
Romani, da.

Pareau a fi muncitori?
Nu, orice da' numai muncitori nu (rade – n.n). Se vedea ca sunt oameni pregatiti.

Ce anume ii trada?
Dupa cum loveau cu pumnul, dupa loviturile de picioare, dupa cum se miscau, dupa cum actionau. Aveau in jur de 30-35 de ani. Erau numai barbati.

Domnule colonel, spuneti-mi, aveati informatii ca mitingul asta insemna practic caderea lui Ceausescu ?
Da, desi noi ne asteptam la un alt plan despre care se discuta. Ne asteptam ca Armata sa cada la pace cu Securitatea, iar Ceausescu si ceilalti membri ai CC-ului sa fie retinuti si ascunsi in case conspirative, intre timp facandu-se alegeri si nu mai murea nimeni.

sursa/jurnalul national

Observ ca nu prea l-ai "avut la inima" pe Pacepa ..L-ai cunoscut personal?  Scuze dar tu ai deschis cutia Pandorei :-D    De articolul asta ce zici? E un articol cu un coleg  de-al  tau....

romulus

CitatObserv ca nu prea l-ai "avut la inima" pe Pacepa ..L-ai cunoscut personal?  Scuze dar tu ai deschis cutia Pandorei
-----Cand am inceput eu demersurile sa intru in scoala militara (testare,tabel de rude, verificari, etc) , el fugise de doi ani, asa ca n-am avut "onoarea" . Atmosfera pe care am gasit-o in interiorul institutiei - in legatura cu individul - a fost una de condamnare apriga. Atitudine specifica militarilor fata de tradatori. La noi este binecunoscuta - si acceptata tacit - pedeapsa pentru tradare: glontul. Asa ca , in acest mod " am fost crescut", sa nu-l "am la inima" pe individ. Intreaba orice militar, si-ti va confirma spusele mele  !  Sincer sa fiu nu-mi face nici o placere sa discut de el, dar daca  ai intrebat.......
CitatDe articolul asta ce zici? E
-----Ce spune colegul este veridic si se potriveste altor relatari ale colegilor mei din filaj/investigatii care au fost acolo. In ziua aceea eu eram in Ploiesti, trimisesem niste "surse" in piata sa vada care este situatia. Cu mici exceptii, la noi a fost relativ acceptabil: n-au murit oameni, nu au fost raniti, cei care au intrat in sediul securitatii au fost potoliti de militarii din M.Ap.N care erau atunci "pe val" ( stii strigarea "armata e cu noi"). Armata era si " cu noi" cei din secu. Imi aduc aminte ca in sediul nostru a venit un capitan din armata sa ne "preia" adica personalul,tehnica ,toate cele...... A ramas cu gura cascata cand a aflat unele adevaruri, adica: 1. ce salarii aveam ! Si ei, militarii, cazusera in plasa dezinformarilor proferate le Europa Libera (cum se zice azi - pusesera botu si ei ), cum ca am fi fost super platiti, bla,bla,bla,.... Cand au vazut ca aveam aceleasi salarii ca ei, nu le venea sa creada !
2. ce tehnica aveam; intrebau,  " dom'le astea sunt aparatele voastre? "( facea referire la cele de radio-receptie, folosite la filaj, STORNO - care erau de productie suedeza  VECHI din anul 1962);
3 Cati oameni aveam si ce dotare materiala, repsectiv o mana de tineri, cu autoturisme DACIA, ARO  si o dubita  TV...... fara arme si chestii de rahat, despre care se vorbea in acele momente la TELEVIZIUNEA ROMANA LIBERA. Ei, militarii, au vazut, SI AU STIUT ADEVARUL DESPRE NOI. Voi insa nu ! Si erati in continuare intoxicati de adversarii nostri (fosti). Urmele se vad pana in ziua de azi, deoarece rar gasesti un civil care sa creada ca Securitatea din 1989 NU ERA ASA CUM SE PREZENTA LA TVR.
----Howgh !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Shadowman

Celor care inca mai cred ca "teroristii" au fost personaje de "basm" si care apar doar in povestile spuse la gura sobei,le recomand sa citeasca :
"Dosarele pierdute ale revolutiei: teroristii de la "Romarta"-Un martor al evenimentelor reconstituie un episod facut uitat de Parchetul Militar.El ii acuza pe procurori ca au ingropat deliberat probele pe care le-a furnizat "
,care a aparut in ziarul ZIUA din 22.12.2007...
Veti afla ca "teroristii" erau romani get-beget (nu extraterestrii...!) ,dispareau prin ziduri (ca prin minune... :-D )aveau pusca PSL,pistoale mitraliere AK-47,pistoale Makarov,casete audio cu cursuri intensive de italiana si franceza,harti rutiere...
S-au mai gasit si fragmente de hirtie cu numere de telefon...!
Au trecut 18 ani si tot nu cunoastem identitatea "teroristilor"...STRIGATOR LA CER !
Mai multe amanunte cititi aici: http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-12-22&id=231073
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

JOHN F. KENNEDY

ariel

in mod sigur "teroristii" n-au fost personaje de basm,cine afirma asa ceva ori vorbeste vorbe ori are vreun interes ascuns ..... :evil:
in decembrie '89 locuiam la parinti in Ghencea,chiar langa cimitirul militar ....ar fi atatea de povestit ca sincer nici nu stiu cu ce sa incep..........
- din unitatea militara de peste drum(unde este si clubul steaua) militarii trageau de frica la cel mai mic zgomot,interesant este ca si din cimitirul militar se tragea, misterul abia acum incepe,daca acest lucru s-ar fi intamplat doar intr-o singura noapte(am uitat sa va spun ca doar noaptea se intamplau aceste schimburi de focuri) ai fi putut crede ca este o nesincronizare intre cei de la unitatea militara si cei de la unitatea de dupa cimitir,dar ca sa crezi ca au tras ca nebunii unii in altii 3-4 nopti e..........
- in una din seri un vecin si prieten a iesit si a filmat cu o camera video schimbul de focuri,mai bine zis a stat pe vine in balcon si cu mana cu camera in afara balconului,ce pot sa va spun SURPRIZA a venit la vreo 3-4 saptamini cand am vazut ce a filmat: se vedea foarte clar schimbul de focuri(trasoare) intre unitate si cimitir dar....se vedea cum de la scara cealalta a blocului nostru dintr-un apartament de la etajul 1 sau 2 (nu mai retin) se tragea inspre unitatea militara ,de acolo nu se tragea cu trasoare dar se putea vedea fumul ......CINE? DE CE? pe vremea aceea nu statea nimeni acolo iar in acele momente ne-a fost frica sa aprofundam subiectul  :-o
din pacate vecinul meu n-a realizat,atunci, ce importanta e caseta lui a dat-o unor prieteni care au incercat s-o multiplice si au stricat-o
- n-am sa uit niciodata imaginea femeii cu copilul in brate morti pe bulevardul ghencea,prinsi intre aceste schimburi de focuri
- chiar si in casa parintilor a intrat un glont care din fericire n-a ranit pe nimeni,am uitat sa va spun ca timp de 4-5 zile 2 familii am dormit si am trait efectiv in baie deoarece era singura incapere care nu avea geamuri
cine a avut interesul ca acel haos sa dureze,ca tinerii aceia speriati sa se omoare intre ei ca oameni nevinovati sa moara aia SUNT TERORISTI 
"Sa avem seninatatea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat,curajul de a schimba ceea ce poate fi schimbat si mai ales intelepciunea pentru a face deosebirea intre cele doua posibilitati" (Marc Aurelius)

romulus

Citatcine a avut interesul ca acel haos sa dureze,ca tinerii aceia speriati sa se omoare intre ei ca oameni nevinovati sa moara aia SUNT TERORISTI 
----Aferim monser, ai nimerit-o !
---Howgh !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Shadowman

Citat din: Maxx din  03 Octombrie 2007, 14:29:24
Romulus ,eu propun sa dai lectii celor interesati de karate,box, uite mie imi place Aikido-ul  :-D

Sau pentru cei pasionati de spionaj spre ex  Lupin (no offence man  :rainbow:)....lectii de filaj...

OFF TOPIC
  Video incredibil : Profesoara SRI
"O profesoara din judetul Vaslui si-a deschis o scoala de SRI. Aceasta isi prezinta activitatea! "
http://www.trilulilu.ro/bizantium/53f9b9b60a7878
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

JOHN F. KENNEDY

Protector

Citat din: Shadowman din  29 Ianuarie 2008, 00:09:09
OFF TOPIC
  Video incredibil : Profesoara SRI
"O profesoara din judetul Vaslui si-a deschis o scoala de SRI. Aceasta isi prezinta activitatea! "
http://www.trilulilu.ro/bizantium/53f9b9b60a7878

Se vede ca nu este intreaga. Lipseste pregatirea intelectuala a doamnei....
Eu avand firma de paza si protectie in Germania oferim cursuri speciale si nu aburile profesoarei.De fapt ea iti arata 2 stampile, catalog,niste CD..... vrajeala fratilor.

dedeiu

Eu nu inteleg o chestie. Cine sunt aia cu steagurile care au in varf lame ascutite? "Veti afla ca "teroristii" erau romani get-beget". In ce scop niste romani incep asa o revolutie? Romani cu studii unde? Stiau sa se bata? De unde? Niste cunostinte de ale mele au avut probleme cu politia fiindca auzisera de shotokan si cautau cluburi de karate. De ce "teroristii" erau romani get-beget? Are cineva informatii despre ei? Chiar nu inteleg.

Sidney

Lasa  ca  te  informeaza   Romulus...el  stie...

Shadowman

Citat din: dedeiu din  29 Ianuarie 2008, 21:47:05
Eu nu inteleg o chestie. Cine sunt aia cu steagurile care au in varf lame ascutite? "Veti afla ca "teroristii" erau romani get-beget". In ce scop niste romani incep asa o revolutie? Romani cu studii unde? Stiau sa se bata? De unde? Niste cunostinte de ale mele au avut probleme cu politia fiindca auzisera de shotokan si cautau cluburi de karate. De ce "teroristii" erau romani get-beget? Are cineva informatii despre ei? Chiar nu inteleg.

Un posibil raspuns : http://www.portalulrevolutiei.ro/documente/documente/armele_teroristilor.html

JOHN F. KENNEDY

LupinThe3rd

Concluzie ca sa terminam cu scarpinatul:
1. In Romania lui 89 se traia foarte bine: era de mancare pe toate gardurile, frigiderele erau pline, alimentarile la fel,
2. In Romania lui 89 aveai pasaport
3. In Romania lui 89 granitele nu erau inchise si puteai sa treci cu buletinul. Nu te impusca nimeni pe granita
4. In Romania lui 89 granitele erau pazite ca sa nu intre dusmanii nu ca sa nu putem iesi noi
5. In Romania lui 89 aveam program toata ziua nu 2 ore formate din propaganda comunista pe care nu o credea nimeni
6. Elena Ceausescu era un chimist eminent care nu a luat premiul Nobel deoarece bubulii erau ai dracului
7. In Romania lui 89 aveam benzina cat incape. Nu trebuia sa circulam intr-o duminica aia cu sot si in urmatoare aia fara sot.
8. In Romania lui 89 aveam mancare pe cartele ca sa fim suplii si sanatosi
9. In Romania lui 89 nu trebuia sa dai mita la doctor un pachet de cafea si unul de Kent ca sa nu mori draculu in spital dupa operatie pentru ca nu existau antibiotice
10. In Romania lui 88, nu 89, la radio anuntau ca la Fagaras se recnlteaza cartofii. La Fagars ningea intr-un hal fara de hal si nu era nici dracu pe camp.
11. In Romania lui  86 s-a spus despre Cernobal doar dupa ce se spusese la Europa Libera
12. In Romania lui 87 la 15 noiembrie nu au iesit aia de la Steagu din Brasov pe strada. Nu. Avaeu de mancare si tot ce doreau.
13. In Romania anilor 80 nu treabuia sa te duci la SECU sa declari ce ai vorbit cand veneau neamurile din strainate...
14. In Romania lui 89 nu ti se deschidea corespondenta din Statele Unite
15. In Romania nu se mintea la prognoza meteo
16. In Romania lui 89 nu a facut plopul pere si nu se urcau militenii si secursti sa le dea
17. In Romania lui 89 Doina Cornea era libera sa vorbeasca la TV
18. In Romania anilor 80 nu a existat niciodata un program de demolare a satelor
19. In Romania anilor 80 nu a fost demolat nici un sat
20. In Romania anilor 80 nu a fost demolata nici o casa pentru a face loc unor blocuri.
21. In Romania anilor 80 nu a fost distrus un cartier ca sa faca loc Casei Poporului
22. In Romania anilor 80 nu te scoteau de la scoala sa aduni struguri, cartofi, ceapa, mere, samd
23. In Romania anilor 80 nu te scoteau sa aduni gandaci de Colorado de pe cartofi
24. In Romania anilor 80 nu a murit un inginer Ursu la Brasov
25. In Romania anului 89 a fost nevoie de bubuli, rusi, unguri, jidani, americani ca sa il dea pe Ceausescu jos. Au fost atat de multi incat nu era nici un roman pe strada....
26. Tatal colegului meu a fost dat afara din servici pentru ca scrisese la Europa Libera o scrisoase.
27. Romania nu a luaat bani pe evrei si sasi...
28. Tata nu a fost luat din spital cu targa, a doua zi dupa operatia de hernie, dus la securitate
29 Studentii nu trebuiau sa merga sa lucreze la Canal

Cam asta este esenta. De fapt lucrurile au stat pe dos... Am adunt gandaci de Colorado de pe cartofi si larvele. evident, ca sa facem economie de insecticid...
De fapt si de drept a fost un regim cretin ca orice forma de comunism. Eu ma bucur ca s-a dus dracu si nu pot regreta ca Nicolae Ceausescu a sfarsit cum a sfarsit. Asta este.... Am mai vazut si tendinta: "da... era rau dar nu chiar asa de rau..."
De fapt si de drept Stefan Andrei nu intelege nici acum ce s-a intamplat... Si ca el multi altii. Asa ca vinovati au fost ungurii, americani, rusii, evreii samd...

Kymosabe

Bravo Lupin .

Iar pentru Romulus am si eu un banc vechi , dar bun. :lol:

Noapte.Se aude zgomot pe scari. Tot mai aproape, pe hol... bate cineva la usa.
Cine e, intreaba gazda, ?
- Securitatea !
- Si ce vreti ?
- Sa discutam !
- Cati sunteti ?
- Doi !
- Doi ? Atunci aprindeti becul pe hol si discutati !
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

Shadowman

Citat din: Kymosabe din  30 Ianuarie 2008, 18:32:41
Iar pentru Romulus am si eu un banc vechi , dar bun. :lol:

Apropo de bancuri vechi...Stii ce spunea un calorifer cind puneai mina pe el?
"Ce mina calda ai !"  :-D
Imi amintesc cum aveam 11 grade Celsius,iarna, in apartament...Cind se oprea curentul electric citeva ore pe zi,
iar flacara de la aragaz era cit gamalia de la batul de chibrit ! 

JOHN F. KENNEDY

LupinThe3rd

La ultima vizita a lui nea Nicu eu cu vara-mea trebuia sa ii dam flori. Pentru asta trebuia sa iti ia exsudat din gat la Sanepid ca sa vada daca e totul Ok ca sa nu il imbolnavesti pe Nea Nicu. Tata a zis ca daca il pupam pe Nea Nicu el ne omoara cu mana lui asa ca a vorbit la Sanepid, ca stia pe cineva, ca sa avem nu stiu ce virus... :)

Shadowman

Citat din: LupinThe3rd din  30 Ianuarie 2008, 18:23:37
...Am adunt gandaci de Colorado de pe cartofi si larvele. evident, ca sa facem economie de insecticid...
De fapt si de drept a fost un regim cretin ca orice forma de comunism. Eu ma bucur ca s-a dus dracu si nu pot regreta ca Nicolae Ceausescu a sfarsit cum a sfarsit. Asta este.... Am mai vazut si tendinta: "da... era rau dar nu chiar asa de rau..."

Mai lipsea sa iesim la vinat de vrabii ! Ca sa nu se piarda din recolta poporului !  :lol:
  Cred ca activistii de partid s-au inspirat din comunismul lui Mao... :-D
  Multi nu cred,dar asta a fost realitatea... :cry:

http://en.wikipedia.org/wiki/Great_sparrow_campaign
  http://news.bbc.co.uk/2/low/asia-pacific/3371659.stm

JOHN F. KENNEDY