Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Decembrie 1989 (pentru cunoscatori)

Creat de baaron, 30 Ianuarie 2007, 19:00:51

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

lylyt_ice

Romulus, tu ai afirmat ca ai semnat un document care nu-ti permite sa dezvalui anumite secrete...Document care este valabil si astazi....!!! Foarte dubios...!!! Sa fie vorba oare despre acea MARIE...cu alta PALARIE? Daca da,!!! atunci este clar de ce ocolesti atit de "Rafinat" raspunsurile concrete....! acum nu mai lucrezi la informatii si filaj...ci la dezinformatii si aruncatul prafului in ochi.....!Te inteleg ;"Meseria inainte de toate"!!!
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

romulus

Document care este valabil si astazi
----Lylyt , TOATE   documentele Securitatii sunt acum publice  - vezi saitu' de la CNSAS !!! Ce informatii in plus as mai putea "divulga" eu , din acele vremuri. Pot spune acum PUBLIC  TOT CEEA CE STIU DESPRE  SI DE LA  SECURITATE.
---- Cu perioada de la SRI e altceva ! Am zis eu ceva de SRI ? Doar ca e vai de mama lor, in ce conditii de stres lucreaza...... Si e normal, ca doar e serviciu secret....!
-----
Citatbanuiesc ca pe langa partea intelectuala, faceai si un antrenament pentru fizic.
----DA, box, judo si karate , cate una in fiecare an, sase ora pe saptamana.... si o perioada eram intr-o forma foarte buna .....Dar cand am inceput activitatea reala, numa' de astea nu mai aveam timp. N-am mai continuat antrenamentele, am luat proportii, stii cum e....
----Howgh !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Max C.

Romulus ,eu propun sa dai lectii celor interesati de karate,box, uite mie imi place Aikido-ul  :-D

Sau pentru cei pasionati de spionaj spre ex  Lupin (no offence man  :rainbow:)....lectii de filaj...

Sidney

-----DA . Ce spun aici nu contravine documentului semnat

Romulus esti cam  greu  de  descifrat :-D   Ce  ai  semnat   atunci  e valabil si  astazi ,sa  inteleg...

dedeiu

V-au invatat sa folositi arme? Daca da, ce tip? Mitraliere? Pistoale?

Shadowman

Citat din: romulus din  02 Octombrie 2007, 08:45:35
----Acum nu se mai procedeaza asa, sunt luati copii diversi, care au absolvit o facultate (privata ori de stat) iar colegii mei (care au mai ramas pe acolo) se straduiasc sa scoata din ei oameni de informatii. Greu !!!!!
-----Howgh !

Nu stiu cum sa interpretez cele spuse de tine... :-)  Sa inteleg ca era o pregatire mai buna inainte de 1989...?
  Sunt profund ingrijorat daca-mi raspunzi afirmativ la intrebare...! Daca s-a furat ca-n codru in tara, dupa Revolutie,si nu i-ati prins voi,cei cu o pregatire mai buna,pai de-acum inainte ce ne asteapta...?  Alte "tunuri" in economie...?
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

JOHN F. KENNEDY

romulus

CitatNu stiu cum sa interpretez cele spuse de tine...   Sa inteleg ca era o pregatire mai buna inainte de 1989...?
----Shadow , eu cred ca da ! Dar asta e parerea mea subiectiva. Realitatea e ca nu le-ar fi stricat ofiterilor de informatii si putina pregatire militara, ca sa nu mai zic de cea de drept - penal, civil, procesual si altele - ca doar se zice ca sunt ofiteri si aplica legea !!!.  Antrenamant militar hai sa zicem ca n-ar mai fi necesar, pentru ca in curand se vor demilitariza....dar dreptul, ar trebui sa-l faca obligatoriu . Chit ca in scoala militara eu aveam ciuda pe porofesorii de la Facultatea de Drept pentru ca nu consideram necesara o asemenea  pregatire. Viata mi-a dovedit insa ca ma inselam atunci.
----
CitatV-au invatat sa folositi arme? Daca da, ce tip?
----In scoala militara am avut practic  contact cu mai multe tipuri de armament usor , respectiv de la pistolet CARPATI pana la mitraliera de 14 mmm.Dar in dotare , ca ofiter, aveam doar un mic pistolas Carpati de 7,65 care sedea in rastel si-l scoteam numai la trageri odata pe luna in perioada de primavara pana toamna .
----
CitatRomulus esti cam  greu  de  descifrat    Ce  ai  semnat   atunci  e valabil si  astazi ,sa  inteleg...
----Nu e greu de inteles: cand Securitatea a fost desfiintata de nea Nelu prin emiterea primului decret in 89, ofiterii care n-au fost arestati ori judecati, au fost dati practic afara!!! Din aceasta ultima categorie de "dati afara "   am facut si eu parte si nu m-au pus sa semnaz nici un document . AM PLECAT SI GATA !!!
  -----Ulterior, cam pe jumatatea lunii ianuarie, pe unii dintre noi,  ne-au contactat unii de la armata, ca ....daca nu vrem sa ne reluam activitatea la ei ? Pe altii i-au contactat unii de la Interne si asa a aparut UM0215..... s.a.m.d. Dupa alte doua luni adica in luna martie 1990  a luat fiinta SRI si am plecat din  M.Ap.N si m-am incadrat la SRI - de unde am trecut in rezerva acu' un an si ceva .....la cererea mea, din motive de sanatate......  ATUNCI AM SEMNAT DOCUMENTUL  de care vorbeam, dar el se refera DOAR  la activitatea desfasurata ca ofiter in SRI !
-----
CitatRomulus ,eu propun sa dai lectii celor interesati de karate,box, uite mie imi place Aikido-ul   

Sau pentru cei pasionati de spionaj spre ex  Lupin (no offence man  )....lectii de filaj...
----- Hmm... nu mai sunt in stare sa dau lectii din sporturile alea ! Ma gandesc insa serios la cea de-a doua varianta . Se opune la greu sotia, din cauza ca am - inca  - probleme de sanatate .....
----Howgh !
Psalmul 52 al lui David

Shadowman

Citat din: romulus din  02 Octombrie 2007, 08:45:35
-----In clasa a II a am invatat cam 75 din materiile care se predau la Facultatea de Drept, respectiv :
1.dreptul CONSTITUTIONAL,
2.dreptul PENAL,
3.deptul  CIVIL,
4. dreptul COMERCIAL,
5. dreptul FAMILIEI
6. notiuni de drept ROMAN (nu tot cursul);
7. Notiuni de drept INTERNATIONAL
Profesorii : cei de la FACULTATEA DE DREPT BUCURESTI.

Romulus,ma tot macina o intrebare...Profit de cunostiintele tale in materie de drept pentru a gasi( daca doresti si daca-mi poti oferi..) un raspuns..
Cum se cheama obtinerea de catre un serviciu de spionaj al unui stat (de pe Marte sau Saturn,sa presupunem...de pe Terra le excludem ! :-D ) de informatii de la un alt stat,fara dorinta ( sau aprobarea) acestuia...? Sau obtinerea de informatii care sunt confidentiale,strict confidentiale sau pur si simplu nu se doresc a fi citite de catre alti ochi...? Si nu numai informatii "de stat" ci si informatii de la companii,societati comerciale,fabrici,uzine,ateliere mestesugaresti,laboratoare,institute de cercetare, etc...? Sau informatii de la "extraterestrii" fizici (corespondentul "persoanelor fizice" de pe Terra...) fara consimtamintul acestora...?
  Sa fie "spionaj"...? :roll:  Sa fie obtinere de informatii "cu mijloace specifice"...?  :-D  Sau ALTCEVA...?  :roll:
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

JOHN F. KENNEDY

dedeiu

Se cheama spionaj, asa cum eu aflu chestii pe care tu nu vrei sa le dezvaliesti. Eu am gresit fata de romulus si imi cer scuze, macar are bunatatea de a ne dezvalui informatii cu voia dumnealui. Voi incerca sa il intreb pe romulus cateva chestii:
1) Ai lucrat in SRI. Ca ce grad si ce ai facut?
2) Era acelasi sef in SRI ca si in fosta securitate?
3) Care este diferenta dintre SRI si securitate in privinta obtinerii informatiilor de la prizonieri?
4) Ai ucis vreodata pe cineva?
5) Cu ce alte servicii secrete colaborai inainte si dupa 89?

:P

lylyt_ice

Si o intrebare de la mine...! Cine naiba te-a pus sa spui ca ai fost securist(?) ca acum nu mai scapi de noi...trebuie sa ne spui in fiecare zii cite ceva, ca bunicul nepotilor...in curind, trebuie sa inventezi povesti noi...daca vrei sa ne pastrezi in jurul tau....! :lol:
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

romulus

CitatCa ce grad si ce ai facut?
---Am intrat cu cel de capitan si am trecvut in rezerva locotenent-colonel. Ce-am facut ? Munca de informatii !
CitatEra acelasi sef in SRI ca si in fosta securitate?
---Normal ca nu ! Seful securitatii din PH a fost arestat dupa 90 . I-au inscenat unii ca ar fi furat niste carbuni !!
Citat3) Care este diferenta dintre SRI si securitate in privinta obtinerii informatiilor de la prizonieri?
----Nici Securitatea si nici SRI  nu au in atentie prizonierii. Este domeniul M.Ap.N (adica al armatei). Daca te referi insa la arestati, Securitatea AVEA - prin lege - posibilitatea sa aresteze. SRI-ul NU.
Citat4) Ai ucis vreodata pe cineva?
------Glumesti ! Bineinteles ca NU. 
-----Regula era ( si a ramas) cam asa : serviciile secrete se confrunta de obicei pe un teren care  se numeste "camp informativ" . Aici rareori se ajunge la contact direct, adica un ofiter sa ajunga fata in fata cu adversarul sau,  dintr-un serviciu secret advers.
----- Sunt folositi informatorii, agentii, sursele deschise, and so on.....Sunt insa unele servicii recunoscute ca "sangeroase", care recurg la crima pentru a scapa de un adversar incomod. Nici in acele cazuri nu se actioneaza direct ci prin criminali profesionisti, care sunt angajati de terte persoane ..... e complicat ... trebuie sa ai cateva notiuni.... De retinut insa ca Securitatea , cea pe care am cunoscut-o eu direct, nu recurgea la asemenea lucruri. Asa, legende sunt multe, cum e cea cu SACALUL , care cica ar fi fost angajat de CEAUSESCU . A fost ceva real, vezi ce spune pe aceasta tema generalul Plesita de la DIE !
Citat5) Cu ce alte servicii secrete colaborai inainte si dupa 89?

--- Cooperarea intre servicii - schimbul de informatii -se facea oficial,  la cel  mai inalt nivel. Uneori erau si contacte la nivel de simpli ofiteri executanti. Asa ca EU nu pot spune ca am colaborat cu vreun ofiter strain. Cunosc insa ca la nivel de Servicii, am colaborat foarte bine cu MOSSAD-ul, pe problematica atiterorism. De asemenea am colaborat cu BND-ul german, de la care ne-am inspirat cu unitatile USLA (Unitati speciale de lupta antiterorism) .  Dupa 90, colaborarea cu cei mentionati mai sus, cred ca s-a reluat treptat, dar a durat ceve vreme, pentru ca SRI a fost destul de slab la inceputurile lui. Acum s-a schimbat , cooperam cu toate seviciile din NATO,  UE, SI NU NUMAI .
CitatCine naiba te-a pus sa spui ca ai fost securist(?) ca acum nu mai scapi de noi...trebuie sa ne spui in fiecare zii cite ceva, ca bunicul nepotilor...in curind, trebuie sa inventezi povesti noi...daca
-----Nu cred ca va fi nevoie de inventii , munca la Secu era destul de interesanta, multe din cele ce s-au spus de-a lungul anilor acum pot fi verificate si dovedite ca minciuni, pentru ca aproape toate documentele intocmite in acele timpuri, pot fi consultate. Iar daca CNSAS-ul devine transparent si da acces si la dosarele informatorilor, veti vedea ca - in fond - nu era nimic spectaculos: oameni care colaborau cu noi. Unii cu placere, considerand ca era o onoare. Altora le era indiferent... Foarte putini au fost cei care au refuzat. In cazul meu, cei care nu doreau sa colaboreze cu mine, ii lasam in pace, nu vroiau, nu vroiau si  la revedere!!
CitatCum se cheama obtinerea de catre un serviciu de spionaj al unui stat (de pe Marte sau Saturn,sa presupunem...de pe Terra le excludem !  ) de informatii de la un alt stat,fara dorinta ( sau aprobarea) acestuia...?
---- Shadow, oricum ai invarti-o  tot spionaj iese . Stii bancul cu masinile de cusut fabricate la CUGIR, nu ? Daca desfaceai una  in bucati, cand o reasamblai, tot mitraliera iesea !!! Da stiu ca tu esti .....subtil .....
----Howgh !
Psalmul 52 al lui David

dedeiu

Cum consideri gestul lui Pacepa? A facut bine ceea ce a facut?

romulus

CitatCum consideri gestul lui Pacepa
-----Multi ani am considerat ca era TRADARE.
----- Cu cca. doi ani in urma am obtinut insa de la niste colegi din SIE informatii care mi-au schimbat parerea - si incadrarea juridica a faptei individului.
-----Nu a fost tradare, deoarece pentru a fi tradator, trebuie sa fii cetatean ROMAN. Am aflat insa ca individul in cauza inainte de  fi roman,  era cetatean sovietic, cu grad militar in KGB (sau NKVD nu se stie sigur). In acesasta  situatie individul  devine SPION.
-----In concluzie,  fapta lui  se numeste SPIONAJ .
-----Culme ironiei cu individul ala  stii care e ? Ca noi - adicatelea statul roman -la presiunea imensa a americanilor , l-am facut EROU, , i-am redat gradul de GENERAL AL ARMATEI ROMANE , si normal , pensie de general.
-----Doamne, in ce tara traim !!!???
-----Howgh !
Psalmul 52 al lui David

Sidney

Primul ofiter de Securitate de pe masa CNSAS - cetatean american
Pacepa povesteste cum a facut politie politica

--------------------------------------------------------------------------------

Primul ofiter de Securitate care ar putea fi cercetat de CNSAS este un cetatean american, pe care SUA il considera "unul din putinii care au contribuit efectiv la caderea comunismului". Este vorba despre generalul Ion Mihai Pacepa.

La poarta CNSAS a batut, recent, Marian Oprea, directorul revistei "Lumea", spunand ca vrea sa stie daca Pacepa a facut politie politica inainte de 1978. Pacepa a aflat despre acest demers prin intermediul ziarului Adevarul, care l-a rugat sa-si precizeze pozitia in acest caz, intrucat nu se stie daca CNSAS se va pronunta. Nu este clar in care categorie de deconspirati ar putea intra cel mai important "defector" din fostul lagar sovietic. "In cei mai ticalosi ani ai Securitatii, 1948-1965, nu am fost la carma ei. In 1951 eram sublocotenent. In 1955, cand eram capitan, am fost transferat in DIE si trimis sub acoperire diplomatica in RFG. Apoi, am condus spionajul tehnico-stiintific al Romaniei pana in 1972, cand am devenit director adjunct al DIE cu rang de secretar de stat - functie pe care o detineam in 1978, cand am cerut azil politic in SUA. Toti securistii au facut politie politica. si eu am facut politie politica, asa cum au facut cei 20.000 de ofiteri ai Securitatii ce l-au slujit pe Ceausescu, precum si miile care continua sa fie ascunsi si azi in serviciile secrete ale Romaniei", ne-a declarat, in exclusivitate, Pacepa, care se afla si acum sub protectia guvernului american.

"Pe mine nu ma intereseaza daca Pacepa a facut sau nu politie politica. Alea au fost vremurile, ce vrem sa-i facem. Daca omul s-a luminat si a plecat, este alta treaba. Dar numai daca suntem cinstiti cu noi putem atunci sa spunem ca tragem invataminte din vendeta asta care se practica acum", a spus Marian Oprea, directorul revistei "Lumea". Cu alte cuvinte, ne-a declarat generalul Pacepa, Oprea considera ca deconspirarea securistilor care au si azi functii in aparatul de stat este o vendeta, si se foloseste de el pentru a distrage atentia de la ei cu ajutorul unui neadevar. "De 27 de ani spun, atat in SUA, cat si in Romania, ca toti securistii au facut politie politica. Fara exceptie. Am spus-o guvernului american in 1978. Am spus-o in cartile publicate, printre care si Mostenirea Kremlinului, pe care securistii lui Magureanu au cumparat-o in 1993 din librarii ca sa nu ajunga in mana cititorilor. O spun din nou acum: am facut politie politica", afirma Pacepa. Despre activitatea sa in Securitate, generalul se destainuie: "A fost o reprobabila eroare. Dar cei 24 de ani cat am fost condamnat la moarte pentru ca am tradat Securitatea, cat si cei 27 ani in care am condamnat-o international imi dau dreptul sa ma prezint in fata cititorilor cu constiinta impacata". Dupa "defectarea" lui Pacepa, i s-au facut 98 de dosare. L-am intrebat pe general daca se teme de continutul acestor dosare. "Nu. Dar ele nu au nicio legatura cu activitatea mea de politie politica. Aceste dosare au fost intocmite dupa ce am fost condamnat la moarte, pentru a pretinde ca nu am defectat din motive politice, ci pentru ca as fi fost escroc si spion. Asta a fost intotdeauna tactica Securitatii. Majoritatea zdrobitoare a oponentilor politici au fost prezentati escroci si spioni. Regele Mihai, Maniu, Bratianu, Titel Petrescu si generalul Radescu sunt doar cativa dintre ei. Pana si Brancusi a fost prezentat spion si escroc. Conform legii, niciunul din aceste dosare nu trebuie sa fie insa facut public. Ele pot fi studiate doar de persoanele care fac obiectul lor". Acum, Oprea ar vrea sa dea generalului "lovitura de gratie" si sa il opreasca sa-si expuna opiniile nu numai in Romania, ci si in Occident. In cererea adresata CNSAS, el scrie ca Pacepa "este un lider de opinie cu puternica influenta in societatea romaneasca, dar si occidentala, opiniile domniei sale fiind facute publice prin numeroase canale media: Wall Street Journal, Washington Post, American Spectator, National Review si L'Express". Generalul Pacepa mai spune despre cererea lui Oprea: "Nu m-am temut de Ceausescu, care a pus un premiu de doua milioane de dolari pe capul meu. Nu m-am temut de Arafat si Gaddafi, care au pus alt milion la bataie pentru asasinarea mea. Nu ma tem nici de masinatiunile lui Oprea, care apare intotdeauna pe micile ecrane la dreapta lui Plesita, cand acesta cere "executarea lui Pacepa oriunde s-ar afla."

Testul Pacepa
In 2004, Arnaud de Borchgrave, decanul ziaristilor americani, a publicat un serial despre rolul lui Pacepa in demolarea imperiului sovietic, pe care guvernul american l-a descris ca "o contributie unica adusa Statelor Unite." Potrivit autorului, punctele de frontiera ale Romaniei aveau, si la inceputul lui 2004, ordin sa-l aresteze pe Pacepa daca va incerca sa intre in tara. Abia la 24 ianuarie 2004, dupa publicarea primului articol, generalul Constantin Panaitescu, presedintele Tribunalului Militar Bucuresti, a semnat o adresa cerand retragerea ordinului de arestare de la punctele de frontiera. Nu exista insa confirmare ca ordinul a fost retras. In 1998, omologul polonez al lui Pacepa, colonelul Ryszard Kuklinski, a fost invitat in Polonia, cazat la palatul Wavel din Cracovia, declarat cetatean de onoare si decorat de guvernul polonez. In 2004, cand a murit, a fost ingropat in cimitirul eroilor SUA. Pacepa este tratat si azi ca un "tradator" de autoritatile romane.

Plesita il inarma pe Carlos
Marian Oprea este cel care l-a readus in prim-plan pe generalul tortionar Nicolae Plesita, care la 9 decembrie 1981 a semnat un document al U.M 0544 prin care aproba scaderea din evidenta Securitatii a "sapte bucati pistol mitraliera, 28 bucati incarcator A.K.M, si 37 kg. exploziv plastic EPP/88", predate de U.M. 0544 teroristului Carlos Ramirez Sanchez, supranumit "sacalul," pentru a-l asasina pe Pacepa in SUA.

Christian Levant, Andrei Badin

Sursa: Adevarul

Ce zici?

romulus

-----
Citatasa cum au facut cei 20.000 de ofiteri ai Securitatii ce l-au slujit pe Ceausescu
------Exagereaza mult (minte ) . Iata de ce : In Prahova,  care era considerata cu un colectiv puternic, printre cele mai mari, dupa Bucuresti Securitatea avea 150 de cadre( ofiteri, subofiteri si angajati civili) . Sa luam deci Prahova ca etalon, cu toate ca este exagerat si asa , deoarece orase ca Buzau ori Slobozia aveau maxim 5o de cadre. 150x40=6000. La care adaugam  exagerand iarasi,  inca 6000 in Bucuresti si in DIE, rezulta tras de par 12.000 de cadre (ofiteri subofiteri si angajati civili) . Si asta in anul de gratie 1989. In 1978 cand a fugit el cred ca erau cu o treime mai putini. Deci omul se barbiereste strasnic.
Citatpentru a pretinde ca nu am defectat din motive politice, ci pentru ca as fi fost escroc si spion.
Aici graieste corect. Infractiunea se numeste SPIONAJ.
CitatPana si Brancusi a fost prezentat spion si escroc.
Dar nu spune magarul de unde provenea modelul ? De la dragii lui de compatrioti sovietici ! In URSS - ul anilor 30-40-50, daca beai o cola erai  " spion american" si nu e o gluma ! Ulterior, dupa razboi, consilierii lor au impus asta si securitatii, care a preluat-o cu avant muncitoresc.  Cum pe atunci Secu avea ofiteri de doi bani - respectiv analfabeti adusi cu toptanul din toate coclaurile, inclusiv din maica Rassia - implementarea metodelor de teroare ale comunistilor sovietici era floare la ureche.  Asta nu se mai intampla insa decat accidental pe vreamea cand nea Nicu pantofaru' a ajuns sef (unul dintre accidente a fost chiar individul in discutie) ! Le-a zis la rusi niet, da' saracu, asta la costat viata, chiar daca cu un mic delay. 
Citatrolul lui Pacepa in demolarea imperiului sovietic
------Bla,bla, bla ......decanu' american a avut "totala libertate" cand a scris chestia aia, de asemenea, a avut o suma frumussica in cont ...... E un stil foarte uzitat si bine cunoscut la nivel de " servicii"  . Unii ii numesc pe asemenea oameni agenti de influenta , dar eu cred ca mai bine li s-ar spune simplu" lefegii" .
CitatPlesita il inarma pe Carlos
Marian Oprea este cel care l-a readus in prim-plan pe generalul tortionar Nicolae Plesita, care la 9 decembrie 1981 a semnat un document al U.M 0544 prin care aproba scaderea din evidenta Securitatii a "sapte bucati pistol mitraliera, 28 bucati incarcator A.K.M, si 37 kg. exploziv plastic EPP/88", predate de U.M. 0544 teroristului Carlos Ramirez Sanchez, supranumit "sacalul," pentru a-l asasina pe Pacepa in SUA.

------Este foarte posibil. De altfel, daca citesti ceva mai sus, si eu ziceam sa-l intrebam pe generalul Plesita cum a fost cu CARLOS /SACALUL .
----Howgh !
Psalmul 52 al lui David