Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ahnenerbe

Creat de Xanadron, 21 Noiembrie 2011, 11:33:10

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Grifon

Citat din: Grifon din  16 Septembrie 2016, 20:36:49
Până una-alta, iată un link destul de interesant, ce indică nivelul de preocupare al unor germani pentru țara noastră, in perioada interbelică.

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2015/07/17/societatea-ahnenerbe-si-nazistii-pe-crestele-carpatilor/

Pentru cine n-are răbdare: e vorba de o imensă și complexă monografie a României, realizată de celebrul fotograf/etnograf Kurt Hielscher.Omul a bătut țara noastră in lung și-n lat (intre 1931-32), realizând peste 5000 de fotografii - in monografie nefiind incluse nici 10%. E foarte important de reținut următorul aspect: pe dom' Kurt nu l-a interesat absolut de loc Bucureștiul, sau oricare alt oraș, de altfel. Toată preocuparea lui s-a axat pe mediul rural: tradiții, port, case, etc. - căutând elemente cât mai apropiate de trecutul geto-dacic.

Readuc in discuție această referire - indicată la debutul subiectului - pentru că, spre marea mea nedumerire (dublată și de o incipientă neliniște), prințul Charles văd că nu se astâmpără...hahaha !
E deja băgat tot mai adânc in treburile astea. A bântuit prin tot Ardealul, si-a cumpărat și pământ pe acolo, și permanent iscodește in realitățile rurale (strămoșești) ale zonei.
Acum s-a foit oficial si in București, dar targetul  a fost...Muzeul Satului. A vrut și cu "călușarii", si cu vopsitul ouălelor....câte și mai câte.
Prin munți nu se știe exact ce (sau pe unde) rătăcește, dar e semnificativ că show-ul său TV se intitulează "Wild CARPATHIA (nu Roumania, Transylvania sau Carpathians).
Bizar, nu ? Oare de unde ne iubește in halul ăsta ? In timp ce restul britanicilor ne improașcă cu lături și dispreț ? Să fie oare ...să nu fie....adică hai să fie, hahaha....un pui de "Golden Dawn"?

(ce zici, dle. @Gânditorul, tot mai crezi că numai naziștii urmăreau niște chestii, iar briții se interesau doar așa, "de duminică" ?)

Ganditorul

#61
Asta cu Charles cred ca tine mai mult de strategie economica - in cazul revenirii la UE asa cum a fost ea gandita la Malta - adica cu granita pe Carpati (border... CARPATHIA), e bine ca Anglia - reperul de vest al uniunii, sa aiba un deget bagat in cel mai de est teritoriu ramas sub umbrela occidentului. Despre deosebirile dintre nemti, britisi si americani prin prisma Vril ...alta data. Dar ai atins cu aceasta remarca "punctul nevralgic" al problemei. De aici trebe pornita analiza, de la aceste diferente.

Grifon

Adevărate și astea, cu economicul, banii, strategii macro, etc.
Dar....
De ce folclor, când d-ta zici economic ? De ce arii virgine, aproape ancestrale, când d-ta zici U.E.? De ce obstinația pentru "rădăcini", când d-ta zici strategii post-moderne ?
Și, mai presus de toate...
De ce prințul Charles, și nu vreun premier, vreun ambasador, vreun alt oficial...de sistem ?

Aplecarea profundă asupra acestor intrebări ar trebui să-ți clatine nițel paradigma laică de analiză a realităților contemporane.

Ganditorul

Simplu, pt ca atunci cand vrei ca cineva sa nu te banuiasca de intentii si pofte strategico-militare (ca mostenitor al tronului Anglei rebele de UE) ... faci pe "culturalul erudit". Daca voia taine si traditii romanesti nu se caza la  Contele Kálnoky care a uitat de mult cine a fost nobilul Doja si contra cui s-a ridicat el, si acum se da maghiar pur sange...

Grifon

Da, prietenia acestui prinț ciudat cu descendenți ai nobilimii maghiare îmi displace și mie (fiind unul din factorii ce-mi stârnesc îngrijorarea). Totuși, pe de o parte pot ințelege - ăștia cu așa-zis "sânge albastru" țin mereu aproape, chiar dacă, presupunem, nu se plac - sunt obligații de etichetă, chestiuni de protocol, s.a.m.d.
N-aș fi mai liniștit nici dacă s-ar pupa zilnic și cu Mishu al nostru (? - adică al clanului Hohenzolern Singmaringen). Și ăia bântuiau Carpații, oploșindu-se unde găseau mai bine. Să nu uităm că primul Carol s-a "înfipt" chiar in inima Bucegilor, iar după ce si-a clădit Peleșul a invârtit și tăblițele alea străvechi de s-au găsit in aceeași perioadă prin zonă. Și la Bran s-a infipt zglobia de Carmen Sylva (regină și asta, deh...) care de felul ei era - ce să vezi ? - chiar englezoaică.

Au existat și speculații privind o posibilă jinduire a lui Charles după tronul României. De renunță in UK in favoarea lu' fi-su ăla de se omoară toți să-l pozeze (Doamne, că proastă mai poate fi lumea...scuzați paranteza), Charles ar putea, teoretic, emite pretenții - conform dreptului genealogic, dat fiind că si noi am avut legea salică (adică, pe românește, "n-ai băieți, gata moștenirea !).
Totuși, speculațiile sunt hazardate - prea mulți de "dacă". Nici el poate nu renunțà la ofiliții lui, nici la noi monarhia n-are șanse...etc.,etc...

Altceva caută acest onorabil pe meleagurile noastre - și mă zgârie faptul că nu pot (incă) pricepe.

Grifon

O mică erată : Carmen Sylva (Elisabeta) nu era englezoaică, ci tot de neam germanic. Englezoiacă era Maria, soția lui Ferdinand (scuze, dar ăștia-s cam aceeași "oală" pentru mine...).

Totuși, ar trebui să fiu puțin mai atent, căci, după o altă genealogie (atât de intortocheată incât îți prinzi urechile) Charles ăsta pare a se înrudi chiar cu...Vlad Țepeș !.
Când am auzit asta, am crezut că omu' s-a dilit de tot, dar ceva-ceva totusi ar fi - după o schiță reconstituită de publicația "The Telegraf":

"THE LINK TO AN IMPALER
Vlad the Impaler. Died 1507.
- Half brother of:
Vlad IV, known as Vlad the Monk. (1431 - 1495)
-Father of:
Radu IV Prince of Wallachia from (1495 – 1508)
- Father of:
Mircea the Shepherd. Prince of Wallachia. (1479 - 1560).
- Father of:
Princess Stanca Basarab of Wallachia. (1518 - 1601).
-Mother of:
Zamphira Logofat de Szazsebes. (Died 1602).
- Mother of:
Adam Racz de Galgo. (Living 1609).
- Father of:
Peter Racz de Galgo. (1583-1672).
- Father of:
Christina Racz de Galgo.
- Mother of:
Catherine (Katalin) Kuun de Osdola.
- Mother of:
Ágnes Kendeffy de Malmoviz (born 1727).
- Mother of:
Baron Gregor, Inczédy de Nagy-Várad (died 1816).
- Father of:
Baroness Ágnes Inczédy de Nagy-Várad (1788-1856).
- Mother of:
Countess Claudine Rhédey von Kis-Rhéde (1812-1841).
- Mother of:
Francis, Duke of Teck. (1837–1900).
- Father of:
Princess Mary of Teck, later the Queen consort of King George V (1867-1953).
- Mother of:
George VI (1895 –1952).
- Father of:
Queen Elizabeth II (1926).
- Mother of:
Prince Charles (1948)".

Hm...ăsta ori își bate joc de noi, ori niște oculți l-au prostit pe el ! Căci și Bram Stocker, ce a "dăruit" lumii "producția" Dracula era un membru proeminent "Golden Dawn"...

Ptiu , drace !

Grifon

#66
Cercetând ce interese avea Ahnenerbe, este imposibil să nu ajungem si la omologii lor din spațiul sovietic. Puțini știu că Rusia Bolșevică (incă din primii ani ai lui Lenin) inființase o structură similară, ce câuta artefacte, vestigii arheologice, manuscrise oculte, info.magice, etc.
Din cauza ideologiei oficiale (ce proclama ateismul, anulând, a priori, orice divagație "magică"), structura nu a acționat niciodată independent, fiind camuflată in cadrul CEKA sub mai comuna titulatură "Departament de Criptografie" - condusă de un anume Gleb Bokii

F.puține se cunosc (in afara speculațiilor, evident) despre acest straniu departament. Unul din motivele acestei "bezne" - si poate cel mai important - e că șefii săi (printre care si Gleb Bokii) au căzut in cele din urmă in interminabilele lupte intestine tipice dictaturiii Sovietelor, fiind executați incă inainte de WW2. Puținii supraviețuitori ai "Departamentului Criptografic" au fost ulterior căutați cu acribie de naziști, după "Barbarossa", Abwehr -ul oferind sume uriașe chiar și celor de rang mai mic, ce ar fi putut oferi anumite informații (se pare că in jur de 50.000 Reichmarks, ceea ce ar fi o sumă fabuloasă in valuta de azi).

Atașez un link edificator in sensul celor prezentate, cu mențiunea că acest Gleb Bokii e un nume de reținut - ne vom mai întâlni cu el, in investigațiile ce le efectuăm paralel, pe coordonatele Shamballa / Agartha.

https://espionagehistoryarchive.com/2016/04/16/the-bolsheviks-occult-war/