Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ahnenerbe

Creat de Xanadron, 21 Noiembrie 2011, 11:33:10

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Xanadron

Mda, cei din Ahnenerbe au puricat in anii '30 si diverse puncte nevralgice din arcul carpatic, din Retezat pina-n Rarau  :roll:
Fie si doar asta ar fi un motiv de studiu al (putinelor) documente accesibile-n prezent - majoritatea fiind inca "classified". 8-)

P.S... turistic: O vizita la castelul Wewelsburg ("cartierul general ocult" al lui H. Himmler, la 15 km S-V de Paderborn) nu strica, daca aveti drum prin zona.

Kreismuseum WewelsburgBurgwall 19,
33142 Buren-Wewelsburg.
Tel: 02955-6108 or 7120.

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

#1
Citat din: fiulploii din  16 Decembrie 2012, 21:27:01
In contextul proiectatului - in viitor - subiect pe teme energetico-energizante ar fi oare nimerit de discutat despre channelingul practicat cu succes de Black Sonne? Se pare ca e singurul caz in care s-au transmis informatii tehnice si la obiect care au dus la ceva palpabil .
  Restul sunt doar amagiri astrale . Creatii fictive . Oare de ce legatura aceea a fost valabila si restul nu-s?
Hmm, si eu sint inca in curs de filtrare a informatiilor (majoritatea aberante) despre una din putinele, daca nu SINGURA "channelista" eficienta cunoscuta - Maria Orsic (Orsitch) - enigmatica sefa a unei "Babylonische Gesellschaft" ("Societatea Babiloniana") si apoi initiatoarea hiper-ocultei "Societati VRIL", care in anii 1920 a stat de fapt la baza constituirii NSDAP (Partidului National-Socialist German).

...Sa fie deci andromedanii :-) socialisti convinsi? :wink: Posibil si asta - la fel cum si reciproca poate fi valabila - ca unii socialisti structurali sa fie andromedani. :lol: Nu si Vanghelie & Co insa, clar.
Serios acum: sa fi stiut pina si nea' Hitler und Co. ca doar femeile (unele) poseda o "portitza astrala naturala" :star: prin care intra noua viatza-n ele, dar poate fi deschisa si altor fluxuri instantanee de informatie subtila?! :roll:
Mai mult ca sigur - zic eu. (n.b. Si de-aici frica teribila a teocratilor dogmatici de... femei :wink:).

Chatul nu-i insa locul cel mai potrivit unde sa intram in amanuntele evolutiei paralele si apoi divergente a vrilezoaicelor cu organizatia templiera "Die Herren Vom Schwarzen Stein" (DHVSS), la fel de influenta organizatie Thule si ai sai Schwarzen Ritter ("Cavaleri Negri") plus Die Schwarze Sonne - confreria "Soarele Negru" a SS-ului - ori metamorfozarea prin anii '30 a VRIL-ului in societate industriala de producere a propulsoarelor mai mult sau mai putin OZN-istice. :ufo:

Ca tot intreba astralul nostru calator ce-i cu "Black Sonne" :-D (l-ai derutat de tot cu germangleza asta, RegenSon), baronul Von Sebottendorf a fost initiatorul Die Schwarze Sonne si Himmler a organizat-o, desi n-ar fi fost oficial membru (castelul lui, Wewelsburg, e plin insa si-acum de Sori Negri).

Istoria intregii retzele de societati initiatice naziste (inclusiv "Fraternitas Saturni", :planet: activa inca si-n Elvetia de pilda) e insa f. lunga si incurcata, incluzind experientze terifiante - despre care n-o sa aflati insa un cuvintzel pe siturile anglofone (95% adica).

Iar daca atingem si tema la fel de ocultei societati "Ahnenerbe", deja trebuie musai sa intram si-n tema expeditiilor naziste de "puricare" nu doar ezoterica a lantului carpatic prin anii '36-'38, mai nicaieri discutata nici asta. Si uite-asa tot la "inexistentii" - dupa unii - daci nemuritori ajungem. :-D

Asa ca va urez somn usor si fara vise - fiindca doar Big Brother-ul anglofon pare sa mai aiba permisiunea fabricarii lor. :wink:

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

Topic nou.

Grifon

Citat din: Grifon din  09 Mai 2016, 19:35:39
Da, cei de la Ahnenerbe erau incredințați de rădăcinile lor ariene (cu variantele gen: hiperboreene), iar asta îi făcea să intreprindă expediții prin toată lumea, incercând să reconstituie - zic eu - traiectele migraționiste ale celor pe care-i considerau străbuni.

Nu inseamnă insă că toate locurile pe unde a săpat această societate mistico-oficială merită luate in considerație ca repere viabile. In Ahnenerbe activau o sumedenie de personaje - unele mai pragmatice, altele mai..."cu vaca"! De la arheologi prestigioși...până la diverși "medium"...recomandați de SS sau  neamuri de-ale lui Himmler...

Prin asta vreau să zic cã cercetările Ahnenerbe erau empirice...tip "incercare și eroare". In unele locuri au găsit indicii solide, in altele nu. Simplul fapt că au fost reperați intr-un loc nu trebuie să ne facà și pe noi a lua acel loc drept relevant. Din păcate, nu putem ști care le-au fost expedițiile utile și care nu...așa că...tot cu "ghici"-ul trebuie să dăm....bazându-ne pe traduceri gen "Iran =Țara Arienilor".

Ca și curiozitate, insă, d-le @Xanadron....aveți idee ce zone au colindat "drumeții" Ahnenerbe in România interbelică ?


Citat din: Xanadron din  09 Mai 2016, 20:09:19
Idee as avea, d-le @Grifon, da' probe = liste/inscrisuri/trasee/concluzii/artefacte, nexam. Si crede-ma ca ma pricep la cautat acu', ba si acarianu-n carul acarului Paun. :lol: Undeva ele-hartiile Rumaenish-Papiere exista insa - macar pe la rusi in arhivele carate post-WW-II, care zic eu ca-ncep sa dea ricosheuri subtile de-o vreme (v. noua teorie a migratiei din timpuri imemoriale a slavilor-proto-rusi din... Carpati.)
Nu apar insa deocamdata dire macar semi-oficiale utile noua romanilor, ca-n cazul cu Caucazul (atins p-aici  - v. craniile cornutzilor :evil: aia din gentile de piele ahnenerbice, care dupa mine cel putin nu-s doar glume proaste.)

Posibil ce-i drept ca nemtii-n escapadele lor carpatice sa fi dat-o in vilegiatura, da' n-as prea crede. Cinci ani de cautari sint prea multi, fie si imprastiati in mai toate zonele "sensibile" (si-s cel putin 7-8 arii de interes major, de la Cazane-n Bucovina.)

Fiindca ceva-ceva stiu sigur: au fost peste tot, inclusiv prin zona unde se zvonise de catre un anume calator genovez - si ei stiau, normal - ca ET-puradelul "capcaun" aterizase fortzat prin sec. XV si fusese recuperat de ai sai dupa multi ani si negocieri penibile cu "Spiritul Locului". 8-)

Citat din: Grifon din  09 Mai 2016, 20:25:53
Înțeleg...și trebuie s-o spun, maester Xanadron, aș fi fost uluit de-a dreptul dacă domnia ta ai fi posedat un oarecare probatoriu (fie și minuscul) privitor la ex/in-cursiunile Ahnenrbe prin munții noștri (asta ca să nu mai zic că m-aș fi și speriat nițel...hahahaa!).

Mi-e să nu facem confuzie...căci in acea epocă f.multe echipe nemțești colindau România...dar majoritatea n-avea nimic in comun cu Ahnenerbe sau "matrixul" - căutând lucruri mai lumești. De ex., la "cazanele" Dunării au mers mulți "turiști" alemani, căci Abwehr-ul prinsese un fir greu. Se știa că britanicii, după ce s-au chinuit mult (și inutil) să convingă Bucureștiul a nu mai da petrol nemților, au plănuit o blocare a Dunării, prin dinamitarea "cazanelor", astfel ca ruta fluvială de alimentare să fie anihilată (asta prin 1939, cred, la scurt timp după inceperea oficială a războiului).

Alte echipe impânzeau zona petroliferă Ploiești, iar in munți cercetau ulterioare amplasamente strategice (știindu-se deja că vor da Ardealul Ungariei).

Deci...slabe șanse a avea vreo confirmare...și oricum...am deraiat puțin de la ideea "matrix". Putem insă continua această discuție pe subiectul cu "OZN"-uri naziste, inițiat tot de dumneata.

Lăudabilă inițiativa creării acestor nișe separate de discuție, dle.@abyss, așa că am reprodus și eu aici un mai vechi dialog cu dl.@Xanadron, privitor la Ahnenerbe.
Consider că, dincolo de interesul istoric acordat acestei instituții naziste, ar merita aprofundate cercetările făcute de ei in țara noastră - căci rămân la ideea că au cercetat anumite zone carpatice - chiar dacă nu din preocupări strict dedicate spațiului cultural românesc.

Grifon

Până una-alta, iată un link destul de interesant, ce indică nivelul de preocupare al unor germani pentru țara noastră, in perioada interbelică.

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2015/07/17/societatea-ahnenerbe-si-nazistii-pe-crestele-carpatilor/

Pentru cine n-are răbdare: e vorba de o imensă și complexă monografie a României, realizată de celebrul fotograf/etnograf Kurt Hielscher.Omul a bătut țara noastră in lung și-n lat (intre 1931-32), realizând peste 5000 de fotografii - in monografie nefiind incluse nici 10%. E foarte important de reținut următorul aspect: pe dom' Kurt nu l-a interesat absolut de loc Bucureștiul, sau oricare alt oraș, de altfel. Toată preocuparea lui s-a axat pe mediul rural: tradiții, port, case, etc. - căutând elemente cât mai apropiate de trecutul geto-dacic.
Tot in acest link se pomenește și de venirea oficială in România a unei echipe Ahnenerbe (in 1938). Doctorul Franz Altheim și partenera sa, Erika Trautmann. Se pare că ăștia doi au umblat puțin in munții noștri (zona ruinelor dacice), apoi s-au intreținut la București cu directorul Muzeului de Istorie, Grigore Florescu. N-au stat insă prea mult, doar in tranzit pe la noi - expediția ptr.care primiseră finanțare continuând inspre Orientul Mijlociu, via Istanbul.

Voi mai reveni după ce voi intreprinde câteva verificări. Mă intrigă la maximum numele fotografului/etnograf - Kurt HIELSCHER. De ce ? Pentru că e cam mare coincidența cu Friedrich Hielscher - adevăratul fondator Ahnenerbe, mentorul colonelului SS Wolfram Sievers (cel ce figurează peste tot ca fiind șeful instituției).

Grifon

Am făcut verificàrile despre care vorbeam ieri, și nu pot spune că am reușit să identific o relație de rudenie intre cei doi Hielscher (cel puțin nu una directă). Kurt era mai mare cu 20 de ani decât Friedrich, și unicul liant ce-i apropie a fost că primul a murit (in 1948), tot in landul Saxonia, unde s-a născut ce-l de-al doilea. Cu toată propensiunea mea pentru identificarea de conexiuni, nu pot fi sigur că cei doi erau din aceeași familie.

Să explic totuși de ce e important Friedrich Hielscher. Omul, un filosof și erudit de rasă, a fost pentru adminstratorul general al Ahnenerbe (col.SS Wolfram Sievers) exact ceea ce a fost generalul Hausshoffer pentru Rudolf Hess - adică un veritabil mentor. El a fondat ideea de Ahnenerbe, cu ani buni inainte de venirea naziștilor la putere. Era membru in Thule Gesselschaft, și chiar prieten cu insuși Haushoffer (in amiciția căruia ajunsese prin celebrul explorator suedez, Sven Hudin). De altfel, chiar Societatea Thule era axată pe "moștenirea strămoșilor" - așa că Ahnenrbe n-a fost altceva decât un resort ministerial, o formă birocraticà pentru finanțarea/gestionarea activităților Thule.
Interesant e că și la procesul lui Wolfram Sievers, Hielscher nu s-a ascuns, ba chiar a venit să-l apere cu argumente științifice - fàră succes insă. Odată cu preluarea intregului Ahnenerbe de Himmler, malefica sa activitate l-a compromis definitiv pe Sievers - chiar dacă acesta a avut de-a face mai puțin cu cercetările monstruoase de la Dachau.

De aceea era important Friedrich Hilelscher - și s-ar putea să mai revin asupra lui. Până atunci, cei realmente interesați de subiect pot consulta, pentru detali suplimentare, trei lucrări din care mi-am extras și eu argumentația:

"Dimineața Magicienilor", de Louis Powels și Jacques Bergier (Ed.Nemira, 1994);
"Hitler și Societățile Secrete", de Philippe Valode (Colecția "Săptămâna Financiară, 2010)
"Biblioteca lui Hitler", de Timothy W. Ryback (idem, 2010).

abyss

#6
   Am citit aproape jumătate din stenograma depozitiei lui Sievers și a cam fost implicat dirsct în zona sinistra ce a ținut de omorârea unui lot de peste 115 de femei și bărbați evrei pentru a le fi  luate scheletele și folosite ca material de studiu. O treaba dubioasa. A fost prezent și la câteva experimente efectuate pe evrei. Omul s-a incriminat singur cu documentele semnate de mana lui. http://www.nizkor.org/hweb/imt/tgmwc/tgmwc-20/tgmwc-20-198-04.shtml
  Am ținut sa precizez acestea ca sa nu fim acuzați ca minimalizam anumite lucruri.

  Analiza poate continua.

Grifon

#7
Constructivă distanțiere, dle. @abyss. E destul de greu a discuta tenebrele Reichului fără a da naștere la aluzii / insinuări sau chiar acuzații - astfel că merita specificat că nimeni nu profesează pe aici vreun "negaționism".
Recunosc insă că am minimalizat importanța lui Wolfram Sievers - dar nu de "dragul său", ci pentru că, d.p.d.v al cercetărilor noastre, persoana lui e chiar irelevantă. Dacă a existat valoare in cercetările Ahnenerbe, aceasta trebuie căutată in etapele timpurii, nu după ce a devenit o anexă de propagandă / experimentare pentru SS.
Inițial, acest nucleu a reunit mulți intelectuali marcanți, specialiști in domenii de bază - istorie / arheologie, biologie / antroplogie, astronomie și, nu in ultimul rând, cercetare expediționară. La vremea inființării a fost un vis - așa cum ar fi, să zicem, dacă RUFOn ar deveni un minister, cu fonduri  largi puse la dispoziție...

Treptat insă - ba chiar f.iute - Ahnenerbe și-a sacrificat profesionalismul și credibilitatea, devenind doar unealtă a trăsnăilor lui Hitler / Himmler. Ca urmare, mulți cercetători serioși s-au retras (sau au fost siliți la asta), structura devenind impănată cu fanatici sau pseudo-savanți.

Totuși, până in 1939, Ahnenerbe n-a "tocat bani degeaba". Toți am văzut ce făcea - filmele "Indiana Jones" sunt relevante, chiar dacă acolo nu se specifică patronajul entității. Au găsit multe indicii de valoare, au localizat multe situri de interes, și chiar s-a trudit cu entuziasm. Desigur, interpretarea era problema - orice gãseau, "trăgeau pe turta lor" - dar asta nu inseamnă că nu au avut descoperiri interesante, acolo unde alții nici nu-și băteau capul să caute.

abyss

Sunt intercalate subiectele în dorința de a fi cât mai eficienți , pe cât putem fi atâta timp cât formatul forumului permite o cercetare în format sul... sau scroll .

Grifon

Despre Ahnenerbe s-a speculat mult - atât de mult, că a sfârșit prin a ajunge "muză" hollywood-iană. Li se atribuie cele mai năstrușnice căutàri : "Chivotul Legii", "Sf. Graal", "Sulița lui Longinus", "Sabia lui Siegrfied", s.a.m.d.
Există ceva adevăr in aceste speculații, dar din  păcate acel adevăr face să scadă valoarea cercetărilor reale intreprinse de instituție.
Inițial (adică de la inființare, in 1933) Ahnenerbe lucra meticulos și profesionist, grupând specialiști de calibru, pe criterii interdisciplinare. Pe baza planurilor / schițelor elaborate, "căutătorii" de teren au incercat să atingă, la debut, toate punctele de maximă inflorire ale neamului germanic (incluzând și goți, vikingi, teutoni, șvabi, sași...tot). S-a lucrat și la reconstituirea traseelor migraționiste ale presupușilor "arieni" - aici, volens-nolens, trebuind să acorde credit și altor rude indo-europene (celți, traci, gali, daci...)
După 1935, Ahnenerbe incepe insă a deveni "jucăria" favorità a lui Himmler, ce o preia "cu arme și bagaje", sub diverse titulaturi - iar din 1940, o incorporează de tot in SS (să nu se mai incurce cu cereri / aprobări, corespondență).
De aici incolo, organizația decade accelerat, ajungând să se preteze la toate misticismele si preudo-ponturilor, devenind astfel la fel de "fistichie" ca și patronu'. Ca urmare, eu cred că, dacă e ceva ce merită studiat la Ahnenerbe, acel ceva trebuie căutat in activitatea primară (primii 5-6 ani), nu in derapajele deșănțate ale capilor Reich-ului.

abyss

Fac o mica paranteză.
Citat din: abyss din  20 Septembrie 2016, 09:29:21
http://www.opiniatimisoarei.ro/o-puternica-cetate-ce-putea-rivaliza-cu-roma-sau-babilon-se-inalta-langa-timisoara-ce-au-scos-la-lumina-arheologii-cu-peste-1-milion-de-euro-foto/17/09/2016#OptmGallery[57dfe31303585]/0/
,,Avem o traditie indelungata in cercetare peste tot in Europa, dar sa lucram aici alaturi de colegii nostri din Romania este foarte important pentru noi. Este unul dintre principalele proiecte ale noastre si sunt cu adevarat impresionat de ce s-a intamplat aici si pot sa spun ca e unul dintre cele mai importante locuri pentru arheologia epocii bronzului, pentru ca este incredibil si uimitor ce avem aici. (...) "a spus Mathias Wimhoff, directorul Muzeului de Istorie din Berlin, prezent si el la sapaturile de la Cornesti.
  Prin urmare vechile preocupări persistă... însemnând ca aceste lucruri sunt încă de actualitate.

Godak

Coane @ Xanadron... Lectura placuta (drepturile de copyright sunt rezervate, indiferent daca este vorba de Rufon, entitatile obscure din background sau alti terti):

"Ahnenerbe în România?

Ahnenherbe (Moștenirea strămoșească) a fost un institut german care a ființat în timpul Germaniei naziste. Înființat de Himmler în 1935, s-a ocupat inițial cu identificarea moștenirii și superității de rasă a germanilor (arieni). Ulterior, cercetările Institutului s-au diversificat de la ocultism la experiențe terminale pe subiecți umani.
O mare parte din fascinația care-o produce subiectul în contemporaneitate este generată de secretul operațiunilor desfășurate sub egida Ahnenherbe. Deși în general se afirmă că studiile efectuate acolo erau un conglomerat de pseudo-știință și metodologii aberante, faptul că Aliații au preferat să țină sub lacăt arhivele Institutului a sporit misterul.
Institutul Ahnenherbe a finanțat sau desfășurat săpături arheologice atât în Germania, cât și în afara ei. De asemenea, a finanțat expediții de cercetare, poate cea mai celebră fiind cea tibetană. Obsesia reală a lui Himmler de a recupera unele artefacte sacre și de a accesa anumite centre de putere a creeat o întreagă mitologie, în care discernerea adevărului de fantezie este anevoioasă, dacă nu imposibilă. 
România, buricul lumii și placenta umanității și a civilizației universale, nu putea să scape interesului Ahnenherbe. Sau putea (de altfel așa s-a și întâmplat). Dorind să îndrepte acest fapt, niște internauți plictisiți s-au apucat să umple golurile din realitate cu poveștile de adormit copiii.

Vasile Lovinescu

   În peisaj apare şi un esoterist român, de factură guenoniacă, Vasile Lovinescu. El publică, între 1936-1937, în revista "Etudes traditionnelles", sub pseudonimul Geticus, un studiu de istorie și geografie mitică, intitulat La Dacie hyperboreenne. Teza lui Lovinescu altoiește idei preluate de la Rene Guenon (căruia-i era discipol) pe calapodul imaginat de Nicolae Densușianu.
   Nimeni nu a documentat exact impactul lucrării lui Vasile Lovinescu. Poate că în epocă a reprezentat o producţie marginală, dar poate că nu.
Se ştie că Himmler organizase şi dirija, pe lângă Ahnenerbe şi Gestapo, un fel de reţea de spionaj cu aplicaţii și în problema ocultă. Persoana lui Vasile Lovinescu nu putea stârni interes decât în context: pendula relaţional în Franţa şi Elveţia, între personalităţi importante şi aborda subiecte interesante pentru ideologia nazistă. Este greu de crezut că reţeaua lui Himmler nu analiza cu interes publicaţiile de profil, iar serialul lovinescian nu putea să nu-i atragă atenţia.
În fond, dacă era să fi fost luat în serios, Lovinescu tocmai îi punea pe tavă organizației lui Himmler cheia arcanelor civilizației nordice, împlicit traseul spre marile obiective sacre. Exact din acest motiv (dar și din altele) noi nu l-am considerat niciodată pe Vasile Lovinescu un adevărat inițiat. Cel mult un bezmetic. Dar de fapt mai degrabă un închipuit.
   Într-un mod suspect de convenabil pentru ambele tabere beligerante, cea mai mare parte a arhivelor Ahnenerbe au fost distruse chiar de către nemţi, în locaţia provizorie a Societăţii din Waischenfeld (Franconia), în aprilie 1945. Cel puţin aceasta este varianta oficială. Nu vom şti niciodată dacă materialele din Etudes traditionnelles şi Arhiva Hielscher au fost corelate în birourile Ahnenerbe şi ce rezoluţie a primit elaborarea acestor două surse. Însă aici apare un fapt ciudat:


Dezinteresul total

   La suprafaţă cel puţin, germanii au manifestat un interes infim faţă de România din punct de vedere arheologic. Oficial, o singură expediţie sub egida SS a desfăşurat aici o activitate mai degrabă minoră.
   Expediţia Altheim-Trautmann, finanţată de Ahnenerbe, a vizitat România în anul 1938. Importanţa acestei opriri este exagerată de unele surse româneşti marginale, care vor să-l intereseze gratuit pe Altheim de hiperboreeni şi pelasgi. Franz Altheim (1898-1976) era un istoric, arheolog şi filolog care a studiat epoca migraţiilor şi de sfârşit a Imperiului Roman, extinzându-şi cercetările şi asupra Daciei. Expediţia condusă de el şi iubita sa, fotografa Erica Trautmann, se afla în drum spre Orientul Mijlociu, spre Irak. În afara unui scurt popas la cetăţile dacice, motivat desigur de interesul lui Altheim pentru problemă, se mai menţionează doar o staţionare de câteva zile în Bucureşti.
   Întâlnirea cu un istoric, în Bucureşti, pare a fi mai mult de curtuazie, dar şi pentru a masca adevărata cauză a opririi. Identitatea acestui istoric este preluată necritic din surse străine: ,,Grigore Florescu, the director of the Municipal Museum". Având în vedere că în acea perioadă erau în Bucureşti 2 istorici cu acelaşi nume de familie, confuzia pare a fi generată de omonimie. Unul ar fi George D. Florescu, secretar, arhivar şi organizator al Muzeului Municipal, erudit istoriograf și genealogist bucureștean, care activa în acea perioadă în cadrum muzeului amintit. Al doilea ar fi Grigore Florescu (1892-1960), istoric, arheolog şi epigrafist român al epocii romane, profesor la Universitatea din Bucureşti şi cercetător la Institutul de Arheologie din Capitală. Primul nu are prenumele potrivit, al doilea nu are de-a face cu muzeul menţionat. Dată fiind preocuparea şi domeniul de expertiză a lui Franz Altheim, tindem să credem că este într-adevăr vorba de Grigore Florescu, deşi problema rămâne deschisă.
   Expediţia avea ca scop ascuns consolidarea legăturilor cu formaţiunile filo-germane din ţările traversate. La Bucureşti Garda de Fier era în plină reorganizare, dată fiind asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu în aprilie 1938, şi preluarea conducerii de către Horia Sima. Este posibil ca o parte din personalul expediţionar să fi contribuit prin întâlniri conspirate la întărirea autorităţii lui Sima în cadrul conducerii legionare şi să-i fi trasat acestuia directive de la Berlin. Mai multe se cunosc despre contactele din Irak cu şeicul Adjil el Zawar, lider beduin care conducea rezistenţa împotriva intereselor britanice şi france din regiune.
   În anul 1941 Altheim este numit membru corespondent străin al Academiei Române, dovadă că autorităţile române fie n-au ştiut, fie au preferat să ignore relaţia învăţatului german cu legionarii. Sau poate este vorba doar de un gest simbolic al lui Antonescu, de apreciere a ajutorului venit de la Berlin pentru înăbuşirea Rebeliunii legionare din ianuarie, acelaşi an.
Ahnenerbe a făcut un efort susţinut de cercetare în ţările aliate şi ocupate. Nu s-au precupeţit nici fonduri, nici personal, nici mijloace. Dezinteresul oficial menţionat anterior poate acoperi totuşi o activitate clandestină despre care nu se cunoaşte nimic.
   Ştim de exemplu de cercetările arheologice din Primul Război Mondial, efectuate de germani în spatele frontului, în Vrancea. În al Doilea Război, aparent nu s-a întreprins nimic. Asta în condiţiile când armata germană deţinea importante efective militare şi de geniu cantonate în zona Văii Prahovei, adică exact locul despre care glosa Vasile Lovinescu în revista franţuzească.
   Însă ideea de "activitate clandestină" este conturată mai mult pentru a nu răni orgoliile partidei naționale. Nu poți face clandestin cercetări de amploare, nu poți deschide șantiere de săpături clandestine, nu poți... Cât despre Himmler și oamenii săi, mai greu de crezut că ar fi ratat ocazia. Că erau niște criminali e una, dar proști nu erau. Proști în schimb sunt alții, contemporani nouă".

Desigur @Xanadron, colegii de pe Rufon nu o sa afle prea curand de pe topic de prezenta lui Rudolf Hess in Vrancea, de sapaturile arheologice din Primul Razboi Mondial efectuate de nemti la Magura Odobesti si de multe altele... Si stii de ce? Deoarece documentarea serioasa e sanctionata de admini si deoarece hoax-ul ordinar e promovat de aceeasi complexati si profund incompetenti (inca 35% @Hau?)

kandaon

#12
Citat din: Godak din  09 Octombrie 2016, 21:18:20
  Exact din acest motiv (dar și din altele) noi nu l-am considerat niciodată pe Vasile Lovinescu un adevărat inițiat. Cel mult un bezmetic. Dar de fapt mai degrabă un închipuit.

:-D de curiozitate asa, la cine te referi cand spui "noi nu l-am considerat niciodată pe Vasile Lovinescu un adevărat inițiat"?

Cat despre Ahnenerbe si cercetarile ei mai mult sau mai putin prezente in Romania, pai nu prea aveau cum sa fie foarte aprofundate din doua motive (nu insemana neaparat ca nu ar fi cautat ei totusi ceva despre care insa au vorbit mai putin).
Unul era ca civilizatia antica de aici a fost cea (traco) geto-daca si apoi cea romana, avand prea putina treaba cu cea germanica. In plus ambele fiind superioare de fapt celei germanice. Unul din marii istorici germani din epoca romantica-nationalista (sec XIX), Mommsen, incercase insa sa-i substituie pe daci cu germanici pe Columna lui Traian (a retractat totusi ipoteza in fata evidentelor).

Al doilea ar fi ca arheologia era inca foarte putin dezvoltata si inca se stia foarte putin spre deloc de civilizatiile neolitice si de la inceputul epocii metalelor (Vinca-Turdas, Cucuteni-Tripolie etc), in cadrul carora apar primele consemnari ale unor simboluri precum zvastica sau chiar yin-yang cum apare el reprezentat mai tarziu la chinezi.

Teoria "rasei superioare ariene indo-germanice" etc etc etc a fost punctul culminant al unei frustrari si unui complex de inferioritate al nemtilor, care a aparut in urma iesirii lor de sub umbra Romei antice (si mai tarziu a Vaticanului) si a frustrarilor pricinuite de ocupatia din vremea lui Napoleon si de celtomania franceza care ii desconsidera pe "barbarii germanici".

Citisem undeva ca pana si Hitler fusese exasperat la un moment dat de incercarle lui Himmler de a gasi urmele super-civilizatiei antice germanice si ii spunea unui apropiat ca mai bine ar termina cu asta pentru ca devenea jenant, nu gaseau decat niste urme de colibe sau ceva oale si ulcele, pentru perioada in care romanii construiau Colosseumul de ex. (pana si Sarmisegetuza era ceva fantastic pentru germanii acelei epoci), si ca italienii radeau de ei si ii luau la misto cum se zice.
Tot din cauza asta au venit cu o alta teorie aiurita, cum ca blonzii cu ochi albastri ar fi superiori celorlalti  (sateni cu ochi caprui, bruneti cu ochii verzi etc etc etc  :roll: :-D ) si asta pentru ca probabil exista un procent mai mare la ei.

Cum existau si ceva slavi de genu asta (nu mai zic alti europeni) au inceput sa masoare craniile, oasele etc, sa poata face o diferentiere, fortand si mai mult prostia prin afirmatii gen "cutare imparat roman ori erou antic grec e descris ca fiind blond, ori avand ochi albastri etc, asta e dovada ca civilizatia lor a fost ridicata de germanicii nordici" (ignorand faptul ca traci, daci, sciti, sarmati, celti erau descrisi ca avand parul deschis etc, si chiar intre romani au fost destui asa, numele Flavia/Flavius chiar asta insemna).

Cu alte cuvinte astfel de cercetari erau sortite esecului la o privire cat de cat mai serioasa asupra istoriei.
Exista teorii cum ca de fapt nazistii au fost folositi pentru a impune o "uniune indo-europeana", atata doar ca au luat-o pe aratura (ori au fost deturnati) cu prostiile lor inguste cu rasa superioara germanica, si li s-a taiat craca de sub picioare.

Cel mai probabil ce s-a tinut sub lacat din cercetarile lor au fost acele experiente pe subiecti umani, ale caror rezultate au fost apoi folosite de cei ce le-au gasit (chestii referitoare la supravietuire in diverse conditii extreme etc, cercetari pe subiecti umani ce nu puteau fi efectuate foarte usor intr-un stat democratic). A mai existat si programul Paperclip, chiar si cercetatori japonezi din unitatea aia 731 au fost gratiati in urma predarii documentatiei si rezultatelor cercetarilor efectuate de ei, in special cele pe subiecti umani, arme biologice etc.

Cat despre cercetarile lor mai oculte, e greu de zis, unele erau pur si simplu prostii propagandistice ori fantezii ale lui Himmler, altele e posibil sa fi avut ceva rezultate palpabile. Cred ca cea mai interesanta (sigur, tine tot de teoria conspiratiei) ar fi rezultata in urma calatoriei lor in Tibet (se spune ca niste tibetani ar fi ajuns apoi in Germania) si in urma careia ar fi pus mana pe niste planuri ale celebrelor "vimane" din epopeile vedice or hinduse.
Rezultatul ar fi fost acel "clopot" (die glocke) despre care vorbesc unii (si care mai tarziu ar fi ajuns la americani, presupusa dovada fiind incidentul de la Kecksburg).

Si mai oculte (ocultate, dar si mai SF asa) ar fi trebile alea cu Vril si fetele de acolo care luau legatura cu persoane "de pe lumea ailalta" ori cu extraterestri dar aici deja intram in speculatii si Ahnenerbe astia ar avea mai putine legaturi cu subiectul

Grifon

Utile precizările complementare ale colegilor - in primul rând ptr.că induc realism.
Trebuie făcută (cred eu) o distincție de etapă (borna de separare fiind insă greu de precizat, ca an exact). Atât timp cât cercetările Ahnenerbe au fost conduse de veritabilii inițiați (F.Hielscher, Haushoffer, Eckardt sau S.Hudin), urmele lor merită investigate.
Aceștia s-au retras insă (inițial întru moderație, ulterior chiar spre respingere). Din clilpa in care cercetările au ajuns a fi dirijate de Himmler și obedienții săi, rezultatele (câte vor mai fi fost) trebuie luate cu muuuultă circumspecție.

(Mult prea) ofensivul coleg @Godak are, din acest p.d.v., dreptate (evocând cercetări mai vechi decât era NSDAP). Ahnenerbe nu incepe cu această titulatură (mai degrabă așa i-a pornit declinul).

Xanadron

@Godak - băgat un Like pentru propensiunile tale polemice necesare... dialectic să zicem, darrr, ca să-ți parafrazez citatele anonime, la suprafaţă cel puţin, germanii manifestă și-acum un interes infim faţă de România din toate punctele de vedere. Austriecii (aka Reichul estic - v. OMV, Raiffeisen, Schweighofer etc.) sînt însă băgați masiv la înaintare întru (re)colonizarea noastră, deși roboțoiul din capul satului :-D e clar pionul lor-nemțălăilor - de pretutindeni în definitiv.
...Chiar dacă n-o ști nici el identitatea dracos-ului :martiansad: responsabil de zona carpatică, ce-i transmite de la 9 km adîncime ordine - indirect, clar, că-s retransmise doar de colega fizician-atomistă Merkeloaia. Ori de consuli austrieci, cînd laureata premiului Kalergi le soilește - tot cu mînuțele aranjate-n triunghi pe burdihai, că i-au înțepenit de-atîtea repetări.

Poate la fel fuse și-acum 7 decenii, dar nu-s eu ăla sortit împrăștierii ceții ahnenerbice din spatele tastelor. Ori nu MAI sînt, avînd de-o vreme doar curiozități infantile (ori senile poate? :lol:), de genul Ce-or juca, domle, la Monte Carlo miliardarii noștri doar aparent prostălăi-agramați, că musai trebuie să fie inițiați scleROZA-crucieni de fapt - table sau TABULE ?!  :roll: :lol: :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/