Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ahnenerbe

Creat de Xanadron, 21 Noiembrie 2011, 11:33:10

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Grifon

Zona Praga are un indelungat istoric in sfera misterului/ocultului, incă din Evul Mediu. De altfel și termenul "boem" (indicând persoană "aerianã", detașată de rigorile materiale) vine de la numele provinciei, Boemia.
Cam toate castelele vechi din regiune ascundeau, la un moment dat, rezultatele unor practici "neconvenționale". Acesta a și fost motivul ptr.care impăratul german Rudolf II (ăl de i-a "tras clapa lui Mihai Viteazul) a decis să mute la Praga capitala Imperiului Habsburgic, ptr. a se dedica total acestor practici (nu era doar "ceasornicar", cum i-a rămas faima).
Ahnenerbe a sondat, cu siguranță, toate vestigiile de interes (mai ales că aveau acces la toate documentele austriece ce indicau existența unor experimente/confrerii). De altfel, cei de la Lucas &Co au băgat și Praga in "traseele" lui Indiana Jones (intr-un computer-game din 2004) - unde personajul orbecăie printr-un lugubru castel gotic.
Totuși, nu cred cà "misterele pragheze" ar fi justificat deturnarea liniei de ofensivă strategicà a armatelor SUA in WW2 - poate cel mult ar fi trimis commando-uri gen "Paperclip".
Cât despre Ahnenerbe, de n-o fi găsit taine ptr.Himmler, sigur au plecat din Praga măcar cu tablouri ptr. Goering....

kandaon

Din ce am inteles eu ar fi fost vorba ca nemtii aveau niste capacitati de cercetare si testare in zona Praga (cehii aveau ceva industrie, uzinele Skoda etc, si care fusese preluata de germani dupa ocupatie).
Dupa ce aliatii au inceput bombardamentele strategice in Germania (in special in 1944-1945) iar sovieticii au avansat tot mai mult dinspre est, unele cercetari si tehnologii s-au mutat pe unde s-a crezut ca ar fi mai ferite, inclusiv pe langa Praga (au fost si uzine mutate in subteran).
Kammler ala si-ar fi mutat sediul acolo si ar fi dus acolo cate ceva, era un loc mai ferit, si cel mai probabil le-a propus un targ americanilor.

Daca e adevarat inseamna ca a meritat efortul, iar faptul ca au trimis o armata (cateva divizii, si nu doar niste commando-uri) in directia Bavaria-Praga (o deviere surprinzatoare) se justifica prin faptul ca sovieticii deja avansau in forta in directia aia, iar germanii aveau si ei trupe acolo. Si nu cred ca Hans ala ii anuntase si convinsese pe toti sa accepte ce vrea el sa faca (spre beneficiul lui si poate a catorva apropiati).
Americanii au vrut sa fie siguri ca pun mana pe ceva, si efortul chiar mare pe care l-au facut pare sa faca totusi cat de cat plauzibila teoria cu "die glocke" (poate si alte lucruri).
Incidentul de la Kecksburg pare sa indice tot in directia asta.

Iar "clopotul" ar fi fost facut in urma unui transfer de informatii dinspre Tibet, legat de acele "vimane" din epopeile hinduse, informatii aduse in urma expeditiei Ahnenerbe de acolo.

Exista si teorii legate de aparate de zbor neconventionale testate acolo, de la aerodine Coanda (si mai era un cercetator austriac, cred, i-am uitat numele) la "farfurii zburatoare" construite dupa planuri receptionate telepatic de fetele alea de la Vril, informatii transmise de niste ET. Sigur, astea sunt greu sau imposibil de dovedit, pot fi si fantezii desi de cele mai multe ori se ascunde o samanta de adevar si in astea.

Si eu cred insa, ca si maestrul Xanadron, ca cel mai probabil razboiul a avut scopuri si mai adanci si ascunse si doar la suprafata a fost vorba de lupte pentru dominatia mondiala, lupte intre ideologii etc etc.
Adica au fost (sunt) si niste papusari care stau mai in umbra, si se folosesc de proxi din astia pentru a controla (sau a incerca sa controleze) niste lucruri pe aici pe plantatie.


Xanadron

#32
La fel de offtopic... si nu prea, pasajele din linkul:
https://books.google.ro/books?id=ycsmUU0DXhIC&pg=PA443&lpg=PA443&dq=prague+ufo+nazi+tests&source=bl&ots=g429ZZNYT1&sig=chtW5-3op7Px_47uaWhaveSWIiA&hl=ro&sa=X&ved=0ahUKEwiStdOi-ubPAhXD1xQKHc6ODKkQ6AEIcDAM#v=onepage&q=prague%20ufo%20nazi%20tests&f=false
...rezuma parerea lui JP Farrell (nuantzata, cum era de asteptat) pe tema OZN-urilor naziste - greu de clarificat doar prin repetarea la nesfirsit a numelor lui Habermohl, Miethe, Schauberger, Klein, Schriever sau chiar H. Coanda (care a lucrat si el pt. nemti in perioada ocupatiei Frantei, lucru care nu se poate dovedi insa 100% in cazul inginerului silvic austriac Schumann, desi-n anii '50 si el a continuat originalele lui studii hidrodinamice in... SUA.) 8-)

P.S. ceva mai ontopic (fiindca agatho-shamballez): si mai subtirel substantiabile sint afirmatiile despre cei  +3.000 ( :-o) calugari tibetani presupus a fi fost "recuperati" din Berlin in mai '45 - si totusi niciodata ajunsi prin Siberia.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Grifon

Documentație veridică nu vom găsi - cum nici aliații n-au prea găsit.
Nemții au apucat să distrugă masiv arhive/mărturii, cel puțin din clipa in care rușii/americanii au intrat pe teritoriul Germaniei. Ardeau ăia atâtea tone de hărtii, incât, de-ar fi putut converti instant toată emisia calorică, ar fi intors soarta războiului, haahaha !
Aliații au prins doar puține rămășițe - "Paper Clip"-ul fiind axat pe savanții cunoscuți, mai puțin pe "tainicii" de la Ahnemerbe. E drept, au existat supraviețuitori/prizonieri dispuși să "toarne" tot ptr.a ieși "dintre sârme", iar de pe urma lor au mai reconstituit o parte a poveștii.

Revenind insă la craniile din Caucaz, remarc faptul că le lipsește aproape integral fruntea. Dacă nu cumva e o urmare a tasării (cum se pare că zic experți moscoviți), atunci conchid că "posesorii" nu erau prea....sclipitori (intr-ale IQ-ului).
Ori erau un soi de cro-magnon-i....ori erau exponenți ai etapelor anterioare  de evoluție (tip "lemurieni" s.a.m.d (despre care se afirmă că aveau un cu totul alt sistem de percepție/integrare ainformației -adică erau "talamici", nu "cortexieni").
Dar asta e , firește, a very, very, wiiiiild guess !

Grifon

Să nu uităm cã aliații l-au prins viu chiar pe Wolfram Sievers - șeful executiv al Ahnenerbe. L-au anchetat, judecat, iar in final executat (in principal ptr.participarea la macabrele experimente asupra cobailor din lagăre).
Este de presupus că Sievers a povestit destule, cât mai credea că poate scăpa de execuție. Mai mult, cum am zis și-n primele postări, la proces a venit (ca martor) și K.Hielscher (mentorul lui Sievers si unul din membrii vechi "Thule") - și a vorbit și el destule, sperând să-și apere "elevul".
De aici remarcăm ceva interesant - șeful Ahnenerbe n-a fost la fel de "interesant" ptr. americani precum Mengele. Ultimul a tot fost purtat/dosit prin America de Sud, decedând (e drept, cam dubios) abia prin anii '80. De aici, eu deduc următoarele:
1) Ori Sievers, deși a povestit multe, n-a fost crezut/luat in seamă (nu de alta, dar multe concepții magico-horbigeriene par incredibile si azi).
2) Ori a tăcut mâlc asupra unor secrete grele, bănuind că acestea, ieșind la iveală, mai rău i-ar fi ingreunat situația, decât s-o ușureze.

Și, desigur, mai rămâne ipoteza (cam firavă) ca nici Sievers să nu fi știut tot ce făcea Ahnenerbe (mai ales când se amesteca direct săritu' de Himmler).

Xanadron

Conex problematicii Ahnenerbe, merita totusi re-bagata o geana si-n istoria misterioasei organizatii oculte Karotechia (de fapt Kartothekia- mai exact, Sonderkommando-H din Departamentul VII al RHSA=Reichssicherheitshauptamt, initial ramurica anexata pe shest Ahnenerbe incepind cu 1933 - dar si oficial din 1939 -, dezvoltata cum bine stim sub directa supraveghere a lui Himmler si Hess).
Ea-Kartothekia se ocupa asadar SI cu documentari aprofundate ale celor mai incredibile "dosare" ale Inchizitiei de pilda,  :-o aplicand in plus si PRAKTISCHERWEISE formule ale "arcanelor" Heinrich Kramer / Jacob Sprenger-eze, niciodata publicate insa-n codice tip Malleus Maleficarum (1486) - in experimente cu rezultate mult mai putin "UFO-tehnologice" ca ale vrilezoaicelor Mariei Orsic.
(n.b.  - Personaj care a existat realmente, chiar daca celebra poza "angelica" colportata pe net nu pare sa-i apartina croatei mediumnice, la fel de bruneta-n realitate ca... la fel de croatul N. Tesla - in fine, tema ar cere un topic intreg da' nu prea merita.)

Numitele experimente se faceau deci pe linia necromantiei, alchimiei, vrajitoriei etc , "H"-ul din denumire venind fara dubii de la "Hexerei" (vrajitorie). Pe linia asta, ex-colega @Siberia (unde disparusi, fato?!...) a adus cindva in discutie - justificat - si alte materiale criptice care-i interesau la culme pe oculto-nazis - Manuscrisul Lebor Feasa Runda, la care s-ar putea adauga, printre [multe] altele, Necronomiconul Gotic, dar si alte spiluri criptice tibetane, hinduse etc.

Tot p-atunci spuneam si ca joaca asta cu focu'  :star: a nazistilor ar fi inclus oarece "zombificari pe bune" - mai clar, exhumari/reanimari ale unor ex-shamani/vrajitori (spiritul hiper-maleficului Juergen Tess din sec. XVII ar fi unul din cele... reloaded dupa surse veridice, dar si greu confirmabile "materialiceste" din motive usor de-ntzeles.)

Exista si date la fel de [in]credibile :lol: ca niste rezultate terifiante le-ar fi avut si alte actiuni similare, cum a fost "Aktion Goetterdaemmerung" (primavara lui '45), in cursul careia spiritul unui oarecare Azathoth (cu tablitze-n traista sau nu?) ar fi devastat castelul Naudabaum si-ar fi ucis cu sadism zeci de cercetatori.... apartinand Ahnenerbe, mda.

Stiu ca unii ar vrea si dovezi cumva tangibile pe linga sifonari d-astea prepoderent verbale ale unor ex-experimentatori ocultofili ai vremii (oricum omoriti si ei de-o vreme... de Kronos :planet:), da' nu-s [nici] eu ala capabil sa aduca docomente, eventual stampilate cu zvastici -  care, ca tot veni vorba-n interventia colegului @Grifon, mai exista totusi pe ici-pe colea - da' niciodata-n raza noastra de actiune, debila prin natura lucrurilor/soartei/karme/traiectoriilor personale.

...Si chiar dac-as fi poate, :wink: nu le-as face vreodata publice (umbla prin targ vorba ca nici Igor Witkowski de ex. nu se simte prea bine, de cind a-ncercat sa afle mai multe despre die Glocke, dar si despre Andromeda-Geraet-ul Nummer Zwei - ala neterminat si recuperat/demontat/transportat [pare-se] - disclaimer mereu necesar - de catre Aliati, si tot din Polonia in '45...) 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Grifon

Respectabile @Xanadron, eu nu sunt prea sigur cã așa-numita ramură Kartothekia ar fi existat in realitate (dar nici nu pot nega cu vehemență). Din câte știu eu, termenul desemnează o entitate ficțională (exploatată și  într-un joc pe computer, aflată in luptă cu (la fel de fictiva) "Delta Green"(misterioșii "buni", evident).

Insă, intr-adevăr, preocupările ptr.vrăjitorie medievală au existat, și chiar destul de extinse. Nu e de mirare, càci, din clipa in care cineva intră in studierea ocultismului, mai devreme sau mai târziu se adâncește sigur și-n tenebrele evului "intunecat". Și nu doar Himmler avea asemenea apetențe, ci și mulți colaboratori (adunați in Ahnenerbe, desigur, după "chipul și asemănarea sa").

Intr-un fel sau altul, astfel de preocupări au supraviețuit, cu siguranță, colapsului nazist. Acel Kurt Hielscher (fondator in spiritum al Ahnenerbe), nu doar că n-a pățit nimic după război, dar a trăit până aproape de zilele noastre (prin anii '80 fiind chiar onorat public de reprezentanți ai guvernului R.F.G.). Nu se știe exact cu ce se mai ocupa, decât că "păstorea" in continuare o sectă ne-creștină (la care aderase pe timpuri și Sievers), ințesată cu elemente și ritualuri "nibelungice".

Voi mai studia insă, curios dacă această grupare de "arhivari" (Kartothekia) chiar a ființat in mod real. Cine știe, dacă ăștia chiar au fost, de ce n-ar fi existat și cealaltă ficțiune, "Delta Green"?

Xanadron

A existat, crede-ma, desi joculetzul citat de tine exista si el, mult mai convingator fiindca tocmai d-aia a fost creat - ca decredibilizare prin ricoseu a oricaror date privitoare la adevarata Kartothekia. E de fapt o manevra sforareasca deloc noua, fiindca repetata-n infinite variante nu doar de Hollywood (cu mult inainte de Indiana Jones, Men in Black, Independence Day) etc.), ci si de tentacule europene ale aceleiasi caracatitze NLP-parshiv modelatoare a perceptiilor turmei abulice care este - parodia doar aparent SF... si de fapt doar aparent parodie :lol: IRON SKY e un singur exemplu.

...Si-asa toata lumea-i multumita, cu spalarea creierelor reusita - nu degeaba actorul ex-Mc.Gyver din SG-1 a fost facut general de brigada onorific al armiei 'merigane (Air Force):
http://stargate.wikia.com/wiki/Richard_Dean_Anderson
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Grifon

Hahaha ! Richard Dean Anderson e si el "ghinărar" ? Bună asta, n-o știam, ba chiar cu atât mai amuzantă cu cât tocmai imi trăsesem de pe Net , nostalgic, seriile MacGyver !

E tot mai greu, bag eu seama, să discernem elementele reale prin păienjenișul w.w.web. De aceea eu insist pe un anume scepticism (dictat de canoane logice), căci nu vreau a "inghiți" poveștile unora/altora. Aici nu mă refer doar la "parșivi" interesați de escamotàri, ci in primul rând la cei ce fac bani buni exploatând "foamea de mistere" a minților mai destupate. Părerea mea e că ăștia din urmă incurcă mai rău ițele, câteodată buimăcindu-i și pe cei ce chiar mai cunosc câte ceva.

Godak

O mentiune extrem de utilă pentru cunoasterea problemei de ansamblu.
@Xanadron este un impatimit al genului SF, pe care de altfel il si imbogateste cu propriile creatii scriitoricesti. Predilectia spre scenarii baroce, bazate pe informatii abracadabrante se explica prin bogata imaginatie ceruta de genul literar pe care-l abordeaza, nicidecum pe unele afectiuni psihiatrice, cum ar putea crede cineva la o privire grabita.

SLEAH19

#40
Of ooof topic!!

[OFF-TOPIC...]

Off-topic sters.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Godak

#41
Ne bucură participare pe acest topic a unui nou membru Rufon, @SLEAH 19. Speram ca pe viitor sa-si aduca contributii mai la obiect si mai on-topic.

Cf. regulamentului, atacurile la persoana si jignirile evidente ar trebui sterse. 

Da, de data asta corect... insa nu ti-ar strica nici tie user @Godak sa lasi putin tonul mai jos pe aici... in rest toate bune pana acum.

SLEAH19


O mentiune extrem de utilă pentru cunoasterea problemei de ansamblu.
@Godak este un împatimit al genului SF, pe care de altfel il si imbogateste cu propriile creatii scriitoricesti. Predilectia spre scenarii baroce, bazate pe informatii abracadabrante se explica prin bogata imaginatie ceruta de genul literar pe care-l abordeaza, nicidecum pe unele afectiuni psihiatrice, cum ar putea crede cineva la o privire grabita.

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Xanadron

 :-D Like si pentru... eufemistica ta transparenta, colega @Godak, caruia taman ma pregateam sa-ti raspund pe topicul cu intentii constructive, dar mai astept deocamdata - o evaluare psiho-pupu, clar (a cui anume insa, mai ghiciti si voi).

Inutil sa mai repet ca nimeni/nimic nu ma mai poate supara/irita, constient fiind printre [multe] altele ca directia imprimata doar aparent timid de asociatia pshiatrilor 'merigani se va metamorfoza curind in noi legi represive :evil: (v. statement-ul recent dupa care orice individ cu mintea la purtator - adica minoritatea celor care nu doar vor, ci si pot diseca critic aberatiile eructate "oficial" - sufera de o psihoza majora.)

Tre'sa recunosti totusi - asa, ca-ntre scriitori ne-buni :wink: - ca, oricit de abracadabrante ar fi/parea ipotezele din postarile mele cu iz SF, au totusi oaresce utilitate, fie si doar punand neuronu' la treaba prin incitarea unora la citit/aflat (colateral macar) chestii altfel ignorate-n veci.
Iar asta n-o spun eu intru desharta marire, ci ex-amici de conditie buna, de la calugari isihasti la securisti raspopiti :lol: (zic 'ex'-amici fiindca destui s-au evaporat in timp - unii terifiati poate de "dilirea" mea aparenta, altii satui sa ma tot impunga intru dezvaluiri ...complete.)

@ fratele SLEAH: bullseye reusit, chiar daca stii ca n-am nevoie de proptele...
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Godak

Intai on-topic:

Decat sa introducem treptat elemente de gen: ceremonia de pe Elbrus, Clopotul ufo nazi, tibetanii din Berlin, Kartothekia s.a., nu mai bine am face initial o lista de subiecte conexe, pentru a fluidiza discutia? Daca sarimn de la una la alta nu rezolvam pe niciuna. @Grifon a insistat pe latura mitologica a Vf. Elbrus. Din pacate nu a mai revenit cu precizari. Nici contributia (exista sau nu) Anenherbe in Romania nu a fost lamurita. Si tot asa... 

@ Xanadron
Credeam ca este limpede demult pe si de pe Forum ca tu scrii in viata reala SF. Se pare ca nu (macar pentru unii)...
Sper ca evaluarea psihopupu nu ma priveste - ar fi chiar culmea-culmilor. Dar ma rog...
Desigur ca SF este apanajul oamenilor inteligenti si cu vederi largi. De ex. in testarile GRU apetenta pt. literatura SF era un fel de proba eliminatorie. (Nu e o gluma!)
Insa, desi cred ca ar fi foarte util si binevenit un topic separat care sa trateze relatia dintre literatura SF - ozenologie - paleoastronautica - mistere/enigme si alte domenii conexe, nu cred ca este OK sa amestecam plasmuiri SF in subiecte serioase. Ca sa fiu mai exact: ar fi bine sa indicam clar si fara echivoc momentele cand vorbim pe fapte si momentele cand ne lasam imaginatia (sau fantezia mai degraba!) sa zburde creativ!

Postul meu anterior nu atragea atentia asupra calitatii contributiei tale, ci asupra unor contexte cateodata nepotrivite. De ex: Daca la o petrecere vine unul si o arde cu ultimele bancuri cu Bula, toti vor rade si se vor amuza; din contra, daca schema se repeta la o inmormantare, toti ii vor pune la indoiala tartacuta!