Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ahnenerbe

Creat de Xanadron, 21 Noiembrie 2011, 11:33:10

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Grifon

Eh, acum, după ceva strâmbături (din nas sau naz, ca să acopăr și nazi și nazurile), zic să ne intoarcem la "meandrele" subiectului.
Incisivule @Godak, nu am uitat de dimensiunea mitologică a muntelui Elbrus, insă mi-e destul de greu să-i "ghicesc" importanța practică pe care i-o acorda Ahnenerbe. Pentru a reuși asta, pe fondul absenței informațiilor certe, trebuie să fac efortul de a "plonja" in logica Thule (asta insemnând că trebuie să gândesc in canoanele horbigeriene - oricât de năstrușnice ni s-ar părea acestea astăzi).
Cum am mai menționat in primăvară pe subiectul "Criptozoologie", adepții lui Horbiger erau convinși de ciclicitatea prăbușirii Lunii, cu toate implicațiile asupra raporturilor gravitaționale (hahaha, sper să nu șarzeze iar insolitul @Dharanis, până nu-mi termin ideea !).
In consecință, ptr. ei, titanii erau "uriașii" epocii cu altă Lună, iar toate poveștile mitice ascundeau schimbarea gravitației (creșterea ei, ca urmare a apropierii satelitului de Terra). Prometeu a fost "inlănțuit" de un munte (Elbrus), Atlas a flst silit să sufere "sub apăsarea" boltei cerești (aprox.pe munții omonimi din Maroc), etc.
Nu intâmplător cei doi "chinuiți" de noile rigori gravitaționale apar in poveștile lui Hercule (erou de esență solar/apollinică). Cele 12 munci ale sale au fost deja "de-hermeneutizate", cheia fiind tranzitarea celor 12 sectoare ale Zodiacului, iar Prometeu și Atlas sunt "eliberați" de "apăsări" in cadrul probei ce implica "șterpelirea" "merelor" din Grădina Hesperidelor.

Bun, mitologia nu-i greu a fi decriptatà - mai dificil e să pricepem ce anume poftea Ahnenerbe de la zona "prometeicà". E posibil să fi căutat fosilele vechilor titani (si poate craniile alea au astfel explicație). E posibil să fi càutat activarea unor forțe, Elbrus-ul fiind văzut ca nexus geomantic. E posibil să fi fost o etapă de reconstituire a traseului heculean, vizând chiar accederea in "grădina zeilor"....
Toate astea sunt posibile, căci ce nouă ni se pare absurd, exponenților Thule/Ahnenerbe, dopați cu bizarele lor dogme, li se părea chiar necesar. De aceea nu mă pot pronunța incă, și mai caut elemente ce mi-ar putea completa unele (sau altele) ipoteze.

De pildă, caut in prezent să vàd dacă "săpătorii" Ahnenerbe au cotrobăit și-n Maroc/Sahara, in lungul lanțului muntos Atlas.

Godak

la un moment dat l-am amintit pe V. Lovinescu si nu degeaba, @Grifon. In teoriiile lui (publicate chia rin acea epoca), rolul vf. Elbrus (Atlas, Titani, s.a.) e preluat de Vf. Omu, din Bucegi. Se pare ca cei de la A. nu au fost prea "miscati" de insailarile falticeneanului.
Pt. Muncile lui Hercule in proiectie zodiacala poti cauta Daniel Ruzo si Pedro Astete. Mai ales ultimul insista pe detalierea spatializarii (are o carte, Los signos, din pacate rara si doar in spaniola).

@Xanadron
Citatmerita totusi re-bagata o geana si-n istoria misterioasei organizatii oculte Karotechia (de fapt Kartothekia- mai exact, Sonderkommando-H din Departamentul VII al RHSA=Reichssicherheitshauptamt, initial ramurica anexata pe shest Ahnenerbe incepind cu 1933 - dar si oficial din 1939 -, dezvoltata cum bine stim sub directa supraveghere a lui Himmler si Hess).
Ea-Kartothekia se ocupa asadar SI cu documentari aprofundate ale celor mai incredibile "dosare" ale Inchizitiei de pilda,  :-o aplicand in plus si PRAKTISCHERWEISE formule ale "arcanelor" Heinrich Kramer / Jacob Sprenger-eze, niciodata publicate insa-n codice tip Malleus Maleficarum (1486) - in experimente cu rezultate mult mai putin "UFO-tehnologice" ca ale vrilezoaicelor Mariei Orsic.

Hai sa lamurim problema asta.

K apare in jocul Delta Green, fiind o unitate imaginara creata pentru nevoile jocului. Baza de plecare este o unitate reala care colecta date despre vrajitoare, procese ale vrajitoarelor si Inchizitie: https://de.wikipedia.org/wiki/Hexenkartothek. Treaba avea preponderent un substrat politic: vezi si in prezent cum unii se folosesc de excesele Inchizitiei pt. a-i culpabiliza pe catolici. E, Himmler a ordonat (ca un baiat destept) sa se stranga un probatoriu beton pe subiect. Astfel a luat nastere unitatea, astfel s-a strans Kartoteka. Care se pare ca mai exista fizic si poate fi consultata. Ti-as putea dezvolta din surse deschise subiectul, insa nu cunosc limba germana. Insist pe acest aspect care vi s-a parut neesential cand ati plecat la construirea unor astfel de topicuri.

Grifon

Teoriile lovinesciene le cunosc. Creditul pe care-l acord : max.60%, și asta mai mult din elemente...patriotice.  De fapt, grosso-modo, intreaga filiație Guenon imi cam naște dubii - doar sorgintea din sufism mai făcându-mă să le dau atenție.
Ajungeam eu până la urmă și la Bucegii noștri, fii 'mneata pe pace, baroane @Godak. De fapt chiar găsisem undeva (tot prin brambura Net-ului) o referință cum cã Ahnenerbe ar fi descins in Bucegi, unde ar fi făcut "măsurători". N-am aprofundat insă link-ul, căci am văzut iute o trimitere la Editura Daksha (ăia cu ciclu': "viitor cu cap de...prost"), și...i-am iertat.

Există un motiv destul de intemeiat (zic eu) ptr. care "umblăreții" Ahnenerbe n-au scotocit prea mult, totuși, pe la noi. Este vorba de confuzia Karphatos (insula) si Karphatos (munții). Nația asta cu nas subțire (dar cu obraz cam gros), numitã greci, și-a arogat tot pantheonul mitologic și l-a pictat (convenabil de integral) pe ingustele lor meleaguri peninsulare.
Nu sunt un mare adept al protocronismului (ba chiar sunt relativ exasperat de excesele napoleoniene-săvescene), insă, păstrând paradigma titani/munți, găsesc extrem de bizar ca "baza" tuturor titanilor (Karphatos, adică) să fie o insulă minoră, cu vf.maxim 1215m, si nu lanțul muntos de la noi, cu mult mai multe mărimi și taine".
Da, Karphatos este chiar baștina mitologică a titanilor, intemeiată de Iaphet (nimeni altul decât tatăl ("tatăl"?) lui Prometheu. Prin insulele grecești Ahnenerbe a orbecăit destul, mai ales că Wehrmachtul ocupase punctele strategice ale arhipelagului - dar tind să cred că s-au ales cu praful de pe tobă.

Lucas&Co au prins și asta in Indy Jones - vezi insulița grecească unde, chipurile, nemții se chinuiau să deschidă "chivotul", căci arheologul ăla șiret, Belocq, numa' acolo știa că se poa'..

Dar....să nu punem carul inaintea boilor. Până una alta, precum am zis, caut referințe despre Ahnenerbe in Maroc (sau vecinătate). De voi afla sigur că și-au băgat nasul și acolo, voi incepe a crede că ipotezele mele au realmente fundament.

Până atunci, se pot urma și alte căi de investigare. Pe mine nu mă deranjează tratarea, chiar concomitentă, a unor axe (sau Axe) paralele.

Godak

CitatPână atunci, se pot urma și alte căi de investigare. Pe mine nu mă deranjează tratarea, chiar concomitentă, a unor axe (sau Axe) paralele.
Nici pe mine. Insa insist sa le structuram cumva, ca un mini-index de lucru. Altfel va rezulta un talmes-balmes de nedescris.

Ba chiar - daca ar fi dupa mine - as introduce pe Rufon sistemul "Cartii de Comenzi" initiat de GRU. O lista cu subiecte de interes si probleme ramase nerezolvate. Fiecare participant vede unde se poate incadra si pedaleaza acolo. Genul asta de organizare a dat rezultate rapide in umplerea golurilor de cunoastere prin intermediul spionajului tehnico-stiintific.

CitatAjungeam eu până la urmă și la Bucegii noștri, fii 'mneata pe pace, baroane @Godak. De fapt chiar găsisem undeva (tot prin brambura Net-ului) o referință cum cã Ahnenerbe ar fi descins in Bucegi, unde ar fi făcut "măsurători". N-am aprofundat insă link-ul, căci am văzut iute o trimitere la Editura Daksha (ăia cu ciclu': "viitor cu cap de...prost"), și...i-am iertat.

Au si facut masuratori topo/geodezice, au si sapat. Insa la un tunel din Sinaia. Tunel feroviar  :evil: Chiar si parasutistii lui Kurt Student au stationat o vreme langa Sinaia. Aici e baiul: aveau mijloacele, dar nu au facut FIX nimic. De unde se stie asta? Sa zicem ca cine trebuia sa afle, afla. Insa nu era NIMIC de aflat. Cat despre ED. Daksa,  :mrgreen:   

Grifon

E o legitate cunoscută că "se găsește doar ce se caută". Numai serendipitatea face excepție - asta implicând noroc chior sau...hm...un mic ajutor inspiratoriu din...de undeva.

Ptr.mine e limpede că Ahnenerbe a plecat de la premise greșite (și nu doar "confuzia Karpathos"). Nici nu e de mirare că eforturile lor au intrat in fundătură, și "forțele" vizate spre activare nu s-au gràbit (nesimțitele !) să li se infățișeze la...kommandantur !

Mai am totuși o teorie, cu rază restrânsă de validitate : chiar fondatorii Thule se poate sà fi mistificat/escamotat unele indicii, ptr.a determina colapsul NSDAP. Pare ciudată această alegație, dar nu e. Conflictul intre "garda" fondatoare a Thule Gesselschaft și "lupii tineri" grupați in spatele lui Himmler & Co mocnea incă din vremea "puciului de bere" - un deceniu inaintea acaparării puterii. Singurul liant care mai ținea laolaltă "aripile" era Rudolf Hess (motiv ptr.care acesta a și ocupat poziția secundă in Reich, ptr.ca "bătrânii" să mai mențină control asupra mașinăriei pe cale de dezlănțuire. Neispirata fugă a lui Hess a insemnat un punct major de cotitură in evoluția Germaniei, insuficient investigat de istoriografii....invingătorilor.

Pot demonstra pe ce-mi bazez această teorie, dar nu cred că e cazul. Ne-am indepărta de cele ce fac obiectul discuției, și nu ne-am alege cu nimic concret (nici in ințelegerea "tainelor" nazi, nici in stabilirea unor aspecte utile privind arealul carpatic).

kandaon

#50
Ca veni vorba de Kartotheka aia, si biblioteca oculta a lui Himmler, se pare ca s-a (re)gasit acu vreo juma de an asa, chiar intr-un depozit de langa Praga, apartinand Bibliotecii Nationale cehe dar in care nu se mai intrase de prin anii 50' cica.

https://www.warhistoryonline.com/featured/himmlers-witches-library-discovered-czech-republic.html

""The library of books about the occult accumulated by Heinrich Himmler, Nazi SS chief, was discovered this month in the Czech Republic. .......The 13,000-volume library was found in a depot of the National Library of Czech Republic near Prague. The depot had not been accessed since the 1950's.""

Asta asa, sa se lege si cu ce se vorbea mai inainte despre Hans Kammler, "die glocke-clopotul", farfuriile zburatoare si armata lui Patton care a deviat surprinzator in 1945, taman pana langa Praga.

Apoi eu zic ca e foarte plauzibil ca Himmler, sau niste cercetatori pusi de el, sa fi incercat "pe viu" unele lucruri (vraji, ritualuri sau ce o mai fi scris pe acolo) din cartile alea, sa vada daca iese ceva, daca apare vreun efect samd. Daca chiar au produs si efecte vizibile ori palpabile (gen vorbit cu spiritul cuiva din secolele trecute, ori vreo fiinta din allte lumi alergandu-i sau masacrandu-i prin cine stie ce castel asta e mai greu de spus ori dovedit)

Cat despre cercetarile Ahnenerbe legate de "mostenirea stramosilor" (germanici cum altfel), cred ca nu a dat asa mari rezultate (exceptie fiind poate expeditia tibetana cu presupusa obtinere de informatii despre "vimane" si cartile alea oculte, daca chiar au scos ceva rezultate in urma a ce au gasit prin ele) pentru ca pornea din start de la o premiza gresita.
Si anume ca germanicii antici chiar au fost cineva, cum se zice.

In plus, dat fiind complexele nazistilor fata de romani si Roma antica, precum si fata de alte natii antice (celtii, traco-dacii, iranicii etc), si dorinta lor de a se prezenta ca superiori, au ignorat multe lucruri ce tineau de astia. In plus insasi arheologia vremii era slab dezvoltata si inca nu oferea mare lucru.

Aici Lovinescu (chiar Densusianu) chiar cred ca a fost mai aproape de adevar decat Ahnenerbe dat fiind ca acum stim ca simboluri precum zvastica sau ce se cunoaste azi ca "yin si yang" au aparut prima data in cadrul culturilor neolitice din zona carpato-dunareano-pontica (civlizatiile Vinca-Turdas, Cucuteni-Tripolie).
Yin si yang apare dealtfel si pe scuturile unei unitati militare romane de prin sec IV d.H. daca nu ma insel, asa cum e reprezentat in Notitia Dignitatum, un document ramas din arhivele imperiale romane.

Si ca sa par un pic si mai protocronist  :-D, primele mentiuni ale Hiperboreei o plasau in Dacia. Tracia era tinutul lui Boreas (zeul vanturilor de nord) la grecii antici (ei fiind primii care vorbesc de Hiperboreea dealtfel), iar Hiperboreea (tinutul de dincolo de Borea) era la nord de Dunare ori in regiunea asta oricum.

Abia mai tarziu (si dupa ce Dacia a devenit mult mai cunoscuta) locatia deja mitologicului tinut al Hiperboreei a fost mutata de colo colo pana cand a ajuns in zona arctica

Grifon

Elementele amintite de d-ta, @kandaon, privitoare la manevrele din zona Cehia/Praga au bază reală - dar țin de alte "culise" SS decât activitatea Ahnenerbe. E drept, planurile se confundã, mai ales de când Himmler a anulat autonomia Ahnenerbe si a transformat-o intr-o unitate departamentală - insă diferența mai poate fi fàcută, desprinsă din sferele de activitate.
Se cunoaște faimoasa scrisoare a lui Viktor Schauberger (savantul-silvicultor), in care acesta confiază unui prieten că a fost martor la testarea unui disc zburător, lângă Praga (test din 19.02.1945, unde se pare că discul a atins viteza de 2200km/h si au ajuns la 15.000 m inaltime in 3 minute.) Masinăria a fost insă distrusă din ordinul feldmareșalului Keitel, ptr.a nu cădea in mâinile aliaților - iar de-au mai fost alte tentative, alea n-au mai fost la Praga.

Ahnenerbe, insă, nu cred că avea tangențe cu aceste experimente - mai degrabă cei din Vrill.

Grifon

Pentru cei ce se (mai) îndoiesc de faptul că elita NSDAP gândea in termeni "magici" - sau, mai bine zis, prin aparențele scientiste ale lui Hans Horbiger, iată un exemplu elocvent, extras din jurnalul lui Joseph Goebbels (Editura Elit, 1994, pg. 16 a lucrării, prima a jurnalului):
[...] "Fuhrerul mi-a spus, de pildă, că e necesar să lucrezi pentru poporul tău, dar că și in acest domeniu opera omului are, prin forța lucrurilor, niște limite. Dumnezeu știe când se va produce o nouă cădere a lunii pe Pământ, prefâcând toată planeta in cenușã. Dar, cu toate astea, misiunea noastră constă in a ne duce datoria până la capăt [...]

Rândurile sunt scrise in data de 28 februarie 1945 (ziua cu care incepe jurnalul), iar discuția citată fusese in ziua precedentă. Este evidentă credința lui Goebbels in cosmogonia Lunilor succesive, iar ministrul propagandei era cu mult mai puțin mistic decât Himmler....

De aceea reiterez o condiție sine qua non in cercetarea urmelor Ahnenerbe - trebuie reconstituit modul horbigerian de gândire, pentru a ințelege traseul și scopurile acestei stranii organizații.
Voi mai reveni la jurnalul ăsta a lui Goebbels, căci el acoperă exact ultimele zile ale muribundului Reich, iar acolo sunt chiar foarte multe date despre ultimele speranțe "aeriene" ale nemților (inclusiv infierarea cvasi-permanentă a lui Goering, ptr.neputințele Luftwaffe).

Grifon

Revenind la circuitul vizat de Ahnenerbe - conexat cu fundalul mitologic - se mai pot face următoarele precizări:
-Iaphetos (tatăl lui Prometeu și Atlas), a fost unul din cei ce au "conspirat" cu Cronos/Saturn, ptr.răsturnarea lui Uranus (Cerul). Tradus: a ajutat Timpul să răstoarne Cerul. In cosmogonia horbigeriană : venirea unei noi ere, cu noi realități gravitaționale;
-fiind unul din cei 4 stâlpi ai Terrei, și-a stabilit cartierul general in "insula" Karphatos, ulterior devenind "bunicul" noii omeniri (Prometeu fiind "creatorul" oamenilor).
- in Biblie, apare cu numele aproape identic Iaphet, fiind unul din "fii" lui Noe - și, iarăși, artizan al "noii" umanități;   aici, "baza"  lui e "lângă" Marea Neagră, și e considerat "părintele" rasei albe/caucaziene, frații lui (Sem si Ham), generând rasele din Orient/Africa.
- in cosmogonia lui Horbiger, "potopul" a fost un efect al căderii Lunii pe Terra, apele crescând in urma amplificării impresionante a efectului de "maree".

Putem ințelege "pasiunea" Ahnenerbe ptr. strămoșul arian Iaphetus (așa cum putem deduce că priveau cam..."chiorâș" la progeniturile lui Sem - semiții).

Reunind intricatele repere mitice, avem (ptr.Iaphet): "insula" Kharpathos, "lângã" Marea Neagră. Un nou indiciu că nu e vorba de insulița din arhipelagul elen, ci de lanțul carpatic. In acvaticul peisaj post-deluvian, nu e deloc exclus ca vârfurile carpatine să fi constituit doar o mare insulă (in timp ce insulița grecească nici nu s-ar fi "ghicit" sub ape).


Grifon

Citat din: Xanadron din  31 Octombrie 2016, 14:31:26

Glumesc, normal, dar uite cum tot la etimo-analogiile deja semnalate p-aici daci = dutch = deutsch am ajuns, nu?!

Nu doar similaritatea daci/deutsch/dutch a alimentat confuziile nemților (voite sau nu), ci și altă mare asemănare : geți/goți.
Aceasta din urmă chiar a fost "legitimată" de istoricul Iordanes, in sec VI d.Chr. Respectivul, got de origine, a elaborat lucrarea "De origine actibusque Getarum" (mai cunoscută drept "Getica"), in care afirmă că e vorba de același neam.
Istoricii moderni au sesizat confuzia, punând-o pe seama dorinței goților de a-și confecționa vechime/continuitate, ptr.a scăpa de eticheta "barbari"

Posibil ca așa să fie, insă ptr.Ahnenerbe oricum nu conta istoriografia "lu' restu' lumii.  Mai mult, l-au luat in serios și ptr.că era originar din Moesia (Bulgaria de azi), părându-li-se că omul era chiar "din zonă".

Așa se intâmplă mereu când analizezi (și integrezi) doar ceea ce-ti convine...

Grifon

Am tot căutat referințe despre o eventuală prezență Ahnenerbe in Munții Atlas, dar n-am găsit nimic concret - in sens de expediție sau lucrări arheologice.
Posibil insă ca activitatea specialiștilor nemți să fi fost discretă, iar cercetarea lor să fi fost "la punct"(adică fără excavații/ șantier arheologic/etc)
In timpul WW2, Marocul era subordonat Franței, iar Franța (prin regimul de la Vichy) era subordonată Germaniei. Drept urmare, chiar dacă se mișcau cu unele restricții (vezi filmul "Casablanca" cu H.Bogart), nemții erau totuși "in control" si in zonă.
Am găsit unele elemente de controversă, unde unii martori spun că nemții construiseră un soi de "campus", ce semăna mult cu un lagăr. Nu se precizeazã insă amplasamentul exact, si la cât s-a exagerat și pe tema asta....

Altceva e totuși interesant, și-mi intărește unele bănuieli. Tot uitându-mă la munții Atlas, mi-a sărit in ochi  numele celui mai inalt pisc din intreg lanțul - Tubkal.
Unul din fii lui Iaphet, in textul biblic, poartă numele Tubal.
Uite așa iar putem inscrie incă un reper pe ipotetica hartă pe care se chinuia să puncteze Ahnenerbe (prin urmărirea teoriilor horbigeriene, impletind mitologiile cu repere orografice).
Pasul următor va fi să identific (dacă pot) care din vârfurile carpatine poate fi, fărã dubiu, inclus in această hartă - căci sunt convins că trebuie să fie cel puțin unul.

abyss

Totusi recunosc ca am rămas putin nelămurit. Care a fost pana la urma sintetic vorbind descoperirea lui Hans Horbirger ? Fiindca din cate am inteles el a sesizat o eroare sau cam asa ceva. Există un link mai serios?  Poate că ne ajuta colegul nostru Dharanis.
  Faptul că teoria respectiva ii dădea peste nas lui Einstein cu peste un milion de adepți e ceva... dacă tot discutam la capitolul ireale.
Multumesc.

sunnyboy

#57
@abiss: Pauwels si Bergier (Dimineata magicienilor) - aia cu realismul fantastic - sau wikipedia (citand diverse surse) spun despre Horbiger ca ar nega geneza universului si a sistemului solar gandita de savantii "ortodocsi" si ca ar inlocui-o cu o "lupta" intre gheturi si caldura. La ce te referi exact cand vorbesti despre o teorie anti-einsteiniana? Avem si acum milioane (miliarde?) de adepti ai religiilor care nu inghit big-bang-ul. A avea adepti nu inseamna nimic din punct de vedere stiintific. Si in ce mod ii dadea lui Einstein peste nas? Ca Einstein, saracu, a castigat premiul Nobel pentru explicarea efectului fotoelectric (adica functionarea tubului electronic) pe baza caruia functionau toate radiourile din epoca. (Nu zic ca acu' semiconductorii nu respecta aceleasi principii, da' e mai complicat  ;D )
Cred ca Horbiger era unul dintre pseudo-savantii nazisti care credeau ca poti inlocui fizica cuantica cu teorii fanteziste care sa nu contrazica doctrina national-socialista conform careia tot ce e creat de evrei e nashpa, inclusiv fizica moderna.

Grifon

#58
Posibil ca dl.@abyss sã se fi referit mai degrabă la Heisenberg.
Citat din: sunnyboy din  19 Noiembrie 2016, 00:48:15
Cred ca Horbiger era unul dintre pseudo-savantii nazisti care credeau ca poti inlocui fizica cuantica cu teorii fanteziste care sa nu contrazica doctrina national-socialista conform careia tot ce e creat de evrei e nashpa, inclusiv fizica moderna.

Să nu ne pripim.
1) Horbiger a fost totuși inventator, cu contribuții brevetate, si apoi valorificate pe scară largă in industrie - de unde a si strâns o avere considerabilă (ceva cu un nou sistem de valve la furnale, ce s-a tot perfecționat apoi, pe principiile sale, în toate oțelăriile).
Un pseudo-savant n-ar putea scoate invenții aplicate - cel mult pseudo-invenții.
2) Horbiger si-a lansat teoria in 1913, când nazismul nu exista nici in stadiu embrionar (iar Einstein nici nu venise incă in Germania, era incă in Elveția).

Cred că mai corect e să spunem că "naziștii au propagat ulterior teoriile lui Horbiger, ptr.a diminua impactul / imaginea lui Einstein" - asta nu se poate nega, dar e altceva.
De altfel, Horbiger a si murit in 1931 - nici nu a apucat să vadă venirea lui Hitler la putere. Cel ce i-a preluat / dezvoltat gândirea a fost controversatul H.S. Belamy (dar asta, iar, e totuși altceva).

abyss