Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Incalzirea Globala

Creat de baaron, 30 Martie 2006, 05:02:38

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Arckadii

Propun o campanie de informare/luat masuri in legatura cu Incalzirea globala.
Ce spuneti?

Ark

Leonard

Poi asta am vrut sa spun cand am zis ca nu putem face nimic adica cui i putem zice sa inchide o fabrica cui i putem zice sa nu mai arunce bombe balistice in aer cui i putem zice sa nu mai polueze intelegeti deci trebuie sa facem apel la toate armatele din lume si sa facem un fel de revolutie a naturii adica sa se apere mult mai strict pentru un copac taiat un glont in cap.Numai asa am mai putea sa ne salvam planeta.Buna idee Arckadii dar trebuie luat masuri pe plan global.
Cei care stiu tac.

lylyt_ice

Am si eu o parere personala;eu cred ca pe linga toti factorii nocivi care sunt eliberati in mediu de catre ansamblele industriale,auto's,experimente ...samd,un mare aport la grabirea schimbarii climei globale,isi aduc,toate obiectele;(masini,ferestre,sosele,autobanne...etc)care reflecta razele si lumina soarelui,inapoi in admosfera.A-ti remarcar cu siguranta la ce temperaturi ridicate ajung ;ferestrele, soselele,tabla si parbrizurile masinilor...etc,care sunt expuse razelor solare.In mod normal,aceste raze aveau un ciclu natural si bine facator asupra pamintului si naturii dar(!)de cind cu modernizarea si constructia citadelelor imense ,razele naturale si binefacatoare sunt transformate in energie calorica stocata la nivelul exterior terestru si in admosfera...Cum s-ar spune fierbem in suc propriu intr-un cuptor confectionat de noi insine.
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Marius MMG

Citat din: Arckadii din  23 Iunie 2007, 08:52:23
Propun o campanie de informare/luat masuri in legatura cu Incalzirea globala.
Ce spuneti?

Ark
Va recomand filmul "An Inconvenient Truth". E pe subiectul asta. O sa ramaneti socati.

Arckadii

L-am vazut, si pe el si multe altele pe aceasta tema. Este infiorator. Nu stiu daca mai putem face ceva, insa in cazul in care se poate, acum e momentul.
De asta vorbeam despre o campanie impotriva incalzirii globale.

Ark

LP

Salut,

Revin si eu dupa o lunga pauza de scris pe site.... Sunt un sceptic fata de incalzirea globala data de efectul de sera (CO2). Sunt multe dovezi impotriva acestui fenomen, insa "cercetatorii" scosi peste noapte din diferite universitati care mai de care mai ciudate/ciudati au nevoie de fonduri acuma (nu uitati ca cercetarea a cazut foarte mult in ultimii ani in Europa din lipsa de bani). Daca nu se iese cu ceva spectaculos pe piata, nu se obtin fonduri "grase". Incalzirea globala, extinctia dinozaurilor, asteroizi, big bang, gripa aviara, boala vacii nebune/nenebune etc. sunt in sfera senzationalului. Se castiga bani din cercetari de 3 lei. Ziarele cu ziaristi "foarte bine documentati" aduc argumente pro gramada. Suntem intr-un triunghi al bermudelor la nivel global in care informatia este aruncata pe piata pentru bani. Castiga si cei care arunca cu "CO2" prin ziare si cercetari anoste, iar statul este atat de fericit ca baga taxe in plus.

Nu zic faptul ca poluarea este buna!! Insa nu cred ca emanatiile de CO2 pot crea efect de sera asa de puternic pe cat se zice. Cum spuneam in alte topicuri postate mai demult: un vulcan care explodeaza arunca mai mult CO2 si substante periculoase in atmosfera decat toata industria omenirii in ani de zile. Si nu este doar un vulcan activ pe Terra. Nu uitati ca exita un schimb activ intre atmosfera terestra si spatiul extraterestru. Nimeni nu face o cercetare buna asupra acestui fenomen. Nu suntem inchisi intr-o cutie de conserve unde au loc toate relele.   

Apoi, saptamanal apar noi cercetari scoase din cine stie ce cotlon asupra incalzirii globale. Ba ca oceanul nu mai poate sa absoarba CO2 emis in atmosfera, ba ca nivelul de CO2 este la un nivel record, ba ca... Daca poate cineva sa imi explice cum poti sa vii cu asa declaratii transante, eu nu imi explic.

Problemele se pun absolut gresit din necunostinta de cauza incepand de la guverne pana la vecinul meu. Informatiile se inghit pur si simplu. Sunt suparat cu adevarat pe acesti asa zisi cercetatori (daca sunt ca cei pe care ii cunosc si eu....sunt convins de afirmatiile mele) de 3 lei .

Cam asta.   

lylyt_ice

Da,,,,! asta este parerea ta si ai dreptul sa o sustii,dar ai fii mult mai convingator daca ai si argumenta intr-un fel cele sustinute de tine.Asa ca,asteptam ...sa aduci dovezi care ti-au dezvoltat schepticismul,in ceea ce ptiveste tema de fata.
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Nox

Citat din: lylyt_ice din  23 Iunie 2007, 21:29:11
Da,,,,! asta este parerea ta si ai dreptul sa o sustii,dar ai fii mult mai convingator daca ai si argumenta intr-un fel cele sustinute de tine.Asa ca,asteptam ...sa aduci dovezi care ti-au dezvoltat schepticismul,in ceea ce ptiveste tema de fata.

Uite o dovada aici: The Great Global Warming Swindle - un documentar foarte interesant.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

LP

Intr-adevar, asta e parerea mea, dar nu numai. Daca vrei, poti sa cauti si celalalte opinii sa vezi ca nu exista doar CO2 pe planeta asta. Dovezi... Sunt multe care se pot aduce. Doua am spus mai sus.. daca erai atent la ce ai citit. Activitatea vulcanica si activitatea "extraterestra", mai precis cea solara. Efectul de sera este dat de vaporii de apa, nu de CO2-ul din atmosfera. In sine, acest gaz nu e toxic, doar hulit in prezent. Fara el nu am putea trai. Sa nu uitam ca schimbarile majore de temperaturi au loc acuma in special in marile orase... Daca mergi la munte, sunt temperaturi normale (nu ne referim aici la precipitatii). Anul trecut, iarna 2005-2006 au fost temperaturi extrem de scazute pt Romania. Lumea a uitat de incalzirea globala o luna, nu? Acu 2 ani cu zapada mare si temperaturi normale si iarna si vara, incalzirea globala era departe! Inundatiile? In acea vara cu inundatii temperaturile erau chiar sub normal!

Se schimba clima zonal din cauza defrisarilor si distrugerii naturii, nu a CO2-ului!!!! Daca am avea o centura de padure in jurul oraselor mari din tara, nu s-ar mai simti asa caldurile, nu? Daca am avea paduri pe versant (in loc de iarba pt oi), nu ar mai fi inundatii asa dese si puternice! Daca nu am capta raurile cu diferite scopuri, ar mai fi problema secetei? Vara asta a plouat destul! Apa tot nu e din cauza ca panza freatica a scazut mult in zonele de campie (din cauza scaderii debitelor raurilor captate). Plus poluarea excesiva a primelor panze freatice!

In opinia mea, incalzirea globala prezentata la TV a o mare MINCIUNA!

xennon_2000

Mda, padurea este plamanul planetei!
Daca ar fi paduri la jumatate pe cat erau acum 2000 de ani situatia era alta, poluarea nu mai era aceeasi, se putea absorbi mult mai usor Co2 din atmosfera, in plus, stratul de ozon era acelasi mereu; Ozonul (O3) se produce din descarcari electrice in oxigen (O2), respectiv fulgere si aurora - asta in cantitati mari! Trebuie restabilit echilibrul Oxigen  si Co2.....in principal.

lylyt_ice

LP ai dreptate, ca suntem mintiti si dusi de nas...asta nu contesta nici unul dintre noi,iar problema defrisarii o cunoastem cu totii.Cert este deasemenea ca o schimbare deajund de brusca la nivel global se petrece acum sub ochii nostrii si cu pierderi f.mari in vieti omenesti.teritorii paduri si bunuri materiale.Bine...mediile dau vina pe CODOIsi nu fac decit sa vorbeasca si sa scumpeasca totul .Altii dau vina pe soare,altii pe NIBIRU,iar eu pe prostia umana si pe alinierea planetelor.Ei bine....siiiii....tot nu putem schimba absolut nimic...ai tu vre-o idee care ne mai poate salva(?)Vorbe goale si sa dam vina pe mai stiu eu ce si cine poate schimba cursul situatiei tragice de fata???...Sa fim seriosi.....

Yagg

Daca ai ºti ce spectru ... foarte larg de elemente inhalezi în fiecare secunda din cauza noxelor ºi a tuturor treburilor poluante te-ai intreba retoric "I'm still alive?"

În marile oraºe este situaþia asta din cauza miºcãrii maºinilor, a consumului de energie, agitaþia continuã creeazã cãldura, combinatã cu elementele care suntem obligaþi sã le inhalãm.

Poþi sã îþi dai cu pãrerea doar cã nu se întâmplã nimic grav în atmosferã ºi cã e totul ok cu tot cu încãlzirea globalã, dar nu te poþi confrunta prea mult cu realitatea care îþi aratã cu totul altceva.

Studii poate face oricine, doar cã România nu are studii clare în ceea ce priveºte încãlzirea globalã, aºa cã noi facem niºte presupuneri din punct de vedere teoretic. Faza, practicã, nasoalã e cã iarna nu mai e zãpadã, iar vara începe de prin martie. Toþi fug de poluare ºi de zgomotul din oraº la munte ºi la þarã, iar în perioada aceasta se creeazã douã zone poluante, mai ales cã cei care merg la pãdure sunt atât de educaþi încât ºtiu cã gunoiul nu se aruncã în altã parte decât în pãdure.

LP, ai dreptate când spui cã se profitã pe seama încãlzirii globale, dar partea proastã e cã fenomenul existã, toþi se fac cã luptã împotriva lui, unii chiar cred cã luptã cu ceva ºi iau bani ºi tot nimic nu se face. Dacã voia cineva sã facã ceva rãzboiul din Irak pentru petrol ar fi fost oprit demult. Alte afaceri ecologice precum automobilele propulsate cu aer, panourile solare ºi tot felul de elemente înlocuitoare pentru cele clasice, de ce nu sunt promovate? pentru cã s-ar pierde sume uriaºe de bani din petrol ºi energie electricã. Interesele asupra încãlzirii globale de asta au apãrut, din partea celor care polueazã cel mai tare mediul, ca sã þinã sub control afacerea   :wink:.

Adevãrul e cã totul e o minciunã, dar adevãrul cel care doare e cã natura nu poate fi contrazisã ºi, poate nu acum, dar în anii urmãtori vor începe sã se vadã efectele, deºi unele au început sã se arate.

Încãlzirea globalã realã are la bazã câteva comparaþii care nu pot fi contestate:

- schimbãrile climatice pe tot globul
- topirea gheþarilor
- creºterea temperaturilor medii
- creºterea populaþiei cu mult faþã de alþi ani
- creºterea numãrului de automobile pe bazã de carburanþi
- diminuarea zonelor împãdurite
- desincronizarea activitãþilor animalelor ºi a insectelor

ªi sã nu mã mintã ãºtia cã ei chiar cântã pentru a salva planeta http://liveearth.msn.com/

LP

Fiecare din noi are dreptate intr-un fel. Problema poluarii aerului respirabil este diferita de cea a incalzirii globale. Una este sulful, plumbul , etc. emise de gazele de esapament si alta e CO2 ca influenta asupra schimbarilor climaterice. Eu raman la opinia mea ca lipsa acuta a vegetatie este problema principala plus cauze externe Terrei.

Altfel, sunt studii asupra schimabrilor climaterice si in Romania. Sudul, Campia Romana si Oltenia se desertifica vazand cu ochii. Si nu din cauza CO2-ului, ci a lipsei padurilor. Asta provoaca si o schimbare climatica locala... Cresteri ale temperaturilor, scaderea precipitatiilor.

Ciclicitatea temperaturilor si a nivelului oceanelor in timp a fost si este dovedit geologic. Sunt studii de seismica de reflexie care s-au facut si se fac in continuare (am facut si eu la randul meu) care dau informatii foarte bune legate de tipul de paleoclimat combinat cu alte cercetari. Apoi sunt studiile paleontologice care indica precis tipul de climat existent la momentul X. Studii palinologice de asemenea. Oamenii sunt dezinformati sau neinformati (poti sa o iei cum vrei) asupra istoriei reale a Pamantului. Nu se reduce totul de dinozauri si aparatia vietii pe Pamant.

Din punctul meu de vedere, ce era important pentru studii aprofundate (munca de teren a unui geolog) nu se mai face. S-au facut cercetari pt minereuri, ce s-a gasit foarte bine, iar daca zona nu prezinta interes economic... nu se dau bani. Si gata. Asa ca trebuie inca multe cercetari de teren pt aprofundarea istoriei Pamantului sin toate punctele de vedere. Se generalizeaza prea mult, se pun bazele softurilor "care fac totul" si se trece foarte usor peste problemele de baza. Asta este lumea in care traim, superficiala, cu gandul numai la bani.

DeReLiCt

Parerea mea este ca nimic din tot ceea ce se vehiculeaza nu este adevarat. Daca intr-adevar ar fi fost vina CO2, situatia ar fi fost la polul opus (ierni prelungite) deoarece CO2 actioneaza ca o patura si nu ar mai lasa radiatiile si lumina solara sa patrunda in atmosfera.
TOTUL SE DATOREAZA SOARELUI ! Si daca incercati sa investigati (iar pe acest forum veti gasi destule informatii in acest sens) veti intelege ca de fapt Soarele este cel care sufera schimbari majore, iar celelalte planete impreuna cu el.
Toata chestia asta cu "incalzirea globala" mi se pare cea mai nesimtita dezinformare dintre toate. Aceasta "incalzire globala" este un pretext ordinar pentru guvernele corupte de a mai stoarce bani.
A studia ºi a nu gândi este o risipã. A gândi ºi a nu studia este periculos.

Marius MMG

Citat din: LP din  23 Iunie 2007, 21:01:51
Salut,

Revin si eu dupa o lunga pauza de scris pe site.... Sunt un sceptic fata de incalzirea globala data de efectul de sera (CO2). Sunt multe dovezi impotriva acestui fenomen, insa "cercetatorii" scosi peste noapte din diferite universitati care mai de care mai ciudate/ciudati au nevoie de fonduri acuma (nu uitati ca cercetarea a cazut foarte mult in ultimii ani in Europa din lipsa de bani). Daca nu se iese cu ceva spectaculos pe piata, nu se obtin fonduri "grase". Incalzirea globala, extinctia dinozaurilor, asteroizi, big bang, gripa aviara, boala vacii nebune/nenebune etc. sunt in sfera senzationalului. Se castiga bani din cercetari de 3 lei. Ziarele cu ziaristi "foarte bine documentati" aduc argumente pro gramada. Suntem intr-un triunghi al bermudelor la nivel global in care informatia este aruncata pe piata pentru bani. Castiga si cei care arunca cu "CO2" prin ziare si cercetari anoste, iar statul este atat de fericit ca baga taxe in plus.

Nu zic faptul ca poluarea este buna!! Insa nu cred ca emanatiile de CO2 pot crea efect de sera asa de puternic pe cat se zice. Cum spuneam in alte topicuri postate mai demult: un vulcan care explodeaza arunca mai mult CO2 si substante periculoase in atmosfera decat toata industria omenirii in ani de zile. Si nu este doar un vulcan activ pe Terra. Nu uitati ca exita un schimb activ intre atmosfera terestra si spatiul extraterestru. Nimeni nu face o cercetare buna asupra acestui fenomen. Nu suntem inchisi intr-o cutie de conserve unde au loc toate relele.   

Apoi, saptamanal apar noi cercetari scoase din cine stie ce cotlon asupra incalzirii globale. Ba ca oceanul nu mai poate sa absoarba CO2 emis in atmosfera, ba ca nivelul de CO2 este la un nivel record, ba ca... Daca poate cineva sa imi explice cum poti sa vii cu asa declaratii transante, eu nu imi explic.

Problemele se pun absolut gresit din necunostinta de cauza incepand de la guverne pana la vecinul meu. Informatiile se inghit pur si simplu. Sunt suparat cu adevarat pe acesti asa zisi cercetatori (daca sunt ca cei pe care ii cunosc si eu....sunt convins de afirmatiile mele) de 3 lei .

Cam asta.   
Nu sunt de aceeasi parere cu tine. Efectul de sera chiar e o problema. Este adevarat ca marea poluare e tot cea naturala (cum ai dat exempul vulcanii) dar trebuie sa recunoastem ca influenta antropica incepe sa isi spuna si ea cuvantul. Si inca ceva: daca putem sa facem ceva pentru planeta noastra, pentru a respura un aer mai curat de ce sa nu facem???