Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Incalzirea Globala

Creat de baaron, 30 Martie 2006, 05:02:38

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

IONUT

Sub apa nu se incalzeste ?

Este afectata doar incalzirea atmosferei ? Eu banui ca vor fi reactii si in straturile interioare ale Terrei cum sw-a dat si exemplul de mai susu cu emisiile de carbon.

Numai Dumnezeu ne poate feri de nenorocire.

pri3st3ss

miercuri,21 februarie, pe tvr1 ,la 21.20, va fi o emisiune  cu acest subiect!
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

Arckadii

ai idee cine va fi invitat?
Ark

xennon_2000

IONUT...vroiam sa adu un exemplu de supravietuire ijn caz de dezastre (cauza fiind incalzirea globala), adica sa ne mutam in ocean sa infiintam orase subacvatice!...ai si tu dreptate se incalzeste si scoarta planetei si apa

LP

Scoarta Pamantului nu se incalzeste, ci este intr-un proces de racire lent. Interiorul Pamantului are activitati radioactive a caror rezultate sunt eliminarea de caldura plus activitatile vulcanice. Da aici temperatura din interiorul Pamntului. Ce este la exterior, in atmosfera, nu influenteaza in nici un fel activitatea din interior si este invers. Cum cantitatea de elemente radioactive scade, activitatea vulcanica este in scadere la nivel de scara geologica, si interiorul Pamantului este in scadere de temperatura pe termen foarte lung. Noi nu simtim aceste schimbari, dar au loc in fiecare secunda.

xennon_2000

Si s-ar putea ca peste 1000 de ani sa nu mai existe nucleu? :-o

LP

Eeee.. acuma nu exagera si tu! Este acolo de o gramda de timp si va mai fi, dar cat timp, nimeni nu stie sigur. Inca se studiaza problema. Gandeste-te ca avem date cat de cat certe de vreo 40-50 de ani asupra interiorului Pamantului (vorbesc de adancimi mari), asa ca mai este mult de lucru. Acuma, problema cea mai mare este cu deriva nordului magnetic. Este observabila, dar nu se cunosc cauzele. Se stie ca polii se schimba intre ei in decursul istoriei geologice, insa cauzele nu se cunosc.

Si daca tot vorbim de incalzire globala, asta ar fi una din cauzele incontrolabile, ciclice care poate cauza o incalzire sau o racire climatica. Ca si fenomenele de la suprafata Terrei, si in interior au loc in mod ciclic. O incalzire a scoartei terestre data de o incalzire a mantalei poate cauza topirea calotelor polare a caror efect este de indulcire a oceanului planetar. Indulcirea apelor duce la oprirea curentilor de apa calda, sarati, (Golfstream) din Atlantic, dar si a celor din Pacific. Asta inseamna ca coastele vestice ale Europei si cele estice ale Americii nu vor mai fi incalzite de ocean, deci se vor raci. Asa ca incalzirea asta de care ne ferim atata va fi o deschidere a racirii globale.

xennon_2000

Am mai auzit teoria asta dar nu imi pare destul de plauzibila!Daca se incalzeste un anumit loc de pe terra mai mult atunci se creeaza diferente de potential care pot duce la o epoca glaciara.  dar pamantul are "puterea" de a restabili echilibrul prin curentii de aer

LP

Curentii de aer sunt dati de diferente de temperatura sau presiune (ori combinat). Asta dupa cate stiu eu. Curentii de aer nu pot sa influenteze decat pe termen scurt clima unei regiuni (viscole, fronturi noroase, etc.).  In teoria aceasta este vorba de curenti oceanici care nu sunt influentati in nici un fel de curentii de aer, ci tocmai invers. Mie personal mi se pare una din teoriile cu cea mai buna documentatie din cele pe care le-ma citit pana acuma. Restul nu sunt decat supozitii. Datele certe pentru sustinerea teoriei schimbarii curentilor oceanici sunt, date in privinta schimabrii polaritatii Pamantului sunt, date despre schimbarea intensitatii radiatiilor solare sunt... Insa asupra efectului poluarii umane asupra climei Pamantului sunt date foarte incerte, mai mult se merge pe sensibilitatea umana decat pe date exacte.

Prin egalizarea temperaturilor si salinitatilor oceanelor, va rezulta o oprire a curentilor care se misca la nivel planetar. Inseamna ca nu o sa mai existe schimburi de temperatura intre sud si nord, ecuator si poli. Toate zonele de coasta a Europei si Americilor (inclusiv polii ) sunt sub influenta acestor curenti oceanici care aduc ape mai calde din sud, astfel ca vor avea loc schimbari climatice puternice spre racire. SA nu uitam ca pe tot parcursul istoriei Pamantului au avut loc glaciatiuni si incalziri ale climei fara sa fie vreo poluare antropica. Perioadele de incalzire au fost mai scurte si mai putine decat cele de racire. Astfel ca este normal ca clima sa se schimbe. Problem actuala este data de cat suntem noi, oamenii, implicati in schimarile actuale! Eu nu am o parere asa de radicala pe cat se spune in media, dar nici nu sunt de accord cu poluarea excesiva.

xennon_2000

Este  o influenta umana asupra planetei prin poluare si este foarte grava!Nu stiu daca noi vom cauza glaciatiunea, dar mai era o teorie cum ca temperatura medie  ar fi reglata  de om (inconstient) prin poluare (incalzire), planeta fiind in trecere spre o noua era glaciara, iar omul prin incalzire regleaza acest fenomen/

LP

Germania se gandeste serios la posibilitatea de a trimite o misiune fara echipaj pe Luna, pentru a extrage un izotop rar pe Pamant, folosit in productia de energie nucleara, informeaza AFP. Misiunea s-ar putea desfasura candva in jurul anului 2013.

Expeditia ar putea fi desfasurata in colaborare cu alte tari europene si va avea ca obiectiv extragerea izotopului de heliu 3, foarte rar pe Pamant, si care poate fi utilizat in fuziunea nucleara.

Heliu 3 a fost identificat in straturile exterioare ale Soarelui, care proiecteaza acest izotop in tot sistemul solar. Respins de campul magnetic terestru, izotopul se acumuleaza insa cu usurinta pe suprafata Lunii, care nu are atmosfera.

Oamenii de stiinta sustin ca Luna ar avea rezerve de heliu 3 de ordinul milioanelor de tone desi, 25 de tone ar fi suficiente pentru a satisface nevoile energetice ale Statelor Unite si Europei pentru multi ani.
Proiectul a fost evaluat la 300-400 de milioane de euro si ar putea permite si realizarea unei cartografieri mai exacte a Lunii.

Ideea, prezentata marti parlamentarilor germani, a fost bine primita de autoritati. "Nu exista o decizie definitiva. Dar ideea nu este privita in mod negativ", a declarat Helge Engelhard, director de programe aerospatiale in Ministerul german al Economiei.
Tari ca Statele Unite, China, India, Japonia, Marea Britanie si Italia lucreaza si ele la misiuni pe sau in jurul Lunii.

Si Rusia vrea heliu de pe Luna

Anul trecut, Rusia si-a anuntat intentia de a construi o baza pe Luna pana in anul 2015. Scopul principal al noii constructii ar fi extragerea de heliu 3, care ar urma sa fie utilizat pentru viitoarele reactoare bazate pe fuziune.

Gazeta.ru il cita pe seful companiei care a construit navetele Soyuz si Progress, Nikolai Sevastyanov, spunand ca obtinerea heliului 3 pentru a genera energie este o prioritate a programului de explorare.

In opinia lui Sevastyanov, o tona din acest izotop ar genera aceeasi cantitate de energie cu 14 milioane de tone de petrol.

"Avem de gand sa construim o baza lunara permanenta pana in 2015, iar pana in 2020 sa incepem furnizarea la nivel industrial a izotopului heliu 3", a declarat Nikolai Sevastyanov pentru The Independent.

HotNews.ro, Liana Anghelescu, 01 mar 2007

IONUT

Citat din: xennon_2000 din  21 Februarie 2007, 19:33:58
...  planeta fiind in trecere spre o noua era glaciara, iar omul prin incalzire regleaza acest fenomen/
Iata ce spune profetia din Biblie in Apocalipsa 8.7 : "Si a trambitat intaiul inger, si s-a pornit grindina cu foc amestecat cu sange si au cazut pe pamant, si a ars din pamant a treia parte, si a ars din copaci a treia parte, iar iarba verde a ars de tot..."

8,12 : "Si a trambitat al patrulea inger, si a fost lovita a treia parte din soare,si a treia parte din luna , si a treia parte din stele, ca sa fie intunecata a treia parte a lor si ziua sa-si piarda din lumina a treia parte, si noaptea tot asa."
-   in pragul acestei profetii se pare ca suntem in zilele noastre.

Arckadii

intr-adevar...sunt multe altele care se potrivesc. si cand spun multe inseamna multe:)
incalzirea globala este intr-adevar o problema majora. insa din pacate nu mai avem ce face.
Ark

xennon_2000

LP...am citit si eu acelasi subiect in ziarul ADevarul si mai scria ca un om politic din Canada cerea, in numele intregii omeniri, tehnologiile extraterestre care le ascund cele doua guverne SUA si Canada, pentru a salva omenirea de la dezatrul climatic

toma

Deocamdata fuziunea controlata este o varianta cam de neluat in seama. Consuma mai multa energie decit produce.
Si nu este deaparat nevoie de heliu (element prea greu) ci de deuteriu sau tritiu. Si ambele se gasesc din belsug pe pamint!
Nu inteleg de ce ne facem iluzii apelind la reactia de fuziune, cind avem la indemina fisiunea! Riscurile sunt aceleasi!
CitatInteriorul Pamantului are activitati radioactive a caror rezultate sunt eliminarea de caldura
Exprimare ambigua. Ce intelegi prin activitati ...radioactive? Radioactivitatea telurica in sine nu ar putea incalzi Pamintul nici cu o miime de grad!
In privinta viitorului un scenariu ar fi cel din filmul Unde vei fi poimiine: poluarea ridica temperatura atmosferei, ghetarii se topesc, oceanul se raceste, se isca o furtuna care atrage aer super rece din stratosfera si gata, in doua zile, emisfera nordica e sub o platosa de ghiata! Frumoasa poveste!
Din pacate aici nu este vorba decit de propaganda, documentare la nivel de gradinita, insotita de opinii pe masura venite din partea unor "cercetatori" platiti taman ca sa aiba aceste opinii! Din pacate se uita niste lucruri de baza despre sistemul nostru solar si planeta pe care o locuim.
Uitam faptul ca, virgula, clima pamantului are un ciclu de 10.000 de ani, cu subcicluri de 200 de ani. Astea inseamna ca Pamintul se incalzeste si se raceste periodic. Cu sau fara poluare!
Apoi, un lucru de care nu se pomeneste, stelei cele mai apropiate de noi, Soarele, i-a crescut temperatura in ultimul timp, lucru normal avind in vedere ciclurile solare. Ca atare, intreg sistemul solar se incalzeste, nu numai Pamintul.
Din considerente publicitare cu bataie lunga, incalzirea globala, asa cum ne este virita acum pe git, este o minciuna, o gogorita de speriat amarastenii. Nici dovezi concrete, nici statisticile nu arata ca aceasta "incalzire globala", asa acum este perceputa acum, este provocata de poluare, chiar daca poluarea este acum la un nivel, hai sa-i zicem de atentionare.
Din pacate, solutiile sunt un fel de frectie la piciorul de lemn si se reduc la introducerea unor taxe la nivel global si indem la economie. Credeti ca dind mai multi bani se raceste pamintul????? Si daca te uiti si unde se duc aceste taxe.......
Apoi, pe tine, amarasteanul din lumea a treia te indeamna sa te chiorasti la un bec "economic" de 15 W ce te buimaceste de cap, sa mergi pe jos sau cu bicicleta (asat nu e rau :wink:), sa stai in frig, uitind cit s-ar economisii daca "lumea buna" nu ar mai risipi prin reclame, bai de lumina, avioane personale, masini si case enorme ce necesita o gramada de enegrie!
E ca si cum m-ai sfatui ca nu arunc firimiturile de la masa, sa fac economie mincindu-le si pe alea, in timp ce tu, potentatii lumii, arunci tone de mincare zilnic, ca asa e de bon ton!
Asa ca incercati sa nu mai luati de buna tot ce se zice, incercati sa  ginditi....nu e greu.
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)