Un OZN accidentat aterizează în China

Câțiva rezidenți ai provinciei Heilongjiang din China au raportat ca au văzut trei OZN-uri țâșnind pe cer și se pare că unul dintre acestea s-a prăbușit în grădina cu legume a unui localnic.
Conform Chinanews.com, în dimineața zilei de 16 mai 2014, sătenii din Mengchang au văzut trei obiecte survolând deasupra lor. La scurt timp după ce au auzit un „sunet foarte pătrunzător”, o minge uriașă de foc s-a prăbușit în grădina cu legume a unuia dintre săteni.

Ceea ce au găsit în grădină pare a fi direct dintr-un film SF. Obiectul arată ca o minge mare de metal acoperită cu un strat de material zimțat. Potrivit Radio China International, știrile postului China Central Television raportează că obiectul are aproximativ 2 metri și jumătate lățime și cântărește în jur de 40 de kilograme.

China-UFOs             OZN-uri deasupra localității Heilongjiang, China. (Credit: Chinanews.com)

Zona a fost securizată și anchetele sunt încă în curs de desfășurare. Sătenii au fotografiat obiectul care, deocamdată, rămâne neidentificat.

Chinese-UFO-Crash-ftrOZN-ul prăbușit într-o grădină cu legume.

Chinese-UFO-Crash-2

Chinanews.com subliniază faptul că obiectul ar putea avea legătură cu prăbușirea unei rachete rusești. Racheta a fost lansată la 03:42 ora locală, în Kazahstan, timp în care la Beijing era 05:42. Racheta a eșuat după 540 de secunde de zbor, la o altitudine de aproape 161000 de metri.

Racheta Proton-M transporta un satelit avansat. Cu toate acestea, șeful agenției naționale spațiale din Rusia, Roscosmos, a declarat celor de la Russia Today că racheta și încărcătura au ars în atmosferă fără a cauza vreun prejudiciu pe teren.

Provincia Heilongjiang este la mare distanță de Kazahstan, dar ca și sincronizare, cele două evenimente coincid.

Heilongjiang-map

Pe internet, prăbușirea rachetei este încadrată la categoria OZN-uri. Înregistrarea video de mai jos prezintă lansarea rachetei. Unii oameni au crezut ca este un OZN, alții au declarat că ar putea fi o stea.

 

UPDATE 19 mai 2014 :

Cei de la Discovery News au descoperit că ceea ce s-a prăbușit în China săptămâna trecută era doar un gunoi spațial și că nu este prima dată când se întâmplă ca aceste deșeuri să fie confundate cu obiecte străine .

Discovery scrie :

„Potrivit unui raport AFP , deșeul spațial a fost găsit în apropierea orașului Qiqihar, în nord-estul provinciei Heilongjiang , situată la îndepărtata frontieră de est a Rusiei . Anchetatorii împreună cu Administrația Națională Spațială din China au recuperat  „ piese de la o rachetă de transportare sau bucăți dintr-un satelit” care „se pare că ar fi căzut vineri din cer”, a declarat agenția chineză de știri Xinhua .

În fotografiile făcute publice putem observa un obiect sferic deteriorat care seamănă cu un recipient compozit sub presiune și cu folie protectoare ( COPV ). Aceste vase sunt utilizate în mod obișnuit de către navele spațiale pentru a depozita combustibilul lichid sub ​​presiune și deseori sunt construite din oțel sau titan și învelite în Kevlar- material folosit și pentru vestele anti-glonț . Aceste obiecte sunt , prin urmare, foarte dure, tocmai pentru a face față la temperaturile foarte înalte, în punctele de întoarcere.

Aceste obiecte ce cad din spațiu au provocat, în trecut , oarece entuziasm, presupunându-se că ar avea origine extraterestră, însă, după analiza experților s-a constatat că este vorba despre deșeuri spațiale.”

 

Sursa: OpenMinds.TV

About Editor Stiri

Check Also

Un obiect ce seamănă cu o dronă înregistrat aproape de un surfer

Acest obiect a fost înregistrat pe data de 29 august 2014, pe plaja Newport din California, …

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.