Apa din praful stelar demonstrează că viața este răspândită peste tot în Univers

Oamenii de știință au descoperit existența apei în praful de stele, ceea ce presupune că Universul este plin de viață.

praf de steleDupă o serie de cercetări și analize asupra particulelor de praf care plutesc prin sistemul nostru solar, s-a depistat recent că acestea prezintă apă în compoziție.

O echipa de cercetare, din care face parte și John Bradley de la Laboratorul National Lawrence Livermore din California, a studiat stratul exterior de particule de praf interplanetar colectate din stratosfera Pământului . Folosind un microscop cu rezoluție ultra -performantă, echipa a investigat structura prafului stelar și a descoperit prezența unor săculeți de apă chiar sub stratul de suprafață al acesteia.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că praful este alcătuit, în principal, din silicați, adică un compus care conține oxigen.

New Scientist descrie modul în care oamenii de știință speculează formele de apă: „praful stelar călătorește prin spațiu și întâlnește vântul solar. Acest flux de particule încărcate, inclusiv ioni de hidrogen de mare energie, este evacuat din atmosfera soarelui. Când cele două elemente se ciocnesc, hidrogenul și oxigenul se combină și formează apa.”

Potrivit New Scientist, „ alături de compușii organici descoperiți anterior în praful interplanetar, rezultatele indică foarte clar faptul că aceste granule conțin ingredientele de bază necesare vieții. Și cum astfel de particule de praf stelar se găsesc pretutindeni în sistemele solare din Univers, este certă atât prezența cât și continuitatea vieții în cosmos.”

http://www.openminds.tv/dwarf-planet-ceres-may-home-alien-life/25833

Oamenii de știință au detectat apă și pe Ceres, o planetă pitică ce își are reședința în centura de asteroizi a sistemului nostru solar.

ceres-300x300

Telescopul Herschel a detectat vapori de apă emanând din Ceres. Potrivit lui Michael Küppers de la Agenția Spațială Europeană, „aceasta este prima și cea mai clară detectare a apei în centura de asteroizi.” The Weather Channel explică faptul că oamenii de știință au suspectat prezența substanțială a apei pe Ceres timp de zeci de ani însă aceste suspiciuni au fost confirmate abia acum.

Cercetătorii au postulat că, atunci când Ceres se apropie de soare, o parte din suprafața sa înghețată se topește. Conform Popular Science, dacă întreaga cantitate de gheață s-ar topi, pe Ceres „ar fi apă cu mult mai multă și mai pură decât este acum disponibilă pe întreaga suprafață a planetei Pământ.”

Sonda spațială Dawn (Zori) de la NASA va fi lansată în primăvara anului 2015 pentru a înainta cercetările asupra micuței planete Ceres.

 

Sursa: http://www.openminds.tv/water-stardust-suggests-widespread-life-universe/25796

             http://www.openminds.tv/dwarf-planet-ceres-may-home-alien-life/25833

About Editor Stiri

Check Also

Un software detector de OZN-uri a fotografiat mingi de foc în Japonia

O alta bilă gigantică a fost observată pe camere în Rusia și software-ul de detectare …

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.