Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 35 Vizitatori vizualizează acest subiect.

fiulploii

Multumesc , si postările tale ca si ale altora sunt mult mai interesante si uite așa, din unul in altul ridicam mingea la fileu astfel încât sa evoluam toți .
   Revenind la eliminarea creatorilor , Cunoști Știrea de mai jos?
http://www.univverse.org/politics/most-advanced-a-i-robot-admits-it-wants-to-destroy-humans-after-glitch-during-tv-interview/

Cum scapa creatorii ? Alungi Creația din eden si o izolezi pe o planeta , nu?

Grifon

Bulă se face marinar pe un petrolier. Bani buni, aventură - e fericit. Totuși, in prima zi la bord, doi veterani îi spun că va fi problemă cu femeile - șase luni nu va putea deloc să....Bulă nu se agită insă, làudându-se că rezistă (#Resist ! hahaha).
După 2 luni, incepe insă a resimți nevoia. Se frământà, se chinuie...până la urmă merge la cei 2 veterani si le zice, complice:
- Hai băieții, dați-mi si mie pontu'! Voi cum faceți ?
- Ne abținem, bre, ce sã facem ? Femei chiar nu sunt la bord....
- Hai mă ! Prea sunteți hârșâiți să nu aveți vreo variantă, ceva !
Se uită ăia la el, se uită unul la altul, apoi îi zic, cu voce joasă:
- Mă, o variantă avem. Când chiar nu mai putem....xxxxm bucătarul !
Oripilat, dezgustat, Bulă incepe să strige:
- Nebunilor ! Eu nu sunt din...ăia !!
- Nici noi, dar altceva chiar nu există. Nu-ți convine, chinuie-te .
Mai trece o lună...Bulă, disperat, se dă bătut.
- Bine mă ! Hai cã mă bag. Cum fac ?
- Păi dai 4000 de euro.
- Ceeee? Nebunie !! După ce că....Doamne iartă-mă !....să mai dau si atâtia bani ?! De ce ?
- Păi o mie tre' ptr. căpitan - că el nu-i de acord cu practicile astea, iar altă mie la secund, căci...deh...nici el nu-i de acord cu practicile astea.
- Păi oricum e aberant ! Mai rămân 2000....atâta tre' să-i dau ăluia ?
- Nu. Restul ni-i dai nouă, să-l ținem...căci, vezi tu....nici bucătarul nu e deloc de acord cu practicile astea !

SLEAH19

,,Secolul XXI va fi religios, sau nu va fi deloc"
                                                                         Malraux

....când Malraux a zis secol religios, n-a intuit că fiecare  va ajunge să se creadă Dumnezeu !!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Godak

Citat,,Secolul XXI va fi religios, sau nu va fi deloc"

Sleah19, citatul folosit de tine este apocrif (des folosit ca o spoială de cultură; nu a fost niciodată enunțat de Andre Malraux în această formă devenită stereotip).

Citat....când Malraux a zis secol religios, n-a intuit că fiecare va ajunge să se creadă Dumnezeu !!

Aici e fifty-fifty. În discursul său agnostic, Malraux vorbea de noua îndumnezeire a omului. Însă de la a te îndumnezei, până la a ajunge să te crezi Dumnezeu e un pas facil și previzibil pentru mulți.
Te las în seama unui care știe problema mai bine (sper să știi franceza):

https://www.fredericlenoir.com/editos-monde-des-religions/malraux-et-le-religieux/

SLEAH19

... ar fi zis Malraux!   ...aşa l-am apucat aşa l-am transmis, pot să bat câmpii cum vreau pe un forum,  ce dracu', te crezi la Academie?
   Manipulare ? În ce scop? Ai văzut vreun convertit la ceva în urma unor discuţii pe forum? 

Marea problemă a religiilor de orice natură din zilele noastre, este că ele sunt dispuse să ofere pe tavă răspunsuri gata preparate , nu mai doreşte nimeni să meargă alături de tine o milă sau două să te facă să descoperi fărâma de divinitate din tine.
  Mulţi îl acceptă pe Dumnezeu doar până la limita în care le deformează propriul EU, există tendinţa omului de al subjuga pe Dumnezeu dorinţelor lui, de a fabrica un Dumnezeu care să răspundă nevoilor lui în orice condiţii, şi aici pe forum mulţi îl creează pe Dumnezeu după chipul şi asemănare lor!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Godak

CitatMarea problemă a religiilor de orice natură din zilele noastre, este că ele sunt dispuse să ofere pe tavă răspunsuri gata preparate , nu mai doreşte nimeni să meargă alături de tine o milă sau două să te facă să descoperi fărâma de divinitate din tine. Mulţi îl acceptă pe Dumnezeu doar până la limita în care le deformează propriul EU, există tendinţa omului de al subjuga pe Dumnezeu dorinţelor lui, de a fabrica un Dumnezeu care să răspundă nevoilor lui în orice condiţii, şi aici pe forum mulţi îl creează pe Dumnezeu după chipul şi asemănare lor!

Parțial e așa, și poate că e mai bine până la un punct (de altfeel nici nu există religie fără dogmă = răspunsuri gata preparate), Marea problemă este generată însă de cei care aderă la interpretări "personale" ale religiei și sunt de acord să meargă până la deformarea plastică a Eului lor. De exemplu, ăia care se aruncă în aer în numele unui "Islam" al naibii de personalizat.

Citatpot să bat câmpii cum vreau pe un forum,  ce dracu', te crezi la Academie?

Acum, mai în glumă, mai în serios, crezi că ne-ar dauna o abordare mai academică? Mulți cred că abordarea academică constă în jargon științific și greață-n gât. Nop, cheia e metoda. Metoda de cercetare. Pe vremea lui Ceașcă, România s-a umplut de "cercetători" amatori. Cei mai mulți nu erau rău intenționați, însă în lipsa metodei au dat greș pe bandă rulantă. Cu riscul de a repeta unora ceea ce deja știu, voi enunța o condiție prealabilă oricărei cercetări: documentarea pe subiect, adică literatura relevantă a subiectului abordat. Pe parcurs, această documentare se poate rotunji la amănunte. Dar tehnica documentării integrale pe parcurs a subiectului e dezastruoasă. (S-au văzut n topicuri de gen pe aici!)

O întrebare ozenistică: CN Turcu se preocupa pe OZN/uri. Nu vi se pare curios că odată cu startul preocupărilor lui, zona adiacentă s-a umplut subit de observații și observatori? Ziceai că Prahova și Vălenii au devenit peste noapte Aria 51. Asta chiar este o temă de meditat. Să-și zic și părerea mea - contrar a ceea ce se crede, Turcu nu a colaborat cu Securitatea deschis (adică direct și cu știința sa). A fost însă dirijat (ca și alții!) să creeze o rețea națională de pasionați și corespondenți, mult mai ușor de supravegheat în grup decât om cu om. Și a mai fost folosit pentru a se studia dinamica socială a ozenisticii (sunt convins că mulți dintre așa-zișii raportori din zonă erau informatori minori ai Securității). În istoria recentă sunt două cazuri de "aterizări" care au fost montate de servicii: unul de ai noștri, altul de maghiari, ambele în Transilvania înainte de 1990. La asta le-a folosit expertiza căpătată de pe urma lui Turcu; din păcate au acționat total neprofesionist. Altfel, scriați și voi pe aici de cazul X. ca fiind deosebit de fantastic și incredibil  :mrgreen:

CitatManipulare ? În ce scop?

E, la asta meriți un premiu. Exact despre asta e vorba: "În ce scop?" Mă bucur că ușor-ușor sintagma mega prezentă pe aici, "manipulare", începe să fie chestionată la scopuri. 90%+ la sută s-ar putea să se dovedească goange, însă cu restul se intră în miez. Ăsta da Topic nou. Date există gârlă. Totul este să existe interes. 

PS. Sintagma lui A.M. chiar este folosită la greu de fundamentaliștii religioși ca justificare. Poți găsi o tonă de exemple pe net. 
PS 2. Totuși, hai să lăsăm religia, că vom găsi cu greu un subiect mai inflamant!

SLEAH19

Inflamează doar pe cei care nu-şi citesc şi reclamă un fel de autoprigoană, ... doar că nu au baston alb în rest orbi umblă prin lume !

,, Mă îngrijorează părţile pe care le înţeleg din Biblie , nu cele pe care nu le înţeleg!,, -  asta sigur a spus-o Mark Twain.

Avem atâta putere de a alege singuri drumul încât ar trebui să ne fie frică!

Propriul EU este cel căpătat de om odată cu pervertirea creaţiei,  ...acel EU trebuie zdrobit,  ... cei săraci cu duhul sunt cei care se golesc de Eul  personal şi se umplu cu acea ,,Îndumnezeire,, de care vorbeşti. De-a lungul timpului Dumnezeu nu a putut folosi niciodată oamenii capabili şi inteligenţi pentru a interveni asupra lumii pentru că erau prea plini de Eul personal , a fost nevoit să aleagă de fiecare dată doar câte un singur om simplu, chiar cu defecte fizice prin care  a jalonat direcţia prin care creaţia să ajungă la mîntuire!

Pentru că alx a blocat topicul lui Guest înainte de a apuca să postez ceva acolo, menţionez doar faptul că:

La Universitatea Religiilor din SUA a fost scos din programa de studiu ,, Creştinismul,, , în rest  se poate studia orice !

Cristian 1

Cristian 1

Cristian 1

- Salut ma Ioane , am auzit ca ti s-o prapadit soacra . Ce-o avut ?
- O casa la tara . . .
- Nu mai , cum s-o prapadit ?
- O mers in beci dupa crumpi pentru un pireu , o alunecat pe trepte , o dat cu capul de beton si o murit .
- Si ce ati facut ?
- Mamaliga .

Cristian 1

- Salut Gheo , am auzit ca ai fost la oras . Cum ii pe acolo ? Ce ai vazut ?
- Blocuri multe .
- Cum is alea ?
- Stii casa lui Vasile ?
- Da
- No , asa ca si casa lui Vasile , dar mult mai inalta .
- Si ?
- Ma , sa vezi . Am fost la gradina zoologica .
- Ce-i aia ?
- Stii ferma lui Vasile ?
- Da .
- No , tat asa ca ferma lui , dar mult mai mare si plina de custi cu animale salbatice . Acolo am vazut elefantul .
- Cum arata ala ?
- Stii calul lui Vasile ?
- Da .
- No , ca ala doar ca are un nas lung , lung . Au si zebre .
- Si aia ce-i ?
- Da .
- No , ca si calul lui Vasile doar ca-i mai mica , e alba si are dungi negre .
- Si ce mai au ?
- Crocodili .
- Ce-s aia ?
- Da .
- No , nu are nimic in comun cu el .

abyss

Stai un pic.... cum adică te a...hipnotizat cu lampa? Wtf, pentru ce?

Grifon

"Terapia prin plutire", ca si alte soluții precum " mediul Ganzfeld" (izolarea organelor de simț prin tot felu' de dopuri/măști) sunt niște "cârje" născocite - pentru cine oare alții ? - decât ptr.americani (si, din păcate, pentru o bună parte a Europei Vestice - tâmpită in crescendo de americanizare).
Deprivarea senzorială poate fi realizată fără nicio "născocire" dintr-astea. Sunt sumedenii de tehnici (și nu doar orientale) care permit, prin pași f.simpli, atingerea unui nivel de relaxare care să permită "decuplarea" de la aparatul senzorial.
Ce simte cineva după atingerea stadiului dorit ? Depinde de mintea sa. Din 100 de cazuri (presupunând că ating concomitent "desprinderea") niciunul nu va fi la fel.
Unii pot avea percepții instantanee din locuri indepărtate (fără ca asta să insemne că s-au teleportat). Alții pot avea înspăimântătoarea senzație a părăsirii trupului (de pildă, eu am avut-o). O categorie poate experimenta flash -uri din alte epoci (de aici și provenind larga majoritate a argumentației metempsihotice). Altă categorie poate avea sclipiri intuitive / inspirative privind probleme cotidiene....s.a.m.d.

Numitorul comun e dat de faptul că deprivarea senzorială deschide căile spre percepțiile subconștientului - mult mai " giumbușlucar" decât amărâtul de cortex.

Cât despre strașnica teorie a "hipnozei solare" (?!?!) ...nu cred că o voi comenta (oricât m-aș chinui, n-aș reuși să nu fiu ironic). Totuși, aserțiunea cf. căreia, citez :
"Soarele emite unde - nu stiu unde  :lol: - daca ne altereaza starea permanent? Cum putem incerca evitarea acestor unde? "
...mărturisesc că m-a distrat copios, dle @Guest ! "Alterarea permanentă de stare" se numește...mai popular, așa...viață. În lipsa soarelui, oamenii nu ar putea trăi mai mult de un număr de ani (scenariul din Matrix, reamintesc, fiind ..film). E destul să remarci cât de mult crește depresia oamenilor fie si numai după 20 de zile (doar) înnourate - darămite dacă prietenosul Helios ne-ar trage clapa de tot !
Nu e vb. doar de efectele biologice - astea s-ar putea compensa artificial. E vorba de ceea ce înseamnă, realmente, o ființă umană (și care este legătura ei indisolubilă cu universul...imaterial).

Dar, mai în glumă, mai în serios - si dacă tot esti d-ta bucureștean - ai putea așa, ca șotie, să tragi d-ta clapa bunului astru si să te pitulezi, cât mai mult reușești, prin metrou...

abyss

Cred că ideea cu bruiajul soarelui i-a insuflat-o poate ...misteriosul GALZU.

Pe de alta parte as fi interesat sa aflam ce tehnici bune cunoașteți domnule Grifon referitor la vizualizarea vieților trecute. Va multumesc anticipat.

Godak

@Grifon - V-am avertizat să nu faceți comentarii la acest user după ora 23.00.  :-D
CitatIdeea a plecat de la faptul ca eu insumi am trecut printr-o experienta de hipnotizare facuta de un ilustru ufolog roman asupra mea, folosind o lampa.

În ciuda unor avertismente explicite, și recunosc, din motive de orgoliu personal (la solicitarea unei rude, am crezut că pot controla situația și chiar să-l ajut , stabilizez/echilibrez pe @Guest), afirmația asta este egală cu zero. I-am solicitat repectivului o declarație notarială, pe care Domnia-sa a refuzat-o precaut. Nu mi-e drag deloc presupusul său "torționar", 2D Fărcaș, însă nici nu m-aș arunca la "condamnări"  pe seama afirmațiilor unui închipuit. La rândul lui, hulitul Gheneral m-a avertizat că am de-a face cu un labil psihic. I-am râs în față. Deh! Orgoliul prostesc de psiholog militar!

*Folosesc denumirea generică "2D Fărcaș" pt. numitul Dan Dezideriu Farcaș, Deși fel de fel de închipuiți și persoane slabe de înger se prosternează în fața acestui așa-zis "cercetător ufologic", adevărul despre persoana sa va ieși în curând la iveală. Faptul că a acaparat printr-o "coadă de topor" (relicvă a DSS) câteva arhive ale unor ufologi celebri nu-l va ajuta la nimic. Cum nu-i va ajuta la nimic nici intevențiile lui Emil  Străinu, un om care i-a întins o mână de ajutor când era bolnav și nebăgat în seamă de nimeni. Pentru cei ce nu cred afirmațiile mele sunt liberi să-l chestioneze pe @Guest, șarpe ce l-am crescut și hrănit o bună vreme la sân.

NB. Din pricina unei cărți, mi-am luat înjurături de mamă de la numitul G.C. Ulterior, m-a călcat potera și el a suferit un accident cerebral, care l-a transformat luni de zile într-o legumă. Mai nou și-a revenit și a reluat munca de "recuperator". Ce nu înțeleg băieții aștia veseli? Exact ce profesează. Există cumva o "auto-protecție" a unor subiecte cu adevărat sensibile. Bizantinismul lor nu-i duce nicăieri, oricâte informații ar colecta. Am mai zis-o și altora, mi-aș pune și capul pe butuc pentru asta!