Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 33 Vizitatori vizualizează acest subiect.

StarDust

Va doresc si eu UN AN NOU FERICIT, multa sanatate (in primul rand), si fie ca tot ceea ce va doriti sa vi se implineasca !    :star: LA MULTI ANI !!! :star:
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Arhanghelul

La multi ani ! La multi ani ! La multi ani ! La multi ani ! La multi ani !
La multi ani ! ... rufonistilor si rufonitelor ... la multi ani! ET-i si IT-i ... la multia ani!  :mrgreen: si  :fullmoon: ...

P.S.  ... Si sanatate ... ca-i mai buna decat toate ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

horia2008

:star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star:
LA MULTI ANI! !!!
:rainbow:

Arhanghelul

Mare bagare de "sama" ... ce va doriti ...  nu stii cand pica "gometa" ...

Крушение ТУ-204 Red Wings во Внуково / Plane Crush Moscow Dash Cam

Final destination X ...  :ufo:

A inceput de ieri sa cada ... cate un OZN pe strada ...  :evil: :-o :evil:
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

mr

In legatura cu cele spuse de colegul daos, pe un al topic, despre manipularea dublului astral la initiere/trecere, am gasit in cartea lui Stefan Masu "De la ucenic la calfa in Francmasonerie" urmatorul pasaj:
"...un alt mod de a privi ritualul initiatic se refera la finalitatea lui sub raportul reusitei, respectiv raspunsul la o provocatoare intrebare retorica: oare aplicarea ritualului, cu respectarea celor de mai sus, asigura - punct ochit, punct  lovit - renasterea fiecarui individ in acest "sas", in acest pasaj obligatoriu intre activitatile vietii obisnuite si activitatea incarcata de sens profund, modificatoare de sens psihic individual?
Claude Delbos (in "Guide pour les futures inities") raspunde: "La iesirea din acest pasaj, omul este transformat si, dupa  caz, el este <alienat sau eliberat>: daca neofitul trece prin ritual, fara a constientiza directia in care merge si  influientele pe care le primeste, atunci el va iesi <alienat>; daca, dimpotriva, el traieste in cunostinta deplina si este capabil sa respinga orice influienta si sa nu mearga decat in directia dorita, atunci iesirea din pasaj este compatibila cu  convingerile si personalitatea lui, iar el se elibereaza"

Constientizarea directiei cred ca tine in mod clar de ceea ce Rene Guenon numea "calificari initiatice" ale neofitului. In cartea sa "Scurta privire asupra initierii" autorul detaliaza si clarifica aceste lucruri, mai ales in capitolul "Despre calificarile initiatice".
Totul cred ca se rezuma la varsta si experienta acumulata a spiritului in cauza. Normal ca un spirit tanar nu va sti cum sa-si tina directia, eventual i se poate manipula usor dublul astral. Dar unui spirit mai experimentat, capabil sa inteleaga ce i se intampla (si in cunostinta de cauza) aceste momente de initiere/trecere pot constiui adevarate rampe de lansare pentru patrunderea unei simbolistici sau elemente declansatoare in procesul de reamintire a unor stari deja traite.

Pana una alta, societatea in care traim ne ofera suficiente exemple de oameni alienati sau eliberati. Orice initiere intr-o meserie implica o transmitere a unei influiente/cunoasteri. Invataceii/ucenicii, la contactul cu aceste influiente, in functie de calificarile interioare (native), devin alienati sau eliberati. Adica, doar posesori de diploma ori oameni care ajung sa stie meserie.

La fel si in interiorul bisericii. Preotii de duzina, simpli executanti de ritualuri, alienati prin faptele lor seci si lipsite de profunzime,
pe cand preotii cu har se simt in elementul lor, sunt eliberati la propriu,  se folosesc de influientele primite si creeaza cu ele momente care trezesc in muritorii de rand stari latente.

"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

fiulploii

Ca o completare la cele de mai sus imbinate cu abordarea oarecum stiintifica asupra unor probleme psi-suflet sunt util de citit cartile acestui tip
http://www.ovidiudragosargesanu.com/
Parerea mea..

AdarM

Daca literatura poate fi consumata in totala abstractie fata de latura morala a celui/ei care o produce, nu la fel sta treaba in cazul spiritualitatii.
Argesanu a gasit o tema incitanta pentru vremurile pe care le traim si pedaleaza cu sarg in urmarirea ei: Biserica.
Dincolo de asta e numai fariseism si minciuna.
Doar facand observatia ca-si tine "conferintele" la Inter, unde biletul de intrare e 150 de lei, alaturi de Carmen Harra, si nu mai am nevoie de alt argument...
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

romulus

CitatDoar facand observatia ca-si tine "conferintele" la Inter, unde biletul de intrare e 150 de lei, alaturi de Carmen Harra, si nu mai am nevoie de alt argument...
Si audienta au, merge lumea sa-i asculte?
Imi amintesc ca l-am auzit pe Argeseanu zicand ca a avut o perioada in viata in care tinea post  ca sa se poata "loga" la frecventele inalte iar la un moment dat, a fost ingrozit de ceea ce receptiona pe acele frecvente si ca a inceput urgent sa manance carne la greu, pentru ca - zicea el - cand manca asa ceva nici gand sa mai aiba acces in acele locuri. Si reciproca - adica antitatile care populau acele zone nu mai ajungeau la el  :-D :evil:!
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

AdarM

Citat din: romulus din  02 Ianuarie 2013, 20:26:24
Si audienta au, merge lumea sa-i asculte?
Ohooooo!... si-nca cum!!!
Dom'le, tin sa remarc doua chestii:
1 - E mult mai usor pentru lumea comoda de azi sa-nghita pe nerasuflate absurditatile servite drept spiritualitate inalta de unul sau altul dintre "iluminatii" fabricati de media, decat sa caute ei insisi printre milioanele de tomuri ale bibliotecilor - nu ca astia le-ar cunoaste.
Oamenii sunt tentati de scurtaturi, ca sa le zic asa, de cai mai lesnicioase, chit ca astea nu exista, sunt gresite sau drumuri infundate.
2 - Sunt cateva legi imuabile intr-ale spiritualitatii, doua  stipulate de Guenon. Prima spune ca nu poti combina religiile intre ele sperand sa obtii astfel religia suprema, iar a doua numeste aceasta religie suprema, ea fiind Gnoza-Cunoasterea.
Argesanu o incalca flagrant pe prima si le ingradeste adeptilor accesul la a doua.
Cursurile lui sunt un talmes-balmes de Reiki, ortodoxie si religii orientale.
Beleaua e ca prapaditul asta care se joaca de-a ninja cu Isus, face scoala si scoate "maestri" pe banda...
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

fiulploii

Eu citisem doar prima lui carte , parca Atacul psi ii zice, prima editie.  Si am fost impresionat de faptul ca tipul nu cauta explicatii bigote ci cauta sa analizeze apeland la cauza-efect si ratiune , logica .
  Vad ca acum e in ton cu vremurile si face bani din asta dupa metoda occidentala desi atunci, in prima lui editie a cartii retin ca respingea aceasta idee. Sau poate nu am inteles eu bine  :-D
  In fine , raman la ideea ca are niste explicatii bune pentru unele chestii psi . Restul ... e doar ca sa puna o pita pe masa la familie   . Daca asta cere publicul , asta e ! Insa eu nu-s multumit cu tehnica asta de a face bani . Insa,
  E doar parerea mea..

elena78

@Alx..am spus totul  in mesajele  precedente!!!!! :wink:
sa ai o seara buna!!!!

alx

Citat din: elena78 din  07 Ianuarie 2013, 00:03:27
@Alx..am spus totul  in mesajul precedent!!!!!
sa ai o seara buna!!!!
Marele Mihai Eminescu cred(de fapt,sunt sigur) ca era vizionar...a scris o poezie gandidu-se la tine:
"E usor a scrie versuri
Când nimic nu ai a spune,
Insirând cuvinte goale
Ce din coada au sa sune
."
  restul e tacere!
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

elena78

Citat din: alx din  07 Ianuarie 2013, 00:07:59
Marele Mihai Eminescu cred(de fapt,sunt sigur) ca era vizionar...a scris o poezie gandidu-se la tine:
"E usor a scrie versuri
Când nimic nu ai a spune,
Insirând cuvinte goale
Ce din coada au sa sune
."
  restul e tacere!

citeste te rog mesajele userului  Xanadron,care au fost expuse astazi ..cand el n-are ce sa zica  insira cuvinte goale..... :wink:mai mult imi vine sa rad ca sunt unii care mai dau si like-uri la prostiile lor......se observa multe pe acest  dictatorial forum....care  toate par in ordine dar nimic la locul lor .... :wink:

alx

@elena78
daca acest forum era dictatorial,asa cum spui tu...ei bine,de multa vreme aveai un mare BAN! Ca nu esti banata,ba mai rau,postezi de zor,denota cu totul altceva...ca este unul dintre cele mai LIBERE si mai PERMISIVE forumuri din aceasta tara la ora actuala!

Am re-re-recitit postarile tale si ale lui Xanadron de astazi,de pe topicul cu pricina,si trebuie sa-ti spun un lucru:fato,esti dusa rau! Pai sa intrebi unde sunt cercetatorii germani? Iti spun eu:o parte au plecat la mama rusia,iar cealalta parte la taicutul washington,ca sa dezvolte programele spatiale ale celor 2 superputeri. Iar Maria Orsic cred ca a imbatranit fericita,probabil prin Elvetia,impreuna cu partenerul ei de viata,ajutata si de rezervele adunate pe vremea cand ii impuia capul fuhrereului cu tot felul chestii mistice...rezerve care i-au permis,nu-i asa,si schimbarea numelui...   
   Ca sa nu mai vorbim ca te-ai bagat cu bocancii in topicul omului...si cat pe ce sa se aleaga praful de el..de topic,bineinteles...lucru care este pasibil sa se intample cu orice topic atins de augusta-ti inteligenta...no offence...
Asa ca da,forumul rufon este cenzurat la maxim si nu mai permite postari cu informatii scoase din "burta". Hai,du-te repede si imprastie vestea!
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

horia2008

Auzi, mai draga, ca sa citez din clasici inca :o in viata, da' halatu'? cat e halatu'?
nu meri tu dupa amicul tau calator dincolo, unde era mai 'eftin si mai democrat ?? >:D >:D

am rugamintea la tine sa nu mai ataci pe nimeni pe acest forum...acum scapi cu o mustrare,dar in viitor nu voi mai fi asa bland.    alx