Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 25 Vizitatori vizualizează acest subiect.

elena78

Intrasem ieri sau alaltaieri ,intrasem pe  fuga pe acest forum ,timpul meu este limitat ,ma rog   citisem   un comentariu  al unui forumist   nu-mi amintesc la ce sectiune a fost  ,comentariul a fost facut referitor la Majestic 12,si se intreba   daca avem mai multe informatii .Ei bine  aceasta ,,organizatie ,, numita Majestic 12 (adica era candva formata din 12 membri??),ei bine  numele acestei ,,organizatii,, s-a schimbat in  PA 40 se pare ca   membrii  care fac parte sunt 40....Ceva ceva ,ne-au strecurat printre degete cei din PROJECT CAMELOT...

Rayden

am zis sa nu mai creez inca un subiect si..cred ca se potriveste mai bine aici..pe "chat" ..dar daca moderatorii cred ca poate fi un subiect interesant ce merita dezbatut separat, pot deschide un subiect separat ..

ma tot gandeam sa intreb colegii RUFONisti  :mrgreen: dar..cum fiulploii mi-a luat-o inainte..si tinand de asemenea cont si de moderatorul alx care va sterge topicul cu pricina unde colegul care mi-a luat-o inainte a postat intrebarea / situatia urmatoare:

sa zicem ca ati in postura de a gasi ceva, ceva care poate schimba perspectiva despre istoria noastra, nu numai a noastra a romanilor ci a noastra ca civilizatie, ce ati face cu aceste informatii - dar mai ales - dovezi fizice, palpabile - out of this world, most likely ??

sunt tare curios de parerile voastre..

P.S. a nu se intelege ca..eu am gasit ceva de genu' asta..  :mrgreen:

uforever

Citat din: Rayden din  11 Martie 2012, 21:33:37
am zis sa nu mai creez inca un subiect si..cred ca se potriveste mai bine aici..pe "chat" ..dar daca moderatorii cred ca poate fi un subiect interesant ce merita dezbatut separat, pot deschide un subiect separat ..

ma tot gandeam sa intreb colegii RUFONisti  :mrgreen: dar..cum fiulploii mi-a luat-o inainte..si tinand de asemenea cont si de moderatorul alx care va sterge topicul cu pricina unde colegul care mi-a luat-o inainte a postat intrebarea / situatia urmatoare:

sa zicem ca ati in postura de a gasi ceva, ceva care poate schimba perspectiva despre istoria noastra, nu numai a noastra a romanilor ci a noastra ca civilizatie, ce ati face cu aceste informatii - dar mai ales - dovezi fizice, palpabile - out of this world, most likely ??

Cel mai bun raspuns ti-l poate oferi Vaticanul, ei se ocupa cu astfel de lucruri, cat despre <out of this world>, sunt sigur ca Papa ti-ar raspunde evaziv, cum a facut-o si ultima data:Paul II a trimis congresului international OZN de la Acapulco, urarile sale, adaugand ca ,,ceea ce fac ei este o activitate extrem de importanta". Tot el, în 1999, la întrebarea unui baietas – daca exista extraterestri – a raspuns: ,,tine minte întotdeauna: Ei sunt copiii lui Dumnezeu, la fel ca si noi".
Eu personal nu as lasa la indemana oricui documente, artefacte,inventii, lucruri ce pot schimba istoria lumii.De ce? pentru ca omul prin natura lui abuzeaza de orice, ex: abuzul de tehnologie.Un exemplu la indemana este telefonul mobil sau autoturismul, iata ca orice individ cu 3 clase poate detine si utiliza excesiv si nemotivat aceste <minunatii ale stiintei>.Cum e posibil ca un popa incult sa utilizeze telefonul mobil( creat de stiinta), atata timp cat el ar trebui sa-l considere <lucru diavolesc>? Cum e posibil ca o <maimuta cu poseta de 10 mii de dolari> sa foloseasca un motor Mercedes, Skoda, Bmw sau mai stiu eu ce <minunatie a stiintei>? 

abyss

Eu l-as vinde pe bani frumosi si m-as bucura de ei pana la ultimul cent! :)  sau l-as pastra in cadrul unei fratzii mistice.
Chiar de ar fi un asemenea artefact nu prea are cum sa schimbe cu nimic mentalitatea tribala umana. Vor lua act toti cei interesati si viata merge inainte pana la marea plictiseala generatoare de intelegere si intelepciune.
    Tu Rayden daca ai fi luat acum pe un vehicul nepamantean si dus pe alte lumi, eventual modificat usor genetic apoi supus la diferite teste pentru fine ajustari, ce ai face? cum te-ar schimba pe tine si viata ta un asemenea eveniment? crezi ca devii mai bun si poti ajuta (de ce ai face-o totusi?) si in ce sens ai putea face asta? E complicat. Oamenii sunt defecti, delicati, interconectati si schimbarea necesita timp.
Parerea mea.

Tayka

sa zicem ca ati in postura de a gasi ceva, ceva care poate schimba perspectiva despre istoria noastra, nu numai a noastra a romanilor ci a noastra ca civilizatie, ce ati face cu aceste informatii
Informaţii care pot schimba lumea pot fi create doar de entităţi care pot schimba lumea.Ori aceste entităţi nu vor lăsa aceste documente la îndemâna oricui,dar mai ales a noastră,exact din acel motiv pentru care nu ar lăsa să zicem(prin absurd) un fermier la îndemâna animalelor sale informaţii prin care acestea pot conştientiza faptul că sânt crescute pentru a fi..consumate  :-D precum şi informaţii cum pot acestea să scape folosindu-se de arme...De aceia fermierul va ţine întodeauna animalele sale în lanţuri iar ,,fermierii ''noştrii au grijă să ne dea întodeauna spre folosinţă doar 2% din ..creier. :evil:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

uforever

Citat din: Tayka din  11 Martie 2012, 23:34:29
Informaţii care pot schimba lumea pot fi create doar de entităţi care pot schimba lumea.Ori aceste entităţi nu vor lăsa aceste documente la îndemâna oricui,dar mai ales a noastră,exact din acel motiv pentru care nu ar lăsa să zicem(prin absurd) un fermier la îndemâna animalelor sale informaţii prin care acestea pot conştientiza faptul că sânt crescute pentru a fi..consumate  :-D precum şi informaţii cum pot acestea să scape folosindu-se de arme...De aceia fermierul va ţine întodeauna animalele sale în lanţuri iar ,,fermierii ''noştrii au grijă să ne dea întodeauna spre folosinţă doar 2% din ..creier. :evil:

Excelenta comparatia fermier-animal, stim de ce un fermier creste un animal in ograda sa, daca asemanam terra cu o <ferma a zeilor>, care crezi ca este scopul acestei ferme? sau putem intra un pic pe taramul misticismului, poate ca suntem fii acestor zei, oricum ar fii nu e cazul sa stim mai mult decat e cazul. :-D

fiulploii

Citat din: uforever din  12 Martie 2012, 00:27:23
Excelenta comparatia fermier-animal, stim de ce un fermier creste un animal in ograda sa, daca asemanam terra cu o <ferma a zeilor>, care crezi ca este scopul acestei ferme? sau putem intra un pic pe taramul misticismului, poate ca suntem fii acestor zei, oricum ar fii nu e cazul sa stim mai mult decat e cazul. :-D
Ceva raspunsuri gasesti aici
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3168.0.html
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,4030.0.html
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3766.0.html

Daca sunt prea multe pagini de citit si obosesti, ia o pauza citind aici
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,557.0.html

Eu vad asa problema :
  - daca e ceva ce e cautat si de altii - indiferent cine sunt acestia - stai linistit , vei fi gasit  :evil:
  - daca e ceva ce nu apare nici prin documente , nici la scanarile din sateliti , dar e destul de important , stai linistit , iarasi o sa te gaseasca altii  :-D
  - daca e ceva lipsit de importanta si fara vreo semnificatie importanta , stai linistit , vei privi la el o perioada, apoi o sa iti vezi de treburile tale zilnice si poate vei fi gasit din intamplare  :roll:
  Oricum o dai, vei fi indepartat din miezul actiunii pe diverse cai si  chestia respectiva nu va fi existat niciodata decat in povestile tale de la birt si te vei alege si cu o porecla nostima - daca esti un tip vorbaret. Daca esti scump la vorba , bun la scris , vei scrie eventual o povestire apreciata ca fiind de proasta calitate si naiva .
  Cele de mai sus adevarate numai in cazul in care stii cum sa faci sa ramai .. in viata , viu si nevatamat  :-D caci si negocierea nu e chiar la indemana oricui desi toti pot pune mana pe ea.

:-) :martiansmile: :star: parerea mea..

Nox

E greu de zis ce ai face pentru că nu vei mai fi acelaşi om după ca cel de dinainte. Vei gândi altfel. Orice plan şi orice strategie e futilă. Dacă lucrul acela e într-adevăr ceva ce poate schimba lumea foarte probabil că te va schimba, te va transforma şi în final te va distruge. Şi dacă nu o va face acel ceva o vor face restul care la rândul lor vor căuta acel ceva. Pentru că acel lucru îţi va da putere. Şi puterea corupe, iar puterea absoluta corupe absolut....
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Ganditorul

Cred ca in primul rand trebuie sa-ti raspunzi la intrebarea "Ceea ce am descoperit va schimba lumea in rau sau in bine ??"
Si abia dupa ce raspunzi la intrebarea asta iti poti stabili strategia viitoare.
Bafta !
Pe de alta parte nu sunt atat de apropiat de metafora "vaca si vacarul" nu pentru ca ar fi lipsita de adevar si intelepciune ci pentru ca oarecum pesimista. Drumul de la profan la sacru incepe cu un prim pas - indiferent cat de lung si cat de greu este acest drum. Poate ca e momentul ca noi, ca oameni, sa trecem de la faza de visare ("o sa ajungem candva sa cunoastem, sa ne comparam cu marile civilizatii ale galaxiei ") la faza de "sa facem primul pas..."
Nu vom sti daca suntem sau nu pregatiti pentru adevaruri "care schimba lumea" decat daca vom face acest pas spre cunoastere. Lamentandu-ne mereu ca "nu suntem inca pregatiti" ("suntem vaci") nu o sa ajungem niciodata nicaieri. Poate ca undeva in subconstientul nostru suntem mai pregatiti decat acceptam constient. Numai frica de schimbare e ceea care ne tine pe loc. Zic si eu ...

abyss

Exact, "Ceea ce am descoperit va schimba lumea in rau sau in bine ??"

Si care ar putea fi acel lucru, concept sau obiect/dispozitiv? O arma, un instrument, o piramida :) ? Dupa cum spunea Ben Rich, toate le sunt cunoscute acum oamenilor de stiinta...
In opinia mea primul pas s-a realizat demult, odata cu plecarea "oficiala" a celor care au modificat biosfera si au lasat omului mijloacele necesare evolutiei sale ca fiinta libera. Ca "veghetorii/controlorii" inca mai lucreaza la ajustari fine asta e alta discutie.
Nu sunt de acord cu ideea ca suntem vite carora stapanul le ascunde intentiile sale. Daca ar fi fost asa pasteam si acum iarba impreuna cu animalele salbatice. Dimpotriva, "stapanii" vor sa fie considerati frati ai nostri si ne ajuta, altfel cum am putea justifica salturile ciclice din evolutia omenirii? Suntem educati prin filme, carti etc. ca zeii din vechime sunt fiinte ca si noi, foloseau tehnologii precum si noi o facem acum, purtau razboaie si faceau greseli dupa cum orice fiinta libera are dreptul sa o faca... si probabil cei din vechime, zeii din zorii umanitatii care au gresit si in mod neintelept au intervenit pe aceasta planeta or fi murit si ei pe undeva candva. Universul evolueaza, campul morfogenic disperseaza prin toate lumile noile "curente de idei".
Deocamdata sistemul nostru "care ucide" a fost necesar pentru a se realiza acest salt tehnologic extraordinar. Vrem sa dispara sistemul? atunci poate trebuie sa renuntam la el trezindu-ne si imbratisand o noua paradigma aplicabila cu pasi mici pentru a nu leza spiritul nimanui. Asa vad eu povestea extraordinara pe care o traim.

We Are the Explorers

Ganditorul

As mai adauga ceva pentru a clarifica oarecum situatia.
Cand spunem "sistem" luam totul de-a valma, fara sa cunoastem sau sa incercam sa cunoastem functionalitatea "sistemului". Si pe aici prin forum exista pareri radicale - "distrugeti sistemul". Dar as pune o intrebare "Care parte a sistemului ?... pentru ca e absurd sa crezi ca toate sunt nocive, toate sunt impotriva omului".
@bis a adus in discutie un film extraordinar. Sa vedem un pic mecanismul din spatele acestui film :

- Cineva are ideea de a organiza o expeditie in vederea largirii orizontului de cunoastere
- Altcineva are ideea si cunostintele tehnice de a pune in practica ideea
- Altcineva este convins de cei doi sa finanteze aventura cunoasterii

Este evident ca cel putin unul din cei 3 are interesul ca rezultatele expeditiei sa nu apara imediat in sfera cunoasterii umane, si sa profite cat mai mult de suprematia cunoasterii asupra unui subiect de interes/profitabil.
Este evident ca orice aventura a cunoasterii are niste costuri - in general mai mari decat cele ale unei activitati de rutina.
Este evident ca exista dstule sfere de interes care doresc ca rezultatele unei echipe de cercetatori sa nu fie facute publice niciodata (conservatorii, detinatorii "puterii" in regim clasic, cei ale caror profituri sunt amenintate de noua descoperire etc... ) asa cum exista o concurenta care doreste mereu sa profite de rezultate ... fara sa investeasca decat in furtul lor (spionaj ).
Din toate aceste motive - si probabil din multe altele, pe care spatiul unui forum nu le permite - multe din rezultatele cunoasterii nu sunt inca puse la dispozitia maselor, ale uzului curent.
E oarecum firesc ca finantatorul sa-si recupereze investitia initiala cu ceva profit (si de aceea majoritatea descoperirilor apar doar dupa ce exista o "cheie de control" care-i permite proprietarului sa-si pastreze castigul ).
E oarecum firesc ca si cel care a avut ideea sau realizarea tehnica sa-si opreasca o buna parte din castig - e acel mecanism al "piramidei echitabile" de care tot vb, in care cei care sunt creatori, destepti, intelepti isi primesc locul si valoarea meritata in functie de valoarea ideii creatoare pe care au oferit-o omenirii.
Este evident ca si celelalte componente ale "expeditiei cunoasterii" (segmentele de securitate si valorificare, segmentele de organizare si executie bruta) sa intarzie aparitia rezultatelor pentru marele public pentru a-si asigura castiguri suficiente si meritate - in functie de contributia la acest proces.
Avand toate aceste ale ipotezei de functionare ale "sistemului" trebuie sa ne fie foarte clar "Impotriva carei parti a sistemului luptam"? Care sunt ramurile nocive care trebuiesc inlaturate din practica curenta ? Caree e partea "sistemului" care viciaza si cele mai bune intentii/actiuni ?

Pentru ca altfel riscam sa luptam "impotriva a tot si a toate" - lovind deopotriva in cei care aduc cunoasterea si in cei care au intentia clara de a ne tine in obscurantism. Ce-ar insemna sa lovim in Bill Gates doar pentru ca e bogat ? Si-a castigat averea furand, nu a dat nimic in schimb umanitatii ? Iar exemple sunt destule - mai ales ca odata ce apare un astfel de om, creator, in jurul lui se tzes o gramada de interese, care mai de care mai antagoniste - astfel incat dupa 10 ani nu mai poti deosebi "albul de negru".

Tayka

Citat din: @biss din  12 Martie 2012, 12:28:10
...Nu sunt de acord cu ideea ca suntem vite carora stapanul le ascunde intentiile sale. ...
Bine înţeles că nu sântem consideraţi vitele LOR dar scuze nici nu cred că ne-ar considera semenii lor,pentru că atunci ne-ar trata altfel;mai ca în familie. :-D
Eu am încercat comparaţia (în lipsa alteia mai adeqvată,) din lipsa unei verigi în lanţurile trofice inexistentă la noi spre deosebire de al lor în care este inclusă iată şi o specie străină, inferioară lor,necesară doar pentru că le livrează..progeniturile.Un fel de bonă,mamă purtătoare.Dacă vei reuşi însă să gândeşti puţin ca ei(deşi a gândi ca ei este foarte greu,uneori chiar absurd pentru noi)pentru că modificarea  enormă dintre logica lor de gândire şi cea a noastră este probabil ajunsă la exponenţi total diferiţi.Aşa dar ne având un termen de comparaţie mai apropiat voi încerca să-ţi explic tot printr-o comparaţie oarecum macabră pentru logica noastră dar..normală pentru ei:Unii dintre noi nu putem trăii fără insulină.Aceasta însă se găseşte doar în pancreasul animalelor,şi care pentru a ne oferii viaţă,e nevoie a fi sacrificate.Aceasta este situaţia şi nu o putem schimba.Deviza fiind teribilă;Viaţă sau moarte.Recunoaştem însă că pentru a putea trăii sacrificăm viaţa altora,şi că acest lucru nu este drept.Şi atunci de-a lungul vremii înaintând în ştiinţă,am elaborat o tehnologie superioară capabilă să şteargă oarecum păcatul nostru suprem;Ne-am combinat ADN-ul nostru cu  aceste animale,am desfiinţat sexul nostru feminin şi înmulţirea biologică,am renunţat la viaţa intrauterină,copilărie,tinereţe,oferindu-le toate aceste atribute,fiinţelor nou create,şi aşa am reuşit să ne regenerăm transferându-i EU-l speciei noastre pe perioada vieţii acestora.Deci EU voi trăii acum încă dela naşterea acestei fiinţe asimilându-mă şi integrându-mă cu ea.Dar atenţie mare nu mă voi integra fizic ci doar spiritual,căci integrându-mă fizic şi fiind mai evoluat ca şi această fiinţă,desigur că o voi comanda(poseda) răpindu-i astfel liberul arbitru,şi dreptul său la viaţă,ori tocmai asta nu-mi doresc,căci atunci revin la vechiul păcat suprem.Aşa dar aştept răbdător ca biata fiinţă (pe care o iubesc în felul meu) să-şi termine ciclul vieţii sale aşa cum crede de cuviinţă,ciclul care pentru mine este foarte scurt,dar în care pot şi eu să mai învăţ câte ceva,după care ,încerc o altă experienţă,şi aşa mereu şi mereu până când tobă fiind de atâta experienţă,mă alătur speciei mele.Şi uite aşa reuşesc eu să împac şi capra
şi..fiinţa superioară derivată din OM şi numită convenţional ZEU adică un om mai ...sofisticat. :wink:
Nu ştiu eu dacă acum am reuşit să-ţi explic părerea mea dece EI ne consideră doar ca pe nişte oameni şi nimic mai mult deşi se ataşează la propriu şi la figurat de noi,întocmai cum ne ataşăm şi noi de un cal să zicem pe care îl călărim mereu de-a lungul vieţii,şi de care atunci când e bătrân şi moare ne despărţim cu regret dar nu vom accepta nici odată să schimbăm..rolurile.Adică să plimbăm noi calul în spinare.Pentru că,... cam asta înţeleg eu că am vrea noi oamenii moderni şi  înfumuraţi să facem acum,adică să intrăm direct şi fără prea multe comentarii în lumea LOR.Ceiace însă nu este în logica firii,a orânduirii acestei lumi. :|
,,Nu mor câinii când vor ..caii'' :-D
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

abyss

Citat din: Tayka din  12 Martie 2012, 20:49:14
Deci EU voi trăii acum încă dela naşterea acestei fiinţe asimilându-mă şi integrându-mă cu ea.Dar atenţie mare nu mă voi integra fizic ci doar spiritual,căci integrându-mă fizic şi fiind mai evoluat ca şi această fiinţă,desigur că o voi comanda(poseda) răpindu-i astfel liberul arbitru,şi dreptul său la viaţă,ori tocmai asta nu-mi doresc,căci atunci revin la vechiul păcat suprem.
Cunosc demult convingerile tale si e ok, fiecare are dreptul sa aleaga ce doreste sa vada in momentul asamblarii realitatii.
Dar cand am citit chestia cu "vechiul pacat suprem".....brrrrrrr....ptiu-ptiu-ptiu, am avut senzatia vorbeste un Popa  >:D
Asa ca, dragule Padre Tayka  :D , te rugam sa ne explici care-i baiul cu pacatul acela.
:ufo:

Tayka

Citat din: @biss din  12 Martie 2012, 22:44:14
...cand am citit chestia cu "vechiul pacat suprem".....brrrrrrr....ptiu-ptiu-ptiu, am avut senzatia vorbeste un Popa  >:D
Asa ca, dragule Padre Tayka  :D , te rugam sa ne explici care-i baiul cu pacatul acela.
Iar m-ai pus pe explicaţii pe care nu le pot dovedii,căci trimiţăndu-te la vreo adresă nu fac decât să mă eschivez de aţi explica părerea mea personală despre treaba cu păcatul suprem.
Aşa dar cu mult timp înaintea creierii oamenilor EI (zeii) trăiau într-o societate nu cu prea mult superioară celei în care trăim noi acum.Gurile rele spun că nu ar fi fost băştinaşii sistemului solar,ci că ar fi originari de prin Pleyade.Cert pare a fi că au debarcat prima dată pe Saturn,care la acea vreme şi-a terminat stadiul de răcire,fiind singura planetă din sistem prielnică atunci vieţii.Restul erau încă fierbinţi precum Venus acum.De-a lungul vremurilor,Soarele ca şi ori ce astru s-a răcit constant,permiţând pe rând şi celorlalte planete să se răcească şi ele,iar călătorii noştrii erau nevoiţi mereu să se mute pe alte planete mai aproapiate de Soare,şi să le părăsească pe cele îndepărtate ,acestea ne mai fiind prielnice vieţii.Şi aşa au ajuns Dânşii şi pe aceste ..plaiuri terestre.La început ziceam că nu erau nici ei prea avansaţi;încă mai foloseau hrană vegetală,animală,mai aveau...zeiţe.. :-P,cu care se procreau,trăind în familii,popoare,ţări,Pe parcurs însă s-au convins că toate acestea sânt piedici enorme în calea vieţii lor(aşa cum desigur ne vom convinge poate şi noi cândva).Şi au renunţat treptat la toate acestea,pe parcursul îndelungatei lor evoluţii,astfel încât acum probabil îşi duc existenţa pe o planetă artificială,undeva în univers,exploatând la maxim relaţia spaţiu-timp şi reuşind astfel să trăiască câteva milenii.Amintirea începuturilor vieţii lor,atunci când se războiau şi ei şi trăiau asemeni animalelor,îi întristează foarte tare,considerând că atunci au fost foarte păcătoşi,iar aceste sentimente se răsfrâng şi asupra noastră
ca fiinţe create de ei.Desigur că şi-au studiat şi ei istoria şi au ajuns târziu probabil la concluzia că au fost ..expulzaţi din Pleyade tocmai pentru că nu au renunţat la înmulţirea biologică,la vechiul păcat suprem..De aici şi până la mitul cu Adam şi Eva nu e decât un pas..aşa dar vezi ce faci... şi scapă urgent de ..scârbavnicul mădular  :-o dacă vrei să intri în împărăţia ceriurilor. :-P :evil: :mrgreen: :ufo: :planet:

Ganditorul

Eu cred ca iar umblam cu false convingeri - reproducerea biologica = pacat universal, si cand spun universal ma gandesc la multimea galaxiilor ce compun Universul.
E un nonsens - perpetuarea speciei, perpetuarea vietii, continuitatea creatiei divine = pacat.
Lipsa perpetuarii speciilor, lipsa perpetuarii biologice, lipsa continuitatii vietii (sub orice forma) = virtute
Tot ii dam in sus si in jos cu "pacatul origilal" al reproducerii biologice. Ok. Si apoi cum "slavim viata" ? Uitandu-ne cum pierim pe rand spre disparitie - mai devreme sau mai tarziu ?
Hai sa spunem prin absurd ca gasim modalitatea ca nimic sa nu mai atinga "pacatul original" ca nimic sa nu se mai reproduca biologic - nici planta, nici animale, nici oameni... Si unde ajungem ? la o distrugere treptata a vietii, a creatiei divinitatii - dupa un ciclu de evolutie - nu-i asa ?
Si atunci ce "slavim" noi prin promovarea interdictie practicarii "pacatului original", prin oprimarea, marginalizarea, scoaterea in afara "legii divine" a reproducerii biologice ? Slavim VIATA sau MOARTEA ? Slavim Divinitatea creatoare de viata sau opusul ei, doritor de distrugere, disparitie si moarte ?
Toate religiile si doctrinele religioase au cateva puncte de referinta, restul fiind umplutura, poleiala de atras credulii pe drumul "faurit" de aceste doctrine - iar "pacatul original" este unul dintre aceste repere majore.
In doctrina crestina sa manifesta asa cum stim - plus promovarea homosexualitatii, care pana la urma are ca rezultat tot disparitia vietii, pe termen lung.
In celelalte religii intalnim dezavuarea vietii prin regimul de oprimare al femeii, prin tratamentul inuman, uneori animalic, destinat femeii de catre "intelepti" - lucru care in final duce la degradarea speciei si in final la disparitie.
Deci in cine credem noi pana la urma mergand pe drumul asta ??

Mult mai normal e sa credem ca ET sunt fratii nostrii, rudele noastre apropiate care ne considera renegati si nu se apropie la contact direct cu noi tocmai pentru nerespectarea VIETII si evolutiei ei firesti in Univers. Ne viziteaza periodic ca sa vada daca ne-am vindecat de asemenea "credinte" si ne putem alinia unei evetuale asociatii galactice. Ne indruma rar si numai in momentele in care suntem in pragul autodistrugerii. Dar asteapata ca noi sa facem primul pas si sa aratam ca putem si stim sa fim normali, sa gandim in spiritul VIETII si nu al MORTII, ca stim sa privim scopul vietii ca pe ceva creator/constructiv si nu ca pe rezultatul unei permanente lupte pentru suprematie, ca stim sa vedem dincolo de poleiala colorata a anumitor concepte "sfinte", ca putem fi o civilizatie in stare sa gandim la nivel galactic - si nu ne oprim in "canoanele" invechite care ne invata sa dezavuam reproducerea biologica si sa marginalizam femeia - leaganul vietii.

Oricare din voi - daca ati exploratori galactici, si ati intalni o civilizatie care-si reneaga mecanismul de perpetuare, care-si marginalizeaza elementul principal in producerea unei noi vieti (femeia), care-si programeaza razboaie/catastrofe/distrugeri - pentru a micsora numarul populatiei civilizatiei pt ca "nu exista resurse pt 7 mld de oameni" - in loc sa caute solutii pentru o mai buna eficienta si productivitate, pentru progres .... ce ati gandi despre acea civilizatie ?
E o civilizatie sanatoasa sau dementa ? Ati intra in contact cu ei sau v-ati feri de contactul cu ei, considerandu-i probabil bolnavi contagiosi, din moment ce nu vad in creatie si dezvoltare o solutie ?
Cam asta cred ca e esenta - si trebuie sa facem primul pas in trecerea peste aceasta bariera care ne tine in loc de cateva mii de ani !