Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 38 Vizitatori vizualizează acest subiect.

arckadii

@niphilim

Esti bine venit. Inceputul tau insa a sunat foarte agresiv:) Daca esti pe principiul "vin in pace", te rog, ia un loc:)

Ark

Siberia

Citat din: Tayka din  11 Februarie 2012, 14:57:18
S-ar zice că ...imediat după moartea clinică a omului Corpul Spiritual (CS)-ul iese în afara corpului carnal şi aşteaptă în apropiere definirea destrupării prin ieşirea celorlalte două corpuri Corpul Astral şi Corpul Eteric.(CA şi CE).Odată cu ieşirea acestora,se instalează moartea Biologică.După care Corpurile Carnal,Eteric,şi Astral se vor descompune şi ele în timp în elementele componente,iar Corpul Spiritual împreună cu amprenta experienţei de viaţă (filmul vieţii)omului este ,,preluat''de către ,,Turnul din spatele Lunii''...şi restul îl cunoşti..
Să revenim însă la momentul morţii clinice,atunci când CS-ul este în afara fiinţei umane având cu el în Perispirit conştienţa de viaţă şi la scurt timp li se alătură şi CA-ul.(sufletul) aşteptând operaţiunea finală a destrupării adică ieşirea CE-ului Dacă omul în aceste momente este resuscitat şi menţinut în viaţă atunci el deşii este lipsit de conştienţa ,,originală''conştientizează însă cu ajutorul CA-ului ce se petrece în jurul său,cum însă capacitatea ,,Hard-ware''-ului acestuia este mult mai limitată decât cea ,,originală'',acesta va derula rapid tot filmul vieţii,începând atenţie!!!.. cu aspecte încă din viaţa uterină,iar acel ,,Tunel cu luminiţă''este de fapt momentul trecerii din pântecele mamei,la viaţa..terestră. :lol: Revenit la viaţă CS-ul şi CA-ul revin în fiinţa umană aducând în memoria sa şi experienţa acestui scurt episod trăit în afara graniţei vieţii.
Cred că ai înţeles acum dece ţi-am răspuns la început că dacă refuzi cumva să treci tunelul vei fi...avortat/ă.  :wink:

Mersi mult Tayka pentru raspuns si nu te supara daca-ti spun ca n-am inteles mare lucru... dupa atatea corpuri, m-ai bagat intr-o ceata totala...
   Inteleg existenta mai multor planuri in jurul omului: astral, mental, cauzal, etc. dar nu inteleg de ce ar trebui sa existe cate un corp pentru fiecare dintre ele. Pentru mine e mult mai logic sa existe doar un corp energetic (inafara celui material) care sa strabata toate acele planuri.
   In ceea ce priveste notiunea de tunel care te propulseaza ptin pantecele mamei in viata terestra si ideea de a fi avortat in cazul in care nu strabati acel tunel... aici m-ai incuiat definitiv: pentru ce sa apara acel tunel in momentul unei morti clinice ? doar nu revii in pantecul matern sau nu te rupi de el atunci...
   As putea accepta ideea tunelului ca fiind trecerea printr-un portal care sa te propulseze spre o anumita destinatie conforma cu vibratia corpului energetic, dar intervine o alta problema: de ce nu apare acelasi tunel in momentul in care corpul energetic (al unor persoane) pleaca in calatorii astrale - nu de alta, dar n-am auzit pe nimeni vorbind despre acest tunel decat in momentul in care intervine o moarte clinica.
   In fine... exista totusi o relatare a vreunei persoane care a ocolit acest tunel ?
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

angellla29

Citat din: Siberia din  11 Februarie 2012, 21:54:18
   Mersi mult Tayka pentru raspuns si nu te supara daca-ti spun ca n-am inteles mare lucru... dupa atatea corpuri, m-ai bagat intr-o ceata totala...
   Inteleg existenta mai multor planuri in jurul omului: astral, mental, cauzal, etc. dar nu inteleg de ce ar trebui sa existe cate un corp pentru fiecare dintre ele. Pentru mine e mult mai logic sa existe doar un corp energetic (inafara celui material) care sa strabata toate acele planuri.
   In ceea ce priveste notiunea de tunel care te propulseaza ptin pantecele mamei in viata terestra si ideea de a fi avortat in cazul in care nu strabati acel tunel... aici m-ai incuiat definitiv: pentru ce sa apara acel tunel in momentul unei morti clinice ? doar nu revii in pantecul matern sau nu te rupi de el atunci...
   As putea accepta ideea tunelului ca fiind trecerea printr-un portal care sa te propulseze spre o anumita destinatie conforma cu vibratia corpului energetic, dar intervine o alta problema: de ce nu apare acelasi tunel in momentul in care corpul energetic (al unor persoane) pleaca in calatorii astrale - nu de alta, dar n-am auzit pe nimeni vorbind despre acest tunel decat in momentul in care intervine o moarte clinica.
   In fine... exista totusi o relatare a vreunei persoane care a ocolit acest tunel ?

Referitor la trecerea persoanei respective prin acel "tunel" umila mea parere este ca trecem intr-o alta dimensiune sau calatorim mii de ani lumina cu ajutorul unei gauri de vierme. Probabil ca numai in acest stadiu putem calatori cu viteza luminii....cel putin oficial :wink:

Tayka

Inteleg existenta mai multor planuri in jurul omului: astral, mental, cauzal, etc. dar nu inteleg de ce ar trebui sa existe cate un corp pentru fiecare dintre ele.
Regret că ai intrat în ceaţă,dar denumirile de; corp,plan,înveliş,matrice,sânt identice.Trei sânt mai principale şi nu ştiu ce te făceai dacă discutam despre toate cele ...7bucăţi. :-D Iar ca să nu-ţi închipui cumva că le-am scos doar aşa din..joben vezi pe aici:
http://blog.jorjette.ro/despre-spiritualitate/despre-meditatie/corpul-eteric-este-matricea-energetica-a-corpului-fizic/

..  In ceea ce priveste notiunea de tunel care te propulseaza ptin pantecele mamei in viata terestra si ideea de a fi avortat in cazul in care nu strabati acel tunel... aici m-ai incuiat definitiv: pentru ce sa apara acel tunel in momentul unei morti clinice
Păi dacă ai fi citit mai atentă ai fi înţeles că această proiecţie cu ,,tunelul''este doar ,,derulată'' în timpul morţii clinice dar ea se referă la intrarea ta în viaţă (naşterea)şi nu la ieşire(moartea)pe care nu ai cum să o mai poţi înregistra în subconştient căci încă nu ai ..murit.. :-D
Desigur există şi idei care plasează ,,Tunelul''după moarte dar acestea sânt mai greu de acceptat.Oamenii de ştiinţă şi în special medicina îl plasează însă ca un remember al naşterii omului:
,,Luminiţa de la capătul tunelului este, de fapt, aceeaşi pe care o vedem în momentul naşterii. Cel puţin aşa spun cei care au studiat fenomenul. "Bolnavul care trebuie resuscitat este un om foarte aproape de moarte. Acesta este momentul în care el îşi aminteşte primele impresii legate de venirea lui pe lume. Tunelul despre care se spune că este văzut este, de fapt, canalul pe care copilul vine pe lume, este lumina pe care o vede după ce părăseşte întunericul",..
http://old.sibianulonline.ro/articol/ziar/sibiu/viata-dupa-moarte/6558/
Dacă tu nu crezi (sau nu-ţi vine a crede) este normal,dacă nu şti ce să mai crezi (sau pe cine să mai crezi)este la fel de normal,dar dacă crezi altfel atunci rogu-te explică-mi şi mie,ce şi cum,până atunci eu parcă îmi vine să îi cred totuşi pe oamenii de ştiinţă. :lol:

Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Siberia

Tayka, nu vreau sa intru intr-o polemica pe acest subiect cu cineva care are impresia ca ceea ce spune este adevarul valabil pentru toti.
   Spuneam ca sunt in ceata, nu spuneam ca nu pot iesi din acea ceata daca vreau...
   Am inteles de la inceput ca vai  :roll: exista "enshpe" corpuri, fiecare dedicat cate unui strat/nivel energetic ce inconjoara fiinta umana. Singura chestie care ma depaseste este modul in care se desparte si analizeaza fiecare nivel si i se atribuie cate un corp, cand lucrurile ar putea sta mult mai simplu: un singur corp energetic care sa transceada aceste straturi - fiindca, pana la urma, tot ce este in aceste straturi se regaseste si-n corpul energetic, si anume "energie electro-magnetica".
   Pentru mine, existenta a 7 (sapte) corpuri (dupa cum sustin unii) nu face decat sa complice niste lucruri simple in mod inutil, poate cu buna stiinta sau poate din ignoranta sau lene de a uni bucatelele disecate si analizate - in loc sa vedem lucrurile ca pe un TOT, le vedem mereu disparate... de ce ???

In legatura cu tunelul si lumina care apar doar in momentul mortii clinice, (dupa cum spui - de parca am putea avea date despre existenta acestui tunel si-n momentul mortii propriu-zise  :-D, de parca cineva s-a intors din morti sa ne povesteasca ce si cum  :-D) permite-mi sa fiu sceptica atata timp cat singurele experiente pe care se bazeaza legatura tunelului si luminii cu momentul pre-natal au fost realizate cu ajutorul halucinogenelor - respectiv cu ajutorul ketaminei.
   As putea accepta existenta acestui tunel si-a luminii atat in momentul nasterii cat si in momentul mortii - ca fiind (precum am mai zis) trecerea printr-un portal care sa ne propulseze spre alta existenta in alta "lume". Daca privim nasterea ca pe o moarte dintr-o alta existenta si trecerea prin reincarnare la aceasta existenta, atunci da, isi are locul, la fel ca si-n momentul mortii fizice sau parasirea acestei existente si trecerea spre o alta existenta in alta "lume". Atunci totul ar fi doar o calatorie nesfarsita printre lumi (prin moarte si reincarnare), iar punctul vamal dintre aceste lumi ar fi tunelul cu lumina de la capatul ei.
   Sper ca ai inteles ce vreau sa zic... Si totodata sper ca ai inteles de ce doream sa stiu daca cineva a "fentat" acest "tunel"   :wink: :-D
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Tayka

Citat din: Siberia din  12 Februarie 2012, 19:24:28
Sper ca ai inteles ce vreau sa zic... Si totodata sper ca ai inteles de ce doream sa stiu daca cineva a "fentat" acest "tunel"   :wink: :-D
No bine fata moşului,înţeles-am tot acum ce-ai zâs tu,mai puţin treaba cu ,,fentatul''.Poi cum s-ar putea să fentezi ieşirea prin tunel,altfel decât numai aşe dacă te apuci să ieşi prin..celălant-u, :roll: ăla care-i mai..insalubru..mai zgronţuros :-D şi foarte..ventilat. :| :rocket:E forte adevărat că ăla are şi un portal care se deschide din când în când cu ..zgomot de trâmbiţă.. :-o
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

kandaon

Citat din: Tayka din  12 Februarie 2012, 18:19:41

http://blog.jorjette.ro/despre-spiritualitate/despre-meditatie/corpul-eteric-este-matricea-energetica-a-corpului-fizic/Păi dacă ai fi citit mai atentă ai fi înţeles că această proiecţie cu ,,tunelul''este doar ,,derulată'' în timpul morţii clinice dar ea se referă la intrarea ta în viaţă (naşterea)şi nu la ieşire(moartea)pe care nu ai cum să o mai poţi înregistra în subconştient căci încă nu ai ..murit.. :-D
Desigur există şi idei care plasează ,,Tunelul''după moarte dar acestea sânt mai greu de acceptat.Oamenii de ştiinţă şi în special medicina îl plasează însă ca un remember al naşterii omului:
,,Luminiţa de la capătul tunelului este, de fapt, aceeaşi pe care o vedem în momentul naşterii. Cel puţin aşa spun cei care au studiat fenomenul. "Bolnavul care trebuie resuscitat este un om foarte aproape de moarte. Acesta este momentul în care el îşi aminteşte primele impresii legate de venirea lui pe lume. Tunelul despre care se spune că este văzut este, de fapt, canalul pe care copilul vine pe lume, este lumina pe care o vede după ce părăseşte întunericul",..
http://old.sibianulonline.ro/articol/ziar/sibiu/viata-dupa-moarte/6558/
Dacă tu nu crezi (sau nu-ţi vine a crede) este normal,dacă nu şti ce să mai crezi (sau pe cine să mai crezi)este la fel de normal,dar dacă crezi altfel atunci rogu-te explică-mi şi mie,ce şi cum,până atunci eu parcă îmi vine să îi cred totuşi pe oamenii de ştiinţă. :lol:

Imi place numele pur dacic al medicului sibian din articol, Cotizo Draia.  :-D

Dar ideea ca tunelul e o amintire a nasterii e tot una empirica, nu se bazeaza pe dovezi palpabile dupa parerea mea.
E posibil, zic eu, ca cei ce au venit cu ideea asta sa fi incercat sa dea o explicatie cat mai apropiata de nivelul de cunostinte al lor sau al vremurile noastre. Cum teoria "lumii de dincolo" e greu de dovedit sau explicat stiintific, pentru ca stiinta de azi nu e nici pe departe atat de avansata pe cat ar vrea sa creada unii (inclusivi oameni de stiinta), s-a emis ipoteza ca "tunelul" e de fapt o amintire de la nastere dar evident nimeni nu poate dovedi asta, pentru ca nimeni nu isi aminteste ce a vazut si simtit cand a "iesit", sau ce muzica a auzit si ce lumini a vazut.
Mai ales ca despre acelasi medic Cotizo Draia se spune ca:

"În timpul carierei, medicul sibian a avut mai multe cazuri de bolnavi care au avut nevoie de resuscitare. Cei readuşi la viaţă povestesc că văd, de regulă, chipuri cunoscute sau îngeri, care îi iau de mână şi "îi trag înapoi" spre viaţă. "

Sigur, aici stiinta cauta explicatii in lipsa de oxigen, pentru ca este inca prea primitiva sa stie mai mult despre fenomen. Oricum, se pare ca cei readusi la viata "au fentat" ei ceva daca nu au trecut prin "tunel", ci s-au intors/au fost trasi inapoi (asta nu mai explica domnul doctor de ce si cum)

romulus

Ma indreptam spre culcare si mi-am aruncat privirea pe fereastra dinspe sud si am vazut ca era lumina mare, aproape ca ziua!
Intrigat am iesit afara  si am privit spre cer, nu numai in zona de sud ci 360 de grade si am vazut ca intr-adevar, in pofida faptului ca ninge destul de tare, cerul este luminat puternic. In orice caz, nu am mai observat fenomenul in trecut!
Ma gandesc ca, ar putea fi de la iluminatul public, care functioneaza, iar lumina sa fie reflectata de fulgii de zapada si sa intensifice lumina. Dar asa, in sus? Spre cer? Parca e aurora boreala...
In orice caz, este o atmosfera stranie...!Uitati-va si voi, care mai sunteti treji la ora asta , poate nu e numai la Ploiesti ci o mai fi si in alte zone !
Am zis!
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

fiulploii

.. de ce nu apare acelasi tunel in momentul in care corpul energetic (al unor persoane) pleaca in calatorii astrale - nu de alta, dar n-am auzit pe nimeni vorbind despre acest tunel decat in momentul in care intervine o moarte clinica.
S-ar parea ca diferenta vine din nivelul de frecventa - informatie al plecarilor. In cazul voiajului astral , nu pleci cu toata informatia pe care o detii . In cazul plecarilor clinice  :-D toata informatia - inclusiv cea provenita de la corpul fizic este pe cale sa se desprinda de acest plan .
  Se pare ca exista posibilitatea refuzului de a intra pe calea luminoasa aratata, refuz provenit din diverse sentimente cum ar fi , terminarea unui lucru, parerea de rau, etc.  Refuzul constient , adica nefiind manifestarea unor sentimente umane ci urmarea faptului unei treziri partiale  se petrece mult mai rar si duce de obicei la aceleasi efecte ca si in cazul precedent - ratacire cu absorbtie , mai devreme sau mai tarziu , cumva in afara timpului .
Ocolirea sau sarirea fenomenului de tunel s-ar petrece atunci cand persoana in cauza este capabila sa-si transforme intreg corpul , respectiv intreaga informatie continuta - in viata fiind - in energie sau lumina cum ar fi perceputa de cei ce asista la fenomen. Asta ar fi Factorul Inaltare .
Daca pana aici exista supozitii si/sau marturii , fie ele si justificate stiintific   prin lipsa de oxigen a creierului , de aici incolo , adica din momentul mortii definitive sau al Inaltarii , nu exista marturii clare sau cel putin eu nu am cunostiinta de ele.
  Sa nu uitam ca si in arheologie cand se intalneste un obiect nelalocul lui in epoca cunoscuta, el-obiectul este catalogat imediat ca fiind obiect de cult  :lol:
Eu zic ca nu e vorba nici de trambite sau de ventilari pentru ca fenomenul este de natura transcedentala .
Iar fenomenul nasterii este la fel de misterios si nedescifrabil momentan ca si fenomenul mortii - de fapt doua fetze ale aceleeasi monezi .
  Parerea mea de 3 p.  :lol:

uforever

Unchiul meu a fost in moarte clinica, adica activitate cerebrala zero, puls zero, doctorii incercau sa-l resusciteze.In acele momente, el auzea tot ce se petrecea in jurul sau, asta pana a patruns in acel tunel despre care vorbiti.Se pare ca tunelul avea la capat o lumina puternica alba, plus ca auzea <un fel de muzica din natura extrem de placuta>.Lumina si <muzica> erau atat de placute ca nu se putea impotrivi lor, in momentul trezirii in urma resuscitarii, reactia lui a fost<de ce nu m-ati lasat acolo?,nu vreau aici, vreau inapoi>.Nu a vazut nici o entitate , nu a vorbit cu nimeni, pur si simplu a trecut prin acel tunel cu sunete extrem de placute.Din cate am studiat eu in urma acestor fenomene, exista doua corpuri: cel energetic(se poate vedea cu aparatul kirlian) si cel fizic.<Problema> este  creierul, exista creierul fizic, creierul limbic si creierul de tip hiperconstiinta, cand creierul fizic inceteaza sa mai functioneze, creierul hiperconstiinta preia toate informatiile, deaceea cei in moarte clinica sunt constienti de propria persoana.Martori ai fenomenului sunt foarte multi, fiecare cu relatarea lui, dar acel tunel este comun tuturor, mai putin entitatile cu care interactioneaza, aici povestile sunt fantastice.O sa revin cu detalii argumentate mai bine, sunt in criza de timp.

Salutare!

Ganditorul

Romulus
CitatMa indreptam spre culcare si mi-am aruncat privirea pe fereastra dinspe sud si am vazut ca era lumina mare, aproape ca ziua!
... etc

Aseara am sta pana la 2 noaptea, n-am fost atent in mod special dar n-am observat nimic deosebit (Bucuresti) . Dar aproape in fiecare dimineata, la rasarit, cerul este rosu-violet inspre orizontul de vest, si nu numai inspre rasarit cum este normall.

romulus

Citatseara am sta pana la 2 noaptea, n-am fost atent in mod special dar n-am observat nimic deosebit (Bucuresti) .
Mie luminozitatea mi-a atras atentia . O vazuse si sotia si zicea ca s-a speriat, sa nu fi luat foc ceva prin apropiere. Nu era insa lumina rosie, de foc, ci o lumina  laptoasa, provenea din cer, ca si cand dupa nori se afla o sursa de lumina.
Se mai poate spune ca ar fi putut fi si o reflectare din nori  a luminii de la iluminatul public, favoritata si de fulgii de zapada, nu stiu ce sa zic.
Am iesit afara si am facut un mic filmulet insa nu este relevant, fiind o camera fara prea mari pretentii. Voi urmari si in noptile urmatoare.
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

StarDust

Citat din: romulus din  13 Februarie 2012, 01:31:48
Ma indreptam spre culcare si mi-am aruncat privirea pe fereastra dinspe sud si am vazut ca era lumina mare, aproape ca ziua!
...

Am observat si eu chestia asta, saptamana trecuta, nu mai stiu sigur, in jurul datei de 7-9. Era plafon jos de nori si fulguia usor, totul scufundat intr-o lumina laptoasa alburie. Am concluzionat ca se datora stratului nu foarte gros de nori iluminati de Luna care era in faza de Luna-plina(sau pe aproape). Lumina era amplificata si de stratul de zapada depus.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Aliosa

Citat din: uforever din  13 Februarie 2012, 16:05:03
Unchiul meu a fost in moarte clinica, adica activitate cerebrala zero, puls zero
In moarte clinica din cate stiu eu, activitatea cerebrala exista + puls foarte scazut sau deloc.
Daca activitatea cerebrala este zero, nu mai revii(constient) din nici o moarte clinica indiferent daca ai puls sau nu si te tzin drept leguma(cand ceasu' inca bate) pana cand isi da cineva acordul sa te deconecteze de la aparate. Atata timp cat creierul este oxigenat si hranit eu-ul exista, dupa, e aceashi senzatie de lipsa ideii ca atunci cand incerci sa accesezi informatii cat mai vechi si usor usor se lasa linistea. Moartea clinica uneori este identica cu hibernarea si are cam acelashi scop.
Am fost si eu plecat prin balarii o data si te asigur nu e nimic placut, nu degeaba majoritatea care se trezesc din stari de genul sunt speriati.
Singura solutie ca o identitate sa ramana dupa moartea corpului fizic , este ca pe timpul vietzii , toate informatiile cumulate sa se inregistreze si in alta parte inafara creierului .

kandaon

Citat din: forrest din  14 Februarie 2012, 00:50:06
"Singura solutie ca o identitate sa ramana dupa moartea corpului fizic , este ca pe timpul vietzii , toate informatiile cumulate sa se inregistreze si in alta parte inafara creierului ."

Dar acumularea acestor informatii, inafara creierului, depinde de noi? Sau, daca e vorba doar de cumulare, cine o face?

Unii spun ca de fapt corpul fizic are o dublura (sau mai multe, depinde cine ce crede), un corp energetic sau astral sau spiritual etc etc, fiecare foloseste diverse nume sau care inseamna de fapt acelasi lucru.

Iar corpul asta astral sa-i zicem, nu moare odata cu cel fizic, dar fiind o dublura interconectata cu el are si el ceva in genul creierului, are si el o memorie (aceeasi sau chiar mai ceva) .

Sigur, teoriile astea, uneori dovedite si practic sau stiintific (vezi fotografiile Kirlian) se amesteca la un moment dat si cu ceva credinte religioase sau chiar mai oculte, asa ca unii adepti ai stiintei clasice si rigide (cumva si ateista) nu prea inghit explicatii din astea, desi ele ar explica destule