Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Sfera luminoasa (ORB / OZN), Bucuresti, 21/22 Septembrie 2007

Creat de spooky, 27 Septembrie 2007, 22:18:39

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

StarDust

Atunci e clar  :-D daca e 5 ore intre cele doua cadre lipite se explica, ok, m-ati lamurit in privinta asta... Multumesc!
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

jackie28t

Spooky,
ma gandesc asa in trecere (ca o idee).....daca totusi este vorba aici de o banala insecta? :roll:
Nu stiu cum se vede o insecta mai dolofana filmata de o camera de supraveghere, cu capabilitate de filmare in IR si cu LEDuri IR,nu am probat inca,dar stiu ca ele ar rezista la 5 ore de zbor binentzeles cu exceptii la unele pauze mici de cateva minute ca in filmul nostru de la incinta spalatoriei auto din Bucuresti.Sau e un fulger globular care a-si mentzinea energia folosinduse de ceva din incinta spalatoriei si dupa 5 ore s-a micsorat pierzandusi din energie.Tot ce e posibil.

Am prins niste filme pe unele website'uri de paranormal in trecut filmate pe timp de noapte si par insecte in toata regula nicidecum ORBuri de aici si ideea.Repet este doar o varianta pe care nu ar trebui sa o trecem cu vederea asa ca sa nu aruncati cu caramizi ca oricum mi-am pus casca de protectie inainte de a scrie acest randuri. :-P LOL

Bine,trec direct la subiect si atasez mai jos un caz asemanator unde cineva filmeaza in ''night shot'' o sfera de lumina cu marimea unei mingi de tenis.Orbul nu a fost observat cu ochiul liber ci doar prin TV camera fiind conectata direct la TV atunci.
Cazul pare interesant la fel si filmul dar sunt sanse mari sa fie vorba doar de o insecta.Va rog sa-l urmariti cu atentzie si subliniez ca expun acest caz aici pentru o mica comparare.Investigarile continue binentzeles,restul ramane de elaborat.

CitatBalsam Grove, North Carolina Man Films An Unknown

Posted: April 25, 2005
#1-Since Oct. 04, I have been regularly observing a night sky anomaly where I can see a brightly flashing object clearly crossing the horizon through my Sony Digital Camcorder's nighshot, but cannot see it with the naked eye. Thinking it must be a satellite broadcasting (something) in the IR range, I didn't pay much attention.- then at the urging of an acquaintance (Bill Lee of Alpha Labs), I attempted filming it. Well, it didn't disappoint, and put in an appearance for me back around Feb 6th, a couple of weeks ago - setting off my Trifield meter (AC version).

Soon after my "object" came and went, it was followed by a smaller, dimmer orb-like object that was located in the nearby tree tops. On a whim, while filming, I "asked" it to come down and be filmed. I didn't expect anything, but went ahead and strolled out into the woods repeating and explaining what I wanted to do.

My setup is such that I can stand outside and film and watch what the camera sees on my television set if I leave the door open. When I returned to the camera I couldn't believe it. Not only did the orb come down out of the trees, but it did precisely what I had asked it to - approached very slowly, so my super nightshot could record it accurately, to approach from where I had originally been standing, and then to come directly to me.

What I have is a video of a brilliantly illuminated orb, somewhat smaller than a tennis ball that for all practical purposes is interacting with a human. It slowly approaches me from an initial distance of perhaps 40 feet. All was well until I turned a flashlight on it - which agitated it and resulted in it swiftly departing. The temperature that night was 23 deg F and no bugs were in evidence (also, an earlier experiment with bugs virtually eliminated their possibility) - besides, with the flashlight I could clearly discern that the object was not visible to the naked eye - and in the video you can see that as it is illuminated with the incandescent flashlight, it becomes transparent to the IR light - though you can still see it, somewhat.

All joking aside, this is the best "orb" clip I have ever seen. At the end, I was filming it from 5 feet away and if I'd had my wits about me, I could have probably touched it, as it was being very agreeable. It's a pity that I was too surprised to keep my wits about me better than I did. Obviously, I need to so see if I can do this again - without the flashlight; and the next logical step (assuming success, that is), is to try to demonstrate "intelligence". If I succeed, the plan will be to see if I can get it to respond to simple questions: "if you can understand me, move up and down" - as a for instance.

I've compiled a small load of video to dvd - including this piece which I'll be sending to Brian Irish (LEMUR's videographer)first thing Monday morning - along with the original footage captured from my VCR. I'm sure that once he sees it, he'll report his impressions here for us. I for one, would love to get his take on it - since I've certainly never seen anything like it before.

For those of you who recall me rambling on about "sky snakes" last summer, we might get to see what Brian has to say now .... since I have extensive video footage of them on the dvd that is much clearer and shows their movement in great detail.

The "bug" experiment I mentioned was pretty simple. Since the daytime temps here are usually pretty clement, I made it a point to collect up several varieties of flies, moths, spiders, and bought a few crickets at a pet store. These I kept in the house until the night temps dropped to the low 20's again - to duplicate the conditions I was filming under. Upon bringing them outside into 27 degF temps, all of them became 100% dormant within minutes, and the flies simply didn't fly at all when released - even with the couple that I released almost immediately. Sometime soon I'll seek further verification from an entomologist - maybe Charles can recommend someone at the college where he works ?? I'd like to hear the official "bugs vs. temps" facts. Personally, especially in the case of the "orb" coming down, I cannot accept the possibility of it being a bug - the thing was right in front of me and hardly moving at all. Even a mosquito would have been highly visible - and there was nothing.

#2-I've learned the (very) hard way to try to postpone excitement - almost to the point of tears...lol. Before I get too fired up I want to hear what an entomologist has to say.... I say, "no bugs" and "I can see it on film, but not with the naked eye". Unfortunately, it just isn't that simple; and as long as "bugs" are even a remote possibility, there are going to be difficulties.

all images and video files © Michael B.

sursa: http://www.ufocasebook.com/balsamgrovenc.html

Atasez si filmul ''ORB-North-Carolina 2005'' mai jos si asa ca e mic doar de 400KB

jackie28t

Si ca sa lamuresc de ce ma face sa cred ca ar putea fi o insecta acea sfera luminoasa de la spalatoria din bucuresti am sa prezint cateva secventze unde se poate vedea cum de exemplu o insecta trecand prin fatza camerei de filmat setata la ''nightshot'' sau ''infrared night vision'' face ca sa ilumineze insecta dand impresia de o minge de lumina care foarte usor poate fi confundata si considerata drept ''ORB'', ''spirite'' sau alte entitati energetice.

ex1,citez de la sursa: http://shadowboxent.brinkster.net/lemurhome.html

Citat

The night of Monday, August 25, 2003, L.E.M.U.R. investigated the haunted Zealandia Castle in Asheville, North Carolina. Zelandia, built in 1889, sits near the infamous "Helen's Bridge," and was included in the book, Haunted Asheville.
In the castle's basement, L.E.M.U.R. VP and Imaging Expert Brian Irish captured this fantastic orb that zoomed up to his camera and zipped away. Could this simply be an insect? It sure doesn't look like one!

The castle was extremely active the rest of the evening, and massive EM fluctuations were detected by the team. In addition, several members received the sensation of a physical touch throughout the investigation. Of course, this touch was not delivered by anyone on the team.

ex2,citez:

Citat

This is an amazing piece of footage. It was shot by L.E.M.U.R.'s Imaging Expert, Brian Irish. In 2001, during an investigation at 1889 WhiteGate Inn in Asheville, North Carolina, the team monitored a haunted upstairs bedroom. Irish used his infrared night vision video camera to capture a supercharged orb of light emerge from a drawer then meander off to the right. That bedroom was the site of numerous deaths, considering the mansion was a convalescent home for decades.

Eu acolo vad doar insecte si cred dupa parerea mea ca cei de la L.E.M.U.R intocsica lumea cu fel de fel asa spus paranormale.

Kymosabe

Dupa cum s-a spus si in posturile anterioare , un astfel de fenomen se poate obtine indreptand un laser spre obiectivul camerei .
Desigur ca in acest caz nu este vorba de un laser .
Parerea mea e ca avem de-a face cu un fascicul de lumina  reflectat in obiectivul camerei de supraveghere . 

Astfel am incercat sa identific , in cele 3 minute  postate de Spooky , directia din care ar putea veni acest fascicul de lumina .

In primul meu post vorbeam de fenomenul ,,lens flare'' observat atunci cand ORB-ul pare departat de camera , lucru care mi s-a parut lipsit de importanta in acel moment . De fapt aceasta observatie m-a ajutat sa identific directia din care ar fi putut sa vina acel fascicul de lumina  si anume din partea dreapta a camerei .

Vizionand materialul am observat ceva interesant la minutul 1 si 29 de sec , in momentul in care ORB-ul dispare din cadru pentru un timp mai lung  . 
In partea dreapta-sus a imagini se vede frigiderul care se reflecta in geamul biroului  . Uitandu-ne mai atent se poate observa  un punct de lumina  care apare si dispare la un anumit interval de timp . De acolo provine fasciculul de lumina care ,,loveste'' obiectivul camerei de supraveghere. (vezi pozele)

Dupa cum stim LASER este acronimul de la light amplification by stimulated emission of radiation  . Teoria mea are la baza tocmai  acest principiu : amplificarea luminii prin stimularea emisiunii radiaþiei .  Fasciculul de lumina din acest caz se comporta ca un laser  ,  deoarece el se reflecta mai intai in usa de sticla a frigiderului si apoi in geamul biroului  , dupa care , amplificat ,  loveste  obiectivul camerei de supraveghere .(pentru exemplificare am folosit schita facuta de Spooky) .

Desigur intrebarea este : de ce nu se repeta fenomenul ?
Raspunsul e unul simplu .

In aceasta ecuatie sunt implicati 4 factori : usa de sticla a frigiderului , geamul biroului , camera de supraveghere si sursa de lumina . Daca pozitia unuia dintre acesti factori este modificata nu se mai obtine unghiul perfect  . Desigur se pot exclude camera , geamul biroului si usa frigiderului deoarece , sa zicem , sunt fixe . Insa ne ramane sursa de lumina ,  a carei provenienta si pozitie nu o cunoastem .

Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

jackie28t

Kymosabe
sa stii ca mi-a placut teoria pe care ai prezentat-o si sunt sanse mari sa fie vorba de unghiuri de lumina.
Hmmm asa cum spuneam undeva ca 6 ore ne spune defapt ca ar putea fi vorba doar de ceva banal.
Deci sarim peste teoria cu insecta dolofana Geta pe care tocmai a-i facusem reclama in posturuile anterioare :lol: LOL
Ma intreb oare cum apare lumina din dreapta jos care este la o anumita departare ,ca ''lens flare'' nu prea pare si la fel nu pare o reflexie.Orbul luminos cel mare de la inceput are sanse sa fie din cauza unor unghiuri de lumina dar totusi felul cum se misca naste intrebari.
Cei drept acest caz pare foarte interesant.

Kymosabe

Citat din: jackie28t din  03 Octombrie 2007, 01:43:00
Ma intreb oare cum apare lumina din dreapta jos care este la o anumita departare ,ca ''lens flare'' nu prea pare si la fel nu pare o reflexie.

Marimea ,,ORB-ului'' variaza in functie de unghiul in care fasciculul de lumina  ,,loveste''  obiectivul camerei . Probabil sursa de lumina si-a schimbat pozitia .
Chiar Spooky a afirmat ca fragmentul in care ORB-ul este departat de camera (cand pare mai mic ) a fost filmat mai tarziu.

Citat din: spooky din  01 Octombrie 2007, 18:01:01
Corect... cele 2 secvente se afla la peste 5 ore distanta in timp.
(Adam Smith)

jackie28t

Citat din: Kymosabe din  03 Octombrie 2007, 01:57:15
Marimea ,,ORB-ului'' variaza in functie de unghiul in care fasciculul de lumina  ,,loveste''  obiectivul camerei . Probabil sursa de lumina si-a schimbat pozitia .

Tot ce e posibil Kymosabe.De aici curg si raspusurile cred ca de exemplu: timpul filmat de 6 ore cu lumina respectiva.....nimeni nu a vazut cu ochiul liber nimic neobisnuit (e si normal  :-D) poate ca era o doza de coca cola in frigider asezata mai deochiat ce ia dat de cap la patronul spalatoriei si asa mai departe...............

Scuzati ca pe o mica pauza daca nu deranjez am sa va prezint un film pe care tocmai am gasit-o prin arhiva mea mai veche si la care tocmai am atasat-o  pe youtube.Este vorba de o sfera ciudata filmata in 1997 care dupa cum se vede manifesta energie iar miscarea sferei este si cea mai interesanta.A-l voi lasa aici pentru o comparatie.Binenteles ca acest film nu are de-aface cu vre-o insecta sau reflexie de lumina.

Link direct catre video: http://www.youtube.com/watch?v=u_a3oMpIviA

spooky

"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

Kymosabe

Am incercat sa fac un astfel de test , dar pe camera web .
Desigur ca experimentul este facut in graba insa principiul ,in mare ,este cel descris de mine in postul precedent  .
http://www.youtube.com/watch?v=jT6jcwkNgVM
(Adam Smith)

spooky

pai principiul si testul tau nu stau deloc in picioare... in primul rand nu ai tinut cont de detaliile problemei, apoi, chiar si asa ,teoretizand, nu oferi sursa, tu descrii niste simptome.

e ca si cand m-as duce la doctor ca ma doare capul si el imi da o pastila care imi elimina durerea, dar nu si cauza...
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

Kymosabe

Eu am incercat doar sa explic principiul nu sa fac o reconstituire a cazului .
Iar ce am prezentat eu pana acum a fost doar o posibila explicatie .
(Adam Smith)

alx

Citat din: Kymosabe din  03 Octombrie 2007, 11:01:14
Am incercat sa fac un astfel de test , dar pe camera web .
Desigur ca experimentul este facut in graba insa principiul ,in mare ,este cel descris de mine in postul precedent  .
http://www.youtube.com/watch?v=jT6jcwkNgVM

intrebari:
  ce sursa de lumina ai folosit?
  ce tip de camera web ai folosit?
  punctul luminos este proiectat pe camera sau este o proiectie  a unei surse luminoase pe o suprafata,respectiv pe birou?
  de la ce distanta ai proiectat lumina,sau cu alte cuvinte,care a fost distanta maxima la cere te-ai departat de camera?
  acea camera web era pusa pe modul automat,adica compensarea expunerii se facea automat,sau ai facut-o manual?
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Kymosabe

Ce sursa de lumina ai folosit?
O lampa (veioza) cu neon .

Ce tip de camera web ai folosit?
Camera web normala cu rezolutie maxima 640x480 , 30fps

Punctul luminos este proiectat pe camera sau este o proiectie  a unei surse luminoase pe o suprafata,respectiv pe birou?
Se vede ca nu ai citit ce am scris in postul anterior . Normal ca punctul luminos a fost proiectat pe camera . Lumina lampii a fost directionata cu ajutorul unei oglinzi spre camera web .

Distanta maxima la cere te-ai departat de camera?
Distanta dintre camera web si oglinda a fost de aproximativ 1,5 m .

Acea camera web era pusa pe modul automat,adica compensarea expunerii se facea automat,sau ai facut-o manual?
Nu am reglat nimic la camera decat saturatia (am filmat alb-negru) , iar inregistrarea s-a facut cu Dr.DivX. . Ceea ce se vede in imagine se vedea si pe monitor .

Repet , nu am facut o reconstituire a cazului deoarece nu am respectat unghiul , distanta , inaltimea , tipul de camera etc. 
Eu am vrut doar sa arat ca pot obtine un efect asemanator  (daca nu chiar identic) reflectand o sursa de lumina in obiectivul unei camere .
(Adam Smith)

lylyt_ice

Bine dar in filmul tau, misti camera cu tot cu punctul luminos  ,iar in filmul de la spalatorie, camera este fixa, iar sfera luminoasa se plimba in toate directiile...De ce nu ai incercat sa misti oglinda care reflecteaza acea lumina...?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Kymosabe

Citat din: lylyt_ice din  03 Octombrie 2007, 18:23:49
Bine dar in filmul tau, misti camera cu tot cu punctul luminos  ,iar in filmul de la spalatorie, camera este fixa, iar sfera luminoasa se plimba in toate directiile...De ce nu ai incercat sa misti oglinda care reflecteaza acea lumina...?

Scopul meu a fost sa obtin efectul luminos care apare in inregistrare . Am miscat camera doar pentru a arata ca este o filmare si ca lumina nu este proiectata pe birou ci pe obiectivul camerei .

Acea miscare se poate reproduce , probabil , deplasand fasciculul de lumina pe obiectivul camerei .
Ce am facut eu , e o demonstatie simpla,  realizata in graba (de altfel prea multe date nici nu  am , decat alea 2 minute si ceva de inregistrare).

In filmarea de la spalatorie deplasarea ,,sferei de lumina'' s-a datorat probabil vibratiei usii de sticla a frigiderului , a geamului biroului sau a sursei de lumina . Este de asemenea importanta intensitatea luminoasa a razei si unghiul in care aceasta loveste obiectivul camerei  de supraveghere .

Referitor la sclipirea  observata in  dreapta-sus a imaginii , aceasta apare de fiecare data cand sfera iese din cadru pentru o perioada mai mare de cateva secunde  (probabil atunci cand fasciculul de lumina nu nimereste obiectivul camerei ) .

Desigur ca experimentul incercat de mine se poate repeta respectand  insa  conditiile si datele din caz , insa acest lucru necesita mult timp , cunostinte de fizica , rabdare si noroc ( lucruri care mie imi lipsesc  :lol:  )

Cateva intrebari pentru Spooky :

-la ce ora a aparut / a disparut sfera de lumina ?
-cum a evoluat din punct de vedere a dimensiunii ?
-cum a disparut (spontan sau treptat )?
(Adam Smith)