Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ce este Dumnezeu?

Creat de sxn_b, 23 Noiembrie 2006, 14:22:05

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Ce credeti ca este, de fapt, Dumnezeu?

O divinitate, asa cum e descrisa in Biblie
28 (35.9%)
O altfel de divinitate
14 (17.9%)
Extraterestru
12 (15.4%)
Lumina/Adevar
10 (12.8%)
Dumnezeu este totul
14 (17.9%)

Numărul total de membrii care au votat: 37

dedeiu

Si totusi ce este dumnezeu? Un raspuns simplu si la obiect? HA HA HA

DarthVader

Dumnezeu este suma tuturor intrebarilor noastre.
Opinia mea. :-D

Arckadii

dupa cum ziceam si la semnatura mea, Dumnezeu este iubire:)
Ark

xennon_2000

Mai trebuia pus si topicul: Exista sau nu destin!... ne legam de aceleasi concepte ca si aici!

Urban

Posibil ca obiectele incercuite sa fie....."Duhul Sfant".....?
:-D :-D

Arckadii

Se prea poate Urban, lucrez acum la o chestie referitoare la lucrul asta. Mi se pare foarte interesant.
Oricum sunt multe icoane celebre care au cate un obiect "plutitor" neidentificat in ele.
Ramane de vazut. Acum insa vin cu o intrebare. Cand ne referim la "Ce este Dumnezeu?" la ce ne referim? La Dumnezeu Tatal, Fiul, Sfantul Duh sau la Sfanta Treime?
Ark

Urban

Eu cand ma refer la Dumnezeu stiu precis la cine anume ma refer, mai important ar fi de aflat la ce se refera popii din biserica...

Apropo, "Patericul" l-ai citit ?

Arckadii

Daca ma intrebai pe mine, am citit o mare parte din el. Mai am insa.
Foarte bun dupa parerea mea.
Ark

Urban

Capitolul XV
Pentru ca se ne pazim, "sa nu judecam niciodata"...

Arckadii

da, asta am gasit-o si in Biblie sub forma "Nu judeca pentru a nu fi judecat".
Mi se pare ok:) desi e cam greu:P
Ark

xennon_2000

"Un miros" este o senzatie care se formeaza la nivelul creierului cu ajutorul unor senzori chimici si care este considerata de om placuta si memorata ca atare;

Dumnezeu pentru mine, este Adevarul, absolutul, infinitul;

Urban

Intrebare pentru inteleptii forumului:
Cine de la cine a imprumutat simbolistica NOW ?
Biserica de la Francmasonerie sau invers ?...sau amandoua din alta parte ? :-D

dedeiu

Citat din: Arckadii din  22 Februarie 2007, 11:29:23
da, asta am gasit-o si in Biblie sub forma "Nu judeca pentru a nu fi judecat".
Mi se pare ok:) desi e cam greu:P
Ark
Mi se pare de bun simt. Respecta pe cel de langa tine.

emi

Pentru Ark
Citat
      Ramane de vazut. Acum insa vin cu o intrebare. Cand ne referim la "Ce este Dumnezeu?" la ce ne referim? La Dumnezeu Tatal, Fiul, Sfantul Duh sau la Sfanta Treime?
Ark
Atotputernicul  Dumnezeu este  unul singur. El este, intradevar, iubire, dar, mai este si intelepciune, putere si dreptate.
      Isus Cristos este Fiul Lui Dumnezeu.  El a primit viata de la Tatal Sau, de aceea i se spune la unul Tata ( datator de viata ), si la unul Fiu ( primitor de viata ). Ei nu sunt egali in putere. Ex. Isus a zis in Ioan 14: 28 "... Tatal este mai mare decat Mine ";iar in  Apocalipsa 3: 14 ,este aratat ca este "... inceputul zidirii Lui Dumnezeu "
      Isus s-a rugat Lui Dumnezeu Tatal ( rugaciunea din Ioan  capitolul 17 )si multe alte locuri in Biblie arata ca Isus s-a rugat Tatalui dar, nicaieri nu este aratat ca Dmnezeu Tatal s-a rugat cuiva sau a spus despre cineva ca este mai mare decat El.
      Despre Isus, ne arata Biblia, ca a fost numit si "Robul Lui Dumnezeu " Matei  12: 15- 21 :".... iata Robul Meu pe care L-am ales..."; despre Tatal nu se spune nicaieri ca ar fi fost numit robul Lui Isus sau al Sfantului Duh
      Despre Isus se spune, in Biblie, ca afost trimis de Tatal Sau,dar despre Tatal, nu se spune nicaieri ca l-a trimis cineva undeva; Ioan  17: 18, " Cum M-ai trimis Tu pe Mine in lume, asa i-am trimis si Eu pe ei in lume..."
      Isus a facut voia Tatalui, dar nicaieri nu arata Biblia ca Tatal se supune voii cuiva; eventual asculta rugaciunile sincere a celor care-L roaga, printre care a fost si Isus, Fiul Sau

Duhul Sfant este puterea de actiune, a Lui Dumnezeu care se manifesta in forme diferite, cum considera Dumnezeu de cuviinta ca doreste sa o foloseasca. Cine se lasa condus de aceasta putere, adica de Duhul Sfant, nu face altceva decat asculta de Dumnezeu, crede cuvantul Sau, si in viata Lui se conformeaza adevarului Biblic,  in cuvinte si fapte.
Pentru a putea face acest lucru trebui sa poti deosebi faptele lumii, instrainate de Dumnezeu, de faptele cerute de Dumnezeu La inceput pare greu, dar, cu cat ne obisnuim cu binele, cu atat devenim mai liberi si mai linistiti.

emi

Se pare ca interesul pentru a-L cunoaste pe Dumnezeu s-a cam pierdut....
   E mai simplu sa ne ocupam de lucruri facute de mana omului ( cum ar fi OZN-eurile); pentru omul firesc, pamantesc, e greu sa depaseasca baremurile impuse de "stapanitorul" lumii acesteia....

YHWH-Dumnezeu este Izvorul vietii, este Creatorul intregului Univers,(de la cel mai mic atom- care este in miscare continuua, pana la intregul Univers- care este si el in miscare si in expansiune), El  a fost, este si va fi, acelasi, indiferent cat de mult ar dori omul sa-L modifice, sa-L schimbe, sa-L inlocuiasca, indiferent, daca omul, vrea sau nu  vrea,  sa se supuna legilor Sale, bune si drepte; El este Suveranul, de drept al Universului si tot ce exista in Univers, accepta sa se conformeze legilor Lui, sau va fi distrus....
Oricine, care doreste sa traiasca, sau orice exista in Univers, este dependent de aceasta forta, aceasta energie, care vine de la Dumnezeu. Ne place sau nu, acesta este adevarul......