Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ce este Dumnezeu?

Creat de sxn_b, 23 Noiembrie 2006, 14:22:05

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ce credeti ca este, de fapt, Dumnezeu?

O divinitate, asa cum e descrisa in Biblie
28 (35.9%)
O altfel de divinitate
14 (17.9%)
Extraterestru
12 (15.4%)
Lumina/Adevar
10 (12.8%)
Dumnezeu este totul
14 (17.9%)

Numărul total de membrii care au votat: 37

read_rich

Marturia biblica cu referinta la persoana lui Dumnezeu o gasim la Ioan 4:24
"Dumnezeu este Duh, si cine se inchina Lui trebuie sa I se inchine in duh si adevar", si pentru ca inchinarea noastra sa nu fie zadarnica (Mat.15:9), este foarte necesar ca noi sa-L cunoastem pe Cel Caruia ne inchinam, si aceasta este declarat foarte clar de Dl.Isus in rugaciunea Sa; "Si viata vesnica (mintuirea) este aceasta; sa Te cunoasca pe Tine singurul Dumnezeu adevarat, si pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu" (Ioan 17:3). Deci, este de inteles din acest pasaj ca mintuirea noastra depinde de cunostinta pe care noi o avem in legatura cu aceasta doctrina atit de controversa, este de fapt o chestiune de "viata si moarte"!...iar raspunsul adevarat nu-l putem gasi decit in Scriptura; "Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele gasiti viata vesnica..." (Ioan 5:39). Se nasc astfel niste intrebari; Sa revelat Dumnezeu celor din vechime un Dumnezeu triun? S-ia invatat Dl.Isus ucenicii ca El este a trei-a persoana a trinitatii? Au vestit ucenicii Dl.Isus celor din vremea lor aceasta doctrina? Daca raspunsul este Da!...se poate documenta aceasta cu Scriptura? Daca raspunsul este Nu!...care sint urmarile acestor doctrine in dreptul celor ce le cred si practica?

Arckadii

postul tau nu raspunde la intrebarea topicului. reveniti la subiect va rog
Ark

lylyt_ice

read_rich....nu pot sa-mi inchipui ce ai invatat tu de la gruparea asta modernista din care faci parte,(si nici nu m-a intereseaza,faceti bors)dar nu cred ca ai dreprul intr-o lume unde toti sunt crestini din tata in fiu sa-ti bati joc pe fata de credinta fundamentala a Romanilor.Iti spun asta in numele tuturor crestinilor,si IN NUMELE TATALUI SI AL FIULUI SI AL SFINTULUI DUH.....SI daca-ti convine sau nu...(EGAL)!Dumnezeu este;IUBIRE SI LUMINA !!!
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Urban

Subiectul asta cand se inchide ?...tinand cont de faptul ca raspunsul la intrebare o sa il aflam cam peste cateva miliarde de ani...

darkness

cand se inchid mai multe topicuri gen NUMELE LUI DZEU, REFERENDUM, si topicuri care au 5-6 clone???

read_rich

ups...se pare ca am intrat pe un site gresit, aveam impresia ca subiectul in cauza este in legatura cu Dumnezeul din Biblie, dar daca este vorba despre un alt dumnezeu, i-mi cer scuze, trebuie sa admit ca nu am cunostintele necesare pentru a-mi exprima parerea despre ceea ce nu cunosc, ca atare trebuie sa ma retrag. Iar in ceea ce priveste jignirile (bataia de joc fata de neamul Romanesc crestin din tata in fiu) gresit intelese din ceea ce am scris, va rog mai cititi inca odata textul cu atentie!...intrucit departe de mine acest gind.

Arckadii

Specificul acestui forum este fenomenul OZN.
Totusi, acest topic trateaza natura Fiintei Divine.
Ceea ce am incercat sa iti spun este ca mesajul tau nu este altceva decat propaganda religioasa, nereusind sa raspunda la topicul in curs "Ce este Dumnezeu?".
O zi buna.

Ark

Urban

Intrebare pentru Arckadii:

Crezi ca este cineva pe lumea asta care poate raspunde la intrebarea subiectului...?
In afara de Papa de la Roma sau alti mitropopiti si arhimandriti...ca nu-i vad pe ei inscriindu-se pe Rufon...

O zi buna

vincent32

Eu nu stiu ce este Dumnezeu... pot doar sa presupun dar asa cum spunea mai demult o personalitate(nu mai stiu exact cine si nu as vrea sa gresesc)..."Daca cred in Dumnezeu si se dovedeste ca el nu exista atunci nu am pierdut nimic,dar daca nu cred si el intradevar exista atunci am pierdut totul"

Flight33

Parerea mea este ca noi nu stim nimic despre noi, dar in schimb ne intrebam ce este Dumnezeu.

Yagg

Cine crede mai mult ºi cine crede mai puþin în Dumnezeu în Europa...

România ºi Turcia sunt la putere  8-)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3e/Europe_belief_in_god.png

Marius MMG

emi

Eu stiu ce este Dumnezeu!.....

Dumnezeul  adevarat, este Creatorul intregului univers, este Izvorul vietii.

Chiar daca suntem oameni, creaturi ale Lui Dumnezeu, avem dreptul sa stim ce este si cine este Dumnezeul, care ne-a creat....

In limitele imperfectiunii umane, noi, totusi, putem sti ce este Dumnezeu, daca ne intereseaza.....

Depinde ce ne intereseaza si ce vrem sa stim?.......

Anna

PSALM
Nu-þi cer un lucru prea cu neputinþã
În recea mea-ncruntatã suferinþã.
Dacã-ncepui de-aproape sã-þi dau ghes,
Vreau sã vorbeºti cu robul tãu mai des.

De când s-a întocmit Sfânta Scripturã
Tu n-ai mai pus picioru-n bãtãturã

ªi anii mor ºi veacurile pier
Aci sub tine, dedesubt, sub cer.

Când magii au purces dupã o stea,
Tu le vorbeai – ºi se putea.
Când fu sã plece ºi Iosif,
Scris l-ai gãsit în catastif
ªi i-ai trimis un înger de povaþã –
ªi îngerul stãtu cu el de faþã.
Îngerii tãi grijeau pe vremea ceea

ªi pruncul ºi bãrbatul ºi femeea.
Doar mie, Domnul, veºnicul ºi bunul,
Nu mi-a trimis, de când mã rog, nici-unul...

de Tudor Arghezi

Una din poeziile mele preferate....cred ca spune deschis ceea ce majoritatea credinciosilor au oarecum in suflet. Dorinta omului de PALPABIL poate fi cu greu stavilita....mai ales cand ea e atat de prezenta in Vechiul si Noul Testament...absenta fizica a lui Dumnezeu din zilele noastre (caci spirituala e in tot si in toate) cred eu se vrea a fi o incercare  si o pregatire a sufletului uman pentru a se putea debarasa mai usor de concret ....

emi

Anna a scris:

CitatUna din poeziile mele preferate....cred ca spune deschis ceea ce majoritatea credinciosilor au oarecum in suflet. Dorinta omului de PALPABIL poate fi cu greu stavilita....mai ales cand ea e atat de prezenta in Vechiul si Noul Testament...absenta fizica a lui Dumnezeu din zilele noastre (caci spirituala e in tot si in toate) cred eu se vrea a fi o incercare  si o pregatire a sufletului uman pentru a se putea debarasa mai usor de concret ....

Draga Anna, daca vrei sa-Lcunosti mai bine pe Dumnezeu, citeste  "Iov", cu mare atentie iar cele mai "palpabile" dovezi depre Dumnezeu le vei gasi, in special, in Iov, capitolele 38, 39,40, 41, 42.

Multi il cauta pe Dumnezeu, dar, nu acolo unde se poate gasi......