Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ce este Dumnezeu?

Creat de sxn_b, 23 Noiembrie 2006, 14:22:05

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ce credeti ca este, de fapt, Dumnezeu?

O divinitate, asa cum e descrisa in Biblie
28 (35.9%)
O altfel de divinitate
14 (17.9%)
Extraterestru
12 (15.4%)
Lumina/Adevar
10 (12.8%)
Dumnezeu este totul
14 (17.9%)

Numărul total de membrii care au votat: 37

xennon_2000

si cum a fost in camera neagra?.... :cry:chiar nu ai simtit nimik?

Arckadii

eram pur constient in camera aia, si analizam totul la rece, durere nu se simtea, nu aveam nevoie de nimic. eram in astaptare. cam asta a fost sentimentul.
tocmai fusesem lovit de o masina in prealabil, asa ajunsesem in starea aia. aveam un  femur facut zob si spatele la fel si totusi nu simteam nimic in "camera aia"...
dar repet, fiecare are experienta proprie.
Ark

xennon_2000

Arckadii

de ce? a fost placut:)
glumesc, insa nu trebuie sa ne lasam speriati de prostii, oricum murim la un moment dat.
e normal. :)
Ark

xennon_2000

Asta e cel mai inspaimantator lucru....si totusi, toti ajungem sa ne resemnam cu vorba:poate o sa fie mai bine acolo!traim cu speranta asta...De a-l intalni si vorbi macar odata pe Dumnezeu! :wink:

dedeiu

Poate ca e cam tarziu sa va zic ce a patit mama. Tot moarte clinica, zbura deasupra unui camp imbracata cu un fel de camasa alba pe ea.

xennon_2000

imi pare rau pt ea! :cry:...sa speram ca nu se va mai repeta!

Elvin

Nu stiu ce e Dumnezeu, si nimeni nu poate sa stie asta. Exista niste manifestari ale divinitatii, de ex in sirul lui Fibonacci, in constanta Pi, in ideea de trinitate care se manifesta peste tot in existenta [http://www.agonia.ro/index.php/essay/153841/index.html eseu superb al lui Alex Ciobanu], DAR ASTEA NU SUNT DUMNEZEU

Nu stiu ce este, dar stiu ce a fost: a fost si OM ! Hristos

De ce nu putem scruta fiinta dumnezeiasca ? ma bazez pe explicatia oferita de Maxim Marturisitorul, acest barbat cu mintea indumnezeita care a patruns toate tainele mantuirii. Si simultan explica si pentru filozofi ce inseamna Sfanta Impartasanie din crestinismul ortodox

[filocalia volumul 3, pg 150]
Ucenicul: De ce ni se porunceste sa mancam Trupul Lui si sa bem Sangele lui [Ioan 1,14; 6,41; 19,36] dar oasele sa nu le zdrobim [Exod 12,46] ?

Maestrul: Cand s-a hotarat sa se intrupeze, cum numai El a stiut, Cuvantul cel mai presus de fiinta si Creatorul a toate cate sunt, a adus ratiunile [principiile] naturale ale tuturor lucrurilor vazute cat si a celor cugetate (inteligibile), impreuna cu intelesurile de necuprins ale propriei Dumnezeiri. Dintre acestea, ratiunile celor cugetate [ideile fara suport fizic] sunt Sangele Cuvantului, iar ratiunile celor sensibile [ideile care au si corespondent fizic] sunt Trupul Lui vazut. Deci Cuvantul, fiind Invatatorul tuturor ratiunilor duhovnicesti, atat al celor din lucrurile vazute, cat si al celor din realitatile inteligibile, pe drept cuvant da celor care merita, sa manance ca pe un trup stiinta cuprinsa in ratiunile lucrurilor vazute, si sa bea ca pe un sange cunostinta ce se afla in ratiunile celor inteligibile [...]IAR OASELE, ADICA RATIUNILE MAI PRESUS DE INTELEGERE DESPRE DUMNEZEIRE, CARE DEPASESC IN CHIP NESFARSIT TOATA FIREA CREATA, NU LE DA, DEOARECE CREATURILE NU AU NICI O PUTERE SA INTRE IN RELATIE [intelectuala] CU ACESTEA"

Prin urmare, intelegerea noastra limitata nu-l poate cuprinde pe Dumnezeu, decat numai prin artificii [Dumnezeu este iubire, Dumnezeu este Lumina si Dreptate, etc]. Daca el si-ar dezvalui Fiinta, n-ar mai ramane nimeni cu mintea intreaga, deoarece creierul nostru limitat nu poate asimila sublimul ce sustine lumea vazuta si nevazuta. Universul nostru e doar un  graunte in acest teribil infinit....

Elvin

din neatentie am rostit o blafemie fara seaman, ca Hristos A FOST si om....de fapt inca si acum el ramane si om, la fel cum ramane si Dumnezeu. Cand va veni sa judece toata lumea, va veni cu acelasi trup cu care a fost rastignit si inca va arata oamenilor si semnul cuielor, semnul coastei impunse cu sulita, si urmele de la biciuire, ca sa nu poata zice cineva ca e vreun impostor extraterestru....

Hristos e milostiv si iubitor de oameni, iar eu am gresit fara voie....voi fi iertat

xennon_2000

Elvin...de unde atata credinta in tine?....tu chiar esti credincios nu gluma!Crezi ca Isus nu-si da seama...eu cred ca anticipase de fapt ca tu vei spune treaba asta!

Arckadii

smerenie Elvin, smerenie.
Ark

asd

Citat din: xennon_2000Cum se face ca nimeni nu crde in viata dupa moarte! :lol:si spun: nu e nimic dincolo!?Huh??e o bezna totala!

Este corect ceea ce spui tu si in total acord cu biblia.

Citit cu atentie:

Da, mi-am pus inima în căutarea tuturor acestor lucruri, am cercetat toate aceste lucruri, şi am văzut că cei neprihăniţi şi înţelepţi, şi faptele lor, sînt în mîna lui Dumnezeu, atît dragostea cît şi ura. Oamenii nu ştiu nimic mai dinainte; totul este înaintea lor în viitor.
Tuturor li se întîmplă toate deopotrivă: aceeaş soartă are cel neprihănit şi cel rău, cel bun şi curat ca şi cel necurat, cel ce aduce jertfă, ca şi cel ce n'aduce jertfă; cel bun ca şi cel păcătos, cel ce jură ca şi cel ce se teme să jure!
Iată cel mai mare rău în tot ce se face supt soare: anume că aceeaş soartă au toţi. De aceea şi este plină inima oamenilor de răutate, şi deaceea este atîta nebunie în inima lor tot timpul cît trăiesc. Şi după aceea? Se duc la cei morţi.Căci cine este scutit? Oricine trăieşte, tot mai trage nădejde; căci un cîne viu face mai mult decît un leu mort.
    Cei vii, în adevăr, măcar ştiu că vor muri; dar cei morţi nu ştiu nimic, şi nu mai au nicio răsplată, fiindcă pînă şi pomenirea li se uită.    Şi dragostea lor, şi ura lor, şi pizma lor, de mult au şi pierit, şi niciodată nu vor mai avea parte de tot ce se face supt soare.

Ecclesiast 9:1-6

Tot ce găseşte mîna ta să facă, fă cu toată puterea ta! Căci, în locuinţa morţilor, în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici ştiinţă, nici înţelepciune
Ecclesiast:9:10

Dupa cum reiese din cuvintele celui mai intelept om imperfect de pe pamant in locuinta mortilor nu mai este nimi. Omul inceteaza sa mai existe. Este o stare de inconstienta, inexistenta. Dumnezeu poate distruge ceea ce a creat..

Deasemenea se poate vedea ca aceeasi soarta au toti oamenii fie ca sunt ascultatori sau nu de Dumnezeu. Dar pentru cei ascultatori exista speranta invierii din MORMINTELE LOR.

Cer scuze moderatorului pt ca am folosit culoarea rosie dar am vrut neaparat sa evidentiez aceste lucruri.

dedeiu

Atatea citate. Din ce carti? Din ce hartii? Cele standard care sunt considerate de cine? De ce sa nu luam in serios la fel epopeea lui ghilgames?! Ce luam in considerare? Oare Cartea lui Enoh este luata in considerare? Nu. Oare multe altele manuscrisuri vechi, arse modificate MUTATE sunt luate in cosiderare? Nu. Cum il putem defini pe dumnezeu cand el ne-a creeat? Cum? Ca ce sa il definim oameni buni? Ca materie? Ca suflet? Stim oare din ce este facut sufletul? Cum putem defini ceva ceea ce nu cunoastem? Nu va suparati pe mine, iar daca vi se pare acest mesaj prostesc chiar va rog sa il stergeti. Omul nu poate creea din nimic caci doar manipuleaza, deci el nu poate creea(adica sa faca ceva nou din nimic). Atunci cum putem raspunde ce este dumnezeu?

Max C.

Bine ai venit dedeiu! Noi aici doar presupunem! :lol:
Nu te supara pe noi!

Arckadii

dedeiu, dupa cum spunea si Elvin, nu il putem cunoaste pe Dumnezeu in totalitate. Chiar daca am putea sa Il vedem, lucrul asta ar fi atat de patrunzator si de marcant in cat pe langa faptul ca am muri pe loc, neputand suporta maretia Lui cu corpul nostru, nici nu am putea sa transpunem in cuvinte tot ce este Dumnezeu.
Ark