Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Adevaratul nume al lui Dumnezeu

Creat de alinutzu, 20 Noiembrie 2006, 22:52:36

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

xennon_2000

:lol: :lol:razboi intre un filozof (baron) si un crestin (arck) 8-)

cszabo

Oameni buni!
Multe intrebari si teorii avem. Care mai de care, fiecare cu teoria si filozofia lui. Sa stiti ca si acum 2000 de ani erau oameni care in fiecare zi aproape se intalneau si discutau exact ceea ce discutam noi.  Printre ei erau si mari filozofi epicurieni, stoici...   La un moment dat acestia aud de o noua invatatura. Cititi va rog cu atentie:
------------------------------------------------------------------------------------------

În sinagogã stãtea deci de vorbã cu Iudeii ºi cu oamenii temãtori de Dumnezeu, iar în piaþã stãtea de vorbã în fiecare zi cu aceia pe cari -i întîlnea.

Unii din filosofii epicurieni ºi stoici au intrat în vorbã cu el. ªi unii ziceau: ,,Ce vrea sã spunã palavragiul acesta?`` Alþii, cînd l-au auzit cã vesteºte pe Isus ºi învierea, ziceau: ,,Pare cã vesteºte niºte dumnezei strãini.``

Atunci l-au luat, l-au dus la Areopag, ºi au zis: ,,Putem sã ºtim care este aceastã învãþãturã nouã, pe care o vesteºti tu?

Fiindcã tu ne aduci ceva ciudat la auz. Am vrea dar sã ºtim ce vrea sã zicã aceasta.``

Cãci toþi Atenienii ºi strãinii, cari stãteau în Atena, nu-ºi petreceau vremea cu nimic altceva decît sã spunã sau sã asculte ceva nou.

Pavel a stat în picioare în mijlocul Areopagului, ºi a zis: ,,Bãrbaþi Atenieni! În toate privinþele vã gãsesc foarte religioºi.

Cãci, pe cînd strãbãteam cetatea voastrã ºi mã uitam de aproape la lucrurile la cari vã închinaþi voi, am descoperit chiar ºi un altar, pe care este scris: ,Unui Dumnezeu necunoscut!` Ei bine, ceeace voi cinstiþi, fãrã sã cunoaºteþi, aceea vã vestesc eu.

Dumnezeu, care a fãcut lumea ºi tot ce este în ea, este Domnul cerului ºi al pãmîntului, ºi nu locuieºte în temple fãcute de mîni.

El nu este slujit de mîni omeneºti, ca ºi cînd ar avea trebuinþã de ceva, El, care dã tuturor viaþa, suflarea ºi toate lucrurile.

El a fãcut ca toþi oamenii, ieºiþi dintr'unul singur, sã locuiascã pe toatã faþa pãmîntului; le -a aºezat anumite vremi ºi a pus anumite hotare locuinþei lor,

ca ei sã caute pe Dumnezeu, ºi sã se sileascã sã -L gãseascã bîjbãind, mãcar cã nu este departe de fiecare din noi.

Cãci în El avem viaþa, miºcarea ºi fiinþa, dupã cum au zis ºi unii din poeþii voºtri: ,Sîntem din neamul lui...`

Astfel dar, fiindcã sîntem de neam din Dumnezeu, nu trebuie sã credem cã Dumnezeirea este asemenea aurului sau argintului sau pietrei cioplite cu meºteºugirea ºi iscusinþa omului.

Dumnezeu nu þine seama de vremurile de neºtiinþã, ºi porunceºte acum tuturor oamenilor de pretutindeni sã se pocãiascã;

pentrucã a rînduit o zi, în care va judeca lumea dupã dreptate, prin Omul, pe care L -a rînduit pentru aceasta ºi despre care a dat tuturor oamenilor o dovadã netãgãduitã prin faptul cã L -a înviat din morþi...``

Cînd au auzit ei de învierea morþilor, unii îºi bãteau joc, iar alþii au zis: ,,Asupra acestor lucruri te vom asculta altãdatã.``

Astfel, Pavel a ieºit din mijlocul lor.

Totuº unii au trecut de partea lui, ºi au crezut; între aceºtia era Dionisie Areopagitul, o femeie numitã Damaris, ºi alþii împreunã cu ei. Pavel la Corint.

Citat din Faptele Apostolilor 17:17-34

asd

CitatS-a ajuns pana la celebra "crede si nu cerceta", un apogeu al lipsei de respect pentru fiinta rationala....

Nu vreau sa ramana cumva in mintea cuiva ca adevaratul Crestinism se bazeaza pe faimoasa "crede si nu cerceta". Cum am spus aceasta nu isi are temeiul in Biblie.

"Au primit cuvintul (apostolic) cu toata rivna, si cercetau Scripturile in fiecare zi, ca sa vada daca ce li se spunea, este asa". (Fapte 17:11)

Daca o sa cititi tot capitolul veti observa ca acesti Crestini nu credeau ce li se spunea pana nu cercetau mai inainte. Si pentru acest fapt ei au fost dati ca si exemplu.

Crestinii adevaratii cerceteaza totul, dar mai ales Scripturile. Pentru ei stiinta nu este un dusman ci un aliat veritabil pe care se pot baza. Crestinii nu cred fara a cerceta. Credinta lor este bazata pe dovezi si pe realitati.

Asa ca rog pe cei care studiaza stiinta( si bine fac) sa zicem asa, sa cerceteze si Biblia si vor vedea cata claritate va aduce aceasta in "problemele" nerezolvate(sa zicem asa ) ale stintei.

baaron

De ce Biblia cuprinde doar patru evanghelii ??

Arckadii

pentru ca in urma sinoadelor care au avut loc, s-a stabilit ca dintre textele existente numai astea au fost bune.
restul au fost altcevauri:)
e discutabil daca la asta te gandesti.
Ark

xennon_2000

Si manuscrisele de la marea moarta ar trebui puse in biblie!..pt fi consideratre si ele evanghelii

Arckadii

din oarecare motive manuscrisele alea au fost excluse din Bibile la momentul potrivit. Nu o sa le bage nimeni. Si oricum, intr-unul scrie ceva de genul : Iisus isi omora prietenii de joaca cu ajutorul puterilor paranormale si transforma pietrele in pasari. asta cand era copil.... O prostie.
Ark

xennon_2000

MMm..da , ma intreb cine oare le-a compus si in ce scop...

Arckadii

unele pot fi pura literatura. e ca si cum ne-am intreba: de ce a scris Rebreanu Adam si Eva?
altele pot fi facute pentru discreditare. altele pot fi scrise de nebuni. pot fi o multime de motive
Ark

xennon_2000

off....s-a pangarit biblia rau de tot...si pe langa asta si numele lui Dumnezeu

emi

Biblia arata la 2Tesaloniceni ,capitolul 5, versetele 21si22:"...cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun. Feriti -va de orice se pare rau."
     E bine sa se batjocoreasca Numele Lui Dumnezeu?
     E bine sa se pangareasca Biblia ?
     Cine crede ca poate face acest lucru, amarnic se inseala ,pt. ca in Iov cap.35 ,de la versetul 5 pana la10 scrie:"Uita-te spre ceruri si priveste ;vezi norii cat de sus sunt fata de tine ?Daca pacatuiesti, ce rau Ii faci Lui? Si cand pacatele ti se inmultesc, ce-I faci  Lui? Daca esti drept ,ce -I dai Lui? Ce primeste El din mana ta ? Rautatea ta nu poate vatama decat semenului tau ,dreptatea ta nu foloseste decat fiului omului.Oamenii striga impotriva multimii apasatorilor ,se plang de silnicia multora ,dar nici unul nu zice :"unde este Dumnezeu, Facatorul meu ?
"     La ce ne foloseste cunoasterea Numelui Lui Dumnezeu? Este la fel cu: "La ce ne foloseste cunoasterea numelui tatalui care ne-a facut?" E bine sa stim cine ni-e tata,sau ni-e indiferent care ni-e tata ,dintre toti barbatii de pe pamant ? La toti le spunem tata? Daca cineva ne batjocoreste tatal natural ne simtim bine ?Daca se batjocoresc regulile familiei din care facem parte ,ne bucuram?" Al Lui Iehova este Pamantul  cu tot ce este pe el ,lumea si cei ce o locuiesc;caci El l-a intemeiat pe mari si l-a intarit  pe  rauri... Cine se va ridica pana la locul Lui cel Sfant? Cel ce are mainile nevinovate si inima curata ;cel ce nu-si deda sufletul la minciuna si nu jura ca sa insele. Acela va capata binecuvantarea Domnului, ( Lui Iehova),starea dupa voia Lui data de Dumnezeul mantuirii Lui.   -  Iata partea de mostenire a celor ce-L cheama ,a celor ce cauta Fata  Ta..."
      Daca vine Armaghedonul- sfarsitul raului si Pamantul este  al Lui Iehova ,EL e Tatal nostru ,ce datorie avem fata de El?  Va suporta El botjocura unor oameni, la infinit? Daca am fi noi in locul Lui (prin absurd ,spun )noi am suporta ? 

xennon_2000

Sa mai credem sau nu in biblie!...dupa cele discutate de pana acum!?Vorbesc de ipotezele postate

Arckadii

xennon. eu zic sa crezi in Biblie. am citit mult din ea, nu toata ce-i drept insa nu am vazut nimic rau acolo. Reguli de buna purtare, de morala, sfaturi duhovnicesti, istorie. Nimic mai mult.
Nu-ti face nici un rau.
Arckadii

darkness

nu-ti face niciun rau,dar nici tot adevarul nu ti-l spune...
asta tot minciuna se cheama..

emi

.    Ioan cap 17,vers 17 ,spune:"....Cuvantul Tau este ADEVARUL"    Nu exista pe Pamantul acesta un om ,care ,in mod sincer si curat ,doreste sa inteleaga ADEVARUL ,si Dumnezeu  sa-i refuze acest lucru.In Eclesiastul ,capit 7 vers.29 scrie"....Dumnezeu i-a facut pe oameni fara prihana( curati in inima lor),dar ei umbla cu viclesuguri"    Sa lasam tot ce nu e bun ,indiferent ce ar fi  si vom incepe sa intelegem ADEVARUL.....curat