Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Adevaratul nume al lui Dumnezeu

Creat de alinutzu, 20 Noiembrie 2006, 22:52:36

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Arckadii

bine punctat Baaron. Ar trebui sa ne intoarcem la modelul de dinainte, cand Dumnezeu venea si vorbea direct oamenilor (desi cred mai degraba ca oamenii erau in stare sa Il auda). Acum ne plangem, DUmnezeu nu ma aude. NOI SUNTEM CEI CARE SUNTEM SURZI SI ORBI.

"CINE ARE OCHI, SA VADA. CINE ARE URECHI, SA AUDA."

Ark

emi

BAARON  , numeste-mi un zeu preferat de tine ,arata-mi ,cu dovezi clare ,nu povesti "tainice", scrise de mintea omului degradat si oproape de auto-distrugere ,ce anume a creat el in Univers (nu demonasi, care pot speria, niste nenorociti de oameni ,care nu pot fi stapani nici macar pe ziua de maine ) Numeste un zeu care a avut amabilitatea ,sa -ti descopera, tie, personal ce a creat el!  Te rog frumos sa m-il prezinti si mie !

baaron

Dumne-zeu...simplu, nu?

Si poti sa vezi si aici...
Citat din: udar din  23 Noiembrie 2006, 19:50:46
...Ne intrebam cu totii ce este Dumnezeu...

emi

Dumnezeul adevarat IEHOVA =YHWH ,comunica foarte bine si azi cu cei ce vor sa -L asculte ! Sa nu credeti ca mai demult comunica , in mod direct, cu fiecare om .EL trimitea ingeri sau  inspira anumiti oameni ,le spunea ce sa scrie sau ce sa le spuna majoritatii si astfel s-a scris Biblia .In  2 Timotei capit 3 ,vers 16si 17 scrie: Toata Scriptura este  insuflata de Dumnezeu  si de folos ,ca sa INVETE ,sa MUSTRE ,sa INDREPTE ,sa  DEA INTELEPCIUNE IN NEPRIHANIRE ,pt ca omul Lui Dumnezeu sa fie desavarsit si destoinic ,pentru orice LUCRARE BUNA" 
     Azi oamenii pot citi pentru indreptare ce scrie in Biblie ,pot comunica ,prin rugaciune cu Creatorul lor . Ni se cere modestie ,simplitate ,sa lasam aroganta,obraznicia ,ingimfarea,rautatea......la o parte si sa cautam cinstit si curat pe Dumnezeu
     Te rog sa ma ierti, daca te-am suparat,   BAARON   ;ceea ce m-ai intrebat (daca asta m-ai intrebat ),scrie in MATEI ,capit 16 ,vers 24 si 25 :...Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine , sa-si ia crucea si sa Ma urmeze, pentru ca oricine va vrea sa-si scape viata o va pierde ;dar oricine isi va pierde viata pentru Mine ,o va castiga "
     Isus s-a referit aici la faptul ca trebuie sa ne  debarasam  de toate relele ,pierzand, din viata aceasta unele obiceiuri care nu corespund  Adevarului Biblic ,tocmai pt ca acele lucruri ,chiar daca noua ne fac placere,probabil ,aduc prejudicii altori  semeni de-ai nostri si atunci inseamna ca nu apartin binelui ( ex.  imoralitatea ,violenta ,minciuna ,viclenia ,barfa,.....)
     Cititi cu mare atentie activitatea Lui Isus ,in Matei , Marcu, Luca si Ioan ;cititi 'Proverbele"-cuprind niste sfaturi bune, pe care nici o minte omeneasca nu le poate depasi ."Ti s-a aratat ,omule ,ce este bine ! si ce alta cere DOMNUL de la tine,decat sa faci dreptate ,sa iubesti mila si sa umbli smerit cu Dumnezeul tau?"   citat din Mica ,6:vers8

emi

Nu este, neaparat ,necesar sa fim dincolo de ADEVAR !  Daca vom dori cu ADEVARAT vom putea fi de partea Lui!

Arckadii

emi, nu stiu ce ai tu cu Iehova... nu ai putea sa il numesti Dumnezeu? prea suna a secta.
Ark

xennon_2000

:lol:da...suna a secta...dar tot de Dumnezeu e vorba

Arckadii

stiu, oricum eu sunt de parere ca Dumnezeu e acelasi fie ca il numim Buddha, Allah, Dumnezeu, Yahweh, Iehova, God, Dios, Dieux, Quetzlquatl, Ra, Zeus etc... it's the same one.
Interpretarea difera.
Ark

Nox

Nu prea cred ca Quetzlquatl, Ra, Zeus, etc. fac parte din categoria celorlalti 'zei'. Se stie foarte bine ca, de exemplu, Romanii au imprumutat zeii de la Grecii, iar Grecii au impumutat zeii de la Egipteni.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Nox

Pentru emi: crucea e un simbol imprumutat de la Egipteni. (cel putin)

Vezi ankh.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ankh

Si tot pt emi: Ai studiat vre'un pic religia, cultura, obiceiurile celorlalte popoare/civilizatii?

Si inca ceva... biblia asta e scrisa al naibi de 'codificat' (caci poate fi interpretata si de sus in jos si de jos in sus si de la stanga la dreapta si de la dreapta la stanga--la figurat vorbind). Astfel poti sa-mi spui si mie, daca Dumnezeu asta vroia sa fie inteles de ce nu s-a exprimat mai clar? Parerea mea este ca: nu prea a vrut sa fie inteles.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

xennon_2000

si uite asa o amestecatura de concepte!  :martiansad:

emi

Pt. BAARON   Dumnezeu ,inseamna    puternic    ,iar ATOTPUTERNICUL Dumnezeu,care a creat Universul ,Cel care este Izvorul vietii,este IEHOVA sau YHWH

Pt.Arkadii  Daca il numesti pe Dumnezeu   IEHOVA , YHWH sau IAHWEH ,e acelasi Nume  si daca faci, ce i-a ispirat EL pe oamenii credinciosi Lui,sa scrie in Biblie ,atunci ,dupa ce se va nimici raul de pe Pamantul acesta frumos ,vei beneficia de promisiunile scrise in BIBLIE ,adica --viata vesnica ,fara boala ,fara frica ,fara razboaie ,ura, rautate ......batranete , moarte si toate relele pe care Satan le-a adus pe pamant (acestea vor fi sterse ,impreuna cu initiatorul lor -Satan)
     Daca ii zici: GOD,DIOS,DIEUX,  toate au acelasi inteles DUMNEZEU,mai trebuie sa specifici  -care DUMNEZEU?
     Pt.ca daca la dumnezeul pe care -l alege cineva ,de PUTERNIC , peste el si vrea sa se roage lui, in anumite momente grele, sau vrea sa-i asculte invataturile  si poruncile .ori poate spera  la o mantuire de cel rau ,i se spune RA sau ZEUS ,BAAL,ASTERTEA ,ZAMOLXES ,BACHUS,DIANA, ALLAH,BUDDHA,JULL.....ETC....atunci e ,deja problema mare, pt ca acestia  nu sunt creatorii Universului ,nu au creat lumina ,viata ,nu au creat nimic ;ei sunt inventati de oameni si au legi si porunci omenesti, care difera de legile Creatorului, care este IEHOVA ,iar in acest caz ,ei vor beneficia de rasplata tuturor dumnezeilor inventati de mintea omului:IEREMIA,cap 10 ,vers 11 scrie:"....dumnezeii, care n-au facut nici cerurile nici  ,pamantul, vor pieri de pe pamant si de sub ceruri!"

Pt Bluemoon 8520- Conform dictionarului AN EXPOSITORY DICTIONARY OF NEW TESTAMENT WORDS ,crucea isi are originea printre babilonienii din Caldea antica si a fost folosita ca simbol al zeului Tamuz ,aparand sub forma ,misticului TAU,initialele numelui lui .Era folosita de toate tarile din jur,inclusiv Egiptul.
     Daca doresti mai multe informatii poti citi  "Religia tainica a Bobilonului" de  Ralph Edward Woodrow ,o sa ramai uimit de cea ce fac oamenii in numele ....Lui Dumnezeu ,inclusiv papa ,dar defapt Dumnezeu le cere altceva ...

Am studiat si mai studiez inca ,in primul rand Biblia ,dar pt documentare si convingere ,m-am uitat peste "ISTORIA CULTURII SI CIVILIZATIEI "de Ov.Drimba, "MARILE RELIGII ",de Philippe Gaudin,dictionare de specialitate si tot felul de materiale care ma pot ajuta sa inteleg adevarul Biblic

Dumnezeu se lasa cunoscut de toti cei care vor sa-L cunoasca in mod sincer si curat ,dar daca ,noua ca oameni simpli ,nu ne place sa fim batjocoriti, puteti fi sigur ca EL, cate detine toata puterea , nu va permite aceasta situatie ,la nesfarsit ! Noi am permite?...

jackie28t

Pentru ''emi'',''asd '' si toti cei care au studiat biblia...........
Salut emi si bine ai venit printre noi.
Observ ca studiezi biblia foarte amanuntit si intr-adevar se vede acest lucru.
Defapt mai sunt cativa membrii aici pe forum (Elvin de exemplu)care le plac sa expuna citate din biblie.
As avea o intrebare pentru tine daca este amabil/amabila sa raspunzi.
Poate poti cerceta tu mai amanuntit ca mi-e timpul numi permite.
Dupa venirea lui MOISE de pe munte el s-a intors cu parul alb-gri dupa cate stiu din anumite citate.
De ce?Se spune ca din cauza unor radiatii parul a-si schimba culoarea.
Ce ne poti spune despre acest subiect?Unde a fost plecat?Cat timp a lipsit?Cum a fost gravata piatra cu cele 10 porunci?
Cum a avuzit vocile?Si asa mai departe.mai pe scurt un rezumat ar fi formidabil.
Cred ca ne apropiem de o nava spatiala daca nu gresesc. :ufo:

Cei care au studiat biblia mai amanuntit,indiferent cine e,poate sa ajute cu propriile lui informatii.Toate sunt binevenite.Daca le-am pune cap la cap poate ca s-ar scoate ceva interesant.Multumesc anticipat. 8-)

Sau poate credeti ca este mai bine daca as deschide un topic nou si am discuta acolo mai bine?

Arckadii

o sa iti zic pe scurt si in termeni nebisericesti ce s-a intamplat atunci, Jackie.
nenea Moise s-a dus pe munte cu un tip mai tanar...bun...la un moment dat l-a lasat intr-un loc pe tip, pana sa ajunga in varf, si i-a zis sa il astepte acolo. bun si asta.
nenea Moise s-a dus pe varf, a stat acolo, s-a rugat...si la un moment dat ALmighty God a venit cu spatele la el, in luciri ca de soare, a facut un poc de fulgerash, si au aparut 2 tablii pe care erau cele 10 porunci. Nenea Moise a zis sarut mana Doamne, le-a luat, a coborat, l-a luat pe tip cu el. Ala fermecat...vai ce frumos, table de la God etc. S-a dus nenea Moise in sat la aia care pupau vitelul de aur in fund, le-a aratat tablele. aia i-au ras in nas. nenea Moise s-a suparat, le-a spart. a inceput sa planga...s-a razgandit si le-a scirs din nou de manutza lui si le-a propovaduit. (din amintiri). End of story
Ark

asd

Citato sa iti zic pe scurt si in termeni nebisericesti ce s-a intamplat atunci, Jackie.
nenea Moise s-a dus pe munte cu un tip mai tanar...bun...la un moment dat l-a lasat intr-un loc pe tip, pana sa ajunga in varf, si i-a zis sa il astepte acolo. bun si asta.
nenea Moise s-a dus pe varf, a stat acolo, s-a rugat...si la un moment dat ALmighty God a venit cu spatele la el, in luciri ca de soare, a facut un poc de fulgerash, si au aparut 2 tablii pe care erau cele 10 porunci. Nenea Moise a zis sarut mana Doamne, le-a luat, a coborat, l-a luat pe tip cu el. Ala fermecat...vai ce frumos, table de la God etc. S-a dus nenea Moise in sat la aia care pupau vitelul de aur in fund, le-a aratat tablele. aia i-au ras in nas. nenea Moise s-a suparat, le-a spart. a inceput sa planga...s-a razgandit si le-a scirs din nou de manutza lui si le-a propovaduit. (din amintiri). End of story
Ark

Avand in vedere ca este vorba despre Biblie cred ca ar trebui  tratat cu mai multa seriozitate si interes chestiunea. Acest raspuns nu lamureste nimic.