Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ce este Dumnezeu?

Creat de sxn_b, 23 Noiembrie 2006, 14:22:05

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Ce credeti ca este, de fapt, Dumnezeu?

O divinitate, asa cum e descrisa in Biblie
28 (35.9%)
O altfel de divinitate
14 (17.9%)
Extraterestru
12 (15.4%)
Lumina/Adevar
10 (12.8%)
Dumnezeu este totul
14 (17.9%)

Numărul total de membrii care au votat: 37

darkness

da,de cine e pictata?

mie nu mi se pare a fi blasfemie...daca mergi  din aproape in aproape cu simbolurile, atunci intelegi....
si,daca iti mai aduci aminte si de codullui davinci referitor la casatoria lui isus, atunci poza devine chiar o icoana...e o icoana a familiei "regale"/ dumnezeiesti,care in religie nu apare,deci nu poate fi spus " precum in cer asa si pe pamant",caci in cer nu exista familii!!!

xennon_2000

poate asa interpretam noi .....sincer eu nu cred in codul lui Da vinci

darkness

adica de ce?
de ce isus trebuia sa fie celibatar?
era rabin,.era obligat sa se casatoreasca....
si nu s-a casatorit cu magdalena  care era prostituata, ci cu magdalena  din care a scos 7 diavoli...
..e chiar asa de greu sa crezi?

Arckadii

DUMNEZEU ESTE IUBIRE, DUMNEZEU ESTE VESNIC, DUMNEZEU ESTE CUVANTUL SI CUVANTUL ESTE DUMNEZEU, DUMNEZEU ESTE TOT. ABSOLUT TOT:)
Numai bine,
Ark

xennon_2000

Sincer nu cred Darkk!...ce ...calugarii yoghini se casatoresc? divinul nu se impaca cu lumea materiala...prea bine

Arckadii

xennon
daca divinul nu se impaca cu lumea materiala nu ne lasa pe pamant sub forma materiala, nu crezi?
aici este scoala sufletului. trebuie sa invatam ceva in viata asta.
Ark

baaron

Deci Darkness...fii mai explicita un pic.

Ce putem noi sa intelegem cand in fresca aia apare Mama lui Dumnezeu cu tzatzele scoase afara din care sug amandoi...si tatal si fiul...
Probabil tatal vroia sa probeze daca e laptele prea cald sau cum???
Eu intreb foarte serios...nu glumesc.
Explica-ne si noua simbolistica....Ilumineaza-ne :mrgreen:

xennon_2000

...ma refeream la lumea materiala...adik la adevarata credinta, nu la cea falsa...

si spuneam ca dc isus trebuia sa aiba relatii sexuale....?! :martiansmile:...nu-i vad sensul

Elvin

cu tot respectul darkness, nu sunt de acord
   IIsus nu avea nici o functie. Dar traia dupa regulile nazireilor [erau cum is calugarii azi]
    Pictura aceea a fost facuta de un bolnav mintal ?
    Voi stiti ca evreii detin capacul ispasirii [VT] cu sangele lui IIsus pe el ? ghici ...celulele lui au 24 de cromozomi, fata de 46 cati avem noi. Orice om normal primeste 23 de cromozomi de la fiecare parinte, din care 22 sunt autozomi si unul e heterozom. Ei bine, la el sunt 23 de cromozomi din partea mamei, si din partea tatalui DOAR HETEROZOMUL ! Fara cei 22 de autozomi ! deci 22 autozomi, un heterozom x si un heterozom y. "Tatal' lui nu a fost 'pamantean'
     Si degeaba se screme golanul de Dan Brown cu Maria Magdalena. Unii cred ca daca fac sex de dimineata pana seara, musai toti ceilalti sunt la fel. Chiar e posibila abstinenta sexuala. Si cu atat mai mult la IIsus care nu mostenise instinctul de la Maria, ea fiind fecioara chiar si la nivelul simplelor ganduri...

xennon_2000

Cata dreptate iti dau elvin!...
Si eu cred la fel....e ceva nashpa cu codul! :martiansad: :martiansmile:

Max C.

Mare dreptate ai Elvin, dar uite ca s-a vandut ca painea calda aberatia aia...probabil ca omul vrea ceva nou,si nu neaparat ceva adevarat...

Arckadii

prostia a fost din cauza bisericii pentru ca a sarit imediat sa nege tot...daca acea carte era tratata in mod obisnuit, ca un simplu roman...nu se mai ajungea aici.
Ark

baaron

Citat din: xennon_2000 din  30 Ianuarie 2007, 10:25:09
Baaron...dupa cate vad u crezi ca Dumnezeu e ET...!sau, o civilizatie cu 1 mil de ani inaintea noastra....pai...scuze dar Dumnezeu nu are nici inceput nici sfarsit...

Depinde...cred ca avem amandoi doua concepte diferite despre ceea ce poate denumi Complexitatea ca Dzeu.
Omul asa cum il stim azi a fost creat prin hibridare genetica de catre alta civilizatie despre care noi, azi, nu mai avem nici o dovada palpabila.
Maimuta dinainte, da, aia a fost creata de catre Complexitate si nu era nici pe departe perfecta.
Asa ca noi acum ne gandim la Complexitate ca la Dzeu - Zeii, Creatorii Omului insa e total eronat.

Daca vrem sa dam un nume Complexitatii Universale iar nu avem cum....suntem prea limitati.
"Dumnezeul" meu depaseste limitele umane ale inteligentei si perceptiei si le situeaza pe undeva la 1 miliard de ani de acum inainte cand vom putea intrezari cat de cat Esenta Eterna...pana atunci, mai avem.

PS.  Daca Omul nu ar mai crede in nimic, cred ca ar avea sansa sa mai evolueze un pic.

xennon_2000

BAron

Exact Shefule.....asta vroiam sa aud!Sa nu credem in nimik doar in noi insine si sa nu avem ganduri negative, evolutie pasnica..cam asta era raspunsul....ms

emi

Desi nu imi permite timpul, acum ,sa -i dau raspuns, biblic ,deci ceea ce ne descopera Cuvantul Lui Dumnezeu,la toate argumentele pe care  UDAR le aduce ,pt a explica faptul ca, poate,totusi nu ar exista Dumnezeu asa cum Il descrie Biblia vreau totusi sa-i spun   ca eu studiez cu mare atentie si interes aceasta carte, Biblia , de mai multi ani si ca in Biblie nu se sustine  existenta ,udeva ,oriunde ,in Univers ,unui IAD.
    NU EXISTA IAD ,decat in imaginatia ,bolnava spiritual,a celor ce au dorit sa indeparteze pe oameni de la cunoastrea Lui Dumnezeu .Dumnezeu i-a zis lui Adam ca "....in ziua in care vei manca din el,(pomul...) ve-i muri negresit "Genesa ,cap2 ,vers.16 si 17 Deci nu i-a zis ca il va arunca in IAD ca sa arda ,ci ca va muri.Dispretuirea Autoritatii  Lui Dumnezeu ,atraga dupa sine -MOARTEA si nu ARDEREA DEFINITIVA 
    In Deuteronom,capit.30 verset.15 ,scrie "Iata,iti pun azi inainte viata si binele,moartea si raul "
    Va rog .mult sa cititi ,toti cei interesati ,tot capitolul 30 de la Deuteronom
    Numai superioritatea Lui Dumnezeu putea crea un creer atat de complex ca si cel uman .
    Perfectiunea Universului nu se putea naste din Bing-Bang ,pt ca ,logic ,da ca o casa explodeaza nu exista nici o pasibilitate ca in acea casa mobilierul si tot ce exista ,sa se aranjeze intr-o ordine perfecta ,asa cum  este Universul sau creerul uman