Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ce este Dumnezeu?

Creat de sxn_b, 23 Noiembrie 2006, 14:22:05

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ce credeti ca este, de fapt, Dumnezeu?

O divinitate, asa cum e descrisa in Biblie
28 (35.9%)
O altfel de divinitate
14 (17.9%)
Extraterestru
12 (15.4%)
Lumina/Adevar
10 (12.8%)
Dumnezeu este totul
14 (17.9%)

Numărul total de membrii care au votat: 37

Nox

calina...eu nu am zis ca nu exista. Ce cred eu nu implica sau nu existenta lui dumnezeu. Dupa mine poate sa existe, dar nu ma deranjeaza daca exista...si nici daca nu exista...
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

darkness

da,bun raspuns,EVOLUTIA... :roll:
nici pe mine nu ma deranjeaza existenta/nonexistenta lui si nici nu ma impiedica sa ajung la un stadiu evolutiv  superior...pe mine maderanjeaza babele si indobitocirea...

evolutia inseamna si iluminare, si responsabilitati,si descoperirea unor mistere,dobandirea unei complexitati in gandire,deci putem ajunge la o dumnezeire fireasca nu neaparat prin smerenie ( elvin!! apropos,mi-am adus aminte de alt topic,iar smerenia afisata de isus in momentul  judecatii lui sau in momentul in care a  a intrebat cine e el, poate fi rastalmacita si altfel,mai ales din punct de vedere politic! ) - nu neaparat prin smerenie - ci prin bunsimt!!!!ori intelegere profunda a celor din jurul tau,nu numai a lucrurilor fizice,ci si psihice...

calinahanna

@ darkness

Citatpe mine maderanjeaza babele si indobitocirea...

Am momente in care incerc sa-mi imaginez cum voi fi cand voi deveni baba... si daca voi avea nepoti, ce ii voi invata...Oare ei asa vor vb despre mine, cum vb tu acum despre "babe"?

Banuiesc ca te referi la femeile batrane si sarace, chiar si la tarancile batrane, la cele care cersesc un ban langa cimitire sau la cele care vand branza in piata...

Oare care o fi diferenta intre noi cei de acum tineri si ele, cele de acum "in plus"?

Hm...
Sincer?

O "intelectuala" ca mine nu are atat de multa putere sa creada ca se va intampla ceva si printr-o simpla credinta sa miste muntii din loc, la figurat, desigur... asa precum o "baba" poate face...

Nu uita, ca babele din ziua de azi sunt supravietuitoarele unui razboi, a unei perioade de 50 de ani de comunism si a unei "integrari"cumplitecu pensii mici si fara drept de a vinde branza oricum....
Sincer, inca o data, tot respectul pentru babe, cu tot cu telenovelele lor...daca asta inseamna indobitocire pentru tine.

(no offense)

xennon_2000

priestess...am crezut ca tu nu ai nici credinta proprie!! da...si eu sunt revoltat impotriva preotilor care nu-si fac treaba si a conceptiilor invechite si fara rost :martiansad:

pri3st3ss

:lol: nici chiar asa...
fiecare om are o credinta proprie,nu?
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

xennon_2000

e bine ca fiecare sa-si aibe credinta sa si sa nu renunte la ea pt nimic in lume!!!!!!!!!dar este si mai bine sa avem toti ganduri pozitive si sa fim pasnici indiferent ce credem fiecare

pri3st3ss

deci tot la gandul pozitiv si implicit puterea gandului ajungi...
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

Nox

elvin, imi cer scuze daca te-am agresat sau ofensat prea tare. cred ca am fost cam rautacios.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

xennon_2000

la fal ca si la "adevaratul nume".....nu ajungem la niciun rezultat, pe deasupra mai apar si contrazaiceri....si "certuri"

darkness

Citat din: calinahanna din  24 Ianuarie 2007, 17:04:27
@ darkness

Citatpe mine maderanjeaza babele si indobitocirea...

Banuiesc ca te referi la femeile batrane si sarace, chiar si la tarancile batrane, la cele care cersesc un ban langa cimitire sau la cele care vand branza in piata...

eram dator cu o explicatie
nu ma refer la femeile batrane si sarace care cersesc!
ma refer la babe in general1
de ex, babele de la mine de pe scara stau mereu cu ochiul pe vizor , stiu cand,cine,la ce ora, te cate ori, cu cine  etc cu ce era/eram imbracat la ce ora am ajuns etc...
ma enerveaza si babele de la biserica;se duc acolo ca nu au ce face acasa!stau si barfesc,te cantaresc,isi dau cu parerea, se gandesc cam cati bani ai dat pe haine, de la ce firma le-ai luat, cine a murit, cine pe cine a inselat, ce ai in sacosa etc...deci ma scot din sarite!
eram o data la biserica si o baba de langa mine era f indignata ca priestess nu si-a pus batic pe cap cand a intrat,ca s-a inchinat cu bun simt fara sa se aplece pana la pamant, ca si-a scos in evidenta ochii etc,vezi doamne e pacat!
dha! sa va amintesc ca machiajul e o arta necesara si nu de infrumusetare,ci de evidentiere,sa va aduc aminte ca in antichitate toti se machiau????

si ma enerveaza in acelasi timp si ipocrizia lor!adica toata viata au bechetuit si acum,cand le cauta moartea pe acasa, ele tin predici tinerilor,ca vezi doamne se imbraca nush-cum, merg la disco etc..
bun, acum se numeste discoteca/club,pe vremea lor se numea ceai dansant...care e problema,mamaie?!
alta chestie pe care am observat-o: se spovedesc si apoi ies in fata bisericii si : "ai vazut-o pe x la ce ora a venit acasa,cum era imbracata?" etc...
deci faze de acest gen ma scot din sarite!

si ma mai enerveaza chestia cu "cum o da dzeu"..pai saracu dzeu iti da, dar nu iti baga si in traista..daca el iti da si tu nu profiti,ce sa iti fac?
ca dzeu a dat accidentul..pai nu el l-a dat,eu am fost de vina ca nu am cascat ochii in 10 parti si nu am ascultat....
si tot felul de tampenii de genul...

( sunt cam iritabil in acest domeniu :lol:,scuzati verva)

in rest nu am nimic cu ele, am si eu o bunicuta,o maicuta,batrane si ele,stiu si am baza in intelepciunea batranilor,dar totul cu bun simt !!! si cu masura!

asta e raspunsul meu,calina...

xennon_2000

facem teste de denumiri pe seama domnului...asa e dark.... :-D

calinahanna

@darkness

Da... intr-un fel ai dreptate, dar nu generaliza, te rog...

Cat despre plecaciunea pana la pamant, mai ales dupa ce iti faci cruce...
Simbolizeaza completa legatura energetica cu Pamantul... lucru pe care "babele" de care vorbeai, nu au de unde sa il stie. Chiar ma gandeam, ca Preotii spun ca trebuie sa faci nu stiu cate matanii la un moment dat. Pai cred ca asa te mai cureti de energie negativa si te mai hranesti cu una telurica... (Apropos de comentariile din biserica).

darkness

ok,nu generalizez,dar pana acum eu asta am vazut..
cat despre actv/energie  telurica...preotii habar nu au de asta,ei asociaza pamantul cu diavolul..o spun pt ca stiu eu un preot si l-am intrebat si a sarit in sus ca sunt atins de diavol..el a dat urmatoarea explicatie pt babele care se apleaca pana la pamant: ele cred ca daca fac asta, vor fi mantuite si li se vor ierta pacatele..

calina,nici nu stii cata ippocrizie si jaf e si in interiorul bisericii... :|

Elvin

[voi ati inceput offtopicul...]
    mai darkness, cu toata consideratia, dar CINE TE-A PUS JUDECATOR PESTE BABE ?  :-D
   E corect tot ce spui despre babe, in general despre crestinii dupa ureche, dar cine ne-a investit cu autoritatea sa ne acuzam fratii pamanteni ? Lasa babele, nu vei rapunde tu pentru ele....

Numai cine a practicat aceste metanii stie folosul lor. Eu va spun doar ca e cea mai completa rugaciune: mintea e pironita la Dumnezeu si trupul se inchina lui ca fiind de fatza... repetarea cu obstinatie a metaniei se transforma intr-o mantra corporala. Beneficiul imediat este adunarea mintii in ea insasi, apoi pe plan trupesc este folosul adus de orice activitate fizica [arderea grasimilor, scapi de spectrul osteoporozei etc].

Iar la 'ce este Dumnezeu', va voi raspunde dupa ce iesim din Matrix...

xennon_2000

dark...am observat, ca ....noi toti jaful din biserici...dar sa nu judecam popii...se descurca si ei cum pot! chiar dak scopul scuza mijloacele....e o marsavie....dar Dumnezeu ne va judeca pe toti!