Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Mesaje Recente

#1
Laborator / Re: Fenomen cunoscut sau nu?
Ultimul mesaj de prodcomb - 10 August 2022, 16:17:39
Norii cirrus nu au nici o legătură cu "specialitatea avioanelor", sunt produși pe cale naturală!

Este un halou lunar, mai puțin spectaculos ca cel solar, cu toate că se vede cercul în întregime.

Ai putut aprecia (măsura) unghiul vizual sub care se vede cercul?
#2
Laborator / Re: Fenomen cunoscut sau nu?
Ultimul mesaj de hoinar - 10 August 2022, 10:36:27
Nori cirrus "adunati" de avioane speciale. In 40 de ani de admirat luna si stelele, nu am vazut niciodata un asemenea efect de halo.

Brave new world..
#3
Laborator / Re: Fenomen cunoscut sau nu?
Ultimul mesaj de prodcomb - 09 August 2022, 15:48:01
Ai măsurat diametrul unghiular al cercului?
Ar trebui să corespundă celui pentru un halou.

PS
au apărut norii cirrus, se strică vremea
#4
Laborator / Fenomen cunoscut sau nu?
Ultimul mesaj de hoinar - 09 August 2022, 14:49:37
Fotografii facute de mine astazi, cu 2 obiective diferite. Ce vedeti in poza, se putea observa si cu ochiul liber.

Nu poți vedea atașamentele din această secțiune.

Nu poți vedea atașamentele din această secțiune.

Nu poți vedea atașamentele din această secțiune.

Nu poți vedea atașamentele din această secțiune.   

#5
Cafenea / Re: Războiul o.z.n. imagini in...
Ultimul mesaj de abyss - 29 Iulie 2022, 00:12:48
Citat din: Nox din  27 Iulie 2022, 14:52:40Despre ce interviu e vorba? Poți da un link? Michio Kaku a fost invitat recent la Joe Rogan, episodul #1828, dar nu îmi amintesc să fi zis că ar fi văzut "imagini video încă secrete".

Recunosc ca începusem sa ma simt precum robotul lui Asimov după 19.443 de ani de existenta si am aruncat o "nada" nevinovata ca sa vad ce pescuiesc. Si ce surpriza!
Ai apărut dumneata domnule Nox, mai sa ma sperii, mai sa ma simt onorat!

Revenind la întrebarea ta.
A spus-o indirect altfel in 2019 dar a zis-o! Hai sa vedem împreună daca ipoteza mea e pe aproape. Fiindcă ce a zis la vremea aceea i-a pus paie aprinse pe cap. Si nu putea zice ce a zis daca nu vedea si alte imagini video, altele in afara  de cele 3 pe care din 2015-2017 le stie toata lumea ca fiind declasificate de pentagon.

Ar fi 2 videoclipuri cu MK. Unul este dupa cum corect ai dedus:
https://www.youtube.com/watch?v=YebZyAzLZuc&ab_channel=PowerfulJRE

Celălalt este șters de pe tot internetul. Am găsit doar referiri, poate găsește cineva luarea sa de cuvant la Congresul mondial de Ufologie din 2019 - Spania

Totusi si in interviul lui joe Rogan si in luarea sa de cuvant apare o tema asemanatoare. Hai sa vedem, traduc aici de pe net ce am gasit ici colo ca transcripturi de la Congresul mondial de Ufologie din 2019, fiindca acolo MK a zis-o se pare cel mai detaliat:
Citat din: Content from External SourceȘtiința se bazează pe lucruri care pot fi testate, care sunt reproductibile și falsificabile. Acesta este criteriul pentru știință. Acum, care este diferența? În trecut, atunci când oamenii spuneau că au văzut ceva, că au văzut ceva pe cer, nu era testabil. Asta nu este reproductibil la cerere. Asta nu este falsificabil. Este o informație anecdotică. Poate că este adevărat. Poate că ați văzut ceva venind pe cer. Dar nu este suficient pentru știință. Asta s-a schimbat acum. În urmă cu doi ani, acum știm de la Marina Statelor Unite, că piloții Marinei Militare au filmat, au înregistrat pe video obiecte care execută lucruri imposibile cu avioanele comerciale și militare obișnuite. Voi vorbi mai multe despre acest lucru în câteva momente. Așadar, testabilitatea, suntem acum pe tărâmul testabilului. Întâlniri testabile cu un obiect ciudat pe cer.
Sursa: https://www.youtube.com/watch?v=zf4hneVuLmk&t=1284s (Broken Link)

Videoclipul este, din păcate, tăiat scurt (poate găsi cineva videoclipul integral?), dar el vorbește mai mult despre asta aici:

https://news.yahoo.com/a-turning-point-on-uf-os-physicist-michio-kaku-tells-uf-ology-conference-the-truth-is-out-there-090005631.html

Citat din: Content from External Source"Acum știm că ele zboară între Mach 5 și Mach 20 - de cinci până la 20 de ori viteza sunetului", a spus Kaku. "Știm că ele se deplasează în zigzag atât de repede încât orice pilot ar fi strivit de forța centrifugă. Că nu au nici o sursă de evacuare de la motoare pe care să o putem vedea". Explicațiile invocate de obicei pentru aparițiile de OZN-uri - meteoriți, baloane meteorologice, chiar și planeta Venus - nu pot explica aceste filmări de mare precizie în direct, a spus Kaku, ceea ce duce la una dintre cele două concluzii posibile: Ele sunt de origine umană, reprezentând o tehnologie atât de avansată încât chiar și oamenii de știință de vârf sunt nedumeriți de ea. Sau, a spus el, "poate că sunt dovezi ale unei civilizații spațiale avansate".

Ar putea fi ele rusești, nu marțiene? Poate, a admis Kaku, având în vedere că anul trecut președintele rus Vladimir Putin a anunțat că "Rusia a construit un vehicul zburător hipersonic care poate zbura în zigzag". Statele Unite și China lucrează, de asemenea, la drone hipersonice. Pe de altă parte, a subliniat Kaku, "poate că acestea sunt extraterestre".
[...]
Chiar dacă nu sunt dovezi de foc, videoclipurile declasificate - susținute de confirmarea mai multor apariții ale unor vehicule aeriene inexplicabile în 2014 și 2015, inclusiv cel puțin o coliziune apropiată - dau o nouă greutate ufologiei. "Am ajuns la un punct de cotitură", a declarat Kaku. "Înainte, cei care credeau in existența OZN-urilor trebuiau să dovedească faptul că aceste obiecte proveneau de la o rasă inteligentă din spațiul cosmic. Acum, sarcina probei revine guvernului, care trebuie să demonstreze că nu provin de la ființe inteligente din spațiul cosmic."

Posibilitatea ca acestea să fie vehicule de la alte civilizații planetare, a declarat Kaku pentru Yahoo, "trebuie acum pusă pe masă".
Citatele din Yahoo par să provină în mare parte din acest interviu:
https://news.yahoo.com/a-traffic-ja...is-search-for-the-god-equation-090020986.html


De asemenea, în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri, a fost întrebat ce l-a adus la conferință. El a răspuns


Citat din: Content from External Source"În mod tradițional, când fizicienii erau întrebați despre extratereștri, ochii lor se dădeau peste cap și râdeau. Dar asta pentru că ei presupuneau că extratereștrilor care merg printre stele, le-ar lua foarte mult timp să meargă printre stele. Dar greșeala pe care o fac este să presupună că acești extratereștri sunt cu doar 100 de ani înaintea noastră. Imaginați-vă că ar putea fi cu 100.000 de ani mai avansați decât noi. Apoi, noi legi ale fizicii încep să intre în scenă, noi legi ale fizicii. De asemenea, am ajuns la un punct de cotitură, cred. De obicei, cei care cred au sarcina probei, ei trebuie să demonstreze. Acum, sarcina probei revine guvernului (Pentagonului n.n.), care trebuie să demonstreze că nu sunt din spațiu. Știința se bazează pe lucruri care pot fi testate, reproduse și falsificate. (Falsificabil, [adică] poți dovedi că nu este o farsă.) Acum, pentru prima dată, avem dovezi testabile de la Marina Statelor Unite. Am studiat aceste casete video militare și acum putem măsura cât de rapide sunt, la ce înălțime se află, avem acum numere cu care ne putem juca. Avem acum dovezi testabile, dar nu avem încă dovezi reproductibile, adică dovezi pe care le putem atinge. Prin urmare, le spun tuturor celor care ar putea fi răpiți sau răpiți de către oamenii din farfurii zburătoare, vă rog să furați ceva atunci când sunteți răpiți. Avem nevoie de voi să furați cât de mult puteți. Jetoane extraterestre, agrafe de hârtie extraterestre, furculițe extraterestre, cuțite extraterestre, orice de la o farfurie zburătoare.
Sursa: https://youtu.be/5OXC0gdx-ME?t=1318 [Broken link]

-----------------------------------------------------------------

Prin urmare in 2019 multi au fost de parere ca MK greseste. Ca cele trei videoclipuri nu arată nimic care să depășească limitele științei umane. Ca de fapt, cel mai probabil, ele arată lucruri mai degrabă banale, privite într-un mod neobișnuit. Există trei videoclipuri declasificate: Flir1, Gimbal, si Go Fast

Despre ele parerea scepticilor era ca:

Flir1 (numit și Nimitz, sau TicTac) este o pată neclară în depărtare. Nu se mișcă (deși sare de colo-colo atunci când camera schimbă setările de zoom sau face o corecție de blocare a cardanului). Există ceea ce pare a fi o "fugă la viteză mare" finală la sfârșitul videoclipului, dar de fapt este doar camera care nu mai urmărește obiectul, combinată cu o schimbare a zoom-ului care dă iluzia de viteză.

Gimbal este o strălucire în infraroșu în formă de farfurie. Se rotește deoarece camera se rotește pentru a contracara blocarea gimbal. Putem dovedi acest lucru, deoarece există alte modele de lumină pe cer care se rotesc în același timp în care se rotește strălucirea. Înregistrarea video este în concordanță cu un motor cu reacție aflat la câțiva kilometri depărtare. Nu are nicio accelerație bruscă.

Go Fast este ceea ce pare a fi un obiect rece care se deplasează rapid pe suprafața oceanului. Cu toate acestea, unghiurile și distanța de pe ecran ne permit să triangulăm poziția și viteza obiectului. Se pare că, de fapt, se mișcă destul de încet (sub 50 de noduri) și este la înălțime mare (3962.4 metri). Nu accelerează deloc. De fapt, seamănă cel mai mult cu un balon sau poate chiar cu o pasăre mare care planează.

La vremea aceea M Kaku descrie aceste videoclipuri ca fiind "dovezi testabile" și ca de fapt, putem testa ipotezele pe baza lor pentru a vedea dacă se potrivesc. Cu toate acestea, unii erau de parere ca M Kaku pare să nu le fi testat el însuși și, în schimb, se bazează pe ideile altora. De asemenea, alții au interpretat mișcările camerei din "Flir1" ca fiind mișcări ale unui obiect sau au interpretat rotația optică a unei străluciri în infraroșu din "Gimbal" ca fiind o rotație fizică a unei ambarcațiuni. Toate acestea sunt interpretări demonstrabile și nesusținute pe care Kaku a fost cumva convins că sunt adevărate.

Deci nu, sarcina probei nu s-a schimbat, erau multi de parere la acea vreme si ca: Marina nu are nicio obligație actuală de a dovedi că navele Mach 20 care zigzaghează la forțe G imposibil de mari nu sunt extratereștri si ca Nu există o astfel de obligație pentru că nu s-a demonstrat încă existența unor astfel de nave. Nu știm exact ce arată aceste videoclipuri, dar nu arată nimic imposibil și sunt bine explicate de evenimente obișnuite. Asta era parerea multora.

Se credea la acea vreme (2019) ca M Kaku poate fi un fizician desăvârșit și un popularizator al științei, dar dacă nu poate prezenta dovezi pentru afirmațiile sale, atunci acestea nu au mai multă greutate decât orice alt fan OZN. Sarcina probei este încă foarte mult pe umerii persoanei care face afirmația extraordinară, care în acest caz este Kaku însuși.

-----------------------------------------------------------------


Intre timp lucrurile s-au schimbat.
S-a recunoscut oficial in 2021la audierile din Congresul american ca 143 de cazuri (hai sa le zicem) UFO nu pot fi explicate.
Apoi au balbait-o destul de bizar in 2022 ca numarul acestor cazuri a crescut de la 143 la 400!

https://abcnews.go.com/Politics/pentagon-reports-400-ufo-encounters-tells-congress-theyre-investigating-video/story?id=84753756
,,Numărul rapoartelor UAP a crescut la "aproximativ 400", o creștere semnificativă față de cele 144 dintre 2004 și 2021 care au fost urmărite în raportul de anul trecut, potrivit lui Scott Bray, director adjunct al Serviciului de informații al Marinei. Bray a declarat în fața grupului de experți din Camera Reprezentanților că această creștere s-a datorat reducerii stigmatului asociat cu ieșirea în față pentru a raporta astfel de incidente în urma raportului din 2021."


Foto deasupra - Directorul adjunct al Serviciului de Informații al Marinei, Scott Bray, explică o înregistrare video cu fenomene aeriene neidentificate, în timp ce depune mărturie în fața unei audieri a unei subcomisii a Comitetului pentru Informații al Camerei Reprezentanților la Capitoliul SUA, la 17 mai 2022, la Washington, DC.
(măriți imaginea...ce e acolo?)

Si asa ajungem la interviul dat de MK la J Rogan.
Ia sa vedem ce spune in prezent MK, de fapt spune cam aceleași lucruri pe care le zicea in 2019, acum 3 ani deci.
Fizicianul Michio Kaku despre schimbarea în fenomenul OZN-urilor
https://www.youtube.com/watch?v=YebZyAzLZuc&ab_channel=PowerfulJRE

traducere aproximativa:
Acum lucrurile s-au schimbat. acum avem 5 observări multiple prin mai multe moduri, acesta este standardul de aur.
Standardul de aur pentru căutarea acestor obiecte, nu mai este reprezentat doar o singură persoană, ci de mai multe persoane cu reputație, nu doar imagini radar, ci și observare vizuală, senzori infraroșu, dovezi telescopice, acum avem mai multe observări prin mai multe moduri, astfel că sarcina probei s-a schimbat, înainte sarcina probarii revenea celor care credeau în OZN-uri.

Ei au văzut ceva și au dovedit-o. Acum, sarcina probei s-a mutat la Pentagon, la armată, acum ei trebuie să dovedească faptul că nu sunt extratereștri, așa că eu cred că a avut loc o schimbare radicală.

O schimbare radicală în ultimii câțiva ani, știți, acum 50 de ani a avut loc o audiere în Congres, în cadrul proiectului "Cartea Albastră", și se râdea mult și se făceau multe glume despre omuleții verzi din spațiul cosmic. Acum 50 de ani, așa era. Acum, lucrurile s-au schimbat, iar oamenii se gândesc dacă acestea reprezintă o amenințare militară? 
Ce fel de senzori avem? Ce fel de măsurători avem? Avem acum o analiză cadru cu cadru a acestor obiecte. Aceste obiecte se deplasează între Mach 5 și Mach 20. Asta înseamnă de 20 de ori viteza sunetului.  aceste obiecte pot zigzagui și putem măsura forța G în interiorul lor forța G este de câteva sute de ori mai mare decât forța gravitațională, cu alte cuvinte, oasele oricărei persoane vii ar fi zdrobite de aceste obiecte, așa că sunt probabil drone de vreun fel aceste obiecte pot coborâ de la 21.336 de metri în câteva secunde, gândiți-vă că pot coborâ pe o distanță uriașă în câteva secunde.
în doar câteva secunde și apoi pot merge sub apă mai departe.

Este ceva ce nu am realizat până acum, dar da, pot merge sub apă și se pot deplasa fără a crea gaze de eșapament sau a depăși bariera sunetului.
Deci acestea sunt lucruri pe care acum le putem documenta cadru cu cadru, uitându-ne la aceste casete video.
(...)
Vorbim despre obiecte care definesc legile cunoscute ale aerodinamicii cu o tehnologie care depășește ceea ce avem astăzi și de aceea oamenii se scarpină în cap întrebându-se ale cui sunt aceste lucruri?  Dacă nu sunt ale chinezilor, rușilor sau ale Statelor Unite? unul dintre principalele puncte de dispută este lipsa unei metode de propulsie vizibile, nu există nicio semnătură termică, nu există nimic din ceea ce înțelegem că ar exista în mod normal atunci când ceva se deplasează cu o viteză uriașă.
Aceste obiecte pot depăși fără efort bariera sunetului și nu creează bubuituri sonice și nici nu produc gaze de eșapament.
(...)
min 9:58
Ei bine, acum avem mai multe observații radar ale acestor obiecte.
Știm cum viteza, distanța de fiecare dată se dovedește a fi reală.
Deci de aceea ne scarpinam  capul întrebându-ne cine are această capacitate și răspunsul este că nu știm.
""

Concluzie:
Daca studiezi cronologia e evident ca a văzut mai multe dovezi in afara de cele 3 filmari declasificate pentru public. Pentru ca nimeni nu a văzut si imagini radar, sau data points....ori obiecte care zboara in zigzag etc.
Pe scurt, toate dovezile/probele cuprinse  în "regula de aur a lui 5" de care pomenea Michio Kaku.
Parerea mea.
#6
Cafenea / Re: Osama Bin Alien - Războiul...
Ultimul mesaj de Nox - 27 Iulie 2022, 14:52:40
Citat din: abyss din  21 Iulie 2022, 23:41:37Am gasit si un interviu bunicel cu Michio Kaku in care distinsul savant balbaie si el acum încurcat, cateva idei despre ozn-urile aflate in vogă. Aspect interesant fie si pentru ca domnia sa a fost consultat oficial prezentandu-i-se imagini video inca secrete. El a spus-o.

Salut.

Despre ce interviu e vorba? Poți da un link? Michio Kaku a fost invitat recent la Joe Rogan, episodul #1828, dar nu îmi amintesc să fi zis că ar fi văzut "imagini video inca secrete".

Merci.
#7
Cafenea / Re: Osama Bin Alien - Războiul...
Ultimul mesaj de abyss - 21 Iulie 2022, 23:41:37
Cu siguranță in viața fiecăruia vine acel moment când vorba lui @fiulploii "îți dă cu virgulă".

Totuși am rămas nelămurit: a fost sau nu a fost (era sa zic -revoluție) domnul F. răpit de ființe din alte lumi?

In contextul actual al schimbării abordării celor din ser.viciile străine cu privire la mult așteptata "Disclosure" adica cotind brusc de la negare idioată si penibila asezonata cu amenințări și "treburi ude" uneori cum s-au petrecut lucrurile timp de aproximativ 80 de ani, au trecut acum la varianta "oficială" de Disclosure made in CIA. Sper sa am timp mâine sa mai dezvolt cateva aspecte spuse de alții despre acestea.

Am gasit si un interviu bunicel cu Michio Kaku in care distinsul savant balbaie si el acum încurcat, cateva idei despre ozn-urile aflate in vogă. Aspect interesant fie si pentru ca domnia sa a fost consultat oficial prezentandu-i-se imagini video inca secrete. El a spus-o.
#8
Cafenea / Re: Osama Bin Alien - Războiul...
Ultimul mesaj de prodcomb - 21 Iulie 2022, 22:29:03
"Terribilul" Condotier face valuri pentru a (se) îndepărta de "vechea gardă" și a se remarca pe propria cale.
Cale ciudată și neinteresantă.
Nu că "vechea gardă" ar fi mai interesantă.
#9
Cafenea / Războiul o.z.n. si Dan Dezider...
Ultimul mesaj de abyss - 21 Iulie 2022, 15:09:45
Un coleg mai "anonymous" mi-a semnalat de curând un articol apărut pe tarlaua vasta si nebuloasa-n spirale a net-ului...

Articolul ii aparține temutului (pentru unii) si vestitului (pentru alții) Condotier (doar pentru câțiva cred) V.I.M.
https://argesulonline.ro/memorii-extraterestri-ozn-uri-si-marsrutizare-opinie/

Va las plăcerea de a studia fitzuica electronica cu rugămintea de a mi se permite doar un foarte mic spoiler:

- In articol autorul VIM analizează dintr-un punct de vedre util cartea-confesiune a domnului Dan Dezideriu Farcaș intitulata-n lipsa de alte inspirații matematice "De la biți la extratereștri – Memorii" (Pavcon, 2022).

Dincolo de confesiunea bizara-n detalii politicoase, remarcam in carte si citez:
- "Ca un efect al dezvăluirilor (americane – n.n.) din decembrie 2017, m-am pomenit și cu o invitație din partea ambasadei Chinei (...) Militarii chinezi voiau să afle de la noi un singur lucru: ce sunt, după părerea noastră, OZN-urile...".

Militarii chinezi erau interesați de părerea lui Dan Farcaș, nici mai mult, nici mai puțin.
Totuși am rămas profund nedumerit. te-ai fi așteptat ca un renumit ufolog roman ajuns la senectute sa-si amintească din ce in ce mai clar aventuri si pățanii din tinerețe. Din cate am putut constata (sa fiu corectat daca greșesc) fundamentul motivației domniei sale, piatra de căpătai a unui ufolog ar trebui sa fie o experienta cel puțin de neuitat. Un eveniment major cu reverberații si congruențe de-a lungul vieții.

Ei bine pare sa nu fie așa. Trece lapidar povestind ca pe la vârsta de 4 ani a avut niște trăiri nu știu cum dar mai așa ce par asemănătoare cu ale altora. Stop! Ce fel de experiențe? S-au mai repetat? Au lăsat urme? .... nu ni se oferă răspunsul...

#10
Cafenea / Re: O "rachetă misterioasă" a ...
Ultimul mesaj de abyss - 12 Iulie 2022, 22:08:14
Se presupune da.

Oficialii ministerului chinez de externe insa au negat că gunoiul spațial este al lor, insistând că racheta Chang'e 5 a ars deja în timpul călătoriei de întoarcere pe Pământ în 2014. Însă experții americani au contestat această afirmație, sugerând că oficialii chinezi ar putea confunda racheta din 2014 cu o rachetă cu destinație similară dintr-o misiune din 2020 și că prima este cea care a lovit Luna. La 1 martie, Comandamentul spațial al Departamentului american al Apărării, care urmărește gunoiul spațial de pe orbita joasă a Pământului, a publicat o declarație în care se afirmă că racheta chineză din 2014 nu s-a dezorbitat niciodată.

Stiu sau se fac ca nu stiu?

De ce se insista asupra misterului cand au o constelatie de sateliti care percep orice lansare sau ardere prin atmosfera?

LE - mai nou NASA intra in cursa detectarii fenomenului FAN (cu conotatie clar militara...pt o agentie stiintifica de explorare etc. care doreste descoperirea vietii pe alte planete , studierea prezentei apei ...)