Declinare responsabilitate
Părerile exprimate pe acest forum aparțin utilizatorilor acestora și nu pot fi considerate ca fiind informații oficiale sau promovate de acest site/forum.
În conformitate cu prevederile politicii de confidențialitate acceptate la înregistrare, fiecare utilizator este răspunzător de informațiile publicate pe acest site și nu sunt asumate de administratori sau proprietarul acestui forum.
Mai multe despre politicile de confidențialitate, aici...

Mesaje Recente

Pagini: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10
41
Diverse / Re: Gura de Rai
« Ultimul mesaj de xperyens 23 August 2020, 20:37:36 »
...
Oricum, din puținele surse ce trateazā subiectul (mai credibile) am remarcat că cea mai frecventā senzație e cea de pierdere a orientārii (spațio - temporale) - motiv pentru care unii, mai exaltați, se grābesc a vorbi despre "alte dimensiuni".

In 2017 un prieten m-a intrebat daca stiu ceva despre un loc cu niste pietre dispuse pe un cerc, undeva in Dobrogea. Dupa aceea, interesandu-ma despre subiect, am aflat ca acolo, deasupra cercului, a fost observata o lumina de foc, precum un incendiu, care la un moment dat s-a ridicat si a disparut in vazduh, motiv pentru care am sugerat sa mergem sa vedem ce este acolo.

Am ajuns primul din grupul cu care m-am deplasat acolo, si am gasit acel cerc de pietre. Parea ceva foarte vechi. Am stat putin sa admir locul, fara insa a intra in interiorul cercului, deci nu aveam ganduri negative, pur si simplu am stat putin sa-l observ. Dupa vreun minut am decis sa pasesc in interior dorind sa vad mai indeaproape. In momentul in care am facut primul pas peste linia cercului am simtit brusc o stare foarte intensa de dezorientare, cumva spatio-temporala, efectiv eram foarte derutat, si in acelasi timp simteam o mare forta sau putere care era deasupra mea, efectiv simteam ca ma apasa pe umeri. Forta resimtita era atat de mare incat simteam ca pic din picioare. Insa am ramas acolo pentru inca cateva zeci de secunde, timp in care forta se resimtea puternic, insa trecusem de acel soc initial cand am depasit "bariera". Cand am pasit in afara cercului am simtit foarte clar o senzatie de eliberare, de plutire. Apoi au ajuns si cei din grup acolo.

Cand am reintrat in cerc, nu am mai simtit acel soc, totul a fost normal.

De aceea mentionam in alt comentariu acum ceva timp, ca exista forte de intampinare cumva, asa am perceput eu ce s-a intamplat acolo.

Am vorbit cu un doctor in arheologie ulterior, si am aflat ca acolo a fost un tumul din epoca bronzului, deci avea o vechime de 5000-7000 de ani. Tumulul a fost spart/decopertat, iar semnul de plus sau de cruce format din malurile de pamant din interior cercului se numeste martor stratigrafic si este lasat de arheologii care au facut interventia.

Locul nu apare mentionat nicaieri, in vreun registru sau arhiva a siturilor arheologice.

Din pacate nu am mai ajuns in acel loc insa planific sa ma intorc.
42
Diverse / Re: Gura de Rai
« Ultimul mesaj de Grifon 23 August 2020, 17:01:01 »
Din câte cunosc eu, nu existā scrieri clare, concrete, despre fenomenele asociate cu acele ansambluri megalitice.
Existā, desigur, fel și fel de povestiri (despre Stonehenge, prioritar), dar nu sunt elaborate sistematic sau metodologic. În mare parte e "folclor new-age", deci dificil de luat serios în considerație.

Nici nu vād cum ar putea exista. În vechime, precum am spus, abordarea era cu totul alta. Fenomenele erau declanșate prin ritualuri, implicând un numār clar stabilit de sacerdoți (7, 9, 12), anumite mișcāri (circumambulația, de ex.) și anumite momente, dupā un calendar sacru (solstiții, sā zicem). În lipsa acestor proceduri complexe de activare, locul era, atunci ca și acum, banal - cel puțin la suprafațā.

Dacā mai existā totuși documentație concretā, aceasta nu e la îndemâna marelui public. E posibil ca anumite grupāri inițiatice sā păstreze jurnale ale experiențelor sau învățături tradiționale...dar noi nu le putem accesa.

Oricum, din puținele surse ce trateazā subiectul (mai credibile) am remarcat că cea mai frecventā senzație e cea de pierdere a orientārii (spațio - temporale) - motiv pentru care unii, mai exaltați, se grābesc a vorbi despre "alte dimensiuni".
43
Diverse / Re: Gura de Rai
« Ultimul mesaj de xperyens 23 August 2020, 00:44:11 »
As dori sa lasam marxismul sau alte ideologii deoparte, caci nu cred ca fenomenul are legatura cu vreo ideologie. Acesta se intampla, si lasa in urma lui intrebari care nu pot fi cercetate aplicand vreo ideologie. Nici nu poti fi experimentate astfel.

Insa ce e cu adevarat interesant, se pare ca anumite fenomene au legatura cu apa, si anume ca pot interactiona cu aceasta sau cu materia care contine apa.
Un alt tip de fenomene, se pare ca are legatura cu sunete.
Alt tip de fenomene pare sa aiba legatura cu o lumina.
Alt tip de fenomene pare sa aiba legatura cu o senzatie termica.
Un alt tip de fenomene pare sa aiba legatura cu senzatii de pierdere in necunoscut.
Alt tip de fenomene pare sa aiba legatura cu revelatii in stare de veghe.

Calupul de fenomene de mai sus se refera sa fenomene care nu par a avea o sursa cunoscuta.
Eu la genul acesta de particularitati ma refeream, si anume daca exista descris undeva ce a fost simtit in locuri precum "Stonehenge, Stenness sau Callanish (in U.K)", exemple oferite mai sus.

Ma feresc cat pot de mult sa dau crezare atat de usor unor astfel de afirmatii.
Stiu insa ca fenomenele descrise de mine exista, pentru ca le-am experimentat personal.

Intrebarea ar fi nu daca aceste fenomene sunt recunoscute de vreo ideologie sau nu, ci daca exista date scrise despre ele; de tipul: in locul x se intampla y fenomen. Adica avem o consistenta, chiar daca ne referim la persoane care simt aceste lucruri? Adica 3 persoane foarte sensibile, simt acelasi lucru in aceleasi locuri? Si daca era o singura persoana care simtea/vedea/experimenta anumite stari, era de ajuns pentru a sacraliza acel loc?
44
Laborator / Rachete militare de iluminare
« Ultimul mesaj de xperyens 21 August 2020, 22:49:54 »
Unul dintre cele mai spectaculoase clipuri gasite de mine pe internet, referitor la rachete militare de iluminare, este acesta:

https://www.youtube.com/watch?v=V8-GybWZbFM&feature=youtu.be

Explicatia data de cel care detine canalul, primul comentariu - pinned, imi apartine si este preluata de pe Reddit:
https://www.reddit.com/r/UFOs/comments/gv5g4i/very_strange_capture_in_new_mexico/

Citat
What we know

The fact that those lights are about 5-6 km away. Calculated using no. of seconds between the first visible explosions and when they could be heard (about 16 seconds).
The lights are much brighter from that distance comparing to a jet with landing lights on facing directly the observer. Way much brighter.

Hypothesis

Flares. Very likely. Military exercise with rockets or tracers shooting at those flares. Perhaps they were set to explode at a certain distance or at a certain height to give the sensation that those weapons hit their target. Also due to the phone optical capacity, it's understandable why those tracers or rockets are not visible while reaching their target.
Drones. Not possible due to the brightness factor and the distance.
CGI. Possible but no proof at this moment without original video file.

Conclusion

Flares. Military exercise.

Reference

https://youtu.be/dwZE2vcmyFU

https://youtu.be/AYGS3_Vyxys

Evident ca au fost utilizatori care au spus ca este un razboi intre nave extraterestre, insa este totusi o explicatie hazardata. In acea directie este o baza militara.
45
Diverse / Re: Gura de Rai
« Ultimul mesaj de Grifon 21 August 2020, 22:38:37 »
Mda...pe cât de pertinentă íntrebarea, pe atât de dificil răspunsul.
Concret, pentru știința prezentului, ínseamnă reperabil, repetabil și cuantificabil. Cu aparate de măsură derivate, desigur, din aceleași concepții actuale.
Dar cei ce-au edificat asemenea ansambluri megalitice nu aparțineau paradigmei prezentului (1700-2020, grosso-modo). Ei trăiau (implicit gândeau) ín paradigma "mintea precede materia", adică taman pe dos cum se crede azi (că "mintea e materie superior organizată",  deci marxism pur).

Druizii (ca și alți omologi din epocă,  diferit numiți) considerau că gândul (mentalul) este fundamentul a orice, iar evoluțiile materiale sunt doar efect, nu cauză.
Altfel spus, ei știau că focalizarea minții (a unuia sau mai multora) determină modificări ín materie - implicit ín ceea ce numim azi, "einsteinian", continuum spațiu - timp.
Era tot o știință, dar radical diferită din cauza premiselor. Și ei aveau rigori - cine, câți, unde, când - cu parametri metodologici aferenți.

Noi, azi....ce putem sesiza ? Dacă pe anumite locuri s-ar plasa tehnică, mai mult ca sigur că aparatele vor ínregistra, periodic, fluctuații bizare. Neavând ínsă premisele anticilor, fluctuațiile vor fi puse (chiar forțat) pe seama fenomenelor acceptate ca "științifice" - ignorându-se total alte tipuri de cauzalități.

Mă lungesc....dar altfel nu pot răspunde. Cert e că druizii (sau "capnoboții", dacă vreți) socoteau planeta ca o ființă - nu un mix de minerale / vegetale cum se gândește azi. Ritualurile lor (invocări) însemnau crearea unor interacțiuni íntre mintea lor și "duhul" locului, cu diferite efecte fizic sesizabile.

Deci, ín esență, concretul lor nu era (decăt poate accidental) identic cu concretul nostru - de unde și nesfârșitele ridicări din umeri ale savanților - chiar și ale celor fără prejudecăți.
46
Diverse / Re: cereri investigatii asfanufo
« Ultimul mesaj de Nox 21 August 2020, 21:17:28 »
Eu nu înțeleg care e complaintul op-ului. E drept că nici ASFAN-ul nu dă pe dinafară de specialiști, dar nici "criticii" lor nu sunt mai străluciți (asta ca să mă exprim elegant), poate cu câteva excepții.
47
Diverse / Re: cereri investigatii asfanufo
« Ultimul mesaj de kandaon 21 August 2020, 11:27:11 »
@prodcomb, la fel de comice sunt si explicatiile unor "specialisti" autodeclarati sceptici, ca: Jim Oberg si James McGaha(de exemplu). Te doare capul de ce pot debita oamenii aceia care evident nu-s prosti, dar in asa zise-le lor explicatii e vorba de altceva, nu de prostie...
I-am vazut in mai multe emisiuni despre subiectul UFO in care debitau niste explicatii de te cruceai, nu altceva.
De aia e bine sa pastram o cale de mijloc in investigatii si sa nu cadem in extreme.

@kandaon, filmul din delta e tare interesant, l-am mai vazut cu ceva timp in urma. Flare-urile de armata, cele cu parasute au o singura directie, si anume in jos, chiar daca coboara foarte incet si dureaza destul de mult. Iar lampioanele, eu nu am vazut vre-unul sa lumineze mai mult de 3-4 minute(maxim), dupa care combustibilul li se epuizeaza. In nici un caz nu cred ca e vorba de vre-unul din aceste elemente in aceasta filmare.

Nici eu nu cred ca au vreo legatura cu flare-urile militare, adica rachete sau proiectile de semnalizare sau iluminare.

Odata ca acelea ilumineaza pentru un timp foarte scurt, de obicei mai putin de un minut, in nici un caz ore, nici macar zeci de minute. Apoi cele de iluminare care sunt mult mai vizibile, se aprind si lumineaza aproape de sol, nu la inaltime ca in clip (ideea e sa lumineze noaptea terenul din fata trupelor proprii, sa vezi daca si pe unde e inamicul acolo si pe unde sa avansezi ori unde sa tragi in el).
Cele de semnalizare au diverse culori (care pot insemna fiecare altceva, gen atac, retragere, invaluire, marcarea pozitiei pentru a fi recuperati, in cinci minute incepe barajul de artilerie etc etc) si nici alea nu tin mai mult de cateva minute scurte.

Ce ramane valabil, in opinia mea, sunt doua variante. Una e varianta cu drone (militare probabil, sistem de drone, roiuri de drone) testate in Delta datorita izolarii zonei, dar nu vad rostul ca ele sa fie iluminate in felul ala si de ce ar sta atat in aceeasi pozitie. Ramane insa o posibilitate valabila
A doua e evident legata de OZN-uri (mai multe sau unul cu mai multe lumini), mai ales ca am vazut acolo relatarile mai multor martori care vorbesc de aparitii similare in zona Deltei. in mai multe perioade de timp diferite, iar cel putin unul, daca imi amintesc bine, vorbeste si de lumini care ieseau din cele principale si se reintorceau apoi, ceva de genu
48
Diverse / Re: cereri investigatii asfanufo
« Ultimul mesaj de StarDust 21 August 2020, 09:11:54 »
O gramada de "daca". Un proiectil de artilerie de 122mm pentru iluminare cu parasuta tine 25 de secunde conform specificatiilor de pe net. Parasutele nu sunt mari, si nu pot acumula suficient aer cald incat sa asigure portanta. Doar in conditii rare de jet ascendent puternic ar putea urca. Insa timpul de ardere e scurt.

Tocmai ca e un Obiect(mai multe) Zburator Neidentificat acolo, iar dupa durata si evolutia lor, cazul merita studiat. Eu nu am reusit sa vad vre-o parasuta acolo. Din calitatea filmului nici nu cred ca se va putea vedea.

Daca punem problema asa putem spune ca sunt drone militare iluminate(perfect posibil) si gata, caz inchis! O explicatie perfect posibila insa fara nici o argumentatie sau dovada.
49
Diverse / Re: cereri investigatii asfanufo
« Ultimul mesaj de xperyens 21 August 2020, 00:55:38 »
...
@kandaon, filmul din delta e tare interesant, l-am mai vazut cu ceva timp in urma. Flare-urile de armata, cele cu parasute au o singura directie, si anume in jos, chiar daca coboara foarte incet si dureaza destul de mult. Iar lampioanele, eu nu am vazut vre-unul sa lumineze mai mult de 3-4 minute(maxim), dupa care combustibilul li se epuizeaza. In nici un caz nu cred ca e vorba de vre-unul din aceste elemente in aceasta filmare.

Pai tocmai ca par flare-uri militare. Unele au parasute, altele posibil sa aiba si alte sisteme sa le tina mai mult timp ridicate in aer, depinde de scopul exercitiului. Insa sa ne referim strict la cele cu parasute. Daca exista un curent ascendent sub ele, si au suficient combustibil sa stea aprinse pentru mai mult timp, nu vad o problema in a sta mai mult timp suspendate in aer.
Daca sistemul e conceput inteligent, caldura emisa de acele flare-uri, poate fi folosita pentru a sustine mai mult timp parasutele in aer, principul unui balon cu aer cald.
Nu e niciun OZN acolo, atata timp cat avem aceasta explicatie.

Flare-uri cu parasuta: https://www.youtube.com/watch?v=qRDUABcPLEI
50
Diverse / Re: Gura de Rai
« Ultimul mesaj de xperyens 21 August 2020, 00:18:30 »
...
Ca exemplu, locuri ca Stonehenge, Stenness sau Callanish (in U.K) au fost alese de vechii druizi pentru anumite particularități - însă acestea nu sunt sesizabile, "palpabile",  oricând sau de oricine. La fel, sanctuarul dac - și nu doar cel din Sarmizegetusa.
...

Concret, la ce particularitati ne referim?
Pagini: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10
Declinare responsabilitate
Părerile exprimate pe acest forum aparțin utilizatorilor acestora și nu pot fi considerate ca fiind informații oficiale sau promovate de acest site/forum.
În conformitate cu prevederile politicii de confidențialitate acceptate la înregistrare, fiecare utilizator este răspunzător de informațiile publicate pe acest site și nu sunt asumate de administratori sau proprietarul acestui forum.
Mai multe despre politicile de confidențialitate, aici...