Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Reântruparea Incomozilor

Creat de abyss, 18 Ianuarie 2016, 14:45:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Xanadron

SF sau nu prea, topicul asta (care nu trebuie uitat ca n-a fost totusi deschis de JE) bine sugerezi, fiualploii, ca risca sa devina unul de analiza a teoriilor reintruparii... oricui, incomozi ori nu prea. Nu-i poate rau nici asta insa, printre parerile asupra ipotezelor initiatilor "clasici" putindu-se strecura si idei proprii, oricit de aiuristice ar parea ele.

Terenul dezbaterilor cred deci ca nu-i deloc unul arid ab initio si implicit nu-i chiar SF-istic. Dincolo deci de discurile octogonare azvarlite de zeitatile hinduse aduse-n atentie de abyss, inclin sa cred – pur intuitiv - ca meme-urile extrem-orientale pe tema reincarnarii sint cele mai apropiate de adevarurile post-mortem (sau mai exact de "realitatile" existentzelor inter-vitae.)

Nici [proto]crestinii n-au dus insa lipsa de teorii – de ex. traductionismul lui Tertullian si-al adeptilor lui apolliniaci e una din variantele de raspuns negativ la ipoteza reintruparilor multiple, dar si la intrebarea daca au si clonele suflet - ori CS pt. partizanii ideilor savuliste sau mai recent TVM-iste. Dupa Tertullian deci, doar sufletul lui ADAMU ar fi fost creat (nu si-al Evei asadar, ouppss) si doar p-asta adamic l-am fi primit noi de la parintii originari, odata cu trupurile incarnate – o singura data si basta.

Iar de la Sf. Augustin incoace au inceput alte carcoteli majore, axate in mare pe transmiterea asa-zisului "pacat funciar" odata cu intrarea fiecarui sufletzel in cite-un embrion, atras si desprins dintr-un gen de "suflet global uman" creat de The Big Barbone - dar cu respingerea totala ca blasfemie a ideii de CS=corp spiritual transmis in sens de intelect-amintiri-trairi etc.

Origen a avut insa idei si mai "tampite" si d-aia la cel de-al doilea Conciliu Ecumenic de la Constantinopole  s-a decretat Anatema impotriva lui Origen - doctrina lui cu radacini eseniene fiind respinsa si afurisita ca hiper-eretica, fiindca sustinea printre altele:

1. Pre-existentza sufletelor in Astral înainte de a-si lua "trup de carne"
2. Posibilitatea metamorfozarii/asimilarii  dupa moarte a "esentzei eterice" (egal ADN-energetice) a oamenilor in ingeri, dar si-n demoni
3. Corpul inviat al lui Cristos ar fi aparut alcatuit din materie eterica in forma sferica si nu fizic-umana, precum vor fi si corpurile tuturor inviatilor dupa moarte
4. La Judecata de Apoi nu mai exista materie grosiera, lasind loc exclusiv enegeticului spiritual
5. Pedeapsa sufletelor pacatoase post-mortem n-ar fi deloc vesnica si am avea sansa "reexaminarilor" prin reincarnari succesive.

Ma opresc totusi aici, desi ma batea gindul sa-i trec in revista macar pe gnostici inainte de budisti, mozaici si/sau islamisti, fiindca vad c-au inceput sa apara inregistrarile de la The Breakaway Conference 2015 din Bastrup/Tx – cine chiar vrea sa le vada le gaseste si singur (recomand  totusi  expunerea hiper-interesanta a Lindei Moulton-Howe – cu si mai eruditul  Joseph P. Farrell cred ca v-am agasat destul.)

P.S. Sa nu uit – nu contest realitatea UNOR pseudo-amintiri/informatii "A.I.-implantate" – discutie interminabila si ea -, dar teoria Parcului de distractii Terra (pt. ET-ii plictisiti desi pot colinda Universuri?) imi pare hilara din 1001 motive. La fel si aia a Iadului/Raiului "colectiv" gen FErMA-camps. Nu degeaba rabinii chicotesc cind aud de Iad sub forma notiunii generic acceptata de... altii.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

In contextul in care ideea ca trăim intr-un joc holografic , idee ce prinde teren tot mai mult, e adevarata  atunci reintruparile s-ar explica simplu de tot, nu? Am "n" vieți in joc , probabil "n" tinde la infinit . Iar daca acest joc este o proiecție a cărui punct de plecare este undeva la 60 ani lumina ( vezi subiectul respectiv ) atunci e si mai clară ideea parcului de distracții , zic eu. Si tot așa s-ar explica existența atâtor războaie .
   Iar Il Separatio are un rol bine definit ca poliție a jocului .

fiulploii

Atunci când fiecare bucățică din ceva conține toată informația acelui ceva adică poți reconstrui întregul, spunem că avem de a face cu o holograma, da?

Fiecare din celulele corpului uman conține ce? O "chestiuță" mică plină de informații care pot recontrui intreg corpul.

Suntem holograme? Așa pare. Dacă "ceea ce e sus, e și jos" și vițăvercea , mergem cu un nivel mai sus și ce avem? Eu, tu, etc. suntem celule, bucățele ale aceluiași intreg, da? Ce înseamnă asta? Dacă săpăm prin filozofie și spiritualitate dăm de o axiomă care zice că toți suntem Unul și acest Unu s-a "împrăștiat" in fărâme individuale, diferite, pt a cunoaște-experimenta lumea prin diverși receptori.

De unde vine acel Unu? Ce este el?

Zero la puterea zero este egal cu Unu, in algebră. In alte ramuri ale matematicii nu are sens sau are rezultate diverse funcție de niște limitări.

Deci, ce contează e că suntem holograme intr-o lume holografică care se poate modifica la comandă mentală pe bază de ... credință.
Cine o joacă pe asta?

horia2008

cg ?
... scuze, nu m-am putut abține... 😳