Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Adevaratul nume al lui Dumnezeu

Creat de alinutzu, 20 Noiembrie 2006, 22:52:36

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

xennon_2000

Din citatul lui emi:
*Inchinarea la relicve ,fie ele chiar si oase de oameni ,nu -l ajuta pe om sa practice inchinarea curata pe care adevaratii crestini ,o practica in Duh si in Adevar , pentru ca Dumnezeu este Duh sau Spirit ,si nu are nici o legatura detinerea unui os ,care se pretinde a fi  al unui sfant ,cu inchinare sau ascultarea de Dumnezeu .*

Am citit tot URBAN, dar m-am oprit la ceva ce ma intriga de mult timp si care se ma pract6ica si astazi la oameni (inchinarea la icoane sau sa faca idoli din orice calugari sau sa-i considere sfinti)

Daca te-a deranjat superficialitatea mea...scuzeee

Urban

Citat din: xennon_2000 din  23 Ianuarie 2007, 13:28:08
Poate cu ajutorul adevaratului Dumnezeu sa luptam impotriva "celorlalti zei"..

Citat din: xennon_2000 din  24 Ianuarie 2007, 19:25:44
Ar trebui sa se clarifice intr-un fel sau altul situatia cu zeii!de la religie apar (paradoxal) razboaie!

Citat din: xennon_2000 din  25 Ianuarie 2007, 09:06:35
sa nu lovim pe unii Elvin!pls....mai bine sa nu acuzam!
Udar poate e "mai credincios" ca noi toti dar are felul lui exact cum spuneam mai sus!....doar dam cu presupusul...eu unul nu cred ca e om sa nu fi "dialogat" in gand cu Dumnezeu....

Citat din: xennon_2000 din  25 Ianuarie 2007, 09:55:35
Eram sigur ca discutiile legate de "numele" si inerpretarea Adevarului dau conflicte!nu va mai ciondaniti atat, incercati sa dezbatetzi problema pasnic....

Citat din: xennon_2000 din  25 Ianuarie 2007, 09:56:54
sa mai intre fetele...poate mai tempereaza discutiile!

Citat din: xennon_2000 din  25 Ianuarie 2007, 11:39:22
Udar prietene!....u chiar esti ateu?adik inrait!?macar crezi in teoria darvinista!???

Citat din: xennon_2000 din  25 Ianuarie 2007, 12:10:50
nu stiu daca tebuie neaparat "dovezi tehnice" pentru existenta lui Dumnezeu. Dar sa nu-l vedem pe Dumnezeu ca pe o persoana!adica ca un om...asta e clar

Citat din: xennon_2000 din  25 Ianuarie 2007, 12:49:16
Pentru UDAR
Nu sunt ateu pentru tine, dar pentru unii da! In general am aceleasi pareri ca si tine (cu mici deosebiri)...si recunosc ca sunt ateu pentru cei care il vad pe Dumnezeu ca pe o fiinta asemanatoare omului; am conceptiile si credinta mea proprie, binenteles cu principiul nonviolentei!

Citat din: xennon_2000 din  25 Ianuarie 2007, 13:00:14
Si credinta si stiinta au un singur scop: aflarea adevarului, numai mijloacele difera. Si tocmai de la acele "mijloace" apar conflictele.....
asta trebuia sa adaugi tu UDAR

Citat din: xennon_2000 din  25 Ianuarie 2007, 13:25:50
"crede si nu cerceta"...Dreamy draga asta a fost conceptul preotilor catolici care au vrut sa preia puterea asupra maselor in era medievala

Citat din: xennon_2000 din  25 Ianuarie 2007, 13:45:21
Poate "Adevarul" meu si al lui Udar...ma refer la conceptii si credinta

Citat din: xennon_2000 din  25 Ianuarie 2007, 14:50:14
Daca asa arata Dumnezeu......!....mai bine vb in topicul Matrix sau ceva de genul

Citat din: xennon_2000 din  25 Ianuarie 2007, 14:54:15
daaa....nimik de spus....daga "gandim logik" totul se poate transpune in informatie

Citat din: xennon_2000 din  25 Ianuarie 2007, 15:08:09
Sper cda nu spirala MISA! ha ha.....dar la ce dimensiune se termina timpul oare.....?cine poate spune?

Citat din: xennon_2000 din  25 Ianuarie 2007, 15:24:53
Daca Dumnezeu...este infinitul dc ii cautam nume si interpretari!....face parte incertitunimea omului din infinit?

Citat din: xennon_2000 din  26 Ianuarie 2007, 11:51:51
Emi..astea sunt intrebari la care sa va da un raspuns clar poate peste 200 ani

Citat din: xennon_2000 din  26 Ianuarie 2007, 11:51:51
Emi..astea sunt intrebari la care sa va da un raspuns clar poate peste 200 ani
Citat din: xennon_2000 din  26 Ianuarie 2007, 12:25:43
interpretez eu raspunsul tau UDAR,....cand vrei sa descoperi infinitul....descoperi vesnicia!

Citat din: xennon_2000 din  26 Ianuarie 2007, 14:29:59
ha ha ha.....si nici tehnologie sau aparate!

Citat din: xennon_2000 din  26 Ianuarie 2007, 14:41:19
Cred ca, la fel ca si baron.....ma las pagubas

Citat din: xennon_2000 din  26 Ianuarie 2007, 15:27:31
dc razi dark,.....???ca ne dam batuti?....cred ca nici dak vb "real" nu ajungem la niciun consens!

Citat din: xennon_2000 din  26 Ianuarie 2007, 19:32:52
nush dc dar imi plac discursurile lui shadow!dar e o problema......e mult de dezbatut pe ele la fel ca si pe asta!

Citat din: xennon_2000 din  26 Ianuarie 2007, 20:26:18
Vorbeste si tu cu cel ce a postat acest subiect....poate el nu e de acord!

Citat din: xennon_2000 din  26 Ianuarie 2007, 20:53:32
vad ca pui suflet la mesurile astea elvin! mai ales la subiectul asta pe care multi vor sa-l inchida!

Citat din: xennon_2000 din  30 Ianuarie 2007, 10:51:22
jackie..ma tem ca ai dreptate.....si eu am vazut ca toata lumea intra pe temele astea si se contrazic ...si ..parerea mea este ca s-au raspandit topicurile astea de mult timp pe net...dar fiecare are dreptul la gandire libera

Citat din: xennon_2000 din  31 Ianuarie 2007, 12:15:25
Baron esti tare!! ce -or zice cei care cred ...in Dumnezeu, de tine?

Citat din: xennon_2000 din  31 Ianuarie 2007, 12:29:35
ha, ha , ha,...ei nici chiar asa!....nimeni nu te face jidan, mason sau stiu eu ce, dar nici chiar asa , adik sa ajungem la niste jocuri!....eventual matematica sa faca saltul asta sa mai descopere ceva dimensiuni!

Citat din: xennon_2000 din  31 Ianuarie 2007, 12:34:19
Dark...ce parere ai?matematica "satisface" nevoia de adevar in sensul stiintific?
Nu am vorbit de sentimental!

Citat din: xennon_2000 din  31 Ianuarie 2007, 12:54:59
da...cum sa nu Baron!!!!!!!...mai ales ca lucrez in inginerie!a fost si parerea marelui Einstein

Citat din: xennon_2000 din  31 Ianuarie 2007, 13:00:20
ha , ha ha vad ca ma iei si la mishto!
am vb cat se poate de serios....crez ca nu se va descoperi vreodata esenta sufletului cu ajutorul matematicii?(poate chiar Dumnezeu insusi e matematica)...sau lumea e un Matrix

Citat din: xennon_2000 din  31 Ianuarie 2007, 13:03:30
aaaa...te referi la diferentza dintre greutatea unui corp viu si unul mort adunci cand moare

Citat din: xennon_2000 din  31 Ianuarie 2007, 13:32:30
Noi discutam acum de dragul de a discuta ....daca are sau nu greutate sufletu....asta peste 100 de ani vom afla!...tot cu ajutorul matematicii..

Citat din: xennon_2000 din  31 Ianuarie 2007, 13:42:47
Dupa cum vezi arkadi...suntem pe echipe inginerie contra spiritualitate.....nush baron ce crede si in ce echipa e

Citat din: xennon_2000 din  01 Februarie 2007, 13:03:09
Bravo baron....vad ca iei peste picior obiceiurile bisericesti...sa nu te critice lumea
Ai dreptate...dc sa citim biblia si sa merem la sala cand putem cauta solutii sociale pentru eradicarea raului (saracie , violenta)

Citat din: xennon_2000 din  01 Februarie 2007, 15:35:04
oooo....Baron nici chiar asa!....chiar intarati lucrurile rau de tot

Citat din: xennon_2000 din  01 Februarie 2007, 15:43:38
Arck....nu numai ca se pierde in conceptii das se si "agita"!.....
Baron...frate.....stii u cum e trb cu religia....nu poti sa convingi pe nimeni daca e intiparita bine in suflet

Citat din: xennon_2000 din  02 Februarie 2007, 14:42:32
razboi intre un filozof  si un crestin

Citat din: xennon_2000 din  06 Februarie 2007, 11:37:59
Si manuscrisele de la marea moarta ar trebui puse in biblie!..pt fi consideratre si ele evanghelii

Citat din: xennon_2000 din  06 Februarie 2007, 12:26:33
Mm..da , ma intreb cine oare le-a compus si in ce scop...

Citat din: xennon_2000 din  06 Februarie 2007, 12:45:24
off....s-a pangarit biblia rau de tot...si pe langa asta si numele lui Dumnezeu

Citat din: xennon_2000 din  07 Februarie 2007, 14:48:01
Sa mai credem sau nu in biblie!...dupa cele discutate de pana acum!?Vorbesc de ipotezele postate

Citat din: xennon_2000 din  09 Februarie 2007, 09:59:28
da...suna a secta...dar tot de Dumnezeu e vorba

Citat din: xennon_2000 din  09 Februarie 2007, 14:36:29
si uite asa o amestecatura de concepte!

Citat din: xennon_2000 din  09 Februarie 2007, 22:29:55
iAR TRB CU SINCERITATEA BIBLIEI

Citat din: xennon_2000 din  09 Februarie 2007, 22:36:17
dA ASTA ASA  E....dupa cum bine stii Ark este un subiect "infinit"

Citat din: xennon_2000 din  12 Februarie 2007, 11:28:19
Dar manuscrisele de la Marea moarta?...credeti ca ar trebui incluse?
Sau sunt veritabile falsuri

Citat din: xennon_2000 din  12 Februarie 2007, 12:01:54
Daa...dar par autentice!
Nu sunt falsuri!...Si titusi reprezinta o amenitare la adresa celor stiute din biblie

Citat din: xennon_2000 din  12 Februarie 2007, 14:06:33
Sa inteleg ca "unii" cred in ele (manuscrise vechi legate de biblie)?

Citat din: xennon_2000 din  12 Februarie 2007, 18:50:10
Asta e cea mai absurda chestie!CUM sa binecuvantezi asa ceva!

Citat din: xennon_2000 din  12 Februarie 2007, 19:21:22
Una e arma lui Dumnezeu si altele sunt armele oamenilor....

Citat din: xennon_2000 din  14 Februarie 2007, 19:02:56
Ark total de acord cu tine!....daca vb de mesagerii Domnului...ei poate...au ceva tehnologii dar nu HARD....la ei 100000 terragb pot incapea poate intr-un varf de ac sau dc ce nu celebrele AKASHA

Citat din: xennon_2000 din  15 Februarie 2007, 13:07:38
argumente......sau?

Citat din: xennon_2000 din  16 Februarie 2007, 09:27:00
da Urban ai dreptate...ar trebui inchis!cu toate ca s-a mai priopus inchiderea lui....tot nu s-a facut nimik in acest sens
Sunt discutii inutile si mai nasc si certuri, ca pana la urma tot nu se ajunge la un consens

Citat din: xennon_2000 din  16 Februarie 2007, 14:57:59
ESTE INTRADVAR UN TOPIC CAM CONTROVERSAT, LA INCEPUT ERAM DE PARERE CA TREBUIE SCOS

Citat din: xennon_2000 din  19 Februarie 2007, 09:20:54
Off..cat ma abtin sa nu raspund pe acest topic! Vroiam sa il consider inchis dar se pare ca nu pot sa ma abtin sa nu raspund!

Citat din: xennon_2000 din  19 Februarie 2007, 13:45:17
Emi..te referi la aliantele intre rase ET nu?adica supercivilizatiile care sunt cu "Adevarul" aliate si cele care nu il recunosc

Citat din: xennon_2000 din  20 Februarie 2007, 13:04:41
Va vad ca tot intrebati....In ce sa cred? intr-un simplu nume?.....fiecare il numeste pe Dumnezeu cum vrea si poate are aceeasi credinta ca oricare....poate ca si asta a fost unul din motuvele Pentru care a fost Isus pe pamant...sa credem in el si nu in nume

Citat din: xennon_2000 din  20 Februarie 2007, 19:02:55
Dumnezeu are acelasi nume pt toti! offf ce topic! Ar trebui discutat "real" intre toti membrii Rufon (sa speram ca nu iese cu scandal )...poate la urmatoarea intalnire

Citat din: xennon_2000 din  20 Februarie 2007, 20:46:43
Pai tocmai....eu unul stiam deja concluzia acestui topic....fiecare ii spune cum vrea fara sa se supere nimeni

Citat din: xennon_2000 din  21 Februarie 2007, 19:36:47
Ati pus si voi o intrebare  in genul: cine a fost mai intai oul sau gaina!? Adica fara raspuns

Citat din: xennon_2000 din  21 Februarie 2007, 21:20:38
Da ark...nimik de zis, dar ei: daca a avut sau nu omul burik......

Citat din: xennon_2000 din  22 Februarie 2007, 19:35:04
Urban....inca un subict deschis de tine: "idolatrizarea oamenilor" cu care nu sunt de acord....e ca si cum te-ai inchina icoanelor

Citat din: xennon_2000 din  22 Februarie 2007, 20:08:24
Am citit tot URBAN, dar m-am oprit la ceva ce ma intriga de mult timp si care se ma pract6ica si astazi la oameni (inchinarea la icoane sau sa faca idoli din orice calugari sau sa-i considere sfinti)
Daca te-a deranjat superficialitatea mea...scuzeee

..Asta este suma posturilor tale in subiect.... :-D
Da, ma deranjeaza superficialitatea ta....insa te scuz...

Sfat: Inainte sa postezi fa cate un comentariu si pe urma adauga-l aici.
        Nu stiu daca iti dai seama dar asta nu e canal Trivia....
        In rest, numai bine ! :-D
        (Mai multa grija cu ortografia!..No offence.) :-D

Si daca tot zici ca ai "citit" tot, hai sa luam la disecat Summa Theologiae....ce zici ? :-D :-D

Urban

Care este numele Lui?

GOD   
                                                 PRAMATMA
                                                      ELAH      
                                                     ALLAH
                                                      OM      
                                                       ELI
                                                     DEUS      
                                                      GUD
                                                    TUHAN      
                                              MANGU-MOLA
                                                ALLEGANY      
                                                   THEOS
                                                 MULUNGU      
                                                 JEHOVAH

CREDINTA INTR-UN DUMNEZEU UNIVERSAL

Daca Dumnezeu Atotputernicul este atat de darnic cu creaturile Lui in ceea ce priveste binecuvantarile materiale cum ar fi aerul curat, ploaia, lumina soarelui etc., de ce nu ar tot atat
de darnic in ceea ce priveste binecuvantarile Sale spirituale? Dar El nu a fost partial. Nu este nici
o natiune sau grup etnic pe pamant care sa nu-L cunoasca pe Dumnezeu dupa unul din numele sale. Aceasta cunoastere (a numelui) a fost data chiar de Creatorul Insusi prin graiul mesagerilor Sai. Numele catorva dintre acesti mesageri le cunoastem, restul s-au pierdut sau au fost inconjurate de superstitie. In toate religiile lasate de Dumnezeu, omul a intervenit destul de rapid pierzand acele conceptii pure si sfinte, adaugand zorzoane si podoabe cand nici o infrumusetare nu era nevoie.

CONCEPTE
În terminologia religioasa a lumii, vom gasi ca fiecare " fiu de om" în modul sau propriu, în dialectul sau propriu, a gasit niste atributive frumoase  pentru numele Stapanului Cerurilor si a Pamantului.

CONCEPTUL ZULU
În Africa de Sud, Zulu, o populatie foarte virila si combativa - o natiune  înrudita cu Qureish din Arabia pre-Islamica – au dat ca nume de botez pentru Dumnezeu Atotputernicul - Umvelinqangi. Acest cuvânt, când este articulat corect în dialectul lor propriu, formeaza sunete identice ca in cuvantul Arab Walla-hu-gani, însemnând -" Si Allah este Bogat"( cu sensul de Generos). Asemanator cu "Allegany", folosit de catre Indienii Rosii din America de Nord (Amintiti-va de muntele lor, Allegany,) dar originea sau sensul real al cuvantului "Allegany" nu este cunoscuta in mod frecvent in randurile poporului american.
In schimb, cereti oricarui Zulu la cine anume si la ce se refera UMVELINGANGI si el sigur iti va explica:
HAWU UMNIMZANI! UYENA, UMOYA OINGCWELE. AKAZALI YENA, FUTHI AKAZALWANGA; FUTHI, AKUKHO LUTMO OLU FANA NAYE."

Acum, comparati aceste versete cu traducerea libera a ceea ce un Zulu spune in mod propriu-zis: "O, El este perfect si este Sfantul Spirit, El nu zamisleste si nu este nascut, in plus, nu este nimeni ca El."
Orice trib African din sudul raului Zambezi, din Africa de Sud, a dat diverse nume pentru Atotputernicul—Tixo, Modimo, uNkulunkulu etc, dar fiecare dintre grupurile lingvistice africane se vor chinui sa-ti explice acelasi concept curat si sfant ca si Zulu. Este o glorie a natiunilor Africane care, desi nu  au avut o limba scrisa, deci nu au fost în stare sa înregistreze relatarile, sau numele profetilor respectivi; totusi, nici unul  dintre triburi nu s-a inchinat vreodata in fata idolilor sau  imaginilor reprezentand oameni sau animale, pâna ce omul alb nu si-a introdus religia, sadind Africanului conceptul sau anthropomorphic de Dumnezeu sau Tatal, Dumnezeu si Fiul, Dumnezeu si Duhul Sfant, si a facandu-l sa se inchine înaintea statuilor lui Isus, Maria, Sf. Christopher si asa mai departe.

Nici unul din multitudinea de triburi africane ce locuiesc in aceasta parte de lume, nu si-a facut vreodata vreo imagine a Dumnezeului lor. Cu toate ca sunt capabili sa sculpteze din lemn, elefanti si lei, sa reproduca barbati si femei in lut, mai mult decat atat, cei din tribul Zulu au si cunostiinte in metalurgie, cand a fost intrebat un batran Zulu care-i motivul pentru care Africanii nu fac "umfanegisos"(imagini) pentru Dumnezeul lor, acesta a replicat: "Cum putem noi sa-I facem imagini (lui Dumnezeu Atotputernicul) cand noi stim ca El nu este ca un om, si El nu este ca o maimuta, sau ca un elefant  sau ca un sarpe: El nu este ca ceva care  sa ti-L poti inchipui sau
sa-I faci o imagine".

CA SI ARABII
Acest termen, uMVELIHQANGI, de altfel, bine cunoscut de catre tribul Zulu, nu se foloseste in mod curent. Inca o data se aseamana cu paganii Qureish-ului din Arabia pre-Islamica, care cu toate ca stiau numele de Allah, l-au ocolit, datorita faptului ca au simtit ca El este prea Inalt, prea Perfect, prea Sfant pentru a putea fi abordat, asa ca au recurs la substituirea cu Dumnezeii imaginary, Al-Lats, Al-Uzzas, Al-Manatas si multi altii. Asa si Zulu nu au putut sa-L cheme uMveliquangi direct, dar sunt, totusi, mai buni dacat arabii din Ayyam-ul-jahiliyya(inainte de Islam), pentru ca nu au recurs la Dumnezei falsi, au invocat doar spiritele stramosilor lor pentru a interveni la uMVELINQANGI pentru ei, la fel cum fac si Catolicii, care o invoca pe Sfanta Maria si alti Sfinti.
Cel mai comun termen folosit de Zulu pentru Dumnezeul lor, este uNKULUNKULU care, literar, inseamna-Cel mai Maret dintre cei Mari sau Cel mai Puternic dintre Cei Puternici-Atotputernicul.  Mai mult familiar, ori de câte ori fac un  juramant, vor spune "iNkosi phe-Zulu", care inseamna: jur pe Stapanul din Ceruri, sau Dumnezeul din Ceruri, sau Stiutorul Cerurilor, ca spun adevarul. Cuvantul "zulu" in limba Zulu literara, inseamna Inaltul Cerului, si se considera ei insusi  a fi superiori fata de alte triburi din Africa de Sud, fiind respectati ca si Queraish printre locuitorii desertului dinainte de Islam.
                                   CONCEPTE DIN EST
Cuvantul hindus pentru Dumnezeu Atotputernicul este PRAMATMA. In Sanscrita, limba vechii Indii, "Atma" inseamna suflet, si "Pramatma" inseamna Maretul si Sfantul Duh, sau Sfantul Spirit, care este frumoasa descriere a "Tatalui" din Ceruri. Biblia spune:
"Dumnezeu este Duh; si cine se inchina Lui, trebuie sa I se inchine in duh si in adevar." (Ioan 4:24) In ciuda interpretarii de tip panteist  al Divinitatii, numele pe care Hindusii il dau pentru Suprema Existenta, in limba lor clasica, este de OM (Aum), care inseamna Pazitor sau Protector. Un atribut potrivit pentru care Musulmanii nu vor avea nici o indoiala. 
"Panteist"- o doctrina in care oameniii cred ca Dumnezeu este tot si totul este Dumnezeu. Musulmanii pun corect accentul cand spun ca "Totul este al Lui Dumnezeu" ("EVERYTHING IS GOD'S!") Realizati fantastica diferenta pe care acest apostrof o da conceptului de Dumnezeu?(in lb. romana corespondentul=al Lui)

CONCEPTE DIN VEST
Anglo-Saxonii si Teutonii in felul lor, ca si in alte limbi Europene, numesc ceea ce adora, "Dumnezeu"(God-engleza) sau cu cuvinte similare:   

God  in Engleza; Cuvantul "God" impreuna cu toate ramificatiile sale in comparatie cu cuvantul Allah
Got   in Afrikaans (limba descendentilor Olandezi Africa de Sud);
Gott  in Germana;
Gudd in Daneza, Suedeza si Norvegiana.

Vechii fenicieni isi numeau Dumnezeu lor – ALLON –(nu prea departe de Allah daca am putea sa-l auzim articulat), iar cei din Canaan, ADO. Israelienii nu numai ca impart cuvantul "EL" cu poporul originar din Palestina, imprumuta chiar numele divinitatii lor principale-ADO, tranformand-ul in ADONAI, si oriunde cele 4 litere YHWH apar in Sfanta lor Scriptura, ei vor citi "Adonai" in loc de "Yahuwa". Se poate usor observa asemanarea intre ebraicul Adonai si pagana Adonis. Adonis este "frumoasa habotnica, iubita de catre Venus" in Panteonul Grecesc.

CONCEPTUL LATIN
Latina, limba dominanta in tarile vest Europene, unde se stie ca a fost predominanta in stiinta si in diplomatie pentru multe secole, foloseste ca expresie principala pentru Dumnezeu, cea de DEUS:
                                   Deus in Portugheza;
                                             Dieu in Franceza;
                                              Dio in Italiana;
                                             Dios in Spaniola;
                                        Dia in Scotiana si Irandeza;
                                               Duw in Welsh.

Surprinzator, in toate aceste limbi, Deus si toate celelate cuvinte, ce se aseamana din punct de vedere al foneticii, inseamna Cer /Paradis.
Moulana Vidyarthi, in lucrarea sa monumentala -"Muhammad in Scripturile lumii", dedica o suta de pagini pentru numele lui Dumnezeu in diverse limbi.
       In afara de o lista a 155 de nume atribuite, peste 40 din ele folosite pentru cuvantul "Paradis/Rai"sau pentru"Ceruri" in descrierea lui Dumnezeu. Desi musulmanii recita
Asma-ul-husna, cele mai frumoase 99 de nume venite din Sfantul Qur'an pentru maretul nume Allah; "Rai" nu este printre cele 99 de atribute.

CONCEPTE DIN ESTUL INDEPARTAT
Printre toate cele 155 de chinuitoare nume ale lui Dumnezeu in diferitele limbi, singurul care a amuzat cel mai mult a fost "A-T-N-A-T-U!"...

CE ESTE ATAT DE AMUZANT SAU DE NEOBISNUIT PENTRU ATNATU?
Arborigenii din Australia de Sud il numesc pe Dumnezeul lor "Atnatu" din cauza unui filosof, poet sau profet care a stabilit ca Tatal din Ceruri este absolut liber de toate cele de trebuinta: El este independent; El nu are nevoie nici de hrana si nici de bautura.  Aceasta calitate, intr-un limbaj primitiv si fara interdictii, este mentionata sub numele de  ATNATU, care, pur si simplu, inseamna "cel fara de anus-cel fara de cusur".  Totusi, cuvântul "anus" este un cuvânt foarte mic, doar de patru litere în Engleza, cei mai multi neauzind de el. Cineva este fortat sa foloseasca înlocuitorul familiar pe care eu ezit sa-l reproduc aici, si nici nu vreau sa-l folosesc pe forum din cauza hipersensibilitatii unor membrii

De aceea, pentru a linisti situatia, acolo unde noi avem o cale de "intrare", trebuie sa tineti seama de "rezultat." Cel care mananca, trebuie sa fie chemat de natura la toaleta - sau tufa - si prietenul noastru primitiv a mirosit ca avem nevoie de aceasta, ceea ce el nu ar fi putut atribut Creatorului sau. De aceea, el l-a chemat pe Dumnezeul lor - ATNATU! "unul fara sistemul excretor".

"MUHAMMEDANII"
Vestul este un adept al numelor inventate. Cand a inventat lampa incandescenta, si-a numit becurile sau globurile sale luminoase, "MAZDA LAMPS".
Mazda se intampla sa fie "Dumnezeul luminii" al Zoroastrienilor.
In Africa de Sud, astazi, europenii au un mare succes in vanzarea margarinei, "RAMA"; Rama, din intamplare, este "dumnezeul-om" pentru un numar important de oameni din aceasta zona. Omul alb, se autointituleza Crestin, pentru ca il venereaza pe Cristos. Il numesc pe cel care il venereaza pe Buddha, Budisti si, cu aceeasi logica il numesc pe musulman un "Muhammedan", crezand ca el este un slujitor al lui Muhammad.

PROGRES IN REGRES
Antropomorfismul este un sistem traditional in care omul si-L imagineaza pe Dumnezeu dupa propria sa asemanare. Este tot atat de modern pe cat este de traditional. Omenirea se gandeste la Dumnezeu ca si cum s-ar gandi la ea insasi, prin propria sa imagine. Nu spune Biblia crestina, in primul capitol al primei carti? 
    Apoi, Dumnezeu a zis:
"Sa facem om dupa chipul nostru, dupa asemanarea noastra" - (Geneza 1:26)
Cat despre cuvatul "imagine", Dumnezeu nu s-a referit la asemanarea fizica.  

Grecii si Romanii au "aruncat peste bord" pe Minerva, Appolo, Hercules' si au optat pentru noul "dumnezeul-om", inca de acum 2000 de ani in urma, numindu-l Isus Cristos. Romanii devenisera pionierii mitologiei imbracati intr-o noua haina de catre vest-europeni care se plictisisera de Thors si Wonderses, asa ca au acceptat noua credinta cu rapiditate. In schimb, Europenii si-au impus tri-teologia in coloniile lor. Au dat un dumnezeu-om, mult mai aratos decat Dumnezeii lor natali. Priviti cum l-au transformat in picturi, sculpturi, si pelicule.
El nu seamana deloc cu un evreu dupa forma nasului. Noul "dumnezeu" este mai degraba Englez/German/Scandinavian, dupa structura sa osoasa. Un "dumnezeu-om" alb impotriva unui "dumnezeu-om" albastru (Rama si Krishna) sunt, de obicei, pictati in albastru in ilustratiile religioase hinduse.

CINE ESTE JEHOVA?
Uluitor dupa cum si suna, cuvantul "Jehova" este  admis inca din secolul XVI.
Originea acestui cuvant asa cum apare el in realitate, in ebraica, in Scripturile Evreilor- citit de la dreapta la stanga, ca si in araba-Yet, Huh, Wav, Huh sau Y.H.W.H., aceste patru litere erau precedate de un cuvantul suplinitor "Adonai", ca sa previna cititorul ca nu se articuleaza.

Evreii, cu o grija meticuloasa, au repetat acest exercitiu in "Cartea lui Dumnezeu"  de 6823 ori- interpoland cuvantul "Adonai" sau "Elohim". Ei, cu sinceritate, au crezut ca acest impresionant nume al lui Dumnezeu nu trebuie niciodata pronuntat. Aceasta prohibitie nu era ceva obisnuit: era condamnat la pedeapsa cu moartea cine ar fi indraznit sa o faca. Daca Jahova este numele lui Dumnezeu Atotputernicul, si daca cele 27 de Carti ale Noului Testament au fost inspirate de El, atunci este o anomalie de cel mai mare grad ca El (Jehovah), pur si simplu, sa fi uitat sa-si treaca propiul nume unic in "Cuvintele Sale" – adaosul crestinilor la Biblia evreilor. Crestinii pretind ca sunt in posesia a peste 24 000 de asa-zise "originale" a Sfintelor Scripturi in limba greaca, dar, pana acum, nici un pergament nu are scris pe el "Jehova".

Ciudatul  "nume al lui Dumnezeu" a fost, in mod sacrologic, inlocuit cu cuvintele grecesti ky'ri.os si the.os' care inseamna "Domnul Dumnezeu". Dar miracolul miracolelor-Alleluya! :-D nici un diavol si nici un sfant nu au putut sa elimine cuvantul "Allah" din asa numitul Nou Testament al crestinilor.  

INCOLTIREA UNEI NOI DOCTRINE
In Statele Unite ale Americii, in urma cu 100 de ani, rasareau ca ciupercile noi culte si secte. Adventistii celor sapte zile, Invatatii Crestini, Menonitii, Christiadelphins, Martorii lui Jehova, si multi altii ca ei. Fondatorul ultimului cult este judecatorul Rutherford, despre care ortodoxii Crestini spun ca nu ar fi fost nici macar judecator.
Judecatorul Rutherford este urmasul lui Charles T. Russell, ce a creat o noua "biserica", in care sistemul de conducere si organizare este de neintrecut in lume. Multe am putea noi, musulmanii, sa invatam din entuziasmul si metodologia lor. Cititi "treizeci de ani slujitorul Turnului De Veghe" de Schelin. 

O SECTA VIRILA
Martorii lui Jehova au facut un progres fenomenal, comparativ cu celelalte secte in ultimii 100 de ani, daca am face o analiza procentuala. Secta Bahai se misca cu pasi de melc in comparatie cu acestia, pierzand la procentaj impreuna cu alte culte Crestine ce se considera abia boboci. Acesti "martori" sunt cei mai potriviti intr-o lupta cu alti Crestini, de asemenea , si in cea impotriva musulmanilor. Pur si simplu, pentru ca se "programeaza" de cinci ori pe saptamana in "Kingdom Halls", iar ceea ce invata pun in aplicare in timpul sfarsitului de saptamana.

Ei au facut cuvantul JEHOVA faimos. Bat pe la usile oamenilor, punandu-le intrebarea: "Care este Numele Lui?" Crestinul ortodox va raspunde-"Dumnezeu." Ei vor spune: "Dumnezeu nu este un nume, este ceva pe care-L venerezi. Care este Numele Lui?"  "Tatal" va raspunde ortodoxul in cea de a doua incercare. "Este tatal tau Dumnezeu?"  Bineinteles ca nu! Deci care este numele lui?  "Jehova este Numele Lui" spune martorul pentru musulmam si non-musulman, de asemenea. El a devenit profesor in acest unic cuvant; l-a transformat intr-o religie.

"TETRAGRAMMATON"
De ce nu ar fi o schimbare,  hai sa ii punem si noi o intrebare sau doua Martorului Emi?
De unde ai luat cuvantul Jehova?
Sigur ca va raspunde "Din Sfanta Biblie".
Ce spune?
Sti sa pronunti corect, litera cu litera, cuvantul J-E-H-O-V-A-H?
Este un 'tetragrammaton' in Biblie de la care este derivat cuvantul Jehova. 
Ce este un tetragrammaton?
Ai auzit vreodata de acest termen atat de mistic?
Atunci, ce este un "tetragrammaton"?
O sa zici "Y H W H !" ....Nu ? :-o
Ceea ce vreau eu de la tine este sa-mi spui ceea ce inseamna cuvantul "tetragrammaton"?

"Tetra" in greaca inseamna PATRU, iar "grammaton" inseamna LITERE. Deci, foarte simplu, inseamna un cuvant din patru litere.
Poti citi literele Y H W H ca si un cuvant Jehova?
Eu nu pot.

Probabil ai sa zici ca trebuie sa adaugam vocale la aceste patru consoane pentru a produce sunetul....nu-i asa ? :-D :-D
Atat Evreii cat si Arabii, scriau fara vocalele ajutatoare, nativii acestor limbi fiind capabili sa citeasca chiar si fara acestea.                                                                                           
                                          BOALA "J"-ULUI
Sa adugam vocalele dupa cum ne-ar indica prietenul nostru, Martorul Emi. ...YHWH devine YeHoWaH. Combinati-le cat vreti, dar nu le veti putea materializa sub forma Jehovah !
Intrebati-l de unde a venit "J"-ul sau. Iti va raspunde ca este "forma 'populara' de pronuntie inca din sec.XVI-lea". Crestinii Europeni au dezvoltat o adevarata boala pentru litera "J" ; ei adauga J-ul oriunde nu sunt J-uri.

Yael          in               Joel
                                Yehuda          in              Juda
                              Yeheshua          in             Joshua
                                 Yusuf          in             Joseph
                                 Yunus          in             Jonah
                                 Yesus          in             Jesus
                               Yehowa          in            Jehovah

Se pare ca nu este sfarsit pentru acesti vestici indragostiti de litera "J".
Literele Y H W H apar in Scripturile evreilor de 6823, si apare in combinatie cu cuvantul "Elohim" de 156 de ori doar in Geneza.
Aceasta combinatie YHWH/ELOHIM este tradusa in Biblie ca si "Domnul Dumnezeu"... "Domnul Dumnezeu"..."Domnul Dumnezeu" ad infinitum (la infinit).                                                                                              
                                       ORIGINEA COMUNA
Ce este YHWH, si ce este ELOHIM (@Arckadii) ?
Evreii nu au articulat de secole cuvantul YHWH, si de cand Rabinul Sef nu a permis rostirea lui, ei au pierdut dreptul dogmatic de a avea pretentia ca acest cuvant sa fie pronuntat corect. Trebuie sa apelam la ajutorul unui arab sa reinvie Ebraica, o limba care a murit demult. In orice situatie lingvistica dificila, s-a apelat la limba araba, o limba sora, care a ramas vie si viabila. Atat ca rasa, dar si din punct de vedere al limbii, arabii si evreii au origine comuna, daca mergem inapoi la  Tatal lor Avraam, acestia fiind frati:
Ismail si Isaac. Geneza 16:12;"...si va locui in fata tuturor fratilor lui." 25:18."Fiii lui au locuit de la Havila pina la Sur, care este in fata Egiptului, cum mergi spre Asiria. El S'a asezat in fata tuturor fratilor lui."
Pentru o mai buna intelegere vezi "Ce spune Biblia despre Muhammad"
Notati asemanarea dintre limbi; adesea, aceleasi cuvinte cu aceeasi pronuntie au aceeasi semnificatie.
                     HEBREW                 ARABIC               ENGLISH              ROMANA
                      Elah                       Ilah                      God              Dumnezeu
                    Ikhud                      Ahud                   One                  Unul
                     Yaum                      Yaum                     Day                    Zi
                    Shaloam                Salaam                   Peace                 Pace
                    Yahuwa                   Ya Huwa             Oh he                  O El
YHWH sau Yehova sau Yahuwa, toate inseamna acelasi lucru. "Ya" este un vocativ si o particula de exclamatie, atat in Araba, cat si in Ebraica, insemnanad OH! Iar "Huwa" sau "hu" inseamna El,  de asemenea atat in araba, cat si in ebraica, impreuna inseamna Oh El !  Deci, in loc de YHWH ELOHIM, avem acum: Oh El ! ELOHIM.

ALLAH IN BIBLIE
Sufixul "IM" al cuvantului "ELOHIM" este forma de plural de respect in Ebraica.
Amintiti-va ca, atat in Araba, cat si in Ebraica sunt doua tipuri de plural.
Unul numeral si unul de onoare, ca si in proclamatiile Regale. De vreme ce pluralul de onoare nu este ceva comun pentru Europeni, au fost confundate aceste pluraluri si folosite pentru a defini capetele de dumnezeire de unde si justificarea doctrinei Sfintei Treimi(trinitati); Tatal, Fiul, Duhul Sfant.
Prin urmare, ELOHIM = ELOH + IM.
Acum as vrea sa va propun un exercitiu. Vedeti cuvintele  YA-HUWA ELOH-IM ?
Plasati indexul mainii stangi pe primele doua litere "YA", care inseamna Oh! si indexul celeilalta maini pe "IM", ceea ce repezinta pluralul de respect.
Ceea ce a mai ramas este Huwa Eloh or Huwa Elah.
El din Eloh, in Ebraica inseamna Dumnezeu, iar Elah sau Eloh de asemenea sunt forme pentru acelasi-Dumnezeu. Prin urmare, "Huwa el Elah" or HUWA 'L LAH, care este identic cu expresia Coranica - Huwal lah hu (Care inseamna: EL ESTE ALLAH) din versetul QUL HUWAL LAH HU AHUD.

El, Elah si Elohim nu sunt trei cuvinte diferite.                            

Nu este nici o dificultate in a accepta faptul ca, in limbile lumii, fiecare natiune a dat un nume distinctiv pentru Dumnezeu. Multe dinte ele sunt nume atributive, descriind unele calitati ale Lui Dumnezeu. Dar numele propriu-zis al lui Dumnezeu Atotputernicul  in limba semitilor (popoare din sud-vestul Asiei si nordul Africii din care: arabii, evreii, sirienii etc) de exemplu, in limba lui Moise, Isus si Muhammad (pacea asupra lor), este ALLAH !
Crestinii se mandresc ca si-au tradus Biblia lor in mai mult de 1500 de limbi, mai exact  Noul Testament.
Daca obiectul revendicarii este Evanghelia Adevarului, atunci cum se face ca intreaga lume Crestina cu mai mult de 1 200 000 000 de oameni, nu a fost constienta de aceasta. Iata ce poate face un program efectiv de sters creierele. Au fost programati sa NU vada ceea ce este evident.

De asta s-a plans si Isus:
    "ELOI, ELOI, LAMA SABACHTHANI? Care talmacit inseamna, Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce m-ai parasit? " (Marcu 15:34).
Aceasta este o traducere din manuscrisele Grecesti – "DUPA SFANTUL MARCU".

Evident ca Ebraica lui are un accent Grecesc, caci asa-zisele originale ale lui Marcu au fost scrise in Grecia. Dar ascultati-l pe Matei, care se presupune ca si-ar fi scris Evanghelia sa in Ebraica.

Sfantul Jerome, un crestin al sec. IV-V dupa Cristos, marturiseste urmatoarele:     
"MATEI, CARE ESTE DE ASEMENEA LEVI, SI CARE DINTR-UN HANGIU DEVINE APOSTOL, PRIMUL DINTRE EVANGHELISTI, SCRIE O EVANGHELIE A LUI CRISTOS IN  JUDEA IN LIMBA SI CU CARACTERUL LIMBII EBRAICE, PENTRU BENEFICIUL CELOR CIRCUMCIZIATI, CARE L-AU CREZUT." (se refera la evreii care s-au convertit la crestinism.)
In mod normal, accentul lui Matei era mult mai Semitic (araba si ebraica) decat al lui Marcu. Matei inregistreaza aceeasi scena, ca si Marcu 15:34, dar cu variatia de dialect:
"Isus a stigat cu glas tare: 'ELI, ELI, LAMA SABACHTHANI?' adica: 'Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M'ai parasit?"(Matei 27:46).
Va rog sa memorati cuvintele - "Eli, Eli, lama sabachthani." (Eli – pronuntat dublat).  Exprimati cuvintele - ELI, ELI, LAMA SABACHTHANI; ELI, ELI, LAMA SABACHTHANI, prietenilor  si intrebati i daca cumva aceste cuvinte - "Eli, Eli," seamana cu "Jehovah, Jehovah!" pentru ei?
Nu ! este raspunsul - daca nu sunt surzi!
Intrebati mai departe "Eli, Eli," suna pentru ei ca si  "Abba, Abba!" (insemnand tata, tata! in ebraica)?
Si iar raspunsul va fi - Nu ! ...daca nu sunt surzi.
Se vede de la o posta ca strigatul era catre Allah..... "Eli, Eli - Elah, Elah, Allah, Allah!"

ALLELUYA!
De fiecare data cand Crestinul intra in extaz, el exclama - "Alleluia! Alleluia!", ca si musulmanul care exclama Takbir - "Allahu Akbar! Allahu Akbar!"
Ce inseamna Alleluya?
Ne intoarcem noi frumusel la Cartea Revelatiilor, ultima carte a Noului Testament, Cap.19 Apocalipsa, unde suntem informati ca Ioan, discipolul lui Isus, a avut o viziune, in care a auzit ingerii in ceruri cantand, Alleluya, Alleluya.
Il intrebam iarasi pe Martorul Emi ce inseamna Alleluya!(intrebare intrebatoare :-D 
Este "hip-hop, hip-hop, " Oare ingerii in ceruri cantau - hip-hop,  catre Dumnezeu?
De fiecare data cand Dumnezeu creaza o noua galaxie, ingerii exclamau - hip-hip-hop !
Cand El creaza o super-nova, striga ingerii din nou  hip-hip-hop !.............absurd !

Atunci ce este Alleluya!   :-D
Ultima silaba "YA" este un vocativ si o particula de exclamatie atat in araba cat si in ebraica care inseamna "OH !" Cu alta cuvinte YA = OH
Semitii, atat arabii cat si evreii, incep cu particula exclamatorie sau cu semnul e exclamatie. Vesticii in limbile lor, termina cu particula exclamatorie sau cu semnul de exclamare.
De ex: Stop ! Mergi !

Sa repetam acest Tasbih pentru un Arab sau un Evreu: ALLE-LU-YA va fi YA-ALLE-LU datorita explicatiilor anterioare, YA este totdeauna la inceput atat in araba cat si in ebraica.
YA ALLE LU va fi YA ALLA HU: care inseamna, "OH ALLAH!"...
Un Crestin impartial va recunoaste ca Allah nu este nimeni altul decat unul dintre  - El, Eli, Alle, Elah, Alah, Allah.                                                   

AMIN

PS  Stimate Emi
     Iti transmit niste linkuri care s-ar putea sa iti foloseasca :-D
     http://forum.martorii.ro/
     http://www.martorii.ro/
     http://www.exm.lx.ro/
     http://calea.uv.ro/

Pe astea poti sa le contra-ataci: :-D
     http://www.rcrwebsite.com/facts_on_jws.htm
     http://www.romfest.org/rost/aug2003/iehova.shtml
     http://www.studiatibiblia.ro/index.php?mn=65

Iar discutia asta poti sa o urmaresti serios ca e interesanta: :evil:
     http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=176551

CONCLUZIE
                            1.Numele lui Dumnezeu este "Allah"
                            2.Dau un Iehovist pentru un Teoctist ! (sic)

xennon_2000

draga prietene URBAN....nu vreu sa ne certam si de aia sunt asa superficial....

Asta nu e topic de facut filozofii...ca e fara sensnu ne apucam sa postam milioane de documentare doar de dragul de a pune, caci aceste "bazaconii" nasc adevarate certuri...si cred ca ai vazut si tu asta (doar stii ca de la interpretarea religiei si a divinitatii apar numai razboaie, care le consider fara sens)

Poti sa te iei cat vrei de textele mele...mai bine asa decat sa ne contrazicem aiurea pe niste concepte aiurrea

Urban

Nu ma iau de textele tale...poate vrei sa zici de propozitiile tale...
Or de contrazis nu ma contrazic cu nimeni...sunt in subiect.
Daca aveam chef de stat la taclale deschideam mIRC-ul sau un canal de Trivia...
Daca obosesti citind, iarasi e numai problema ta...asta in fond si la urma urmei e forum.

Concluzie:
Daca ai ceva de zis fi mai consistent....sau altfel spus in loc sa postezi 1000 de propozitii in 1000 de raspunsuri...e mai simplu sa zici o data ce ai de zis....si evident si mai usor de urmarit.

xennon_2000

E greseala mea ca am "provocat" lumea la discutii aici; sincer....nu mai pun mesaje consistente pentru ca nu-si au rostul!...(am spus motivele pe "Ce este Dumnezeu")

Ma las de aceste topicuri (o promisesem de mai mult timp) dar m-au provocat la discutii alti membrii...si cu asta gata cu aceste topicuri care nasc controverse si "certuri" intre membrii

Peace to All! :wink:

Dreamy

Citat din: xennon_2000 din  23 Februarie 2007, 11:20:50
E greseala mea ca am "provocat" lumea la discutii aici; sincer....nu mai pun mesaje consistente pentru ca nu-si au rostul![...(am spus motivele pe "Ce este Dumnezeu")

Ma las de aceste topicuri (o promisesem de mai mult timp) dar m-au provocat la discutii alti membrii...si cu asta gata cu aceste topicuri care nasc controverse si "certuri" intre membrii

Peace to All! :wink:

Ai dreptate xennon_2000, decat mult si fara rost, mai bine putin si.... :fullmoon: :fullmoon:

emi

Au fost multi dumnezei,  de ,la caderea lui Adam in pacat  ,pe care mintea omului,  instrainata de Dumnezeul Adevarat ,Creatorul  Universului ,si Izvorul vietii , i-a inventat . Oamenii ,orbiti de  Satan ,dumnezeul lumii acesteia, au acceptat sa se inchine la oricine si la orice ,numai la Creatorul lui ,sa nu se inchine . Multi dintre acesti dumnezei s-au demodat ,au fost uitati de oameni ,odata cu disparitia unui popor ,sau asimilarea lui de alte popoare ,dispareau si dumnezeii si legile acelor dumnezei ,aparand altii in locul lor ,dumnezei care corespund unor timpuri si unor interese ,cu totul despartite de ceea ce le cere Dumnezeul  Adevarat oamenilor .
   Acesti dumnezei  ,care au disparut si n-a mai ramas din ei decat o amintire istorica legata de un popor sau de o etapa in dezvoltarea lui ,nu se pot confunda cu YHWH ,IEHOVA -DUMNEZEU ,care nici nu dispare nici nu se schimba . 
    Unde sunt dumnezeii  Egiptului ,antic ? Isis, Eostre,Ptah,Menfis,Hermopolis,Thots,Amun,Mentu,Dendera,......
    Unde sunt dumnezeii si zeitele  Babilonului ? Istar,Astartea,Baal, Tamuz,Oannes,Moloch ......
    Unde sunt dumezeii si zeitele  Greciei ?  Ostera,Diana,Dionisus,Hera......
    Unde sunt dumnezeii si zeitele Romei ? Mitra, Sol ,,Venus, Ceres,Bachus,Ra ,Orans,
Hermes,Aristateus,Vesta,Ops,Mercur,Castor,Polux,Ianus,Cronus,Minerva,Brighit ,Iuno,Artemis,Victoria .........
  Putem insira inca multi ,dar nu merita osteneala .... ,pt documentare ,cred ca ajung ....
  Unde sunt  dumnezeii tuturor popoarelor ,care au fost de la potop pana acuma ?(pt ca pana la potop,a fost un singur popor ,o singura limba )
   Desigur ,in zilele noastre ,sunt alti dumnezei si dumnezeite  la moda ,dar si acestia vor disparea in Armaghedon .( numai India  sau Hinduismul ,are cateva milioane de dumnezei si dumnezeite .....)
   YHWH -IEHOVA DUMNEZEU  , nu si-a schimbat  Numele ,maretia ,suprematia si nici locul si importanta Lui in Univers .  Cu El nu poate rivaliza nici unul din dumnezeii actuali sau dintre cei disparuti . Sigur ,pana  la sfarsitul lui Satan si a lumii care-l urmeaza ,fiecare om crede in cine-i place si in cine corespunde intereselor lui .

Daca tu,Udar , ai sta in mijlocul acestor dumnezei ,sau in mijlocul celor enumerati de tine ,cum ai putea sa le aduci o inchinare " curata " si sincera fiecaruia dintre ei ,avand in vedere faptul ca, fiecare are alte legi ,porunci,pretentii ,de la om ?

SA NU SPUI CA ESTE VORBA DE UNUL SI ACELASI DUMNEZEU,  (dumnezeite ), PT CA SI DACA SUNTEM COMPLET ORBI   -SPIRITUAL ,TOT SE VEDE CA AICI  ESTE VORBA DE MULTI dumnezei IMAGINATI DE OANENI SI NU DE ADEVARATUL DUMNEZEU ! 

Urban

Citat din: emi din  25 Februarie 2007, 21:14:50
   ...Acesti dumnezei  ,care au disparut si n-a mai ramas din ei decat o amintire istorica legata de un popor sau de o etapa in dezvoltarea lui ,nu se pot confunda cu YHWH ,IEHOVA -DUMNEZEU ,care nici nu dispare nici nu se schimba .  ...Pai si atunci unde e Iehova asta al tau ?...
    Unde sunt dumnezeii  Egiptului ,antic ? Isis, Eostre,Ptah,Menfis,Hermopolis,Thots,Amun,Mentu,Dendera,......
    Unde sunt dumnezeii si zeitele  Babilonului ? Istar,Astartea,Baal, Tamuz,Oannes,Moloch ......
    Unde sunt dumezeii si zeitele  Greciei ?  Ostera,Diana,Dionisus,Hera......
    Unde sunt dumnezeii si zeitele Romei ? Mitra, Sol ,,Venus, Ceres,Bachus,Ra ,Orans,
    Hermes,Aristateus,Vesta,Ops,Mercur,Castor,Polux,Ianus,Cronus,Minerva,Brighit ,Iuno,Artemis,Victoria .........
  Putem insira inca multi ,dar nu merita osteneala .... ,pt documentare ,cred ca ajung ....REPET: DAR IEHOVA AL TAU UNDE ESTE ?

Renunt la subiectul asta ...
Mai discutam cand mai citesti....deocamdata esti prea ingust...
Sa fi sanatos si sa il iubesti pe Iehova asa cum trebuie.... :-D

Elvin

mi-am zis ca cel putin in acest post ma voi rastigni impreuna cu Hristos si in ce priveste interventiile pe net. Dar Satana m-a surpat cu totul, contribuind si eu cu o vointa slaba si plina de toata rusinea...

Citat din: Urban din  22 Februarie 2007, 14:37:24
Si suplimentar:
- Doctrina Apostolorum
- Sfântul Efrem Sirul (306-373)
- Sfântul Grigorie din Nazianz, în ,,Oratio 33"
- Ioan Hrisostomul
- Hegesippus

Aici chiar nu te inteleg. In afara de Hegessipus, ceilalti pe care i-ai insirat sunt Sfinti Parinti ai Bisericii Apostolice, deci oameni care au contribuit la Biserica Ortodoxa, la dogmele, pe care tu le iei in ras. Ioan Hrisostom a fost numit chiar din timpul vietii "Gura de Aur" pentru oratoria lui, care i-a facut de rusine pe retorii pagani ai vremii. Grigorie de Nazianz, alt mare sfant, care s-a razboit cu ereticii vremii lui ce negau trinitatea si alte adevaruri de credinta. Efrem Sirul este unul din predicatorii pocaintei, si parca despre el au zis contemporanii ca oriunde gasea scris numele Iisus Hristos, uda pagina de lacrimi....Tot legat de el, daca ti-as fi zis ceva din gandirea Marelui Vasile, care a pus cele mai aspre canoane in Biserica, ai fi ras. Dar uite ce a zis Efrem despre Vasile: "Ma rugam sa mi se arate daca Vasile este asa cum zic oamenii. Si intr-o zi am vazut in vedenie, un stalp de foc care se intindea de la pamant pana la cer, si am auzit un glas de sus: Efreme, cum vezi acest stalp, exact asa este si Vasile" !....Iar despre Apostoli, nu mai are rost

o "poveste cu talc" despre Parintele Efrem, ca sa intelegi in ce dimensiune traiau acesti oameni
     Efrem s-a dus in oras, cu o treaba. Fiind el acolo, a stat in targ si isi zicea: Pentru folosul sufletesc, voi vorbi cu primul om care se va aseza langa mine... Si din randuiala lui DUmnezeu, langa el a venit tocmai o femeie depravata, care inca se si uita insistent la el, fara sa-i fie rusine de batranetile lui si de chipul lui plin de cinste. Deci s-a maniat el, cu dreapta manie, si i-a zis: Cum nu iti e rusine sa te uiti la mine ? Dar femeia a raspuns: Ma uit la tine pentru ca am fost facuta din coasta ta. Iar tu trebuie sa te uiti in jos, pentru ca din pamant ai fost facut....
    Atunci s-a cutremurat Efrem de intelepciunea femeii, si multumea lui Dumnezeu ca l-a smerit si i-a aratat ca si de la o desfranata ar avea ce invata

Acest eveniment e emblematic pentru felul cum traiau acesti oameni. Totdeauna cu gandul la Dumnezeu, totdeauna singura lor grija era sa aibe folos sufletesc din tot ce faceau. De aceea te rog sa nu ii amesteci pe ei in discutiile voastre desharte si fara nici un folos. Si va fi bine pentru noi toti

Citat din: Interesent din  25 Februarie 2007, 21:36:15
Porecla "Isus Christos" provine din limba Greaca si insemna "acela uns cu ulei". Acest nume a ajuns in vocabularul credinciosilor crestini, dupa cum am inteles eu din articole vechi, cam 200 de ani mai tirziu dupa moartea lui Jmmanuel, si asta numai prin cum vorbeau oamenii de la gura la gura. Pima biblie a fost si ea scrisa tot asa citeva sute de ani mai tirziu din ce s-a transmis din vorba in vorba si sa mai putut retine.
prin 'prima biblie' sper ca vorbeai de primele evanghelii....In acest caz, distanta dintre regele David si Noul Testament este cam de 1200 de ani...cu atat mai rau pentru tine
  Poftim ce a scris David, prin 1000 b.c. Si prin gura lui vorbea Cuvantul
"Ardere de tot ºi jertfã pentru pãcat n-ai cerut. Atunci am zis: "Iatã vin!
În capul cãrþii este scris despre mine. Ca sã fac voia Ta, Dumnezeul meu, am voit ºi legea Ta înãuntru inimii mele".
[Ps 39, 10-11] Evanghelia dupa Ioan incepe cu "La inceput a fost Cuvantul", adica Hristos...

tot Hristos vorbea prin harpa lui David, repet cu aproape 1000 de ani inainte de era noastra
"Auziþi acestea toate neamurile, ascultaþi toþi cei ce locuiþi în lume: Pãmântenii ºi fiii oamenilor, împreunã bogatul ºi sãracul. [aici avem mesajul universal emanat de Hristos]
Gura mea va grãi înþelepciune ºi cugetul inimii mele pricepere.
Pleca-voi spre pildã urechea mea [aici sunt binecunocutele pilde ale Mantuitorului, de care stiu si pruncii care sug la sanul maicii lor], tâlcui-voi în sunet de psaltire gândul meu"

[Ps 48, 1-4]

tot pentru necredinciosi, psalmul 21
1. Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, ia aminte la mine, pentru ce m-ai pãrãsit? [viitorul "Eli Eli lama sabahtani]Departe sunt de mântuirea mea cuvintele greºelilor mele.
6. Iar eu sunt vierme ºi nu om [Hristos fiind hotarat de Tatal catre suferinte inimaginabile, a fost dotat cu un trup foarte sensibil si gingas, ca al unul vierme, ca sa fie si mai mari durerile. Asa zic Sfintii Parinti], ocara oamenilor ºi defãimarea poporului.
12. Înconjuratu-m-au viþei mulþi, tauri graºi m-au împresurat. [parca-i vedem pe fariseii plini de sunci de la cat posteau]
13. Deschis-au asupra mea gura lor, ca un leu ce rãpeºte ºi rãcneºte.
14. Ca apa m-am vãrsat ºi s-au risipit toate oasele mele. ["Din coasta a tasnit sange si apa"]
15. Fãcutu-s-a inima mea ca ceara ce se topeºte în mijlocul pântecelui meu.
16. Uscatu-s-a ca un vas de lut tãria mea, ºi limba mea s-a lipit de cerul gurii mele [de sete. Deshidratarea a fost o suferinta atat de mare, incat desi suferea si de foame, si de cuie, si de la spini, si de la bice, si bratele i se dizlocau, si cele 3 lovituri care ar fi omorat orice alt om dar el a ramas in viata ca sa poata suferi mai departe etc, dar setea a fost atat de cumplita din cauza pierderii sangelui incat e singura durere care a marturisit-o in auzul celorlalti: "Mi-e sete"] ºi în þãrâna morþii m-ai coborât.
17. Cã m-au înconjurat câini mulþi, adunarea celor vicleni m-a împresurat.
18. Strãpuns-au mâinile mele ºi picioarele mele. [cuiele]
19. Numãrat-au toate oasele mele, iar ei priveau ºi se uitau la mine.
20. Împãrþit-au hainele mele loruºi ºi pentru cãmaºa mea au aruncat sorþi. [soldatii au taiat fasii din hainele lui, dar camasa era frumoasa si ca sa n-o taie au tras la sorti pentru ea]
24. Spune-voi numele Tãu fraþilor mei; în mijlocul adunãrii Te voi lãuda
[desigur adunarea apostolilor]

si iarasi despre Hristos, aceste enigmatice cuvinte:
"Judeca-va între neamuri; va umple totul de ruini; va zdrobi capetele multora pe pãmânt.
Din pârâu pe cale va bea; pentru aceasta va înãlþa capul"

[Ps 109, 6-7]
acest verset 7, e mai enigmatic decat multe afirmatii din apocalipsa, tocmai pentru ca sunt niste actiuni atat de banale. Ce e "paraul", ce inseamna a bea din el; ce semnifica "a inalta capul". Cand bem dintr-un izvor nu aplecam capul, nu ni-l inaltam. Mister
  Ia sa va vad, acestia care stati cu Biblia in mana, cum interpretati astea

alinutzu

CitatDescoperire controversata
Un documentar despre Isus zguduie din temelii lumea crestina

Regizorul celebrului film "Titanic" a prezentat, luni noaptea, intr-o conferinta de presa la New York ceea ce numeste dovezile ca a desoperit mormantul lui Isus. James Cameron sustine ca Isus este inmormantat la Talpiot, in Israel, alaturi de Maria Magdalena, cu care ar fi avut un fiu.

James Cameron a prezentat doua cutii de oase despre care spune ca ar fi continut ramasitele lui Isus si ale Mariei Magdalena, scrie presa internationala de marti.

Acesta descoperire sta la baza unui controversat film documentar produs de Cameron numit "The Lost Tomb of Jesus" ("Mormantul pierdut al lui Isus) si a cartii "The Jesus Family Tomb" ("Mormantul familiei lui Isus").

Cele doua cutii mici au fost decoperite odata cu 10 sicrie vechi de 2 000 de ani. Sase dintre acestea erau inscriptionate cu numele Jesua fiu al lui Iosif, Maria, Maria, Matei, Jofa (Iosif, identificat ca fratele lui Iisus), Judah fiu al lui Jesua ("fiul lui Isus", spun realizatorii documentarului.

Cameron sustine ca sunt sanse de 1 la 600 ca numele inscriptionate pe sicrie sa nu fie ale familiei lui Isus.

Potrivit documentarului, realizat James Cameron si regizoarea israeliana Simcha Jacobovici, adevaratul mormant al lui Isus Hristos, cu ramasitele acestuia si ale membrilor familiei sale, a fost ascuns intr-o pestera din Ierusalim si gasit in urma cu 30 de ani.

Realizatorii sustin ca investigatiile lor arata ca acolo a fost depus corpul lui Isus, dar si al Mariei Magdalena si a fiului lor numit Judas. Regizorii filmului spun ca se bazeaza pe colaborarea cu cei mai cunoscuti oameni de stiinta din lume, arheologi, specialisti in ADN si experti in antichitati.

Filmul va fi difuzat in 4 martie pe posturile Discovery Channel, Channel 4 din Marea Britanie, Vision din Canada si Channel 8 din Israel.

Afirmatie fara dovezi

Aceasta teorie este deja mult contestata. Un important arheolog israelian, Amos Kloner, considera ca documentarul nu aduce dovezi stiintifice. El spune ca numele inscriptionate pe sicrie sunt interesante si amintesc de personaje principale din vechiul testament, dar nu poate fi dovedit ca ar fi ale lui Isus sau Mariei Magdalena.

Potrivit lui Kloner, pe cele 900 de morminte descoperite in zona orasului Ierusalim, datand din perioada celui de-al doilea Templu (Second Temple), numele lui Isus este mentionat de 71 de ori.

Mai multe organizatii crestine au catalogat afirmatiile lui Cameron drept "fictiuni hollywoodiene deghizate in fapte stiintifice".

Noul film care pretinde ca prezinta cele mai importante descoperiri arheologice din lume, ar putea declansa o controversa ca ceea starnita de "Codul lui Da Vinci".

Descoperirea contrazice credinta crestina potrivit careia Isus a inviat la trei zile dupa moartea Sa si s-a ridicat la ceruri.

sursa: www.hotnews.ro
CitatIisus dezgropat

24 februarie 2007
Iisus dezgropat Un documentar senzational sustine ca au fost descoperite sicriile de piatra ale membrilor familiei lui Iisus, care contin si ramasitele acestora, intr-o pestera din Ierusalim. Filmul documentar despre aceasta descoperire care ar putea zgudui din temelii lumea crestina va fi difuzat pe posturile Discovery Channel, Channel 4 din Marea Britanie, Vision din Canada si Channel 8 din Israel.

SARCOFAGELE, LA NEW YORK

Cele 10 sarcofage, despre care unii specialisti cred ca ar contine ramasitele lui Iisus, ale mamei sale Maria, ale Mariei Magdalena si ale altor apropiati ai acestora, descoperite in 1980 in complexul de pesteri St. Etienne din Ierusalim, vor fi prezentate luni, la New York, in cadrul unei conferinte de presa, informeaza ziarul israelian Yediot Aharonot. Pentru prima data de la senzationala descoperire, un film documentar, regizat de Simcha Jacobovici si de James Cameron, prezinta aceasta descoperire arheologica.

27 DE ANI DE TACERE

Camera mortuara, continand cele 10 sarcofage, a fost descoperita de o echipa de arheologi, condusa de Amos Kloner in 1980, intr-o pestera din Ierusalim. Datarea lor a starnit vii controverse printre specialisti, unii opinand ca sunt din anii 800 - 700 inainte de Hristos, iar Amos, de la inceputul sec. I dupa Cristos. De la descoperire, sarcofagele au fost studiate in arhiva Autoritatii israeliene pentru Antichitati, fara a se mediatiza rezultatele din cauza implicatiilor asupra crestinismului.

DESCIFRAREA INSCRIPTIILOR

Descifrarea inscriptiilor de pe sarcofage au fost facute publice in urma cu zece ani de catre renumitul profesor de arheologie israelian Amos Kloner. Sase dintre acestea erau inscriptionate cu numele Jesua, fiu al lui Iosif, Maria, mama lui Iisus, Maria Magdalena, Matei, Jofa (Iosif, identificat ca fratele lui Iisus), Judah, fiul lui Jesua, adica "fiul lui Iisus", dupa cum prezinta realizatorii documentarului. Acestia sustin ca afirmatiile lor se bazeaza pe colaborarea cu cei mai cunoscuti oameni de stiinta din lume, arheologi, specialisti in istoria Orientului Mijlociu, geneticieni.

PRIMA VERSIUNE

Initial, complexul de pesteri de la St. Etienne din Ierusalim a fost datat chiar de catre arheologul Amos Kloner si de colegul sau Gabriel Brakay ca fiind un osuar din a doua parte a Epocii Fierului, 800 - 700 i.C. Ei s-au orientat dupa decoratiunile de pe peretii pesterii, asemanatoare cu cele descrise de Biblie ca fiind si pe peretii palatului lui Solomon, mai ales cedrii si dupa modul de sapare direct in roca a osuarelor, imitand interioarele dormitoarelor obisnuite, cu patul din piatra. "Era ca si cand defunctii se culcau in moarte", declara Amos intr-o lucrare din 1986.

MARJA DE EROARE

Complexul de pesteri de la Saint Etienne contine ramasite umane, de animale, vase de cult, opaite si alte artefacte. In datarea materiei organice, 700 de ani este o marja de eroare, care poate da peste cap ipoteza prezentata in documentarul despre adevaratul mormant al lui Iisus. Testele ADN pot demonstra ca ramasitele descoperite in sarcofage apartin aceliasi familii, dar este aceasta familie a lui Iisus? Daca ramasitele sunt din sec. I d. C., ele pot apartine unei familii crestine care a adoptat numele evanghelice, ceea ce este popular chiar si in zilele noastre.

INSCRIPTIILE

Pana in prezent, cele mai controversate inscriptii de pe doua sarcofage au fost: "Iacob, fiul lui Josif, fratele lui Jesus" si "Josif, fiul lui Caiafa", ambele amintind de personaje evanghelice, Caiafa fiind Mare Preot in Ierusalim, cel care i-a cerut lui Pilat din Pont condamnarea lui Iisus.

SARCOFAGELE

Sarcofagele descoperite sunt cutii de piatra, de 0,6x0,3x0,5 metri, decorate cu forme geometrice, unele dintre ele inscriptionate cu numele defunctului. Initial, defunctul era depus intr-o grota. La un an dupa deces, oasele principale, in special femurele, erau puse in aceste sarcofage. Acest obicei se mai pastreaza si astazi.

sursa: www.ziarulcn.com

abia astept documentaru de pe data de 4 martie poate o sa apara si in romania :)
can't stop the signal ...

emi

Citat din mesajul lui Elvin

Citatsi iarasi despre Hristos, aceste enigmatice cuvinte:
"Judeca-va între neamuri; va umple totul de ruini; va zdrobi capetele multora pe pământ.
Din pârâu pe cale va bea; pentru aceasta va înălţa capul"
[Ps 109, 6-7]
acest verset 7, e mai enigmatic decat multe afirmatii din apocalipsa, tocmai pentru ca sunt niste actiuni atat de banale. Ce e "paraul", ce inseamna a bea din el; ce semnifica "a inalta capul". Cand bem dintr-un izvor nu aplecam capul, nu ni-l inaltam. Mister
  Ia sa va vad, acestia care stati cu Biblia in mana, cum interpretati astea

Aici se foloseste ,in mod simbolic acest "parau " -este vorba de " apa vietii ",  conform Apocalipsa 22 : 1 "  Si mi-a arata un ]rau cu apa vetii ,limpede ,ca cristalul,care iesea din scaunul de domnie a Lui  Dumnezeu si al Mielului ...." ;faptul ca bea , in timp ce merge pe aceasta cale ,inseamna ca El se tine in stransa legatura cu Izvorul vietii ,Sursa energiei vietii Iehova -YHWH, El lucreaza ,intocmai ,dupa planul Lui Dumnezeu  ; isi inalta capul si nu si-l pleca ,asa cum ar fi logic, in timp ce bea -acest lucru simbolizeaza ca El este prevazator sa duca la indeplinire ,in amanuntime tot ce i-a fost incredintat ,El face acest lucru cu energie si demnitate!
   Intreg Psalmul ne arata perioada de cand Isus s-a inaltat la cer ,a stat in asteptare , un timp apoi a inceput judecata intregului Pamant ( noi suntem in aceasta perioada ,acuma ) 
"Domnul a zis  Domnului meu :"  Sezi la dreapta Mea ,pana voi pune pe vrajmasii Tai sub picioarele Tale "  Domnul va intinde din Sion toiagul de carmuire al puterii Tale ,zicand : Stapaneste in mijlocul vrajmasilor Tai ! ( Isus stapaneste ,in timp ce lumea este ,inca plina de impotrivitori- vrajmasi ,o perioada scurta este asa numai ,pt ca dupa ce se despart cei credinciosi  de cei impotrivitori .... urmeaza ...ai vazut ,zdrobirea capetelor vrajmasilor.....);    Poporul Tau este plin de inflacarare ,cand ITI aduni ostirea  (cei credinciosi se bucura si  se ataseaza plini de  sperante ,plini de zel ,acestei domnii drepte ,a Lui Cristos );   Cu podoabe  sfinte ,ca din sanul zorilor ,vine tineretul Tau la Tine ,ca roua .  (cei sinceri ,cei cu intentii bune si curate ,au "pdoabe sfinte " -adica au fapte bune care se vad clar ... "stralucesc " ...,sunt ca roua --- adica proaspeti ,limpezi  ,curati ,cum e roua  )  Domnul a jurat si nu-I va parea rau :  Tu esti preot in veac , in felul lui Melhisedec  .(  adica Isus va fi intotdeauna preot pentru neamul omenesc si-l va conduce la inchinare curata fata de Dumnezeul  adevarat YHWH ,il va conduce la ascultare  si nu la razvratire  );Domnul de la dreapta Ta ,zdrobeste pe imparati in ziua maniei Lui .( Toata conducerea lumii acesteia ,care nu vrea sa se supuna Domnului drept ,va fi nimicita  )  ;El face dreptate printre neamuri : totul este plin de trupuri moarte; El zdrobeste capete pe toata intinderea  tarii.(  dupa ce se face judecata ,toti cei neascultatori ,toti cei nesupusi ,sunt condamnati la moarte ,zdrobiti  ,pt ca in Lumea Noua ,nu  va mai exista nimic din faptele rele pe care Satan le-a  adus intre oameni  ...)   El  bea din parau in timpul mersului: de aceea isi inalta capul "

Cristos - nu este o porecla . Acest cuvant inseamna  "unsul " ,dar cu sensul de a fi ales -uns pentru o misiune  speciala ,arata calitatea Lui de-a fi  ales ca Justificator al Numelui Lui Dumnezeu si apoi ca Mantuitorul nemului omenesc din robia lui Satan ,robia pacatului si al mortii.

udar

Draga emi,

Acest forum este unul dedicat OZN-urilor. Din intamplare cativa membri activi au deschis si un topic legat de divinitate si vad ca apar ca ciupercile pe el useri din tot felul de zone religioase. Ti-am verificat mesajele, si majoritatea au fost postate in cadrul topicului "Adevaratul nume al lui Dumnezeu". Celalalt a fost postat in topicul "ce este Dumnezeu". Eu nu zic ca nu ai dreptul sa postezi unde vrei nu NUMAI unde vrei. Dar totusi acest forum nu are caracter religios si de aceea parerea mea ar fi ca trebuie sa incetezi a mai face propaganda si a mai cita aiurea din Biblie.

Vreau deci sa te intreb ce tangenta ai tu cu fenomenul Ufologic, si care este scopul tau pe forumul acesta?

Mersi!
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)

asd

Stimate Udar, cred ca toata lumea este constient de "profilul" acestui forum in general.
Dar aici s-a propus un subiect care se intituleaza "Adevaratul Nume al lui Dumnezeu" si cred ca este normal sa se discute despre aceasta cu argumente din Biblie. Daca este vorba de Numele lui Dumnezeu atunci nu putem amesteca aici OZN-urile.
  Nu inteleg de ce te legi de emi. Mie mi se pare ca a dat raspunsuri clare, la subiect si fara sajigneasca jigneasca pe cineva. Si pe deasupra acest topic este foarte interesant si scoate la iveala adevaruri pe care religia in general le tine ascunse. Cati "crestini" cunosc ca Iehova e numele lui Dumnezeu? Cati crestini stiu ca traducerea preotului ORTODOX Nitulescu 1910 de ex. arata de peste 6000 de ori numele Iehova? De ce s-a scos acest nume din Biblie si cu a cui autoritate?

Desigur nu ma refer la tine. Se vede ca studiezi mult; totusi permitemi (cu cele mai bune intentii ) sa-ti sugerezi sa citesti si Biblia.

Citat din: udarTi-am verificat mesajele, si majoritatea au fost postate in cadrul topicului "Adevaratul nume al lui Dumnezeu". Celalalt a fost postat in topicul "ce este Dumnezeu". Eu nu zic ca nu ai dreptul sa postezi unde vrei nu NUMAI unde vrei

Fiecare e liber sa  stea unde il intereseaza. Sau nu este asa?

Citat din: udarDar totusi acest forum nu are caracter religios si de aceea parerea mea ar fi ca trebuie sa incetezi a mai face propaganda si a mai cita aiurea din Biblie.

Poate ca aflarea adevarului nu ar trebui sa o consideri propaganda. Emi probabil vrea sa ramana in subiectul acestei discutii. Ceea ce ai putea face si tu si chiar ai putea aduce argumente in favoarea lui Iehova avand in vedere cunostinta ta.

Sper sa nu iei acest mesaj ca un atac. Eu doar doresc ca discutia sa mearga mai departe.

Pana acum s-a stabilit ca Iehova este Creatorul universului si ca El va nimici aceasta lume precum a facut la potop. Dar acum va fi nimicit si Satan impreuna cu demonii sai.

udar

Stimate asd,

Nu am afirmat ca emi a jignit pe cineva si nici nu am spus ca nu paote posta unde doreste ea. Pe de alta parte nu v-am intrebat nimic pe dumneavoastra, asa ca nu vad de unde comentariile.

In spiritul democratic am pus niste intrebari si astept niste raspunsuri daca se doreste ca ele sa fie date. Si doresc raspunsuri de la destinatarii intrebarilor, nu de la indivizi care se trezesc sa raspunda desi nu i-a intrebat nimeni nimic.

Nu sunt cult, nu sunt foarte informat, nu am citit Biblia si nu doresc sa o citesc. Asta nu inseamna ca trebuie sa inghit propaganda religioasa pe un forum ufologic.

Sa traiti bine!
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)