Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Adevaratul nume al lui Dumnezeu

Creat de alinutzu, 20 Noiembrie 2006, 22:52:36

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

roxana

Citat din: Dolores din  11 Aprilie 2007, 09:05:40
Dumnezeu este iubire,dragoste (1Ioan 4:8,16),daca crezi biblia nu poate fi doar un "joc rece si pur stiintific fara menajamente si mila" el ne iubeste,Dumnezeu a zis:"nu vreu moartea pacatosului ci sa se intoarca prin pocainta si sa fie viu" el vrea sa traim si sa ne bucuram de viata vesnica,scopul pt care ne`a creat.Dumnezeu este Atotputernic si el a creat tot Universul,toate creaturile si nu ar perimite un joc rece,nici macar lui Satan pt ca  Dumnezeu nu perimite batjocorirea fiintei umane.Un ex concludent este si potopul,D-zeu a distrus nefilimii cu toate ca erau tot din creatia Sa.

Ma atragi intr-o discutie fara sfarsit, in care nu cred ca am timpul si chiar dispozitia sa intru. Eu imi pot imagina un laborator in care savantul sef trezeste la viata mici creaturi hibride carora li se prezinta ca tata, bineintentionat si voitor de bine si armonie! Sau imi pot imagina "slava" coborata pe un varf de munte, din care coboara Dumnezeu  Tatal, inconjurat de lumina si raze impresionante pentru ochi pamanteni primitivi, si care porunceste bietilor doborati in tarana,inspaimantati si socati, sa se iubeasca, sa nu pacatuiasca, sa nu se omoare,etc,etc!In privinta potopului ca si a Sodomei si Gomorei, ar fi de comentat! De ex. acum o bomba nucleara bine plasata in cartierul rosu din Amsterdam, ar fi cam acelas lucru! Sau un tzunami! Sau un cutremur devastator! Sau sida! Sau ebola! Sau gripa aviara! Salut!

Dolores

Citat din: roxana din  11 Aprilie 2007, 11:58:21
i care porunceste bietilor doborati in tarana,inspaimantati si socati, sa se iubeasca, sa nu pacatuiasca, sa nu se omoare,etc,etc!In privinta potopului ca si a Sodomei si Gomorei, ar fi de comentat! De ex. acum o bomba nucleara bine plasata in cartierul rosu din Amsterdam, ar fi cam acelas lucru! Sau un tzunami! Sau un cutremur devastator! Sau sida! Sau ebola! Sau gripa aviara! Salut!

Dumnezeu nu vrea ca noi sa`i slujim cu forta fiecare face ce crede dar:"sa stii ca pt toate acestea te va chema Dumnezeu la judecata"(Eclesiastul 11:9).
Iar tot ce este rau vine de la Diavol iar ce este bun vine de la Dumnezeu,bineinteles cei rai care nu slujesc lui D-zeu vor fi nimiciti pt ca asa este corect iar chiar nici tu nu ai pastra langa tine pe cineva care te huleste si care iti face rau.
Atat am vrut sa mai zic...scuze daca te`am deranjat prea tare.

LupinThe3rd

Citat din: Dolores din  11 Aprilie 2007, 12:39:15
Dumnezeu nu vrea ca noi sa`i slujim cu forta fiecare face ce crede dar:"sa stii ca pt toate acestea te va chema Dumnezeu la judecata"(Eclesiastul 11:9).
Iar tot ce este rau vine de la Diavol iar ce este bun vine de la Dumnezeu,bineinteles cei rai care nu slujesc lui D-zeu vor fi nimiciti pt ca asa este corect iar chiar nici tu nu ai pastra langa tine pe cineva care te huleste si care iti face rau.

Dolores draga (&Co), cred ca interpretarea ta este putin extrema si sa iti dau un exemplu: pe pamant sunt cateva miliarde de oameni. Aproximativ 33% din ei sunt crestini. Restul nu. Probabil din acesti necrestini exista un procent care niciodata nu au auzit ca ar exista o cartea numita "Biblie", ca a existat cineva numit "Iisus", samd (locuiesc in mijlocul junglelor din India sau America de Sud). Dupa cele spuse de tine nu slujesc pe Dumnezeu si vor fi nimiciti. Dar oare cum pot fi ei vinovati ca nu asculta Cuvantul Domnului cand nimeni nu l-a spus in fata lor (esti vinovat oare ca nu ai auzit cand de fapt nu ti s-a spus). Oare sunt ei vinovati pentru ca s-au nascut in mijlocul lui nicaieri? Poate reusim sa pasam toata treaba din nou in spatele Diavolului si al pacatului originar. E simplu: nu au primit Cuvantul Domnului, nu sunt mantuiti de pacatul originar deci nu vor fi mantuiti. QED. Ce simplu este, de fapt... Sau poate ca nu. Poate ar trebui mai multa nuanta din cand in cand, nu de alta dar caile Domnului sunt nebanuite, ale Diavolului la fel...
Dupa cate imi aduc eu aminte exista o discutie legata de ce se intampla dupa... Unii vorbesc de Iad, altii Purgatoriu si Iad iar latii spun ca dupa Judecata te vei duce in Rai sau vei fi distrus (Iad-ul nu exista). In acesta ultima varianta paradoxal un ateu are drepate.Dupa moarte urmeaza Judecata iar in cazul lui dupa Judecata urmeaza nimic. Din nou QED.
Si ca sa fiu si eu in ton cu moda citatelor:
Evanghelia dupa Ioan, Cap 14
Citat1. Sa nu se tulbure inima voastra; credeti in Dumnezeu, credeti si in Mine. 
2. In casa Tatalui Meu multe locasuri sunt. Iar de nu, v-as fi spus. Ma duc sa va gatesc loc.
Iar in general despre Numele lui Dumnezeu, poate ca e bine macar din spirit de curiozitate sa aruncati un ochi si in cartile sfinte ale Indiei, Chinei, samd., chiar daca le numiti eretice (ar fi pacat sa aplicati modelul care a dus la arderea Bibliotecii din Alexandria) iar daca cumva va e teama ca ati rataci caile Domnului, candva un preot mi-a spus: Nu cartile smintesc ci mintea omului se sminteste...
Cu stima

udar

Nu te mai obosi Lupin, ca nu ai cu cine...

Multor oameni le este foarte greu sa accepte si sa inteleaga ca singurul motiv pentru care ei sunt crestini si nu hindusi a fost intamplarea ca ei sa se nasca pe un teritoriu crestin. Daca ne nasteam in Grecia antica probabil ca am fi crezut in Zeus si Afrodita. Credintele sunt relative la spatiul si timpul in care ne nastem, ceea ce le dovedeste failibilitatea.
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)

Anna

Eu una inteleg lucrul asta...normal ca daca m-as fi nascut acum 2000 de ani la Roma as fi avut religia romana politeista si poate ca as fi afirmat ca e religia autentica si suprema...doar Roma conducea lumea acum 2000 de ani. Dar in realitate eu m-am nascut spre sfarsit de secol 20, sunt crestina, am la dispozitie enorm de multe surse sa ma documentez despre religii si despre istoria, doctrina, perceptele lor si culmea....nimic nu imi pare atat de nobil precum religia crestina. In general eu apreciez toti oamenii care apartin unei mari religii, vechi, cu fundament puternic...oricare ar fi ea: hindusa, musulmana,crestina, iudaica. Fiecare om apartinand unei culturi diferite se ragaseste intr-o religie...de obicei cea in care a fost botezat si asa e si normal. O aduc aici in discutie pe Madonna care a trecut fooooarte usor si de fiecare data afirma ca e credincioasa convinsa prin 3 mari religii: catolica, hindusa si acum iudaica(kaballah)...acesta este un exemplu de persoana care de fapt nu intelege NIMIC din ce inseamna a fi patruns de credinta, a cauta  lumea cereasca si exemple ca ea se gasesc destule la Hollywood. Sunt de acord cu persoane care isi schimba radical religia in care s-au nascut dar cred ca acest lucru trebuie facut o singura data si dupa multa multa analiza interioara, dupa multa reflectare. Si din pacate sunt tot mai putini cei care fac asta in acest mod. E cunoscut fenomenul mai ales in Rusia cand oamenii impinsi de saracie si foamete abandoneaza biserica ortodoxa si adera la diferite secte ciudate care ii momesc cu bani. nasol :oops:

udar

Nu poti fi echidistanta in momentul in care ti se spala creierul de mic cu idei dintr-o anumita religie. Chiar daca acum esti matura, tot ceea ce ti s-a inradacinat in creier cand ai fost mica te afecteaza acum. Si nu spun ca parintii trebuie sa fie maniaci intr-ale bisericii. Mediul in general in care traiesti te determina sa ai un anumit comportament. Esti botezat in religia crestina, auzi tot timpul de Doamne Doamne si cand cresti, desi ai mai multa ratiune, tot nu te poti debarasa de vechile convingeri. Sincer, am mai mult respect pentru Madonna pentru ca cel putin alegerile ei sunt rationale. Macar ea cauta ceva. Restul oamenilor sunt prea infricosati ca sa aleaga o alta cale. Sau le e prea lene si atunci se complac in ceva, afirmand ca acel ceva e supremul adevar...
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)

Dolores

Citat din: LupinThe3rd din  11 Aprilie 2007, 16:31:57
Dolores draga (&Co), cred ca interpretarea ta este putin extrema si sa iti dau un exemplu: pe pamant sunt cateva miliarde de oameni. Aproximativ 33% din ei sunt crestini. Restul nu. Probabil din acesti necrestini exista un procent care niciodata nu au auzit ca ar exista o cartea numita "Biblie", ca a existat cineva numit "Iisus", samd (locuiesc in mijlocul junglelor din India sau America de Sud). Dupa cele spuse de tine nu slujesc pe Dumnezeu si vor fi nimiciti. Dar oare cum pot fi ei vinovati ca nu asculta Cuvantul Domnului cand nimeni nu l-a spus in fata lor (esti vinovat oare ca nu ai auzit cand de fapt nu ti s-a spus). Oare sunt ei vinovati pentru ca s-au nascut in mijlocul lui nicaieri? Poate reusim sa pasam toata treaba din nou in spatele Diavolului si al pacatului originar. E simplu: nu au primit Cuvantul Domnului, nu sunt mantuiti de pacatul originar deci nu vor fi mantuiti. QED. Ce simplu este, de fapt... Sau poate ca nu. Poate ar trebui mai multa nuanta din cand in cand, nu de alta dar caile Domnului sunt nebanuite, ale Diavolului la fel...
Dupa cate imi aduc eu aminte exista o discutie legata de ce se intampla dupa... Unii vorbesc de Iad, altii Purgatoriu si Iad iar latii spun ca dupa Judecata te vei duce in Rai sau vei fi distrus (Iad-ul nu exista). In acesta ultima varianta paradoxal un ateu are drepate.Dupa moarte urmeaza Judecata iar in cazul lui dupa Judecata urmeaza nimic. Din nou QED.
Si ca sa fiu si eu in ton cu moda citatelor:
Evanghelia dupa Ioan, Cap 14Iar in general despre Numele lui Dumnezeu, poate ca e bine macar din spirit de curiozitate sa aruncati un ochi si in cartile sfinte ale Indiei, Chinei, samd., chiar daca le numiti eretice (ar fi pacat sa aplicati modelul care a dus la arderea Bibliotecii din Alexandria) iar daca cumva va e teama ca ati rataci caile Domnului, candva un preot mi-a spus: Nu cartile smintesc ci mintea omului se sminteste...
Cu stima

Cei care NU au auzit cuvantul lui Dumnezeu au o scuza si nu vor fi nimiciti ci li se va da o sansa sa auda si ei pt ca "Dumnezeu este iubire" dar cei care au atatea surse de informare si pot gasi adevarul si totusi nu`l cauta aceia vor fi nimiciti,cei care se complac intr`o anumita religie fara a mai cauta care este adevarata cale.

roxana

Citat din: Dolores din  11 Aprilie 2007, 12:39:15

Nu stiu ce te framanta, dar pari a fi o maicuta inchistata in dogma si fara deschideri. Sper ca nu esti una dintre tinerele dezamagite de semeni care imbratiseaza religia cu disperare si in exclusivitate si care se da cu fruntea de podele prin biserici, in loc sa se bucure de viata daruita de insusi Dumnezeu pentru a fi traita, nu irosita!! Eu am venit aici la un forum ozn, si eu cred in Dumnezeu, dar chestia asta cu citate din Biblie nu prea aduce cu " Picnic la marginea drumului" sau "Intalnire de gradul 3" !

Dolores

Citat din: roxana din  11 Aprilie 2007, 22:31:11
Nu stiu ce te framanta, dar pari a fi o maicuta inchistata in dogma si fara deschideri. Sper ca nu esti una dintre tinerele dezamagite de semeni care imbratiseaza religia cu disperare si in exclusivitate si care se da cu fruntea de podele prin biserici, in loc sa se bucure de viata daruita de insusi Dumnezeu pentru a fi traita, nu irosita!! Eu am venit aici la un forum ozn, si eu cred in Dumnezeu, dar chestia asta cu citate din Biblie nu prea aduce cu " Picnic la marginea drumului" sau "Intalnire de gradul 3" !

Sunt dezamagita de lumea asta indreptata spre rau si caut adevarul care vine de la Dumnezeu si care ne face liberi de erezii si in special ne ajuta sa vedem lumea in care traim si sa nu visam cu ochii deschisi la o lume a noastra personala!  A ne bucura de viata e un dar de la Dumnezeu dar sa ne bucuram dupa cum zice biblia sa ne bucuram in Domnul,bucuria si viata consta in ascultarea de Dumnezeu,apostolii sint un ex.

Nici un plan omenesc nu poate ramane in picioare, apartine si este creat de o minte imperfecta si decazuta in pacat, imaginatia e inselatoare pentru viata noastra! Toate planurile lui Dumnezeu sunt reale, palpabile un ex viata care vine de la Dumnezeu deci putem avea incredere in cuvantul Lui, mai degraba va trece cerul si pamintul decit sa nu se mplineasca o iota din cuvantul Lui.

Daca nu o sa gasesc fericire si nadejde in Domnul atunci in cine? Intr-o minte omeneasca pacatoasa? Si poporul Israel avea pace si fericire doar atunci cand ascultau de legile drepte ale lui Dumnezeu.

O viata fericita inseamna a iubi pe creator, iar al iubi inseamna al cunoaste !

LupinThe3rd

No, Roxana draga, stai incet si nu arunca asa cu ipoteze dupa oameni (referitor la reactia fata de Dolores... uite ca era sa ii pun si un "Mama" in fata vorba cantecului ala fain de la BoneyM, cred... sau era ABBA oare?, no in fine)...
Dolores, draga, nu stiu din ce zona a tarii esti matale, sau a lumii in fine, dar  eu sunt ardelean si ca toti cei din Ardeal, vorba bancului trebuie sa imi spui o gluma marti ca sa rad sambata (in fine vineri ca sa nu deranjam pe cei care tin Sabath-ul samabata), pe scurt gandesc mai incet si mai fara graba, ca doar nu vine sfarsitul lumii... Da' chiar, vorba bunica-mii: tu de unde esti si ai cui esti dumneata de acolo de unde esti?.
Am recitit de cateva ori citatul tau si mi s-a parut interesant dar sincer eu nu l-am prea inteles. Si cand nu inteleg intreb. Si cand intreb astept raspunsuri. Si cand astep raspunsurile vin... Si asta imi aduce aminte de un citat: "A numi inseamna a chema, a chema inseamna a veni". Era vorba despre Diavol...
Deci te citez:
Citat din: Dolores din  11 Aprilie 2007, 21:59:54
Cei care NU au auzit cuvantul lui Dumnezeu au o scuza si nu vor fi nimiciti ci li se va da o sansa sa auda si ei pt ca "Dumnezeu este iubire" dar cei care au atatea surse de informare si pot gasi adevarul si totusi nu`l cauta aceia vor fi nimiciti,cei care se complac intr`o anumita religie fara a mai cauta care este adevarata cale.
Eu nu inteleg urmatoarele: pai secventa:
CitatCei care NU au auzit cuvantul lui Dumnezeu au o scuza si nu vor fi nimiciti ci li se va da o sansa sa auda si
nu se imbuca nene cu Apocalipsa. Pai nene, eu am citit ca Apocalipsa vine,nu ca la unii vine, pe altii mai tarziu si ii mai pasuieste ca nu au avut radio, ca nu au avut internet, ca nu au citit gazeta, ca deoarece nu vorbeau engleza in loc sa il primeasca ca pe vestitorul Domnului ei l-au mancat pe misionarul respectiv gatit la ceaun, samd...
Deci ce spui tu aici nu se prea potriveste cu profetiile. Daca ii nimiceste si ei nu au auzit cuvantul Domnului inainte, iar nu e bine ca saracii aia nu stiau ca misionarul nu era de mancare... samd.
Acu' secventa cu sursele de informare iar nu o pricep: tu zici ca:
Citatdar cei care au atatea surse de informare si pot gasi adevarul si totusi nu`l cauta aceia vor fi nimiciti,cei care se complac intr`o anumita religie fara a mai cauta care este adevarata cale.
nu de alta dar: il luam pe Vasile Mgudu, cetatean al Republici Republicane Democrate Libere Monarhiste...., care e animist si se inchina la baobabu' din mijlocul satului (baobab sub care e cazanul in care a fost gatit misionarul ratacit care nu stia decat engleza, gatit din greseala nu din alt motiv... probabil daca cineva ar fin inteles l-ar fi urcat in baobab si l-ar fi ascultat de acolo)... Deci asta e Vasile Mgudu si satul lui... Si acolo vine intr-o zi Uniunea Tarilor Monarhisto Republicane si instaleaza un calcualtor cu dinam si cu internet. Asa Satul cu Salcile unde locuieste Vasile Mgudu e conectat la informatie... Infine daca cineva da din pedale la dinam...Dar in continuare Vasile tot in baobab-ul lui crede si cand se uita pe Internet cauta: retete de marit puncte puncte, cum sa multumesti baobabu-l. Deci pe scurt caute ce il doare pe el si in nici un caz Apocalipsa, Cuvantul Domnului samd... Deci are acces la informatie, cu pedale in fine, dar tot nu cauta Cuvantul Domnului... Pai ce vina are el ca atunci cand deschide internet-ul, care merge ca dinamul nu ii apare un pop up cu ce vrei tu? ... Pe el il intereseaza cum sa creasca baobabu  lui mai mare... Deci nici chiar accesul la informare nu asigura faptul ca orice ajunge oriunde... PLus ca daca e scris in engleza iar Vasile Mgudu vorbeste tzunguretza, care e vina lui din nou??
Astept cu draga inima sa imi explici...

Elvin

si chinezii, si eschimosii si toti oamenii, vor fi judecati tot de Hristos, singurul fara de pacat.
     Hristos va evalua oamenii dupa 4 legi:
- legea constiintei, acea parere de rau cand faci o faradelege. Pe baza ei isi da seama si acela cu boababul ca a gresit
- legea zidirii, prin care urci de la creatie inspre Creatorul ei
- legea mozaica, dupa care vor fi judecati numai evreii
- legea desavarsirii, cea adusa de Hristos. Are cele mai mari cerinte dar si rasplata, precum si pedeapsa, sunt la fel de mari. Dupa aceasta vor fi judecati crestinii, dar si cei care au fost crestini si s-au lepadat; poate chiar si cei care crescand intr-un mediu crestin au refuzat de la bun inceput sa adere la el.
   Deci chinezul degeaba se va lamenta la Judecata, ca el a fost confucianist, ca Hristos il va cantari pe baza primelor 2 legi. Primitivul din boabab va fi evaluat pe baza celei mai nerestrictive legi, prima, unde pedeapsa\rasplata e cea mai mica

vedeti detaliat ce a zis Parintele Cleopa aici > http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/12patrulegi.htm

Dolores

Draga LupinThe3rd am vrut sa spun ca niciodata Dumnezeu nu a adus o pedeapsa asupra omenirii fara un avertisment. Biblia arata ca inaintea lui Dumnezeu toti oamenii sunt egali si sunt creatia mainilor sale,toti au nevoie de cuvantul Lui ca ca traiasca. Au existat perioade in istoria omenirii cand omul nu avea acces la adevar din cauza controlului religiei care ascundea biblia de oameni. Dumnezeu in Apocalisa arata ca acestor oamenii li se ofera o sansa sa cunoasca adevarul (Apocalipsa 20:5) nu degeaba arata ca judecata lui Dumnezeu e dreapta pentru toti. Dar cei care cunosc adevarul, cum sunt cei din ziua de azi, si care nu vor sa asculte pe Dumnezeu, ei sunt raspunzatori de faptele lor, ei nu au cum sa zica ca nu au auzit sau ca nu au avut de unde sa cunoasca tocmai acest acces la cuvantul lui Dumnezeu e un semn ca lumea se judeca si ca Agmaghedonul e foarte aproape (Matei 24:14). La Armaghedon toti vor fi sa cunoasca adevarul dar nu toti il vor asculta, pentru ca pentru ei e mai frumoasa minciuna si razvratirea, dar aceasta le va aduce moartea. Despre necuostinta vezi perioada intunecata de sub dominatia papala cand oamenii nu puteau afla adevarul ce doar erau manipulati de religie.
Biblia e cea mai raspandita carte de pe pamant acum, si mai mult, sunt si martori care marturisesc adevarul la usille oamenilor, deci judecata se face!
Dar sa nu uitam perioada cand oamenii au fost feriti de acest adevar. Acelora Dumnezeu le ofera inca o sansa la sfarsitul miei de ani, o sansa in care ei se pot pune de partea lui Dumnezeu sau de partea lui Satan ei aleg, dupa cum si noi alegem azi de partea cui vrem sa fim.
Biblia indeamna ca omul sa certeteze nu ca religiile din ziua de azi:"crede si nu cerceta" ne indeamna sa facem diferenta dintre bine si rau ca deaia avem ratiune si nu suntem animale.

Adevarul il aflam din biblie si nu din impresii omenesti.

Sidney

Intrebare: De ce  a  ales Dumnezeu pe  evrei ca  fiind "poporul ales" ?De ce  nu  a  ales alt  popor ?

olivia

Iacov a avut 12 fii din care au iesit cele 12 semintii ale lui Israel.   Dumnezeu a ales pe poporul lui Israel deoarece era un popor credincios.   Celelalte popoare erau pagane se inchinau la zei falsi.
Dar in ziua de azi el nu a ramas poporul lui Dumnezeu deoarece evrei au lepadat pe fiul lui Dumnezeu.
Dar Dumnezeu si-a ales un popor dintre toete natiunile care sa-i poarte numele. Numele lui Dumnezeu este Iehova.

Dolores

Citat din: loreley din  12 Aprilie 2007, 14:55:39
  Intrebare: De ce  a  ales Dumnezeu pe  evrei ca  fiind "poporul ales" ?De ce  nu  a  ales alt  popor ?
Din cauza legamantului cu Avraam:"Pe Mine insumi jur, zice Domnul: pentru ca ai facut lucrul acesta, si n'ai crutat pe fiul tau, pe singurul tau fiu, te voi binecuvinta foarte mult si-ti voi inmulti foarte mult saminta, si anume: ca stelele cerului si ca nisipul de pe tarmul marii; si saminta ta va stapini cetatile vrajmasilor ei. Toate neamurile pamintului vor fi binecuvintate in saminta ta, pentru ca ai ascultat de porunca Mea!"(Geneza 22:15-18). Iehova a facut acest legamant cu Avraam deoarece era singurul credincios de pe pamant care se inchina adevaratului Dumnezeu,el impreuna cu familia sa si cu nepotul sau Lot. Celelalte popoare se inchinau altor dumnezei. Biblia il numeste pe Avraam "prietenul lui Dumnezeu"(Iacov 2:23).
In aceste zile evreii nu mai sunt poporul ales, pentru ca ei au lepadat pe Isus,fiul lui Dumnezeu si astfel a fost ales un alt popor din toate natiunile pamantului care sa-i poarte numele Matei 28:19 "Duceti`va si faceti ucenici din toate neamurile...", Faptele apostolilor 1:8 "...imi veti fi martori in Ierusalim,in toata Iudea,in Samaria si pana la marginile pamantului.".Numele pe care trebuie sa`l poarte este Iehova (Isaia 43:7-12).

La fel cum a spus si Olvia.