Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Adevaratul nume al lui Dumnezeu

Creat de alinutzu, 20 Noiembrie 2006, 22:52:36

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Arckadii

Pai scuza-ma ca iti spun dar la asemenea intrebare asemenea raspuns. Cui ii pasa daca Dumnezeu are buric sau nas? Sincer acum... Dar na, ti-am facut jocul raspunzand la intrebari, si eu cred ca ti-am adus niste argumente logice solide. Dar asta chiar nu are de-a face cu credinta sau cu altceva. Si mai ales cu Adevaratul nume al Lui Dumnezeu. Iar suntem offtopic. Hai sa revenim.:)
Ark

sxn_b

Citatinteresant cum legile biologice merg numai pana unde vor unii...
deci sa inteleg ca primul om nascut din femeie, ca si noi de altfel, nu suntem asemanatori cu Dumnezeu in infatisare, nu? Ca dumnezeu nu are buric...
Daca noi avem buric si Dumnezeu nu are, inseamna ca nu semanam cu Dumnezeu? Fi serios.  :-)

udar

Citat din: Arckadii din  21 Februarie 2007, 09:11:19
Cui ii pasa daca Dumnezeu are buric sau nas?

@Arkadii

Mie-mi pasa, de exemplu. Mie imi pasa care e ADEVARUL. Daca tu te multumesti in a crede in ceva pe care nici macar nu il cunosti si nici macar nu te intereseaza ca-l cunosti, e destul de grav... Cred ca inainte sa te casatoresti cu cineva, intai incerci sa aflii cat mai multe despre acel cineva... Nu te iei pur si simplu si te duci la Biserica, pentru ca exista mari sanse sa te "parlesti".

@sxn_b

No comment. Nu ai inteles nimic. Si bineinteles ca nu te asemeni cu cineva care nu are buric... Gandeste-te un pic!
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)

xennon_2000

Ati pus si voi o intrebare  :lol:in genul: cine a fost mai intai oul sau gaina!!!!!!!??????? :lol:Adica fara raspuns

Arckadii

eronat xennon. In Geneza se zice clar ca Dumnezeu a facut toate animalele si plantele dupa felul lor si etc.
Deci, prima a fost gaina, precum si omul a fost primul si nu spermatozoidul si ovulul:)
Am raspuns,
Ark

xennon_2000

Da ark...nimik de zis, dar ei: daca a avut sau nu omul burik...... :lol: :lol:

Urban

Pentru Emi

Spune-mi te rog, stie "Predicatorul" ca tu activezi pe un forum "stiintific"...din cate stiu eu nu prea este permis.
Iar in cine cred eu, ei bine, e suficient sa iti zic ca nu cred intr-un Dumnezeu personificat.
Si daca ar veni Armaghedonul...pai Armaghedonul a venit demult, dar nu ai observat tu. :-D :-D
Nenea predicatorul ala nu va invata la sala chestii din astea?
Revenind la topic...vrem sa stim adevaratul nume al lui Dumnezeu...inseamna ca cel de azi e "fals"...
Probabil....
Atunci de ce nu se reface Biblia cu toate cartile ce ar trebui sa fie la cuprins ?
(Iar treaba ca popii stiu mai bine ce carti "trebuie" sa fie in Biblie nu prea tine)
Poate ca nu se doreste sa se stie "adevaratul" nume al lui Dumnezeu.
Poate ca daca s-ar sti, religia ar fi alta sau nu ar mai fi deloc.
Poate intr-o zi il vom afla insa probabil ziua aia inca nu a sosit...

Dupa cum observi cam totul este relativ...
Cam ca religia...

Eu sunt pregatit sa "fac pasul"....(te prinzi tu ce inseamna mai incolo)
Tu esti ?
Ce te faci daca ajungi in partea cealalta si vezi ca nu te asteapta Doamne Doamne cu covrigi si flori asa cum este prezentat in toate revistele si ilustratiile americane (cam genul Keanu Reeves cu plete in vant si inconjurat de "majorete" care mai de care stralucitoare ?)...retine ca inapoi nu mai ai cum sa te intorci.
Oare nu ar trebui sa citesti un pic mai mult inainte sa arunci cu citate din Biblie ?...ce zici ?
Apropo...ai citit Biblia cap-coada?(daca da felicitari...inseamna ca nu ai inteles nimic din ea)

PS..Il asteptam acum pe Elvin cu niste pasaje din Biblie. :-D

Pt Arckadii...subiectul este on topic asa ca sper ca nu vei sterge ceva paragrafe.
                 Thanks

emi

Citat din 2 Petru cap 3 ,de la vers 3 -15 "...inainte de toate ,sa stiti ca, in zilele din urma ,vor veni batjocoritori ,plini de batjocuri ,cari vor trai dupa poftele lor si vor zice : "Unde este fagaduinta venirii Lui ? Caci de cand au adormit parintii nostri ,toate raman asa cum erau de la inceputul zidirii !"   Caci ,inadins se fac, ca nu stiu, ca odinioara erau ceruri si un Pamant ,scos prin Cuvantul Lui Dumnezeu din apa si cu ajutorul apei si ca lumea de atunci , a pierit ,tot prin ele ,inecata in apa ; iar cerurile si Pamantul de acum sunt pazite si pastrate ,prin acelasi Cuvant ,pentru focul din ziua de judecata  si de pieire a oamenilor nelegiuiti ..... DOMNUL nu intarzie in implinirea fagaduintei Lui , cum cred unii ; ci are o indelunga rabdare pentru voi  si doreste ca nici unul sa nu piara ,ci toti sa vina la pocainta .
   Ziua DOMNULUI , insa va veni ca un hot . In ziua aceea ,cerurile vor trece cu troznet , trupurile ceresti se vor topi de mare caldura  si pamintul ,cu tot ce este pe el va arde .
   Deci ,fiindca toate aceste lucruri au sa se strice ,ce fel de oameni ar trebui sa fiti  voi ,printr-o purtare sfanta si evlavioasa , asteptand si grabind venirea  zilei Lui DUMNEZEU ,in care cerurile aprinse vor pieri si trupurile ceresti se vor topi de caldura focului ?
   Dar noi ,dupa fagaduinta lui ,asteptam ceruri noi si un pamant nou ,in care va locui neprihanirea !
   De aceea ,preaiubitilor ,fiindca asteptati aceste lucruri ,siliti-va sa fiti gasiti inaintea Lui  fara prihana   si  in  pace ! Sa credeti ca indelunga  rabdare a DOMNULUI nostru este  mantuire ...."

pt Urban : te rog sa-mi citezi ceva din ceea ce spune  dumnezeul in care crezi tu ,sa pot si eu ,sa-mi dau seama ,daca spune adevarul sau nu ....Am observat ca si tu crezi in... Armaghedon ...Sa inteleg, ca esti deacord ,ca Biblia este adevarata ?
   Cat despre scrierile apocrife ,studiaza-le cu atentie ,impreuna cu cele care sunt cuprinse in Biblie si vei constata ca Isus Cristos ,nu a citat niciodata din cele apocrife si nici apostolii sau ucenicii lor ;deci nu le-a recunoscut ca facand parte din Cuvantul Lui Dumnezeu !
    Nu popii decid ce este inpirat de Dumnezeu ,dar ceea ce este inspirat de Dumnezeu ,se implineste in timpul pe care l-a  prezis Dumnezeu in acea profetie ;ce nu este inspirat nu se implineste niciodata ...

Urban

Pentru Emi :-D

...acesti ingeri mi-au dezvaluit toate lucrurile si mi-au dat minte sa inteleg ce am vazut, cele ce nu vor avea loc in aceasta generatie ci intr-o generatie urmatoare, pentru binele celor alesi...

...Acest munte era denumit Hermon (in original armon ), pentru ca acolo au jurat si s-au legat printr-un legamant cu blestem....

..Iata: M-am vazut inconjurat de nori si de ceata deasa; priveam cu ingrijorare miscarea astrelor si a fulgerelor in timp ce vanturi prielnice imi ridicau aripile si grabeau drumul meu...(clopoteii....? :-D)

..Am fost inaltat astfel pana la cer si am ajuns curand la un zid cladit din pietre de clestar. Flacari miscatoare ii invaluiau marginile. Am simtit cum ma cuprinde groaza...

... Cu toate acestea, m-am varat in mijlocul acestor flacari...

....Si am ajuns intr-o vasta locuinta care era pavata cu pietre de cristal. Peretii ca si podeaua, erau de asemeni din cristal si la fel si temeliile. Tavanul era format din stele ratacitoare si fulgere de lumina si in mijloc se vedeau miscandu-se heruvimi de foc intr-un car agitat. Flacari tremurau imprejurul zidurilor si poarta era de foc. Cand a fost sa intru in aceasta locuinta, ea era in acelasi timp arzatoare ca focul si rece ca gheata; si nu exista acolo nici urma de fericire, nici de viata. Atunci o spaima a pus brusc stapanire pe mine; m-am cutremurat de groaza....(asta cred ca e Raiul ! :-D)...wonderful...

....Tremuram ca varga, m-am intors cu fata spre pamant si am avut o viziune....

....Iat-o: Eram intr-o alta locuinta mai larga decat prima, portile careia erau toate deschise in fata mea, in mijloul unei flacari tremuratoare....

....Era atata stralucire, maretie si fala incat imi este peste puteri sa va descriu, nici splendoarea ce o inconjoara si nici intinderea sa....

....Podeaua era de foc; in tavan straluceau fulgere si stele ratacitoare, iar acoperisul era in intregime un foc scanteietor....

.... L-am examinat cu atentie, si am vazut acolo inaltat un tron..

...Al carui aspect era ca batut de grindina cu toate ca marginile sale erau stralucitoare ca globul soarelui; din el se auzeau voci de heruvim....

... Din acest tron puternic ieseau torente de flacari...

....Stralucitoare incat era imposibil sa le privesti.

....Si era cineva asezat pe acest tron maret.

....Al carui vesmant era mai stralucitor decat soarele si mai alb decat zapada.

....Nici un inger nu era in stare sa il priveasca in fata pe Stralucitorul si Magnificul, nici sa se apropie de El; nici un ochi de muritor nu putea sa IL priveasca. Un foc stralucitor ardea in jurul Lui.

...Si se ridica, chiar inaintea lui, un foc de o mare intindere; astfel incat cei ce-l inconjurau, nu puteau sa se apropie de El, si erau in fata lui mii si mii. El nu avea nevoie nici de sfaturi, nici de ajutoare, dar sfintii care formau curtea lui nu il paraseau nici ziua nici noaptea. M-am apropiat cat am putut, acoperindu-mi fata si plin de teama. Atunci, Domnul El insusi a binevoit cu propria Sa gura sa ma cheme pe nume: Apropie te, spuse El, apropie te mai mult si vino sa auzi cuvintele Mele sacre.

... El m-a primit si m-a facut sa ma plec in fata portii. Si imi tineam ochii coborati in pamant.

...Si in aceste coloane ale cerului, eu am vazut focuri care izbucnesc fara numar, dar nici in sus nici in jos. Deasupra acestor izvoare, am vazut un loc care nu are nici bolta deasupra, nici pamant dedesupt, si nu era nici pic de apa; si nimic la dreapta nimic la stanga; un loc cu desavarsire pustiu.

... si asa mai departe.... :-D

Iar la ultima fraza daca esti in stare sa imi zici ce sunt "coloanele cerului" ai premiu o Biblie.

Apropo...eu apocrifele le-am studiat....Tu? :-D
Ia cauta prin forum si vezi comentariile pe marginea apocrifelor... :-D :-D

Arckadii

Urban

eeee.. :-D

e de la Doamne Doamne...dar se da pe sub tejghea (cunoscatorii stiu)

Arckadii

nu la asta ma refeream. te intrebam carei carti ii apartine, carei scrieri, unde a fost gasit, ceva date despre el...
trebuie sa cunoastem si trecutul acestui text ca sa il putem analiza.
Ark

Dreamy

Arckadii, textul scris de Urban este luat din scrieri apocrife, le gasesti pe undeva prin forum postate de Baaron!! :roll:

P.S. apocrifa-cartea lui enoh.txt , parca aici

Urban

Arckadii

Multumesc dreamy ... scrierile apocrife le am si eu, dar nu le-am parcurs inca. mi se parea putin cam ciudat textul si nu imi aminteam sa il fi vazut prin vreun text bisericesc oficial...
Ark