Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Adevaratul nume al lui Dumnezeu

Creat de alinutzu, 20 Noiembrie 2006, 22:52:36

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Arckadii

te contrazic acum pentru ultima fraza...nu mi-ai aratat nimic. mi-ai oferit relatarea unor fapte, parerea ta personala, si informatii cunoscute...
unde e Dumnezeu aici?
Ark

Urban

Am inteles.
Cred ca am gresit forumul.
Imi cer scuze.
O seara placuta

Elvin

e fascinanta intensitatea cu care NU bagam in seama postul kilometric al lui rural, si precizia matematica prin care ignoram fiecare cuvant scris de acest personaj

Arckadii

Urban, sincer sa fiu chiar ma uimesti. In loc sa vii sa argumentezi ceea ce ai spus si sa explici ignorantului de Arckadii cum sta treaba cu teoria ta ca poate nu intelege, tu te superi si zici ca poate ai gresit forumul.
Hai mai... suntem copii?
Ark

scuze de offtopic

xennon_2000

ryn

Reveniti la subiect, argumentati si nu va atacati colegii de forum va rog

Urban

Ok, hai sa argumentam un pic. :-D
Nu stiu cat de bine cunosti tu Biblia  ( de dat citate la intamplare poate da oricine - mai greu e sa argumentezi toata polologhia aia din Biblie).
Eu nu incerc sa te conving ca nu exista Dumnezeu, doar iti demonstrez ce inseamna Biblia cu care tot va laudati atat.
Pot sa pun pariu ca habar nu ai si nici macar nu ai auzit vreodata de "textul stravechi" , "Codex Sinaiticus".Dateaza din secolul al IV-lea si a fost gasit in anul 1844 de catre Konstantin von Tischendorf, in Manastirea Katarina din Peninsula Sinai.
Textul contine aproximativ 16.000 de corecturi ale unui numar de sapte traducatori.

Friedrich Delitsch, expert in Biblii si autor al unui dictionar ebraic, a constatat aproximativ trei mii de greseli de transcriere.(suna vreun clopotel ? :-D)
Unele pasaje au fost modificate de mai multe ori si inlocuite cu un text nou,iar daca adunam toate "textele stravechi" de care dispunem in prezent,putem constata peste 80.000 de abateri de la textul original.
Din acest motiv trebuie luat in calcul si faptul ca astazi avem la dispozitie numai modificarile efectuate ( cu toate ca prin pivnitele Vaticanului s-ar putea sa existe marea majoritate a originalelor).

De ce atatea greseli ?
De ce aceasta tainuire ?
De ce au fost ucisi cei care doreau sa raspandeasca cuvantul lui Christos si in randul altor oameni ?
Nu spunea chiar Isus ca toti oamenii sunt egali in fata lui Dumnezeu ?
Nu se poate ca multimea de greseli de traducere - voluntare sau involuntare, si corecturile efectuate in mod constient se se fi produs in spiritul credintei pentru Isus si pentru Dumnezeul atotputernic, prin intermediul Bisericii si al teologilor (si nu numai prin Dumnezeu ).
Trebuie sa ne intrebam daca aceasta a fost o coincidenta sau "nestiinta".
Sau "poate" a fost intentia unei grupari elitiste si influente de a manipula poporul, adica pe omul de rand (ignorant de altfel) - cu scopul de a-l face mai manevrabil, si in cele din urma dependent.

Spre sfarsitul secolului al XIII-lea, evreul Moses bar Svem Tor de Leon din Guadalajara a redactat lucrarea secreta "Sfer ha Sohar"(Cartea Stralucirii)....(pe asta ai citit-o ?)
Se presupune ca aceasta se bazeaza pe o carte mult mai veche,din secolul al II-lea, care a fost scrisa de Simeon ben Jouchai.
Din aceasta rezulta ca in vechiul Israel exista un cult secret si ca membrilor influenti le erau cunoscute tainele vechilor texte biblice.
Astazi nu se mai stie cand s-a format acest cult secret insa scopul principal al cultului Cabala era descifrarea celor Cinci Carti ale lui Moise si implicit a Facerii.
De-a lungul timpului, cunostiintele despre aceasta societate secreta s-au pierdut.
Astfel putem deduce ca exista o grupare elitista secreta, precum Cultul Cabalei, care a modificat in mod "constient" cele Cinci Carti ale lui Moise.

Probabil ca a existat mai mult decat o singura grupare, insa acest lucru nu poate fi dovedit astazi, avand in vedere faptul ca, de-a lungul timpului, teologia s-a schimbat, iar Inaltii Prelati ai Bisericii au modificat in timpul unor Concilii anumite pasaje ale Bibliei, in functie de ideologia teologica respectiva.
Este demn de remarcat faptul ca Inaltii Prelati bisericesti si gruparile elitiste au reusit timp de aproape doua mii de ani sa ascunda Sfanta Scriptura poporului.

De ce atatea secrete ?
Trebuie sa existe un motiv foarte important, nu crezi ?

Unul dintre motive ar putea fi o doza de ignoranta a inaltilor prelati, in acest caz amintindu-l numai pe marele om de stiinta Galileo Galilei (1564-1642).
El a contestat imaginea geocentrica a lumii a lui Claudius Ptolomeu (circa 100-170 d.Chr), care dainuise timp de "1500 de ani", conform careia Pamantul era centrul Universului.
Galilei nu a respins numai imaginea geocentrica a lui Ptolomeu, ci a si evidentiat si dovedit prin propriile sale cercetari stiintifice teoria imaginii heliocentrice a lumii lui Nicolaus Copernic (1473-1543), conform careia nu Pamantul, ci Soarele este centrul Universului.

Astfel, el nu a contestat numai teoria lui Ptolomeu, ci in primul rand Biserica Romano Catolica, Biblia si "cuvantul lui Dumnezeu".
Galilei a fost condamnat la data de 22 iunie 1633, insa nu la pedeapsa obisnuita in astfel de cazuri (ars pe rug), ci a trebuit sa renege si sa blesteme propriile "greseli".
Acest exemplu care nu este singular, ne arata pe de-o parte situatia stiintelor naturiste la acea vreme si, pe de alta, puterea pe care o exercitau acestea in mod inconstient.
In plus, in cazul lui Galilei a fost nevoie de aproape 360 de ani pentru ca Biserica Catolica sa isi ceara scuze public pentru greseala comisa.
La data de 31 octombrie 1922, Papa Ioan Paul al II-lea a recunoscut oficial, intr-un discurs tinut in fata Academiei Papale a Stiintelor, faptul ca Galileo Galilei a fost condamnat pe nedrept in anul 1633:

"...Greseala teologilor de la acea vreme a constat in pastrarea teoriei conform careia Pamantul reprezinta centrul Universului, considerand ca notiunile noastre despre structurile lumii ar fi sustinute intr-o oarecare masura de intelesul Sfintei Scripturi...O neintelegere dureroasa apartine de acum inainte trecutului..."

"Puterea" se bazeaza pe ratiune, iar ignoranta inaltilor prelati ai Biserici a reprezentat, cu siguranta, numai aversul medaliei.
Reversul acesteia a fost, probabil, modificarea si sortarea sistematica si intentionata a Sfintei Scripturi.

Gruparilor si persoanelor elitiste sau initiate, precum mai sus amintitul Simeon ben Joachai, dispuneau indiscutabil de multe scrieri si traduceri iudaice, din care "numai o mica parte" a fost preluata in textul Bibliei.
Sfintele Scripturi ale Bibliei se impart in doua categorii:
      1.scrierile canonizate si
      2.cele "necanonizate"

Prin scrieri "canonizate" intelegem varianta unanim acceptata in prezent a vechiului Testament cu Cartile lui Moise, Cartile Profetilor, Psalmii etc si a Noului Testament cu cele patru Evanghelii pana la Apocalipsa lui Ioan.
Alte carti "necanonizate" erau, spre exemplu, Inaltarea lui Moise, Cartea lui Enoch, Cartile lui Ezra, Cartea privind viata lui Adam si Eva, Cartea Jubileelor...
Cartile necanonizate au fost respinse "motivat" de catre inaltii prelati, nefiind introduse in Sfanta Scriptura...este vorba despre 120 de carti.
Necesitatea de a reflecta la canoanele biblice iese din discutie...pana in prezent nu am auzit nici macar despre posibilitatea de a dezbate acest lucru.

Pe scurt - multe scrieri "necanonizate" nu se potrivesc cu imaginea religioasa a lumii de astazi, iar acest "astazi" este valabil si pentru "ieri".In timpul primelor concilii crestine, inaltii prelati ai Bisericii au hotarat "ce anume" trebuie sa apara in Biblie si ce nu.
Cartile care nu se potriveau cu imaginea teologica a lumii au fost respinse in mod sistematic.

Cam atat, si mai puneti mana pe niste scripturi daca tot va laudati cu ele  :-D

Arckadii

In primul rand, imi pare rau daca am lasat impresia ca ma laud cu Scriptura sau cu numele Domnului.
In nici un caz nu fac asta.
Ai dreptate in ceea ce priveste Biserica ca institutie si multi dintre reprezentantii ei. S-au facut multe magarii in numele Lui Dumnezeu. Si intr-adevar aceasta institutie are mare putere de manipulare.
Ar trebui sa cunoastem mai multe, este adevarat insa spune-mi te rog, de unde stim ce sa luam bun din cele 120 de carti despre care vorbesti? De unde stim ca nu sunt erezii? Biblia de astazi gresita sau nu, contine invataturi bune. Pace, fericire, buna conduita, iubire.
Oamenii nu sunt perfecti, de aici si majoritatea greselilor. Stiu ca sunt multe lucruri gresite. Data de nastere a lui Iisus spre exemplu. Multe altele de genul asta.
Dar asta avem. Cu asta trebuie sa traim. Cel putin pana aflam adevarul.
Ark

Urban

Stimate coleg

Erezia exista doar in "mintea preotilor care ascund realitatea despre Biblie si Dumnezeu".
Explica-mi si mie te rog, cu ce este mai buna Biblia decat cartea lui Enoch sau decat Evanghelia dupa Toma, unde in paranteza fiind zis se specifica ca nu ai nevoie de icoane sau alte treburi pentru a demonstra credinta.
Existenta unui Absolut nu poate fi pusa la indoiala, insa nu cred ca se poate da un "nume", pentru "ceva" ce nu numai ca nu putem intelege...dar nu vom avea niciodata capacitatea de a intelege acel "ceva".
Ia imagineaza-ti ca toate scripturile vechi ar face parte din Biblie...oare cati ar mai avea credinta de azi?
Nu este evidenta manipularea pentru crearea dependentei ?
Apropo, poti trai in pace, iubire si intelegere si fara Biblie si Dumnezeu, nu crezi?

Urban

Citat din: udar din  14 Februarie 2007, 20:37:24
Asta se intampla cu oamenii care stau mereu cu Biblia in mana... Ajung sa nu mai gandeasca logic... In asta consta spalarea creierelor...

Frumos raspuns, asta ar trebui sa va dea de gandit ! :-D

Si pentru cei cu Biblia in mana de pe acest forum:
Care este diferenta dintre Yahwe si Elohim daca tot sunteti atat de invatati ?

Arckadii

fara Biblie da, fara Dumnezeu nu.
si ca sa iti raspund la intrebarea:
Citatcu ce este mai buna Biblia decat cartea lui Enoch sau decat Evanghelia dupa Toma?
, nu pot aprecia asta. probabil ca fiecare este buna in felul ei. nu am apucat sa citesc evanghelia dupa Toma. Insa o sa o citesc si vorbim.
Multi intr-adevar nu ar mai avea religia de acum, insa repet pe asta o avem. Nu avem cum sa schimbam asta ci doar pe noi. Insa este important sa nu cadem in plasa.
Oricum, Urban, sa sti ca nu numai Biblia este folositoare. sunt atat de multe carti, texte, rugaciuni bune.
Ark

Urban

Citat din: Arckadii din  15 Februarie 2007, 17:20:10
si ca sa iti raspund la intrebarea:, nu pot aprecia asta. probabil ca fiecare este buna in felul ei. nu am apucat sa citesc evanghelia dupa Toma. Insa o sa o citesc si vorbim.

In regula, citeste-o si mai discutam.

Citat din: Arckadii din  15 Februarie 2007, 17:20:10
... Nu avem cum sa schimbam asta ci doar pe noi. Insa este important sa nu cadem in plasa.

Aici e buba, nu va veti schimba niciodata, nu  aveti instrumentele necesare.
Veti propavadui "cuvantul Domnului" si "Biblia" si in anul 3000 cand omenirea o sa treaca spre alt stadiu evolutiv si cand vor ramane o mana de credinciosi.
Deja se lucreaza la asta "din spatele usilor".

Pentru a evolua trebuie sa ai abilitatea de a cerne fictiunea de rational.

Arckadii

Urban, ma socheaza atitudinea ta. Pentru ce ataci?:) Ti s-a facut vreun rau personal? Te-ai simtit ofensat de faptul ca unii de pe acest forum promoveaza Cuvantul Lui Dumnezeu?
Hai, incearca sa fii impaciuitor. Trebuie sa ne intelegem bine aici.

CitatSi pentru cei cu Biblia in mana de pe acest forum:
Care este diferenta dintre Yahwe si Elohim daca tot sunteti atat de invatati ?

יהוה se citeste Yahveh ‎ in engleza, si este numele Lui Dumnezeu in Biblia evreiasca.
Elohim (אלהים) este un cuvant evreiesc care exprima conceptia despre divinitate. Este al treilea cuvant din varianta evreiasca a Genezei.

ARK

Urban

Eronat  :-D

Yahve inseamna Dumnezeu
Elohim inseamna ZEI.

O sa iti povestesc data viitoare ce si cum.
Si nu atac pe nimeni, sunt deschis la polemica dar asta nu inseamna ca trebuie sa sar pe jos si sa incep sa bat matanii.
Altii mai si citesc. :-D

Arckadii

Urban. Te rog documenteaza-te si apoi spune ca este eronat.
Elohim reprezinta conceptia de divinitate (si probabil de sfanta treime) dar asta apare si in Biblia noastra cand se spune "Sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra, ca sa stapaneasca pestii marii, pasarile cerului, animalele domestice, toate vietatile ce se tarasc pe pamant si tot pamantul!", si in alte fraze in special cand Dumnezeu vorbeste despre Sine. Daca nu stiai noi credem in Sfanta Treime (Tatal, Fiul si Sfantul Duh) deci este normal sa se vorbeasca la plural.
Yahweh este numele Lui Dumnezeu in ebraica.
Citeste ce am scris mai atent.
Si te rog, nu ma ataca sa nu ne suparam. Ce inseamna:
CitatAltii mai si citesc.
Crezi ca in casa am numai Biblia sau ce?
Te rog, masoara-ti cuvintele.
Ark