Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

supercivilizatia "dumnezeu"

Creat de maiami, 15 Iunie 2009, 10:50:09

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

smurd

Citat din: @biss din  13 Noiembrie 2009, 23:00:18
@smurd:
Actul creator presupune sã ai liber arbitru. Nu te supãra dar cam încurci punctele de vedere. Tu ai creat ceva? Adicã ai adus pe aceastã lume ceva nou? hmm? Atunci ºtii cã nu erai obligat sã o faci...

@biss,

Liberul arbitru, inseamna a alege, a opta, intre 1 lucru si renuntarea la el, si/sau intre 2 sau mai multe lucruri deja facute, de regula de altii.

A CREA - ceea ce altii vor avea de ales, de optat, si/sau de renuntat la ele - inseamna a fi:

PRO_MOTOR, INITIATOR !

Dar, daca obisnuim sa fim cinstiti cu noi insine, precum si onesti cu toti ceilalti din jurul nostru, noi nu suntem de fapt in stare ca sa CREEM nimic, ci putem ce mult - si nici macar asta suficient de des - doar ca sa:

DESCOPERIM CREATIA !

P.S
Cred ca "acting before thinking, means bullshit"
Daca: NU STII DEJA ce-i aia libertate, atunci ce-astepti ca sa gasesti in actiunile=cautarile tale ???

Sau, tu traiesti cu impresia=iluzia, ca oamenii sunt LIBERI, doar atunci cand sunt de fapt DEPENDENTI=SCLAVII actiunilor=cautarilor fara raspuns ????

smurd

@biss,

a actiona, nu inseamna automat a dobandi o cunoastere, ci, inseamna doar a dobandi o experienta.

dar o experienta de sluga, de prestator de servicii, si nicidecum cunoasterea !

iar unii, chiar crapa deja de la prima lor actiune - si nu mai ajung sa cunoasca niciodata nimic - pentru ca in loc sa se gandeasca suficient la consecinte=la re_actiune, au preferat sa actioneze pentru ca ii manca tare de tot in curiozitate !

abyss

:lol: @smurd eºti bun! Ce mai...eºti bun!! Îmi placi mult, eºti f. nostim ºi amuzant! Mi-a plãcut ºi faza cu "acting before thinking is b-shit"!
Totuºi aºa în mod colegial da-mi voie sã te corectez: este taman invers. ªtiu ce caut. ªtiu ce aºtept. ªi fii mai atent la ce am scris. Nu am încercat sã te jignesc. Tu chiar nu mã "vezi"?

smurd

Citat din: @biss din  13 Noiembrie 2009, 23:46:41
:lol: @smurd eºti bun! Ce mai...eºti bun!! Îmi placi mult, eºti f. nostim ºi amuzant! Mi-a plãcut ºi faza cu "acting before thinking is b-shit"!
Totuºi aºa în mod colegial da-mi voie sã te corectez: este taman invers. ªtiu ce caut. ªtiu ce aºtept. ªi fii mai atent la ce am scris. Nu am încercat sã te jignesc. Tu chiar nu mã "vezi"?

@biss,

A spune cuiva cum il percepi, inseamna - automat=implicit - o jignire ?

Si a-i trece cu vederea - a omite cu intentie - unele "calitati", inseamna politete ?

Deci, nu doar ca te vad, ci chiar te pre_vad, pentru ca de regula: imi place sa GANDESC in avans=cu anticipatie=inainte de A ACTIONA !

(Chiar daca "viata inseamna actiune", cu toate astea, eu prefer: SA ACTIONEZ DOAR O DATA, DAR BINE !)

In plus, pe mine nu ma poti seduce cu propunerea

- in realitate CAPCANA, deoarece, dupa INSTIGAREA la INSELATORIE urmeaza TRADAREA INSELATORIEI -

niciunei CONSPIRATII, deoarece eu:

NU-MI ASCUND NICIODATA FATA - SI NICI NU MI-O SCHIMB - IN RELATIILE CU SEMENII MEI !

Insa in ciuda acestor aspecte care ma definesc, raman totusi im_pre_vizibil pentru unii !

mistic

@smurd: viata pe care ne-am creat-o este tot o iluzie nu este realitate.

abyss

:rainbow: @smurd eºti cel mai bun din matricea ta! Cred cã în alte vremuri ai fi fost un bun profet !

smurd

Citat din: mistic din  14 Noiembrie 2009, 15:13:35
@smurd: viata pe care ne-am creat-o este tot o iluzie nu este realitate.

mistic,

Si l-ati izgonit, pentru ca: VA SPULBERA MAGIA ?

smurd

Citat din: @biss din  14 Noiembrie 2009, 17:42:01
:rainbow: @smurd eºti cel mai bun din matricea ta! Cred cã în alte vremuri ai fi fost un bun profet !

@biss,

Unii lingusesc, doar ca sa pregateasca "locul" ...

Ai uitat ca timpul este o fictiune ?

mistic

Citat din: smurd din  14 Noiembrie 2009, 18:25:43

mistic,

Si l-ati izgonit, pentru ca: VA SPULBERA MAGIA ?
sincer nu pricep ce ai vrut sa imi transmiti aici am o vaga idee si totusi poti sa imi explici mai concret?

abyss

Citat din: smurd din  14 Noiembrie 2009, 18:29:58

@biss,

Unii lingusesc, doar ca sa pregateasca "locul" ...

Ai uitat ca timpul este o fictiune ?

De ce te prefaci cã nu ºtii cã toate acestea s-au întâmplat? Ai abilitatea de a gândi depãºind constrângerile continuumului spaþio-temporal ºi  totuºi pãºeºti pe nisipurile miºcãtoare din filosofia contemporanã. Adeptul cãrui punct de condensare spiritualã eºti?

smurd

Citat din: @biss din  15 Noiembrie 2009, 00:38:25
De ce te prefaci cã nu ºtii cã toate acestea s-au întâmplat? Ai abilitatea de a gândi depãºind constrângerile continuumului spaþio-temporal ºi  totuºi pãºeºti pe nisipurile miºcãtoare din filosofia contemporanã. Adeptul cãrui punct de condensare spiritualã eºti?

@biss,

Nu ma prefac ca nu stiu ca toate astea s-au intamplat.
Ba chiar sustin, ca ele nu s-au terminat de intamplat, si nici nu se vor termina vreodata.

P.S.
Crezi ca Dumnezeu n-are motive ca sa-si mai invidieze din cand in cand Creatia ?
Pentru faptul ca, pentru Creatie vegheaza intotdeauna cineva, pe cand Dumnezeu trebuie sa mai duca si siesi de grija !

mistic

dumnezeu sa fie invidios? iar vorbim de de dumnezeu ca de un om?

padme

smurd, trebuie sa recunosc ca de multe ori nu inteleg ce spui si de aici deduc ca multe mesaje sunt "cu dedicatie"!

mistic - citeste biblia si acolo vei intalni partea/reprezentarea umana a lui dumnezeu.

abyss

din punctul meu de vedere latura umanã a Creatorului este una dintr-o infinitate... De aceea El e greu de perceput în totalitatea aspectelor ºi atributelor sale. Matricea umanã sau sursa sufletelor omeneºti o reprezintã pt creºtini Iisus. El este sursa, sau poarta. În drumul de întoarcere al sufletului, apare Matricea. Cei care pãºesc prin ea aflã libertatea. Libertatea de a fi un participant activ la creaþie.
De aceea Iisus este considerat ca fiind Cuvântul întrupat. Cred cã dacã Dumnezeu a intervenit fizic pe pãmânt, dezechilibrul de forþe trebuie sã fi fost mare. ªi totuºi grija Lui pt creaþia Sa e evidentã. Scopul tolerãrii principiului activ al rãului nu poate fi altul decât educativ. Degeaba strãluce spiritul uman dacã nu face ºi dovada conºtientizãrii acestui lucru prin faptele sãvârºite în conjuncturile vieþii sale. Nu devii erou dacã nu învingi fiara.

Probabil la început Dumnezeu era singur. ªi a creat aceastã formidabilã plasmuire pt a se bucura mai mulþi de frumuseþea ºi desãvârºirea Lui.

mistic

serios acum credeti ca iisus ar fi fost vreodata invidios pe creatia sa?