Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 16 Vizitatori vizualizează acest subiect.

abyss

Orice sistem are nevoie de finantzare fie el politic ori religios. Excesele, derapajele trebuiesc corectate.
A arunca din nou ca Iisus Hristos nu e dumnezeu ori ca altii asemeni lui nu erau precum a fost el si asa mai departe nu face decat sa tulbure si mai mult puterea noastra de intelegere. Ar trebui analizat mesajul si nu mesagerul. TOTI cei care au atins sacrul prin manifestarea lor terestra au afirmat ca divinul este in noi, in jurul nostru si mai explicit in starea de prezentza continua. Toate suferintele indurate de catre fiintele umane care au trait si au murit rezulta din aceasta fluctuatie a starii de claritate mentala. Sa ne gandim la razboaiele stupide si ingrozitoare care s-au purtat milenii de-a randul. Sa ne gandim ca nici un sistem nu a fost perfect deoarece oamenii nu sunt pe deplin constienti de adevarata lor natura. Indiferent unde ne-am afla, chiar si noi cei cativa de aici tot vom pendula intre stari de integere si momente de conflict. Chiar de-am fi in ceea ce numesc crestinii gradina raiului tot am gasi pe acolo motive si ciomege sa ne dam peste capete cu ele.
   Cineva mi-a spus ca Dumnezeu este totul, Iisus spunea ca suntem Dumnezei ... Iata cum se revine la nevoia de a ne intelege natura proprie. Ca masonii sunt injurati si pusi tzap ispasitor, ca institutia bisericii e gasita vinovata de toate relele, ca sistemul social de organizare e identificat drept sursa a raului, ca viata de pe alte taramuri e considerata vinovata de crearea omului in mod accidental pe terra, ca dumnezeu e de vina ca a plecat si ne-a lasat doar sandalele amintire... si tot asa, realitatea este ca ne avem doar unii pe ceilalti in aceasta sharada, iar noi cei ce locuim pe un graunte de mustar suntem unici, suntem oameni. Ca mai sunt si alti oameni pe alte lumi dar care arata diferit si au si ei rasinile lor cu care se otravesc e un bonus. Ideea e ca petrecem prea putin timp in intelegere si prea mult in confuzie. Dar asta este. Poate candva vom ajunge la liman impreuna.

Siberia

Citat din: tudorflorin96 din  06 Aprilie 2012, 11:44:15

parerea mea este ca aceste asemenarii intre masonii si nazisti arata faptul ca nazismul a fost conceput de catre masonii iar Hitler era papusa Masoniilor.
altfel de ce ar fi atat de multe asemanari?masonii nu ar fi permis aceste asemanari doar daca nazismul ar fi  fost creat de ei.ei au creat aceste asemanari deoarece nazismul a fost creatia lor o idee care era subordonata Francmasoneriei

Bravo !
Hai sa-i ardem pe rug ! :-D

Daca cumva n-ai chef sa construiesti un rug sau n-ai bricheta, poate ai timp sa ne povestesti (pentru inceput) ce intelegi tu din asta:
CitatFRANCMASONII- A. Pike afirma ca Iisus a primit "cunostinta perfecta" (Gnostica) dupa ce a fost adus la viata de hristos si de Intelepciune. ["Morals and Dogma", p.563-564, 26th Degree]. Cu alte cuvinte, Pike afirma ca Iisus a devenit "Stapan al iluminarii" dupa ce a fost inviat de Hristos si de Intelepciune.

p.s. - pentru stiinta ta si-a altora, svastika nu are treaba cu norocul ! (iar cu reincarnarea poate are legatura la a 12-a spitza)

p.p.s.

"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

uforever

Am observat ca discutiile pe teme religioase pro/contra ajung sa devieze in antipatii sau agresivitate verbala.Eu sunt fost crestin, in urma studierii Bibliei si a altor materiale, mi-am schimbat conceptia despre crestinism, asa ca am devenit un liber cugetator.De ce liber cugetator? pentru ca nu am putut renunta la ideea existentei unei entitati omniprezente, omnipotente, atotstiutoare.Sa fie vorba oare despre teama de a ramane fara Dumnezeu? sa spunem ca da.Ce dovezi avem ca Divinitatea exista? pai ar fii cateva, nu le insiram acum, ideea e ca in spatele acestor "dovezi" se afla simtirea, 90% este simtire.Am renuntat la crestinism pentru ca nu cred ca Divinitatea poate "cadea' in plan terrestru, pe acest "fir de praf" de galaxie.Daca nu mai sunt crestin, asta nu  inseamna ca am sa scot AK47-le si am  sa-l descarc in SLEAH19 de exemplu.Nu l-am dat exemplu pe SLEAH19 intamplator, SLEAH19 a spus o chestie foarte tare:"NU SUNT AICI SA AM DREPTATE".......ei, asta e atitudinea care trebuie sa existe pe acest forum, doar asa poate disparea incrancenarea asta de a avea ultimul cuvant, de a fii cel mai informat, de a avea cele mai bune topicuri, chiar daca exista intentii persuasive. Toate dezbaterile noastre indiferent de "culoarea" lor se indreapta catre acelasi scop final, CUNOASTEREA.Disperarea asta de a avea ultimul cuvant sau de avea dreptate "infraneaza" traficul de informatii.Dragi colegi ar trebuii sa ne simpatizam un pic mai mult, sa avem rabdare unul cu altul,  noi suntem cei care tratam viata cu respect, noi suntem cei care ne punem intrebari existentiale, suntem foarte putini.Pe cine intereseaza astfel de lucruri? Cine isi pune intrebari de genul: cine sunt? de ce? incotro? Voi nu vedeti "lumea" are alta directie?  se vede cu ochiul liber cum oamenii se grabesc sa traiasca, e o cursa nemotivata spre nimic, vorba lui @biss: "petrecem prea putin timp in intelegere".Nici unul dintre noi nu e conectat direct la "sursa adevarului absolut", orbecaim in "bezna" informatiilor, fara rabdarea de a ne asculta unul pe altul,  nu facem nimic...asa ca....eu pun "armele" jos...

PS. E doar o observatie, urmata de o parere personala.

Urban

Citat din: uforever din  06 Aprilie 2012, 22:40:02
...Ce dovezi avem ca Divinitatea exista? pai ar fii cateva, nu le insiram acum, ideea e ca in spatele acestor "dovezi" se afla simtirea, 90% este simtire...

Cred ca ar trebui re-facuta o definitie a Divinitatii.

Daca definitia ar suna asa:
CitatIn istorie, in scrieri vechi, ca si in zilele noastre, exista numeroase marturii privind fapte si intamplari inexplicabile (incluzand aici si intalnirile OZN), care par sa-i probeze prezenta. Aceste marturii sunt de regula ignorate sau respinse de stiinta oficiala si acceptate cu greutate, drept miracole, de catre Biserica. Totusi, la ora actuala, cand s-au constituit mari baze de date cu astfel de cazuri, descoperim ca rapoartele asupra lor sunt atat de multe si atat de consistente incat le-am putea chiar accepta drept un al doilea argument privind prezenta supercivilizatiilor pe Pamant.
Stiinta, tehnologia, ca si obiectivele unei astfel de supercivilizatii se afla mult dincolo de intelegerea noastra. Aceasta observatie este cu atat mai valabila pentru ierarhiile nesfarsite de supercivilizatii. Asa cum s-a spus, oamenii nu pot face distinctia intre actiunile unei civilizatii aflata cu milioane de ani inaintea noastra si magie. Putem adauga – in limitele gandirii rationale, mintea omeneasca nu este capabila sa faca distinctia dintre actiunile unei astfel de supercivilizatii si ceea ce noi cunoastem drept sacru, sfant, divin.

Ca un exemplu, afirmatia ca divinitatea poseda puteri nelimitate conduce la un paradox: poate oare divinitatea construi un zid atat de trainic incat nici ea sa n-o poata distruge? Daca da, puterea sa este limitata de acest zid, daca nu, exista limite in ceea ce poate face. Solutia rationala este sa acceptam sa folosim in loc de "putere nelimitata" atribute precum "mai puternic decat tot ce ne-am putea imagina". Sau am putea spune ca acest atribut al divinitatii este dincolo de puterea noastra de intelegere. In ambele cazuri avem un bun exemplu pentru faptul ca nu suntem capabili sa facem distinctia dintre o supercivilizatie aflata in varful ierarhiei (sau principalul sau conducator) si divinitate. Acelasi rationament se poate repeta pentru toate atributele divinitatii. Pentru a mai da un exemplu, in loc sa spunem "fara de inceput", putem spune "mai batran decat orice faptura in marele Univers"...

Atunci cand definim un concept, trebuie sa facem distinctia dintre el si alte concepte inrudite.
Daca nu avem nici un mijloc de a distinge astfel intre doua concepte, va trebui sa recunoastem ca cele doua concepte sunt identice (cel putin pentru noi) si nu avem decat cel mult doua nume diferite pentru acelasi concept.
In cazul nostru, nu suntem in stare sa facem distinctia dintre "Inteligentele Superioare ale unei supercivilizatii aflata in varful ierarhiei" si "Divinitate". In consecinta, pentru noi "Inteligente Superioare ale supercivilizatiilor" reprezinta doar un alt nume pentru Divin.

... evident ca nu mai discutam despre nici o Divinitate ci despre altceva.

fiulploii

Mi se pare interesant faptul ca prin mitologii , zeii subalterni se sacrifica fie pentru creerea oamenilor fie pentru salvarea lor .
Asa au fost sacrificati ori s-au sacrificat de buna voie : Orfeu , Adonis, Zoroastru, Osiris, Isus . Sau poate ca e doar unul singur al carui nume a suferit modificari peste veacuri .

SLEAH19

În acel loc, am văzut izvorul nesecat al dreptăţii. De jur împrejur erau multe izvoare de înţelepciune: toţi cei însetaţi sorbeau din ele. Ei locuiau cu cei aflaţi pe calea spirituală, cu cei desăvârşiţi şi cu cei aleşi.
    Atunci Fiul Omului a fost numit în prezenţa Duhului Sfânt şi numele Lui a fost rostit în faţa lui Dumnezeu, Stăpânul Timpului....... Dumnezeu va chema pacea asupra Lui, pacea pentru viitor, căci de acolo provine ea de la facerea lumii.

Aceasta s-a întâmplat înainte ca Soarele şi constelaţiile să fi fost create, înainte ca stelele să fi fost plăsmuite.

Enoh.

Probabil sa intamplat  si inaintea aparitiei oricaror supercivilizatii.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Siberia

Citat din: fiulploii din  08 Aprilie 2012, 04:45:36
Mi se pare interesant faptul ca prin mitologii , zeii subalterni se sacrifica fie pentru creerea oamenilor fie pentru salvarea lor .
Asa au fost sacrificati ori s-au sacrificat de buna voie : Orfeu , Adonis, Zoroastru, Osiris, Isus . Sau poate ca e doar unul singur al carui nume a suferit modificari peste veacuri .

Parerea mea e ca sunt concepte care au fost transmise sub diverse nume de-a lungul timpului, ca de exemplu: autosacrificiu in numele iubirii (de obicei spirituale) neconditionate.

Exista o vreme cand zeii  se plimbau impreuna cu oamenii pe Pamant. acesti zei plimbareti erau ceea ce ai numit zei subalterni. Dumnezeu nu se plimba printre oameni fiindca n-avea nevoie. El exista in oameni. Dumnezeu era si este conceptul creationist, este punctul de inceput si de sfarsit al oricarei lumi.
   Interesanta este aparitia primilor religii cam in aceeasi perioada de timp si cu aceleasi concepte, diferenta facand-o numele zeilor amestecati in instruirea si conducerea oamenilor pe Pamant. Ne-am fi asteptat sa existe un singur focar al aparitiei religiei stravechi care sa se ramifice mai apoi in diverse zone si sa evolueze in timp: astfel am fi avut un singur nume pentru conceptul de Dumnezeu si cateva alte nume pentru zeii subalterni. Aparitia concomitenta a religiilor in diferite zone in jurul anului 2000 i.e.n. ne arata o posibila continuitate a acestor concepte a caror radacina este mult mai veche, concepte transmise de misionari, preoti, etc. deja familiarizati cu religiile pe care le-au implementat.

Acum sa ne imaginam o lume de inceput in care oamenii trebuiesc organizati: oameni simpli, fara cunostinte filozofice, fara cunostinte stiintifice, fara cunostinte de agronomie, etc. Fiulploii, SLEAH19 si Siberia sunt supravietuitori ai unui potop (de exemplu) sau niste indivizi dintr-o alta civilizatie umana mai evoluata (sau poate chiar niste colonizatori spatiali) care se plimba pe Pamant (dupa ce au coborat din masinariile sau barcile cu care au dat ocol Pamantului sa vada unde si ce se gaseste). Fiulploii observa niste palcuri de oameni prin America de Sud, SLEAH19 prin Orientul Mijlociu si Siberia prin Tibet si fiecare se opreste in acele zone pentru a-i indruma pe acei oameni si pentru a-i organiza (bineinteles, acest spirit de indrumare intervine ca urmare a iubirii neconditionate pentru semenii lor imbinata cu analiza pragmatica a locului, momentului si sanselor de supravietuire intr-un numar mult mai mare de indivizi - daca au existat si alte motive egoiste, acestea nu trebuiesc luate in considerare  :wink:).
   Ei bine, acesti trei indivizi mai sus-mentionati vor deveni zei. Datorita cunostintelor avansate in domenii despre care acei oameni primitivi nu auzisera pana atunci, datorita abilitatii de organizare si a cunostintelor filozofice avansate prin care cei trei puteau explica si aplica un cod moral care sa stea la baza organizarii, ei vor fi perceputi ca niste zei, acei zei care se plimba pe Pamant impreuna cu oamenii. Fiulploii decide sa utilizeze ca si blazon personal un sarpe cu pene (fiindca i-a placut acest simbol sau fiindca a fost simbolul bisericii sale), SLEAH19 decide sa utilizeze ca si blazon o cruce iar Siberia fiind femeie adopta liniile curbe si foloseste ca si blazon o spirala. Si astfel apar in acelasi timp aceleasi concepte despre lume si viata  transmise in trei locuri diferite ale lumii in trei religii diferite avand trei simboluri diferite. Dupa cateva mii de ani, filozofi ai lumilor moderne nascute in leaganul celor trei locatii pamantene vor scrie despre primele trei religii ale Pamantului si despre primii zei minunati care au condus omenirea: Ploinismul aparut in America de sud din cauza unui zeu numit FiulPloii care avea infatisarea unui sarpe cu pene, un zeu bun coborat din cer dintr-o pasare de foc (ii luase foc unul din motoarele avionului la aterizare) si care a condus omenirea cu ajutorul unui cod moral, fiu a lui Dumnezeu Atoatecreatorul; Slihinismul aparut in Orientul Mijlociu datorita unui zeu numit SLEAH19 care a urcat pe pamant iesind din burta unui peste de argint (un submarin nuclear rusesc  :-P) tinand o cruce la gat ca semn al fiului lui Dumnezeu, un zeu bun care a condus omenirea cu ajutorul unui cod moral si Siberianismul aparut undeva in Tibet datorita unei zeitati ambigue cu numele Siberia care-a urcat pe Pamant dintr-o lume subterana (se ratacise intr-un tunel de metrou ce avea legatura cu tunelul din Bucegi si s-a trezit in Tibet) impreuna cu un pui de leu (care era de fapt motan), o zeitate care desena sau confectiona spirale pe unde apuca (s-au gasit statui vechi care infatisau acest zeu ca un om cu doua capete - unul de barbat si altul de femeie - 4 brate si 4 picioare, filozofii explicand ca astfel se explica natura duala a zeului care in timp ce conducea lumea ca un barbat, arata si avea intelepciunea unei femei sâc  :-D) un zeu bun care a condus omenirea cu ajutorul unui cod moral, al muzicii si-al dansului.
   Toti cei trei zei erau fii lui Dumnezeu bineinteles, erau conducatorii intelepti ai lumii, filozofii explicand de-a lungul timpului conceptele divine ascunse in codurile morale pe care le-au lasat, preotii propovaduind aceleasi concepte in religii mai noi cu alte denumiri iar arheologii scarpinandu-se in cap si neintelegand ce erau tablourile mici cu butoane si imagini schimbatoare realizate intr-un material ce nu se regaseste in mod obisnuit in natura si pe care au reusit in final sa le faca sa functioneze cu ajutorul unor cristale de cuart, tablouri ce infatisau o lume a zeilor care se omorau intre ei...
   Unii liberi cugetatori au venit cu o idee mai neobisnuita care demonstra posibilitatea ca cei trei zei sa fi fost defapt unul singur si anume Siberia care a scris niste tablite pe care le-a semnat cu trei nume diferite si le-a trimis in alte doua locuri din lume cu ajutorul leului pe care-l stapanea  :-D

p.s. - imi cer scuze pentru folosirea numelor unor colegi fara a le fi cerut consimtamantul in prealabil  :-D
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

uforever

Citat din: Urban din  08 Aprilie 2012, 04:37:02
Cred ca ar trebui re-facuta o definitie a Divinitatii.

Daca definitia ar suna asa:
... evident ca nu mai discutam despre nici o Divinitate ci despre altceva.

In urma celor doua razboaie mondiale, muriind foarte multi barbati, in mod ciudat  s-au nascut mai multe persoane de sex masculin decat feminin, cumva fiind echilibrata proportia prin niste mecanisme "nevazute".Conform teoriei lui T.V.M., S.D. se foloseste de corpurile noastre spirituale pentru a-si perpetua specia, deci nu cunosc "reteta" crearii unui corp spiritual.Cine cunoaste oare acest "cod"? Ma gandesc ca doar o hiperconstiinta Universala, Divinitatea=Universul cu toate mecanisnele sale.Creatorii si vizitatorii nostrii ne-au aruncat pe Terra ca un "caine fara os", nu am primit nici un "manual de instructaj" clar, singurul lucru la indemana ar fii doar cunoasterea catorva mecanisme Universale, informatii aflate deja in noi, la care "unii" partial au acces.Desi avem acelasi cod genetic, ne simtit singuri unii cu alti, nevoia de a avea un "manager universal" si o ierarhie filtrata cumva de propia perceptie este evidenta.Intrebarea "poate oare Divinitatea construi un zid atat de trainic incat nici ea sa n-o poata distruge?" mi se pare usor copilareasca, raspunsul ar fii: de ce ar face asa ceva? este evident ca puterea noastra de intelegere este limitata, dar mergand pe un fir logic, firesc, un raspuns de moment si "necugetat" ar fii: de ce ar face asta? de ce ar fii impotriva propriilor legi si mecanisme? Aceasta intrebare nu poate avea un raspuns, avand in vedere actuala conditie umana, nu putem decat sa speculam la nesfarsit.Decat sa cautam "dovezi" alea existentei "Divine", mai bine ne-am stradui sa intelegem mecanismele, atat cat ne este dat.Universul si "legile Sale" exista intr-o forma sau alta, este singura "dovada palpabila" perceptibila in conditia actuala, corp spiritual in soma umana.

padme

Citat din: Ganditorul din  06 Aprilie 2012, 10:47:40

7. Spalarea de pacatul original, suntem pacatosi de cand ne nastem, din pacat ne-am nascut ... sunt doar cateva din frazele uzuale din dogmatism prin care se induce dependenta de "interventia divino-baneasca" a pastorului/preotului/clerului, prin care se induce umilinta si frica ca nu-ti ajunge viata ca sa "speli" cate pacate ai facut.
Dar NASTEREA, VIATA e un pacat in fata Divinitatii ? Adica Divinitatea, Dumnezeu, e un pacatos pentru ca a creeat viata ? Cine poate crede asa ceva ? Cine e cel care ii face pe unii membrii ai clerului sa spuna asta ? Nu cumva "celalalt", ala de uraste VIATA si CREATIA DIVINA ?
Intreb si eu ca naivul, cautand sa vad unde incepe si se sfarseste Divinitatea in dogmele noastre traditionale si ... unde isi baga "celalalt" coada.

:))))))))Pai tre' sa intelegem prima data ce este acest "pacat originar" si cum poate fi el "spalat" - pacatul a fost cand Adam a mancat di fruct, astfel incat tot ceea ce s-a nascut din Adam este pacatos. Ulterior prin aparitia lui Isus si NT - doar prin harul cristic se poate spala/absolvi din pacatul originar, deci doar acceptandu-l pe Hristos te poti curata! Nu conteaza ca ai facut sau n-ai facut ceva, doar simplul fapt de a fi nascut din om/adam este "pacat".

Apropo de nastere, Dumnezeu  a creat-o pe Eva/Havah - Viata ca si tovarasa a lui Adam. Acum ne putem imagina 2 oameni de sex diferit care stau intr-o gradina si se hranesc cu fructe. Tot asa textul poate fi simbolic si se refera la adam-om-homo care prin viata constienta este ridicat din randul animalelor, dar totodata ea eva/hava/viata constienta ii deschide ochisorii spre cunoastere de unde cade in pacat, in material, viata i se scurteaza si devine constient de conditia sa, de durere si de tot ceea ce inseamna viata pe Terra. Asta ar fi cam ce vad eu la ora asta!

Nu mai stau sa pun citate - conform religiei si mai ales ale primelor randuri din Bible nu exista "ateu". Odata acceptata ideea ca totul este Dumnezeu si tot vine din Dumnezeu, ateul nu poate exista! Nu's daca se intelege ceva, la ora asta am o cadere de glicemie :))))))

Citat din: Siberia din  08 Aprilie 2012, 14:17:21

I Aparitia concomitenta a religiilor in diferite zone in jurul anului 2000 i.e.n. ne arata o posibila continuitate a acestor concepte a caror radacina este mult mai veche, concepte transmise de misionari, preoti, etc. deja familiarizati cu religiile pe care le-au implementat.

Mai mult ca sigur, religiile au evoluat unele din altele sau din anumite areale au "migrat" in altele, s-au impus pasnic sau cu forta, etc. Nimic nu este nou sub soare si chiar nimic nu este nou! Cred ca si religiile sunt ca un fel de "moda" apar si dispar, sunt scoase de la naftalina in functie de evolutia societatii. Mai mult ca sigur peste cateva generatii religia va avea cu totul si cu totul alta fata!

Apropo de chestia aia cu "zeii mergeau alaturi de oameni" - era si un episod in Star trek unde Picard si echipa lui incalca regula neamestecarii si incearca sa salveze o societate subdezvoltata si unde el devine "Picardul"- Zeul/Dumnezeul cum ar veni!

Citat din: fiulploii din  08 Aprilie 2012, 04:45:36

Daca citesti mai cu atentie prima parte din Biblie vei vedea ca unul dintre elohim se opune stergerii creatiei - Yahwe!

Citat din: uforever din  08 Aprilie 2012, 15:01:43
In urma celor doua razboaie mondiale, muriind foarte multi barbati, in mod ciudat  s-au nascut mai multe persoane de sex masculin decat feminin, cumva fiind echilibrata proportia prin niste mecanisme "nevazute".

Nu stiu daca este chiar adevarat, este o idee interesanta insa. Daca ne gandim ca la nivel global numarul femeilor este mai mare decat al barbatilor. Daca ne gandim mai bine un barbat poate insemina mai multe femei, pe cand o femeie dupa noua luni da nastere unui fat pe cale naturala, exceptii fac 2, 3 sau chiar 5 - extrem de rar de la 3 in sus! Si asta poate fi tot un mecanism universal de echilibrare cumva!

padme

Citat din: Siberia din  06 Aprilie 2012, 13:10:10

p.s. - pentru stiinta ta si-a altora, svastika nu are treaba cu norocul ! (iar cu reincarnarea poate are legatura la a 12-a spitza)

Eu stiam ca are si tocmai d'aia a fost aleasa de H. care a rasucit-o putin si a facut-o ceea ce este astazi din pacate. Dar sunt sigura ca o sa ne explici.
Oricum din/in fotografia aia este roata vietii - corect??

Pai e si normal ca intre masonerie si nazism sa fie asemanari: ambele s-au inspirat la greu din ezoterism, Hitler chiar era pasionat si avea consiliul celor 12-nu mai stiu daca se numea chiar asa-o organizatie secreta ezoterica proprie. Ori despre masonerie cred ca Siberia poate da mai multe amanunte, dar din ce am citit eu perepedenainte despre Pike, acesta era ancorat bine in ocult ca sa zic asa!

Ma uit ca in incercarea de a explica anumite lucruri se posteaza o gramada de autori, o gramada de carti. Am citit si eu cate ceva si am ajuns la concluzia ca fiecare dintre ei explica doar o parte a problemei, nu stiu daca este posibil ca cineva vreodata sa explice intregul. Cred ca ar insemna o munca si un studiu de o viata, de la inceput si pana in prezent si fara ascunzisuri!

uforever

CitatAcum sa ne imaginam o lume de inceput in care oamenii trebuiesc organizati: oameni simpli, fara cunostinte filozofice, fara cunostinte stiintifice, fara cunostinte de agronomie, etc. Fiulploii, SLEAH19 si Siberia sunt supravietuitori ai unui potop (de exemplu) sau niste indivizi dintr-o alta civilizatie umana mai evoluata (sau poate chiar niste colonizatori spatiali) care se plimba pe Pamant (dupa ce au coborat din masinariile sau barcile cu care au dat ocol Pamantului sa vada unde si ce se gaseste). Fiulploii observa niste palcuri de oameni prin America de Sud, SLEAH19 prin Orientul Mijlociu si Siberia prin Tibet si fiecare se opreste in acele zone pentru a-i indruma pe acei oameni si pentru a-i organiza (bineinteles, acest spirit de indrumare intervine ca urmare a iubirii neconditionate pentru semenii lor imbinata cu analiza pragmatica a locului, momentului si sanselor de supravietuire intr-un numar mult mai mare de indivizi - daca au existat si alte motive egoiste, acestea nu trebuiesc luate in considerare  ).

O sa incerc si eu o varianta mai "neortodoxa".
Dupa plecarea "zeilor" Fiul ploii, SLEAH19 si Siberia, in urma cunostintelor acumulate, @biss, Ganditorul si Uforever uneltesc la o organizare mai putin bazata pe iubire, o organizare "filtrata" de conditia umana, gen: cum putem avea lumea la picioarele noastre? We want the world and we want it now! asa ca...Uforever ii propune lui @biss o forma de control al omenirii, in urma propunerii ajung la concluzia ca Ganditorul( Profesor de istorie Antică, filozofie, matematica, fizica...etc. ) trebuie coptat in organizatie. Uforever propune ca toate miturile evanghelice(de ex.) sa se regaseasca intr-o compilatie "usor modificata",o compilatie in care "zeii" Fiul Ploii, SLEAH19 si Siberia sa poarte numele de Dumnezeu, @biss propune ca rezultatul "modificarii" sa creeze individului de rand impresia ca este urmarit la fiecare pas si pedepsit pentru orice alta forma de gandire inafara organizatiei.Ganditorul se apuca de treaba, aduna informatii din mai multe "scrieri" si creeaza "un manual de convietuire", cu posibilitatea de a fii epurat la o anumita perioada dupa bunul plac si in favoarea organizatiei.Zis si facut, masele incep sa prinda incredere in compilatia Ganditorului, urmasii lui @biss si Uforever ajung "inalt prea sfintiti", regi, presedinti, un urmas al Ganditorului(specialist in mituri) chiar ajunge Papa la Vatican.Uforever  si @biss mai vin cu o propunere: "ce-ar fii sa creem niste conflicte? vorbeste cu Ganditorul sa mai "fabrice" ceva "cartulii", hai sa-i impartim cumva, dar ai grija sa nu afle ca noi sponsorizam aceste conflicte".Ganditorul se apuca de treaba, @biss isi pune planurile de dezinformare in aplicare, Uforever se apuca de manipulat "conducerea" si iata incepe razboiul.Uforever isi pune nepotii la treaba si fac o fabrica de armament, copii lui @biss se apuca de facut avioane, Ganditorul isi pune preotii la treaba, si uite asa incep sa curga castigurile, uite asa puterea ajunge in mainile lor.Oamenii dezinformati si manipulati de Uforever ajung patrioti, isi dau viata pentru dogmele Ganditorului, ii ridica in slavi pe nepotii lui @biss.Timpul trece, dar cei trei parca nu simt asta, pur si simplu parca nu vor sa imbatraneasca, asa ca dupa razboaie, dupa lozincile "peace and love", "stop the war", cei trei trec la alte metode, controlul trebuie sa fie si mai mare.Lui @biss ii vine o idee strasnica:"prietene Uforever, masele au nevoie in permanenta de hrana, de acord?" Te gandesti la ce ma gandesc si eu?" Uforever: "sa le otravim hrana si apa!" Ganditorul:"ok, sa-i facem sa-si castige cu greu hrana, trebuie sa lucreze pentru noi"....Uforever si @biss catre Ganditorul:" baga o "melodie" cu democratia, baga ceva anticomunism, hai ca te descurci tu, esti baiat mare".Zis si facut, Ganditorul se apuca de treaba, @biss si Uforever creeaza corporatiile, oamenii disperati si fara locuri de munca, fara a mai putea face fata legilor date de Ganditor,  ajung sa lucreze in aceste pentru "ei".Uforever si @biss creeaza "trocul", oamenii avand nevoie de hrana, asa ca se apuca de construit malluri, hipermarketuri, apa devine un lux(se cumpara cu moneda celor trei), hrana ajunge o mizerie nehranitoare si generatoare de boli...etc. @biss ajunge sa controleze toata media, Uforever controleaza politica, religia...etc.

THE END

PS. sper ca nu incepeti sa va suparati pentru povestioara si nici pentru nume(user).Asa vad eu lucrurile, e foarte posibil sa gresesc.

PS. Siberia, imi cer scuze ca m-am inspirat din postul tau.

Nicipreaprea

Citat din: uforever din  08 Aprilie 2012, 15:01:43

Intrebarea "poate oare Divinitatea construi un zid atat de trainic incat nici ea sa n-o poata distruge?" mi se pare usor copilareasca, raspunsul ar fii: de ce ar face asa ceva? este evident ca puterea noastra de intelegere este limitata, dar mergand pe un fir logic, firesc, un raspuns de moment si "necugetat" ar fii: de ce ar face asta? de ce ar fii impotriva propriilor legi si mecanisme? Aceasta intrebare nu poate avea un raspuns, avand in vedere actuala conditie umana, nu putem decat sa speculam la nesfarsit.Decat sa cautam "dovezi" alea existentei "Divine", mai bine ne-am stradui sa intelegem mecanismele, atat cat ne este dat.Universul si "legile Sale" exista intr-o forma sau alta, este singura "dovada palpabila" perceptibila in conditia actuala, corp spiritual in soma umana.

"de ce ar face asta?"  -- Fara motiv, pur si simplu ...

Intrebarea poate fi pusa altfel: Divinitatea are exterior ?
Daca are asa ceva, atunci exteriorul este acel zid pentru ea. De aici ar rezulta ca o divinitate "autentica" nu are exterior. Ea este un TOT. Actul de creatie se petrece in divinitate. Divinitatea reprezinta un intreg, iar actul de creatie reprezinta o definire a unei bucati de divinitate. Definirea a ceva inseamna separare de restul. O separare iluzorie totusi dar acceptata ca fiind reala. Asa se realizeaza realul.

Sa consideram divinitatea ca fiind 1. Din primul act de creatie, 1 s-a impartit in doua, rezultand doua jumatati. Cele 2 jumatati sunt separate una de alta printr-o lege. O alegere, prima alegere. Jumatate de divinitate a primit un atribut de care nu se poate rupe, pt ca acel atribut este cel care o defineste si ii certifica existenta. Cealalta jumatate a ramas divinitate pura. De fapt pt ea legea separarii nu exista, ea continua sa fie TOT, un intreg. Legea este valabila doar pt jumatatea definita ca fiind ceva. La fel se continua cu cele 2 jumatati. Se injumatatesc la randul lor, rezultand 4 ipostaze aparent diferite ale aceleasi divinitati.
Si la fel mai departe.
Divinitatea se poate imparti la infinit ? ... Aparent da... dar ... pentru ca infinitul e o stare de potential, in orice moment va exista un sambure de divinitate pura, deasupra oricarei legi ale creatiei ... => divinitatea exista din oricare punct de vedere

Daca Dumnezeu creaza biciclete, inseamna ca Dumnezeu e biciclist ? ... Aparent nu... dar...

fiulploii

Citat din: Nicipreaprea din  08 Aprilie 2012, 16:56:29

Daca Dumnezeu creaza biciclete, inseamna ca Dumnezeu e biciclist ? ... Aparent nu... dar...
Daca .

Siberia

Citat din: padme din  08 Aprilie 2012, 16:38:10
Eu stiam ca are si tocmai d'aia a fost aleasa de H. care a rasucit-o putin si a facut-o ceea ce este astazi din pacate. Dar sunt sigura ca o sa ne explici.
Oricum din/in fotografia aia este roata vietii - corect??

Pai e si normal ca intre masonerie si nazism sa fie asemanari: ambele s-au inspirat la greu din ezoterism, Hitler chiar era pasionat si avea consiliul celor 12-nu mai stiu daca se numea chiar asa-o organizatie secreta ezoterica proprie. Ori despre masonerie cred ca Siberia poate da mai multe amanunte, dar din ce am citit eu perepedenainte despre Pike, acesta era ancorat bine in ocult ca sa zic asa!

Ok, n-am sa explic - fiindca erai prea sigura ca o s-o fac, sâc  :wink:

Acum lasand gluma deoparte, exclud premiza malitiozitatii si imbratisez cu naivitate doar dorinta de cunoastere din mesajul tau, padme; pot sa-ti spun ca "roata vietii" este punctul de pornire in cautarea explicatiei svasticii; De ce se numea "roata vietii" ? Pai fiindca reprezinta miscarea energiilor datatoare de viata.
   Svastika, deriva ca si simbol din spirala - care spirala reprezinta exact miscarea universala a energiilor.  O spirala a carei miscare este indreptata spre stanga reprezinta cursul energiei care formeaza materia - una cu miscare indreptata spre dreapta reprezinta cursul energiei care formeaza antimateria (+ si -). Din spirala simpla a derivat mai apoi spirala cu trei brate - numita si triskele - care reprezenta miscarea energiei care formeaza trinitatea (miscare observata si in interiorul nucleului unui atom - sunt cateva clipuri pe youtube postate de BestofScience care ilustreaza aceasta miscare a protonilor, care miscare combinata cu cea a neutronilor din acelasi nucleu formeaza o hexagrama). Mai tarziu aceasta triskele a evoluat in svastika care a pierdut din forma curba si a castigat un brat - probabil ca forma dreapta a svasticii a aparut pentru a include si crucea realitatii; in fine, cele 4 brate ale svasticii reprezinta miscarea energiilor datatoare de viata, cate un brat pentru fiecare element (apa, pamant, aer, foc). Tot la fel, svastika poate avea bratele indreptate intr-o miscare spre stanga si reprezinta "roata vietii materiale" sau indreptate spre dreapta si atunci reprezinta "roata vietii imateriale" sau "roata antimateriei".
   Nazistii au folosit atat svastika cu brate indreptate spre stanga (svasticile pe care le-am vazut in toate filmele) cat si svastici cu brate indreptate spre dreapta in cadrul unor evenimente neoficiale.
   Printre altele, Hitler a dat nas in nas si cu partea oculta/ezoterica a lucrurilor (si despre asta poate sa-ti povesteasca linistit si Xanadron, care a cercetat destule despre fenomenul nazi  :wink:). Dar ca sa imbin si utilul scrierii cu placutul povestirilor despre masoni, o sa relatez despre o societate mai enigmatica despre care a inceput sa se auda pe la 1500 si anume Fratia RosiCrucienilor. O enigma pentru multa lume, care a impartit masonii in tabere care infirma existenta lor si in tabere care o afirma. Se zice ca acesti RosiCrucieni detineau niste cunostinte pur si simplu "supranaturale" si nu oricine putea sa acceada in organizatia lor. Se mai zice ca, avand mare grija sa fie mereu ascunsi de contactul direct cu oamenii, acestia se jucau lasand diferite "hinturi" unor oameni de stiinta ai vremii pentru a mai descoperi cate ceva (mai o gravitatie, mai un leac impotriva unor boli, chestii de genul asta). Odata cu aparitia masoneriei oficiale, urmele acestei fratii au disparut: masonii se laudau ca i-au anihilat cu totul prin masonizare, altii sustineau ca defapt masoneria oficiala a aparut din necesitatea unei "ceti protectoare" care sa ascunda in mijlocul ei esenta supranaturala a invataturii acestei fratii.
   Ca sa n-o lungim inutil, voci ale unor teosofi de la inceputul secolului XX sustineau ca Fratia RC avea un sediu central prin Padurea Neagra - nu se stie sigur daca sediul era material sau spiritual (exista polemici in acest sens). Padurea Neagra - Bavaria (The Bavarian Illuminati Brothers ?!) - Germania - Hitler. In cercul ezoteric din Thule Society era si-un individ pe nume Willy Schrodter care a scris o carte foarte interesanta numita "Caietul unui RosiCrucian  :wink: (daca o sa ai ocazia s-o lecturezi vei vedea o mica parte dintre presupusele cunostinte ale acelei Fratii). Daca Thule Society a avut ocazia sa contacteze in vreun fel Fratia RC si sa beneficieze de cunostintele ei "supranaturale" crezi ca ideologia lui Hitler avea de-a face cu norocul ?
   Crezi ca Hitler a trimis o gramada de expeditionari in jurul globului pentru a decide ca svastika e doar un simbol stilizat al unui trifoi cu patru foi ? Sau crezi ca ideologia sa se baza pe redescoperirea originilor ariane ale germanilor, origini descoperite in Tibet si confirmate mai apoi in cadrul sesiunilor oculte la care lua parte cu bucurie ?
   Ma opresc aici. Despre nazisti este prea mult de discutat iar despre societatile secrete chiar si mai mult: si vorba ta, nu stiu daca ajunge o viata de om pentru a descoperi chiar tot adevarul.

p.s. - Daca cineva crede ca fac parte din vreo loja care cauta adepti se inseala. Am ajuns sa citesc si sa analizez cunostintele transmise in carti masonice sau ezoterice fiindca din pacate, anumite loji sau fratii au avut acces la carti vechi deosebit de interesante, carti care ascund adevaruri la care nu avem acces in alt mod. Inainte de-a incrimina anumite societati ar trebui sa ne intrebam de ce nu avem acces la 80 de km de rafturi de carti inchise in Biblioteca Vaticanului si unde au disparut papirusurile bibliotecii din Alexandria - fiindca distrugerea lor intr-un incendiu e doar o supozitie...

Ganditorul

Citatin urma cunostintelor acumulate, @biss, Ganditorul si Uforever uneltesc la o organizare mai putin bazata pe iubire, o organizare "filtrata" de conditia umana, gen: cum putem avea lumea la picioarele noastre?

Aici te inseli - daca e sa pun de-o organizatie as initia una dedicata exclusiv iubirii. Multa ubire si interculturalitate. Mai ales ca m-ai facut "nemuritor" (sunt contemporan si cu @biss, si cu nepoti/nepoatele lui ... :evil:)