Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 43 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Siberia

Multi dintre Gigeii care "dau din coate sa ia lumina" sunt convinsi ca exista extraterestri, multi dintre ei cunosc teorii ale conspiratiei, multi dintre ei cred in viata existenta sub diferite forme si pe multe planete, unii dintre ei au inteles demult si sensul expresiei "veniti de luati lumina!" dar dau in continuare din coate an de an pentru a aprinde o lumanare in spiritul traditiei pe care o cunosc din copilarie. Poate tocmai de aceea, multi Gigei din Egipt nu s-au aruncat in genunchi in fata aparitiei fecioarei Maria ci mai degraba s-au cautat in buzunare dupa un telefon mobil sa filmeze "evenimentul": intr-o societate tehnologizata a anului 2009 mai intai analizezi orice posibilitate tehnica de a pune acel eveniment in scena si doar dupa ce ai epuizat variantele tehnice treci la cele spirituale, conform educatiei.

De ce avem tendinta de-a crede ca doar cativa dintre noi sunt capabili sa discearna unele adevaruri din noianul de minciuni turnate la tembelizor ? De ce credem ca Gigeii care gandesc cum sa puna o paine pe masa nu-si fac timp 2 minute pe zi pentru a se gandi si la probleme pe care le dezbatem aici ? Doar fiindca nu s-au inscris pe acest forum ? Doar fiindca tac si-si vad de treaba ? Poate schimbarea s-a produs si se produce in mult mai multi oameni decat credem noi, poate sunt o multime de Gigei care gandesc chiar mai "corect" decat noi, poate sunt o multime de Gigei care simt schimbarea dar nu o striga in gura mare, ci isi vad in continuare de viata, incercand sa faca fata schimbarii survenite in ei.

De ce asteptam un Disclosure ? De ce asteptam sa dea cineva drumul la robinet pentru a ne spune tot ? Pentru o noua manipulare ?
   Cand eram copil am invatat ca nu exista "Disclosure" de dragul "discloserului", adica care sa vina de la sine: a trebuit mai intai sa invat sa intreb - de ce ? ca sa primesc raspunsuri. Tot in copilarie am invatat ca daca vreau sa descopar secretul cadourilor lui Mos Craciun trebuie sa ma descurc singura: asa ca nu m-am mai bazat pe Discloserul lui mama - care nu mai avea de gand sa vina: m-am pus pe treaba si (cand mama nu era acasa) am cercetat cu atentie fiecare cm² de apartament si am descoperit misterul cadourilor si-al lui Mos Craciun. A fost o descoperire putin amara, dar gustul victoriei aflarii adevarului a fost mai dulce - iar fata mea de copil nevinovat care asculta povestile "rasuflate" ale mamei cu ingaduinta si cu o uimire teatrala a facut ca sarada cadourilor carate de Mos Craciun sa mai continue cativa ani, chiar daca adevarul era deja stiut.
   Daca totul pare o aluzie, pot s-o spun si pe sleau: de ce tot asteptam sa ne toarne cineva adevaruri (despre care nu vom avea certitudinea ca sunt intr-adevar adevaruri) si nu cercetam noi cu tenacitate in toate colturile in care putem avea acces ? De ce asteptam mereu de la altii sa ne lumineze si nu intelegem ca trebuie sa urmam fiecare calea sa spre adevar, ca trebuie sa ne descoperim in acelasi timp si pe noi insine, ca drumul e greu dar fiecare piedica trecuta ne va aduce mai multa bucurie si implinire decat orice gest de a trisa si de a urma cararea deja batatorita de altcineva ?
   De ce incercam mereu sa ne umflam care mai de care muschii sau neuronii in loc sa ne ascultam unii pe altii, sa invatam unii de la altii, sa nu ne consideram mai presus unii fata de altii ? Fiecare dintre noi poarta cu el o bucatica de adevar, dar nu facem un bine nimanui daca pastram acel adevar doar pentru noi si nu-l punem pe masa pentru a construi un Tablou al Adevarului.
   Fiecare cauta raspunsurile in modul sau, pe caile sale: tehnice, mistice, spirituale, religioase. Sunt convinsa ca adevarul se regaseste in oricare dintre aceste cai, deci faptul ca unii sunt atei iar altii profund religiosi n-ar trebui sa reprezinte o piedica: chiar daca unii dintre noi preferam sa dam religia deoparte din anumite motive, asta nu inseamna ca ar trebui sa aruncam pe foc si scrierile care stau la baza religiilor. Multe adevaruri zac ascunse si-n acele scrieri, adevaruri invaluite in simboluri sau in numere, in descrieri tehnice sau in alegorii mistice.
   De ce analizam mereu separat ba ozn-uri, ba viata pe alte planete, ba uriasi, ba mituri, dar nu adunam niciodata la un loc toate aceste raspunsuri pentru a vedea ca toate subiectele sunt intr-o stransa legatura ?

De ce vrem un Disclosure UFO ? Ce vrem defapt ? Sa vina cineva sa ne zica cat de frumosi sau dizgratiosi, cat de destepti sau prosti, cat de evoluati sau involuati, cat de tehnologizati sau cat de ecologici sunt extraterestri ? Daca un Disclosure UFO ne-ar arunca in fata grozavia unei minciuni despre extraterestri perpetuate decenii de-a randul doar pentru a ascunde proiecte militare secrete, am mai vrea sa avem parte de acest Disclosure ? Daca ni se va servi un adevar crud de genul: nu exista extraterestri care viziteaza Pamantul! il vom crede ? Daca nu-l vom crede, acel Disclosure va fi considerat o noua manipulare ?
   Si atunci de ce nu ne cautam fiecare proprii nostri extraterestri ? De ce nu ne cautam propriile noastre fiinte interdimensionale ? De ce nu incercam fiecare sa comunicam cu ele ? De ce nu incercam fiecare sa comunicam cu noi insine pentru a descoperi in noi insine proprii nostri extraterestri, propriile noastre fiinte interdimensionale, proprii nostri demoni sau proprii nostri ingeri ? De ce asteptam sa vina altcineva sa ne vorbeasca despre ingerii, demonii, extraterestri sai pe care sa-i adoptam si noi ? Nu mai bine venim fiecare cu entitatile noastre si le punem pe masa pentru a le compara, pentru a intelege mecanismul aparitiei lor si pentru a intelege modalitatile de comunicare ?
   Zic si eu... doar o parere...

Daca extraterestri prezentati intr-un Disclosure se deosebesc de cei pe care-i cunosc eu, sau @calator astral, sau @biss sau @Xanadron, sau @uforever sau alti colegi care au asemenea cunostinte spatiale, ce ne facem ? Inseamna ca extraterestri nostri au planuri ascunse, sunt malefici, sunt benefici sau sunt doar iluzii insamantate in creierul nostru prin operatiuni psihologice, din moment ce n-au binevoit a participa la un Disclosure ?

Asteptam si un Disclosure Angelic sau Demonic ?
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

universis

Citat din: Siberia din  18 Aprilie 2012, 23:41:53
   Multi dintre Gigeii care "dau din coate sa ia lumina" sunt convinsi ca exista extraterestri, multi dintre ei cunosc teorii ale conspiratiei, multi dintre ei cred in viata existenta sub diferite forme si pe multe planete, unii dintre ei au inteles demult si sensul expresiei "veniti de luati lumina!" dar dau in continuare din coate an de an pentru a aprinde o lumanare in spiritul traditiei pe care o cunosc din copilarie. Poate tocmai de aceea, multi Gigei din Egipt nu s-au aruncat in genunchi in fata aparitiei fecioarei Maria ci mai degraba s-au cautat in buzunare dupa un telefon mobil sa filmeze "evenimentul": intr-o societate tehnologizata a anului 2009 mai intai analizezi orice posibilitate tehnica de a pune acel eveniment in scena si doar dupa ce ai epuizat variantele tehnice treci la cele spirituale, conform educatiei.

De ce avem tendinta de-a crede ca doar cativa dintre noi sunt capabili sa discearna unele adevaruri din noianul de minciuni turnate la tembelizor ? De ce credem ca Gigeii care gandesc cum sa puna o paine pe masa nu-si fac timp 2 minute pe zi pentru a se gandi si la probleme pe care le dezbatem aici ? Doar fiindca nu s-au inscris pe acest forum ? Doar fiindca tac si-si vad de treaba ? Poate schimbarea s-a produs si se produce in mult mai multi oameni decat credem noi, poate sunt o multime de Gigei care gandesc chiar mai "corect" decat noi, poate sunt o multime de Gigei care simt schimbarea dar nu o striga in gura mare, ci isi vad in continuare de viata, incercand sa faca fata schimbarii survenite in ei.

De ce asteptam un Disclosure ? De ce asteptam sa dea cineva drumul la robinet pentru a ne spune tot ? Pentru o noua manipulare ?
   Cand eram copil am invatat ca nu exista "Disclosure" de dragul "discloserului", adica care sa vina de la sine: a trebuit mai intai sa invat sa intreb - de ce ? ca sa primesc raspunsuri. Tot in copilarie am invatat ca daca vreau sa descopar secretul cadourilor lui Mos Craciun trebuie sa ma descurc singura: asa ca nu m-am mai bazat pe Discloserul lui mama - care nu mai avea de gand sa vina: m-am pus pe treaba si (cand mama nu era acasa) am cercetat cu atentie fiecare cm² de apartament si am descoperit misterul cadourilor si-al lui Mos Craciun. A fost o descoperire putin amara, dar gustul victoriei aflarii adevarului a fost mai dulce - iar fata mea de copil nevinovat care asculta povestile "rasuflate" ale mamei cu ingaduinta si cu o uimire teatrala a facut ca sarada cadourilor carate de Mos Craciun sa mai continue cativa ani, chiar daca adevarul era deja stiut.
   Daca totul pare o aluzie, pot s-o spun si pe sleau: de ce tot asteptam sa ne toarne cineva adevaruri (despre care nu vom avea certitudinea ca sunt intr-adevar adevaruri) si nu cercetam noi cu tenacitate in toate colturile in care putem avea acces ? De ce asteptam mereu de la altii sa ne lumineze si nu intelegem ca trebuie sa urmam fiecare calea sa spre adevar, ca trebuie sa ne descoperim in acelasi timp si pe noi insine, ca drumul e greu dar fiecare piedica trecuta ne va aduce mai multa bucurie si implinire decat orice gest de a trisa si de a urma cararea deja batatorita de altcineva ?
   De ce incercam mereu sa ne umflam care mai de care muschii sau neuronii in loc sa ne ascultam unii pe altii, sa invatam unii de la altii, sa nu ne consideram mai presus unii fata de altii ? Fiecare dintre noi poarta cu el o bucatica de adevar, dar nu facem un bine nimanui daca pastram acel adevar doar pentru noi si nu-l punem pe masa pentru a construi un Tablou al Adevarului.
   Fiecare cauta raspunsurile in modul sau, pe caile sale: tehnice, mistice, spirituale, religioase. Sunt convinsa ca adevarul se regaseste in oricare dintre aceste cai, deci faptul ca unii sunt atei iar altii profund religiosi n-ar trebui sa reprezinte o piedica: chiar daca unii dintre noi preferam sa dam religia deoparte din anumite motive, asta nu inseamna ca ar trebui sa aruncam pe foc si scrierile care stau la baza religiilor. Multe adevaruri zac ascunse si-n acele scrieri, adevaruri invaluite in simboluri sau in numere, in descrieri tehnice sau in alegorii mistice.
   De ce analizam mereu separat ba ozn-uri, ba viata pe alte planete, ba uriasi, ba mituri, dar nu adunam niciodata la un loc toate aceste raspunsuri pentru a vedea ca toate subiectele sunt intr-o stransa legatura ?

De ce vrem un Disclosure UFO ? Ce vrem defapt ? Sa vina cineva sa ne zica cat de frumosi sau dizgratiosi, cat de destepti sau prosti, cat de evoluati sau involuati, cat de tehnologizati sau cat de ecologici sunt extraterestri ? Daca un Disclosure UFO ne-ar arunca in fata grozavia unei minciuni despre extraterestri perpetuate decenii de-a randul doar pentru a ascunde proiecte militare secrete, am mai vrea sa avem parte de acest Disclosure ? Daca ni se va servi un adevar crud de genul: nu exista extraterestri care viziteaza Pamantul! il vom crede ? Daca nu-l vom crede, acel Disclosure va fi considerat o noua manipulare ?
   Si atunci de ce nu ne cautam fiecare proprii nostri extraterestri ? De ce nu ne cautam propriile noastre fiinte interdimensionale ? De ce nu incercam fiecare sa comunicam cu ele ? De ce nu incercam fiecare sa comunicam cu noi insine pentru a descoperi in noi insine proprii nostri extraterestri, propriile noastre fiinte interdimensionale, proprii nostri demoni sau proprii nostri ingeri ? De ce asteptam sa vina altcineva sa ne vorbeasca despre ingerii, demonii, extraterestri sai pe care sa-i adoptam si noi ? Nu mai bine venim fiecare cu entitatile noastre si le punem pe masa pentru a le compara, pentru a intelege mecanismul aparitiei lor si pentru a intelege modalitatile de comunicare ?
   Zic si eu... doar o parere...

Daca extraterestri prezentati intr-un Disclosure se deosebesc de cei pe care-i cunosc eu, sau @calator astral, sau @biss sau @Xanadron, sau @uforever sau alti colegi care au asemenea cunostinte spatiale, ce ne facem ? Inseamna ca extraterestri nostri au planuri ascunse, sunt malefici, sunt benefici sau sunt doar iluzii insamantate in creierul nostru prin operatiuni psihologice, din moment ce n-au binevoit a participa la un Disclosure ?

Bune intrebari.
Asteptam ceea ce avem nevoie fiecare in momentul de fata si pentru viitorul apropriat... :star:
"Atunci cand va apropriati, lasati un spatiu intre voi.. lasati vanturile celeste sa danseze printre voi.Iubiti-va, dar nu transformati iubirea intr-un lant:transformati-o mai degraba intr-o mare, ale carei valuri se sparg de tarmurile sufletelor voastre"

fiulploii

Citat din: panta_rh_ei din  18 Aprilie 2012, 16:49:55
Daca spatiul si timpul sunt notiuni inventate de noi pentru o mai buna orientare in aceasta realitate, schimbarea - daca se va produce si nu conteaza cand - n-ar trebui sa inverseze doar aceste notiuni ci sa le elimine; altfel n-am reusi sa redefinim/reinventam totul pentru cunoasterea si adaptarea/integrarea in noul mediu; am ramane legati de vechile definitii , caz in care nu se produce schimbarea si...mai degraba se adapteaza Gigelul nelegat de vechile delimitari.
In momentul nasterii , fiecare om primeste  o ancora , un punct de referinta fatza de care se poate orienta in viata si mai ales o poate parcurge . Aceasta ancora este data de coordonatele spatio-temporale ale intrarii in acest univers. Luindu-i prin orice mijloace aceasta referinta , individul se debusoleaza, se pierde sau se topeste fizic, spiritual si mental in neant sau poate in structura adevarata a matricei - vezi consecintele asupra oamenilor la expunerea acestora in campuri magnetice sau electromagnetice intense . Functie de gradul de inradacinare sau mai bine zis, functie de gradul pierderii puterii de recunoastere a acestei ancore , avem diverse tipuri de dementa , pana la asa numita incastrare a subiectului in structuri fizice .  :-D 
Citat din: universis din  19 Aprilie 2012, 00:37:42
Bune intrebari.
Asteptam ceea ce avem nevoie fiecare in momentul de fata si pentru viitorul apropriat... :star:
Eu zic ca asteptam ceea ce credem ca avem nevoie in momentul de fata si pentru viitorul apropiat
Citat din: Siberia din  18 Aprilie 2012, 23:41:53

Citat
Raspunsul este cel subliniat de mine in citat, dupa parerea mea  :-D

De ce asteptam un Disclosure ? De ce asteptam sa dea cineva drumul la robinet pentru a ne spune tot ?
Citat
De lene , de lehamite , de orice , dupa principiul care zice ca muncesc orice numai sa iasa bani si sa nu fac nimic 

de ce tot asteptam sa ne toarne cineva adevaruri (despre care nu vom avea certitudinea ca sunt intr-adevar adevaruri) si nu cercetam noi cu tenacitate in toate colturile in care putem avea acces ? De ce asteptam mereu de la altii sa ne lumineze
Citat
Ca sa avem pe cine arunca vina, sa avem pe cine acuza ca ne merge noua prost.
De ce incercam mereu sa ne umflam care mai de care muschii sau neuronii in loc sa ne ascultam unii pe altii, sa invatam unii de la altii, sa nu ne consideram mai presus unii fata de altii ?
Citat
Datorita principiului practic care stipuleaza ca invingatorul ia tot  :-D
Citat
Suntem invatati sa judecam pe felii cat mai inguste incat sa pierzi din vedere ansamblul si apoi, chiar vrei sa stii adevarul?
Exista o vorba veche care zice asa: vrei sa ai dreptate sau sa traiesti in armonie ?

Citat
Se zice ca in zona Pamantului ar actiona peste 70 de specii de aliens sau cel putin fiinte diferite de civilizatia umana de la suprafata

Citat
Da, in mod sigur da , pentru ca se pare asta e calea pentru impunerea unei singure religii .

Parerile mele ..

P.S.
Citat din: elena78 din  18 Aprilie 2012, 19:25:33
Un  mare  ezoterist ...a zic ca  majoritatea oamenilor  nu au un liber arbitru real ,deoarece  inca nu isi stapanesc puterea,ei au doar potentialul  liberului arbitru ,eu inclin sa-i dau dreptate ...
Apostolul Pavel in singura lui epistola catre Vaideeni a zis: Adevar graiesc eu voua ! Veni-vor vremuri in care trolii se vor inmulti si vor vrea sa creeze haos insa ei nu stapanesc puterea , ei au doar potentialul haosului atata timp cat veghetorii isi vor face datoria . Acele vremuri vor anunta o schimbare .
:wink:

universis

Citat din: fiulploii din  19 Aprilie 2012, 03:02:07
In momentul nasterii , fiecare om primeste  o ancora , un punct de referinta fatza de care se poate orienta in viata si mai ales o poate parcurge . Aceasta ancora este data de coordonatele spatio-temporale ale intrarii in acest univers. Luindu-i prin orice mijloace aceasta referinta , individul se debusoleaza, se pierde sau se topeste fizic, spiritual si mental in neant sau poate in structura adevarata a matricei - vezi consecintele asupra oamenilor la expunerea acestora in campuri magnetice sau electromagnetice intense . Functie de gradul de inradacinare sau mai bine zis, functie de gradul pierderii puterii de recunoastere a acestei ancore , avem diverse tipuri de dementa , pana la asa numita incastrare a subiectului in structuri fizice .  :-D  Eu zic ca asteptam ceea ce credem ca avem nevoie in momentul de fata si pentru viitorul apropiat 
   De ce asteptam un Disclosure ? De ce asteptam sa dea cineva drumul la robinet pentru a ne spune tot ?
de ce tot asteptam sa ne toarne cineva adevaruri (despre care nu vom avea certitudinea ca sunt intr-adevar adevaruri) si nu cercetam noi cu tenacitate in toate colturile in care putem avea acces ? De ce asteptam mereu de la altii sa ne lumineze    De ce incercam mereu sa ne umflam care mai de care muschii sau neuronii in loc sa ne ascultam unii pe altii, sa invatam unii de la altii, sa nu ne consideram mai presus unii fata de altii ?   De ce analizam mereu separat ba ozn-uri, ba viata pe alte planete, ba uriasi, ba mituri, dar nu adunam niciodata la un loc toate aceste raspunsuri pentru a vedea ca toate subiectele sunt intr-o stransa legatura ?     Si atunci de ce nu ne cautam fiecare proprii nostri extraterestri ? De ce nu ne cautam propriile noastre fiinte interdimensionale ? De ce nu incercam fiecare sa comunicam cu ele ? De ce nu incercam fiecare sa comunicam cu noi insine pentru a descoperi in noi insine proprii nostri extraterestri, propriile noastre fiinte interdimensionale, proprii nostri demoni sau proprii nostri ingeri ? De ce asteptam sa vina altcineva sa ne vorbeasca despre ingerii, demonii, extraterestri sai pe care sa-i adoptam si noi ? Nu mai bine venim fiecare cu entitatile noastre si le punem pe masa pentru a le compara, pentru a intelege mecanismul aparitiei lor si pentru a intelege modalitatile de comunicare ?

Parerile mele ..

P.S. Apostolul Pavel in singura lui epistola catre Vaideeni a zis: Adevar graiesc eu voua ! Veni-vor vremuri in care trolii se vor inmulti si vor vrea sa creeze haos insa ei nu stapanesc puterea , ei au doar potentialul haosului atata timp cat veghetorii isi vor face datoria . Acele vremuri vor anunta o schimbare .
:wink:

- Da, dementa asta ne poate cuprinde foarte tare, noroc ca totul este intr-o permanenta schimbare si miscare...:)) si ca nimic nu tine vesnic, pentru unii din pacate poate tine o viata, depinde de "ancora" cat si cum este :P

- Da, este adevarat si cum spui tu "ce credem" ca avem nevoie.

- Deoarece asa dorim, asa a fost creat sistemul ( materialist ) pe care l-am ajutat sa creasca intr-un fel sau altul.

- Este cel mai usor asa, sa aruncam vina pe altceva/altcineva.

- Aici nevoia de adaptare, aparare ca un efect al sistemului/nostru.

- Pai puzze-lul trebe descoperit si samblat, nu? chiar daca este pe felii mai inguste sau mai marisoare...vreau sa cunosc dar si sa traiesc in armonie/libertate/fericire, cat despre dreptate...fiecare are dreptate in felul lui. Prin aceste felii ne cunoastem/definim aici precum si dumnezeu/creatorul/universul se defineste si cunoaste mai bine prin noi si tot ceea ce exista.

- Or trai atatea specii, cum si noi traim ca fiinte si oameni, conteaza cum traim cu totii si ce lasam in urma noastra pe aici, nu?

- Fara haos n-ar mai exista armonia, fiind o unealta/ parte a echilibrului, nu?
"Atunci cand va apropriati, lasati un spatiu intre voi.. lasati vanturile celeste sa danseze printre voi.Iubiti-va, dar nu transformati iubirea intr-un lant:transformati-o mai degraba intr-o mare, ale carei valuri se sparg de tarmurile sufletelor voastre"

panta_rh_ei

Citat din: fiulploii din  19 Aprilie 2012, 03:02:07
In momentul nasterii , fiecare om primeste  o ancora , un punct de referinta fatza de care se poate orienta in viata si mai ales o poate parcurge .
Sigur, tu ai dreptate. Era vorba de alt mediu , cel adus de schimbare si in care...vom primi alt gen de ancora, vom avea alte coordonate; parerea mea.
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

uforever

CitatDe ce incercam mereu sa ne umflam care mai de care muschii sau neuronii in loc sa ne ascultam unii pe altii, sa invatam unii de la altii, sa nu ne consideram mai presus unii fata de altii ? Fiecare dintre noi poarta cu el o bucatica de adevar, dar nu facem un bine nimanui daca pastram acel adevar doar pentru noi si nu-l punem pe masa pentru a construi un Tablou al Adevarului.

E, asta ma iritat si pe mine la inceput, cineva imi spunea:"amice te cam precipiti", "nu intram in detalii", "nu discutam despre asta", "sunt tot felul ochi pe aici, ne urmaresc posturile"...etc. Daca nu impartasim experientele si propriile "adevaruri", de ce naiba am mai intrat aici? sa demonstram care e mai instruit, mai experimentat sau care a fost mai "soricel de bibleoteca".Am primit un raspuns de la Xanadron si ceva de la Arhanghel, raspuns de luat in seama, restul ramane un "mister" care nu ma mai "pasioneaza", eu am sa continui sa-mi impartasesc experientele fie ca o fac in MP.
Alta chestie ar fii cu acesti "gigei", nu inteleg de ce anumiti colegi au fost "atinsi" de asta, eu am considerat ca "gigeii" sunt ignorantii ce trateaza viata superficial, prin niste ritualuri facute formal, e dreptul meu sa mi se para penibil, e dreptul lor sa fie penibili, pana si de aici sunt de tras invataminte.
Siberia, postul tau merita mai mult decat un like, rezonez cu fiecare cuvant scris de tine.Acelasi lucru l-as fii spus si eu, dar din respect pentru anumiti colegi, am preferat sa ma abtin, inca ma simt in postura de new comer si nu vreau sa fac "valuri", deja unii cred ca-s arogant.
Despre acest Disclosure Fiul Ploii a punctat excelent, totusi mi-as dori ca subiectul sa nu se incheie, ar trebui detaliat.

Xanadron

Citat din: uforever din  19 Aprilie 2012, 09:47:16
[...]Despre acest Disclosure Fiul Ploii a punctat excelent, totusi mi-as dori ca subiectul sa nu se incheie, ar trebui detaliat.
Exista deja un topic pe tema "Disclosure" aici:
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3582.0.html

...unde tot fiulploii a avut ultimul cuvint. :wink:
Si unde s-ar putea muta eventualele opinii ce-or mai aparea.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Siberia

Pe vremea cand veneam de la munca (adica mai exact cu o ora-n urma ca deh, sunt element al clasei muncitoare si dupa o zi lumina de efort depus pentru un salariu, imi permit si niste minute de gandire (i)logica), m-a lovit un gand peste cap.
   Si anume: daca Midgard = Mittelerde si Mediterana = Meddium Terrae, Middle Earth din LOTR ar trebui sa fie pe undeva prin Europa (bazinul Marii Mediterane). In acest caz, LOTR ar trebui sa zugraveasca o lume (fantastica sau nu) inspirata din miturile Europei vechi de 10-15.000 de ani (sau ceva mai putin).
   In cazul in care povestea scrisa de Tolkien se bazeaza pe mituri stravechi, cine erau Hobbitii ? Cine erau Elfii si cine erau Orcii ?
   Putem gasi o paralela intre miturile inceputului actualei civilizatiii (antediluviene) umane si povestea descrisa de Tolkien ?

Recunosc ca nu am cautat sa vad daca exista un subiect deschis pe aceasta tema: daca cumva exista, imi cer anticipat scuze si promit ca-l voi cauta intr-o zi cu soare si voi citi eventualul subiect.
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

abyss

Asta mai lipsea sa o dam acum in Harry Potter. Ma intreb de ce ar fi importanta povestea lui Tolkien?

Siberia

Ma scuzati domnule @biss, nu stiu unde mi-a fost mintea cand am pus si eu intrebarea aici... nu e locul potrivit pentru SF-uri de genul asta, aveti dreptate  :wink:  :-D
   Nu e importanta povestea lui Tolkien, sunt interesante doar miturile Lumii de Mijloc sau al Pamantului de Mijloc in care oamenii reuseau sa convietuiasca si sa comunice cu spirite elementare aflate in Lumea de Sus (elfi, zane, silfide, etc.) si cu cele din Lumea de Jos (orci, spiritele pamantului, etc.). Cateodata e interesant de stiut si ca oamenii (hobbiti?) ai Lumii de Mijloc puteau trece cu usurinta lacuri, mari, praguri care despart aceste lumi si le pot vizita. Dar precum spuneam, nu e nimic important. In schimb, total neinteresant rolul "magilor", "vrajitorilor" din Lumile de peste Ocean.
   Drept urmare, scuze pentru deranj, imi vad de-acum de inelele mele, la fel cum domnul Rudan isi vede de cheile lui :-D

p.s. - daca cumva o sa ma plictisesc, o sa deschid un topic despre Led Zeppelin sau despre Freddie Mercury  :lol: :evil:

Nicipreaprea

Ultimele mesaje postate pe forum conduc spre concluzia ca o operatiune 'pisi-ops' este in plina desfasurare...   :lol:

roxaline

Citat din: @biss din  20 Aprilie 2012, 09:39:35
Asta mai lipsea sa o dam acum in Harry Potter. Ma intreb de ce ar fi importanta povestea lui Tolkien?

Apropos de povestile Tolkien si Harry Potter. Cand s-au facut sondajele de orientare media, intrebarile erau relativ normale. Dar ... exista niste sondaje facute perioadic pentru a stabili "starea natiunii" si aici nu ma refe la sondaje politice ci la altceva. Cert este ca in aceste sondaje au existat 3 intrebari legate de credinta: una legata de crestinism,a doua legata de credinta parintilor ref fiintele elementale si actiunile lor asa cum sunt ele descrise in HP si cartiel lui T si altii + a treia intrebare legata de ceea ce COPIII celor intervievati, in masura in care au copii. A treia intrebare mi s-a parut aiurea, asa ca am intrebat ce-i cu ea. venea dintr-un studiu mondial, cu raportare catre Universitatea Rockefeller .Trebuie sa recunosc ca m-a uimit ideea, nu de alta, dar in 17 ani de marketing a fost prima data cand m-am ciocnit de o astfel de "raportare".
"Disbelief in magic can force a poor soul into believing in government and business." ― Tom Robbins

Ganditorul

CitatAsta mai lipsea sa o dam acum in Harry Potter. Ma intreb de ce ar fi importanta povestea lui Tolkien?

:-D :-D :-D... Pentru ca nu suntem singurii destepti pe lumea asta. Mai sunt si altii care vorbesc in parabole si metafore, cum facem si noi de frica securitatii inainte de '89. Prin media (cu stiri date o singura data la ora 6.00), prin carti dar mai ales prin filme se strecoara "divin" o fraza aici, una pe la mijlocul subiectului si una cu putin timp inainte de finalul in care eroul isi descarca pistolul in Bau-Bau. Restul e pleava - 90 de minute violenta, fraze cu punctuatie fixa ("fuck you"), alte picanterii menite sa adoarma vigilenta prea-curiosilor si sa aduca incasari la bugetul filmului. Privind atent o sa observati ca numai anumiti actori joaca in aceste filme, facute numai de anumite case de film si distribuite in premiera numai de anumite retele. Multe filme apar o singura data pe an ( prea-curiosii cumparand drepturile de transmisie si blocand mesajul pana intr-un anumit moment in care filmul devine prea distribuit "la negru" si ar pierde inutil tinandu-l "la cutie" ). O sa razi @biss dar si Harry Potter (film pe care l-am detestat intr-o prima faza...) e plin de mesaje - asa ca acum il consider un serial care merita vazut ... de cel putin 2 ori,  :evil:

P.S. Vreti filme de acest gen si la noi ? "Coroana de Foc"... ce ziceti ?

SLEAH19

Citat din: Nicipreaprea din  20 Aprilie 2012, 15:57:49
Ultimele mesaje postate pe forum conduc spre concluzia ca o operatiune 'pisi-ops' este in plina desfasurare...   :lol:

Elocinţă, oratorie,
Sau beţie de cuvinte?
Când o luăm pe arătură,
Iar îmi vin catrene-n minte

Cum  scria-n  Povestea.. zilei
Nea Ion Vântură Ţară
Căracudei din Junimea,
Forumul de odinioară

Pot din nou  să bag pamfletul
Căci din nou, agonizând
Scriem pe aici de dragul
Să ne auzim vorbind

.............................................
Muuiiicăăă ,...suntem neam de târla ,
Şi conduşi de o shopârla,
De-aveam cai în loc de boi,
Trăgeam Rinul mai la noi.

Rătăcind aici pe platzul,
Specialiştilor în fum,
Crezi că ai găsit o rază,
Crezi că ţi-ai găsit un drum.

Dar găseşti,  în loc de mundus,
Doar o gloată fandosită,
Plafonată, plictisită,
Cu idei de recuzită.

Cu pretenţii de eltită
Şi cu aer ..sictirit,
Cerc închis, având drept guru,
Un alcoolic ramolit.

Căutand în van, clemenţa
Spui, uitându-te în urmă,
Care dracu-i diferenţa?
Şi elita-i tot ,o turmă!

,,Dilimani şi dilimane'',
Care, neprinzând  esenţa,
Amazoni şi amazoane
Muşcă des, păstrând cadenţa.

Cei care se dau hospitium
Scriind  phraser geniale,
Sunt doar niste dedublate,
Lighioane virtuale.
....................................
............

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

padme

Citat din: @biss din  20 Aprilie 2012, 09:39:35

Si eu ma intreb cati copii stiu cine este Nicholas Flamel?

Si ma mai intreb daca ultimele carti, filme sau filme de desene sunt chiar pt copii?!