Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Dedublare?

Creat de StarDust, 12 Ianuarie 2008, 16:03:34

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

alinenrique

:fullmoon:Ma scuzati ca ma amestec in discutiile voastre,dar as vrea sa va intreb de cate ori crede-ti ca se poate reincarna un suflet,daca intra-devar sa poate reincarna?Ce va face sa credeti ca exista reincarnarea?Alina

jean

Un spirit se poate reancarna de atatea ori de cat este nevoie pt. a-si definitiva evolutia in materia fizica a pamantului. Sau  indeplinirea unor misiuni.  Starea de baza a omului nu este asta, fizica, statrea normala este sub forma energetica, spirituala. Corpul fizic este numai o haina care ne ajuta sa traim in acest mediu. Asa cum un om merge la pol, sau pe Himalaia se imbraca mai special, daca acelasi om merge in Africa, el leapada acele haine care i-au protejat corpul. Spiritul eliberandu-se de materia fizica.
  Asta se numeste dedublare. O pot face voit cei ce au invatat cum sa inlature haina corpului fizic eliberand spiritul care este adevaratul eu. Cred ca aceasta eliberare poate fi facuta voluntar numai de cei care au idealuri inalte fata de tot ce-i inconjoara  si fac ceva in acest sens. Cei ne dezvoltati spiritual nu pot face acest lucru si este bine, in cazul lor ar fi chiar periculos pentru celelalte spirite si lunea fizica. Sau se poate face involuntar in caz de accident, moarte clinica, in cazul impuscari etc. Se gasesc cazuri in diferite carti despre moarte clinica.
Adevarul este dincolo de noi

libelulu

Spiritele sau formele de energie, cum se nasc? Pentru ca daca e sa calculam matematic, la inceputuri a fost vorba despre o singura forma de viata, deci 1 spirit. Acum sunt peste 5mld de oameni, deci tot atatea spirite + celelalte (plante, animale, etc) Daca toate fiintele care mor se reincarneaza, surplusul de unde vine?
Reincarnarea poate fi o teorie a oamenilor ca un fel de supapa in credinta de continuitate a lor.  Sper si eu ca orice om sa ma insel.  :|

Serban M

Citat din: libelulu din  20 Noiembrie 2008, 16:53:38
Spiritele sau formele de energie, cum se nasc? Pentru ca daca e sa calculam matematic, la inceputuri a fost vorba despre o singura forma de viata, deci 1 spirit. Acum sunt peste 5mld de oameni, deci tot atatea spirite + celelalte (plante, animale, etc) Daca toate fiintele care mor se reincarneaza, surplusul de unde vine?
Reincarnarea poate fi o teorie a oamenilor ca un fel de supapa in credinta de continuitate a lor.  Sper si eu ca orice om sa ma insel.  :|

nu exista matematica / ratiune in creatie  :-D oricate mii de pagini am insira pe subiectul asta si tot  ne vin rezuma la concepte temporare/limitate percepute de mintea umana

StarDust

Eu am mai spus-o, cred ca reincarnarea e o explicatie pe intelesul nostru, de fapt e posibil sa fie vorba de altceva, poate ca traim simultan in mai multe dimensiuni spatiu/timp, poate, constiinta noastra e doar reflectarea uneia mult mai vaste care traieste simultan in toate asa zise-le dimensiuni temporale. E doar o teorie, dar nu cred ca una imposibila. Noi tindem sa cautam explicatii pe intelesul nostru la unele fenomene care poate ne depasesc capacitatea intelegere...
P.S.
Cred ca suntem putin off-topic discutand aici despre reincarnare, titlul thread-ului e "Dedublare"
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

jean

Citate din ce spun altii:
  Raymond Fowler comenta în volumul The Watchers II: ,,S-ar putea oare ca fenomenul OZN si experientele la limita mortii (NDE) sa fie controlate de o civilizatie avansata existand într-o alta dimensiune, populata in parte de fiinte umane care au intrat în aceasta dimensiune prin procesul mortii? Ar fi posibil oare ca fiintele umanoide cu aspect de îngeri întalnite acolo sa fie ceea ce vom deveni noi însine prin evolutie în existente viitoare?

Sunt cumva oamenii din realitatea noastra forme larvare ale acestei civilizatii?" El adauga, în alta parte: ,,probabil rapirile OZN, decorporalizarea si supravietuirea sufletului dupa moarte au o cauza comuna". Inteligentele care ne viziteaza cu OZN-urile ,,vin de acolo unde noi vom merge dupa moarte. Moartea, în esenta, este suprema experienta de rapire".

Dr. Kenneth Ring, profesor emerit de psihologie la Universitatea statului Connecticut, opina si el: ,,Nu s-ar putea oare ca lumea NDE sa extracorporalitatii în preajma mortiit si cea a rapirilor OZN, în ciuda diferentelor dintre ele, sa fie totusi nu universuri diferite ci parti ale unui acelasi univers? Nu s-ar putea ca experientele NDE si cele OZN sa aiba mai multe în comun una cu cealalta decat am banuit pana acum?
                    http://www.revistamagazin.ro/content/view/6637/4/
Interesant nu?
Adevarul este dincolo de noi

maiami

:ufo:
daca tu crezi in dedublare crezi si in suflet
spune-mi si mie cum vezi tu sufletul
eu nu cred in suflet
poate ai visat
VOICA MARIAN tel. 0746075513
va invit la cunoasterea prin stiinta

Tha D

Nu a visat din moment ce a simtit ca cineva l-a lovit in spate... m ise intampla foaaarte des!! Cand ma culk si sunt foarte obosit inainte sa adorm ma vad pe mine langa al 2-lea eu... adik ma clonez(ghilimele) Si cand ma misc pur si simplu cad din pat si trupul "adevarat" tresare ca si cum as intra din nou in mine... Se intampla totul in 3 secunde.... DAr n uam dat atentie acestui fenomen pentru ca am altele mult mai important de rezolvat... I'm a medium :D:))

Shanti Nilaya

Citat din: backyard din  05 Februarie 2008, 00:31:01
Da...dar la mine socul mi se manifesta astfel: am impresia ca cad(scuzati cacofonia) de la o distanta mare iar cand ajung jos am un soc si ma trezesc brusc. Totul dureaza o secunda! Desi...socul poate fi o parte din dedublare....Am citit intr-o carte ca atunci cand revenim din dedublare avem acest soc! 

Dublura proiectabilã – dublurã în timp-real generatã intern, înainte de proiectarea sa în afara corpului fizic/eteric, unde devine dublurã proiectatã.

Dublurã proiectatã – vehicul energetic (sau corp subtil) care conþine o copie energeticã funcþionalã a minþii ºi memoriei celui care se proiecteazã în afara corpului fizic în timpul oricãrui tip de OBE.

Mecanismul de proiecþie – mecanismul energetic care genereazã apoi ejecteazã dublura proiectabilã în afara limitelor corpului fizic/eteric în timpul unei OBE.

Reflexul de proiecþie – când mecanismul de proiecþie ajunge la o anumitã treaptã, se atinge ,,punctul fãrã întoarcere". Ejectarea dublurii proiectabile în afara limitelor corpului fizic devine apoi un act reflex. O experienþã OBE nu poate fi întreruptã odatã declanºat acest reflex de proiecþie.

Reintegrare – procesul energetic automat în care dublura proiectatã este reintegratã în corpul fizic/eteric.

Proiecþie din timpul somnului – aceasta are loc atunci când o persoanã doarme. Dublura proiectabilã este proiectatã în timpul somnului adesea plutind chiar deasupra sa ºi mimând poziþia de somn a corpului fizic. Ca alternativã, înainte de a adormi, un proiector (persoana care se proiecteazã) poate cãlãtori în planele astrale ceva timp.

Memorie umbrã (shadow memory)– orice memorie a unui vis sau experienþã OBE, obþinutã prin vis sau printr-un corp subtil sau proiectat, când acesta e separat sau se percepe separat de corpul fizic.

Descãrcarea memoriei umbrã – descãrcarea memoriilor din timpul unei OBE la nivelurile de stocare conºtiente ºi care pot fi rechemate (recallable), ale corpului fizic/eteric/minte. Aceasta e cauza primarã a majoritãþii eºecurilor în experienþa OBE. Fãrã memoria asupra sa, o experienþã OBE nu a avut loc datoritã minþii conºtiente ºi a memoriilor (amintirilor) care pot fi rechemate dupã o descãrcare eºuatã de memorie sau OBE eºuat.

Bioenergetic – un termen bazat pe termenul energetic, care descrie funcþii energetice (de energie) ºi manifestãri ale corpului energetic uman care afecteazã, sunt afectate de, sau sunt legate de funcþiile biologice ale corpului fizic. Ex.: ridicarea energiei face ca miºcarea energeticã sã fie simþitã ca o senzaþie fizicã rezultatã dintr-o stimulare bioenergeticã a terminaþiilor nervoase din corp.

Succesul reuºitei experienþei tip OBE constã parþial în tehnica de proiecþie ºi abilitatea naturalã a celui care se proiecteazã dar baza reuºitei constã în înþelegerea relaþiei dintre experienþa OBE ºi stocarea memoriei dobândite prin OBE la nivelul corpului fizic/creier. Mai exact este vorba despre descãrcarea memoriei umbrã (shadow memory) a dublurii proiectate în nivelele mai accesibile ale creierului decât se întâmplã în mod obiºnuit în cazul reintegrãrii dublurii proiectate cu contrapartea sa fizicã.
Dupã o experienþã OBE singura parte care poate fi obiectivatã este memoria despre aceastã experienþã OBE. Dacã memoria acelei experienþe OBE se pierde, nu mai rãmâne nimic care sã indice cã proiecþia a avut loc.

abyss

Un articol interesant cumva in incercarea sa de a radiografia fenomenul calatoriilor astrale.
http://3d-neosamanism.blogspot.ro/2012/03/calatoria-astrala-2.html

Ganditorul

Fain articolul si spune cam tot ce doream si noi sa aflam la un alt topic.
M-a amuzat termenul "calator astral" ...parca aveam si noi un user cu numele asta.

Ganditorul

Am citit articolul  doua oare. fain, super fain, logic si cu tot ce trebuie in el.
Am observat insa, abia acum, sus in dreapta, un "blanos" care seamana teribil cu cel de la noi. O fi "dedublare". o fi "calatorie astrala" sau doar coincidenta ? :fullmoon:
Oricum - felicitari tuturor "blanosilor" din lume, dublati sau de-dublati, pentru logica si modul de expunere a ideilor, pentru clarificarile aduse pe aceasta tema complexa.

silviu

Un aspect deosebit care apare in cazurile OBE NDE e vederea in toate directiile simultan.
In urma cu multi ani un prieten a avut o experienta de genu si a spus ca putea sa vada simultan in toate partiile.
Exista cazuri in care acest mod de a vedea apare si in stare constienta
RO - Interviu Bill Ryan -- Inelia Benz (10 martie 2011)
Inelia Benz
As fi curios daca a mai experimentat cineva acest mod de a vedea.
Daca asa stau lucrurile si de fapt noi putem vedea in toate directiile simultan inseamna ca corpul fizic ne limiteaza.

fiulploii

Citat din: silviu din  15 Septembrie 2013, 04:08:47

Daca asa stau lucrurile si de fapt noi putem vedea in toate directiile simultan inseamna ca corpul fizic ne limiteaza.

Esti aici ca sa te descurci cu limitarile impuse de corpul fizic. Sa nu uitam insa ca functie de posibilitati se poate face up-grade.  :-D
Parerea mea doar..

Xanadron

Citat din: fiulploii din  15 Septembrie 2013, 19:53:07
  Esti aici ca sa te descurci cu limitarile impuse de corpul fizic. Sa nu uitam insa ca functie de posibilitati se poate face up-grade.  :-D
Parerea mea doar..
Corect la modul f.f.f general.

Cit despre cazul particular al Ineliei Benz (v. interviul postat de colegul Silviu) parerea mea strict personala e ca tanti I.B. e o sharlatanca si nimic mai mult.
Evident ca altii pot avea opinii diametral opuse.

Ce-i drept, I.B. e doar una din nenumaratele escroace... hai sa-i zic sentimentale :lol: infiltrate-n tagma asta heterogena a "conspirationismului" lucrativ, asa ca n-are rost sa-mi mai pierd vremea cu "disecarea" unei alte gaunosenii.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/