Mesaje Recente

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Ireale...pe bune! / Moșneagul...din munte, toiagul....din frunte.
« Ultimul mesaj de Grifon Ieri la 20:00:48 »
Am vrut de acum câteva zile să răspund acestei postări, dar, luat cu plictiseli cotidiene, n-am apucat.
Toiagul lui Moshe....da, si pe mine m-a preocupat, si am tot sucit și eu, la rându-mi, diverse ipoteze - trecând o vreme și prin prezumțiile vehiculate de adepții paleoastronauticii.
Actualmente, nu cred că respectivul "toiag" e vreun dispozitiv - dat fiind că nici nu-l cred a fi ceva fizic. Consider că e, asemeni "caduceului" lui Hermes, doar o altă referire alegorică la structura energetică umană (cunoscută și sub metafore ca "șarpele Kundalini", " arborele sefirotic", etc.
Dincolo de convingerea mea (derivată din extinsa ocurență a unor asemenea metafore în toate textele sacre ale omenirii), iată câteva argumente:
- la prima mențiune din Exod, ni se apune că Dumnezeu îi indică "toiagul", despre ale cărui " virtuți" Moshe habar n-are. Când se "uită" mai bine, vede panicat că "toiagul" devine, brusc, șarpe (?!) si dă s-o ia la fugă - când Dumnezeu îi zice "ia-l de coadă"
Referirile (Exod: 4, 2-4) atestă clar, în viziunea mea, că e vb. de o inițiere, de trezirea capacităților latente. Ele sunt întărite la scurt timp (Exod  7, 10-12) de "concursul magic" de la curtea Faraonului, de data asta Aaron (fratele lui Moshe, levit -adică inițiat si consacrat) înfruntându-se cu magii egipteni.
Cum ? Toiagul său devine "șarpe", al celorlalți idem, dar la sfârșit " toiagul lui Aaron înghite pe celelalte".

Referiri mai sunt multe (corelate si cu "rugul aprins"). Nu pretind că înțeleg în totalitate fenomenele / faptele perioadei, dar sunt 1000% convins că nici pe departe nu era ceva precum...arma lu' T'eal'c, hahaaaha !
2
Diverse / Re: Pagina Comica
« Ultimul mesaj de Grifon 15 Martie 2018, 13:49:36 »
Pinocchio, ieşind furios de la un concurs de minciuni:
- Cine draqu' mai e şi Dragnea ăsta ?
3
Diverse / Re: Pagina Comica
« Ultimul mesaj de Cristian 1 15 Martie 2018, 08:28:41 »
În seara asta când m-am urcat și eu pe bandă sa alerg, mi-a sărit casiera de la Lidl în cap! :-D
4
http://www.bbc.com/news/uk-43396008
La 76 de ani și cu o avere babană, celebrul... și mai ales presupusul (nu doar după mine) fizician Stephen Hawking a dat colțu, după 54 de ani trăiți sub spectrul unei boli care-ți ia maul în cîțiva ani de la diagnosticare, fără excepții.

Dumnezeu să-l odihnească (pe adevăratul SH, mort mai mult ca sigur acum 33 de ani, adică-n 1985) - și mai ales să-l ierte pe impostorul cu care a fost înlocuit. De către cine și-n ce scopuri anume, vă poate lămuri Miles Mathis (eu aș avea mai multe explicații, dar nu și motivația de-a mai bate câmpii inutil p-acilea):   
http://milesmathis.com/hawk3.pdf

Șarade d-astea sinistre-s oricum la ordinea zilei, regizate atent (dar niciodată perfect) în multe domenii. De la politic la artistic, Iluzia fundamentală rămîne deci continuu fardată cu straturi succesive soioase ale altor iluzișoare :lol: bastarde. 
P.S.- disclaimer: Nu luați neapărat de bune aiurelile astea - e doar părerea mea, evident (și-a lui Miles Mathis mai ales.)
6
Diverse / Re: Pagina Comica
« Ultimul mesaj de Cristian 1 13 Martie 2018, 17:20:03 »
 :evil:
7
Diverse / Re: Pagina Comica
« Ultimul mesaj de xperyens 13 Martie 2018, 17:12:48 »
What kind of mental illness do you have?
Loch ness!

 :-D :-D :-D
9
...adică siberiană de fapt, fiindcă nimic nu-i nou sub soare - cum bine zici și tu, @fiulploii.

Analiza foto-video a devenit oarecum floare la ureche-n ultima vreme, așa cum demonstrează M.K. Davis, un fan al criptidelor tip Yeti / Sasquatch / Bigfoot.
(P.S. I-o fi adus oare tot clanul Rothschild p-acolo? :-D - evident că odată cu Lenin & bolșevicii lui alo.geni, sigilați în celebrul tren-seif trans-elvețian.)

https://www.youtube.com/watch?v=uJC1SvYKMrw
10
Stiri / Re: Legaturi catre stiri interesante!
« Ultimul mesaj de xperyens 12 Martie 2018, 20:28:06 »
Comorile Egiptului Antic
https://egiptexpo.ro/

Citat
Pentru prima data in Romania, expozitia Comorile Egiptului Antic promite un show fascinant, atat pentru amatorii de cultura antica, cat si pentru toti curiosii care doresc sa-si creeze amintiri de neuitat, sa-si imbogateasca cultura generala si sa se distreze din plin.

Dupa un tur plin de succes prin mai multe tari, inedita expozitie ajunge pentru prima data la Bucuresti. Colectia este reprezentata
de un numar impunator de exponate (peste 300 de unitati) impartite in 6 zone:
✔️ Viata Cotidiana;
✔️ Dinastiile;
✔️ Zeii si Religiile;
✔️ Tutankhamon;
✔️ Moartea si mumificarea;
✔️ Transportul pe apa, razboiul si constructiile.

Indiferent de varsta, aceasta expozitie te va surprinde si iti va ramane in amintire.

📍 Biblioteca Naţională a României
📆 21 martie - 21 iunie
⏰ 10.00 - 19.00
🎟️ 20 RON - 45 RON (in functie de categoria de varsta), copiii < 6 ani beneficiaza de INTRARE GRATUITA
Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 10