Mesaje Recente

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
General UFO Discussions / Re: Breaking News & Top Stories
« Ultimul mesaj de Grifon 13 Octombrie 2019, 01:17:23 »
Hmm....
Se vede că a reînceput "războiul rece". Bătrâna mașinărie de propagandă americană își trăiește o nouă tinerețe, după câte văd.
Vă amintiți SDl-ul, în anii "80 ? Strategic Defense Initiative, a.k.a "Star Wars"?
Tot așa, articolașe triumfaliste (doar că atunci nu era (încă) Net, îi testau doar primele șotii). Ei, ce s-a ales de faimosul (omnipotentul !) program, ce pretindea că va spulbera (din spațiu !) orice balistică rusească ?
S-a mai micșorat, așa...de un Deveselu acolo, prin Polonia...adică, atât de "spațial" că tre' să fie aproape de Ivan (adică, ptiu ! Iran...seamănă așa, cumva...)

Așa și cu știrea asta, dle.@abyss. "Port...navetul" de o "milă" lungime se va mai micșora, în timp. Cam cât de un nou port-avion, jupuit (aici da, fără "vreo milă" , din buzunarele americanilor.)

L.E. - Ah, abia acum văd că s-a postat la secțiunea în limba engleză. Scuze, dar nu mai traduc...că dacă m-o citi, Doamne iartă !, vreun american, hahaha ...
2
Noua Ordine Mondiala (NOM/NWO) / Re: 9/11 Reloaded - după 1933
« Ultimul mesaj de Grifon 13 Octombrie 2019, 00:55:46 »
Americanii nu sunt nici măcar prea originali.
În seara de 27 februarie 1933, întreg Berlinul a fost zguduit (la propriu și la figurat) de flăcările ce devorau, în centrul "cetății", Reichstag-ul (clădirea Parlamentului). Vai, ce oripilare ! Vai, ce indignare ! Ticăloșii de comuniști ! Nemernicii, moarte lor ....s.a.m.d.
Drăguț truc, pus în scenă de trupele S.A. Drept urmare, nu doar că nimeni nu s-a opus ca proaspătul cancelar (abia ales, cu legitimitate îndoielnică dată de o coaliție) să devină...fuhrer, ba i s-a dat...totul !
Iar ăia au sacrificat o clădire de epocă, veritabil simbol național.(atașamente) Ăștialalți, niște paralelipipede penibile, care nici nu produceau (prin chirie) banii scontați, ba se zvonise și că nu erau prea sigure (ca infrastructură).

Rămâne totuși o ultimă mirare. Îmi vine greu să cred că toate cadavrele găsite la Ground 0 erau a priori plasate de..."instalatori". Asta înseamnă că Bush & Co (știți, Bush ăl de se uita prin binoclu fără a scoate capacele) nu i-au depășit pe naziști în imaginație, ci doar în sadism.
4
Noua Ordine Mondiala (NOM/NWO) / Re: 9/11 Reloaded - noi informatii credibile
« Ultimul mesaj de hoinar 12 Octombrie 2019, 13:32:18 »
Ma simt atat de idiot cateodata, crezand in sinea mea ca sunt unul dintre cei care totusi se uita la cer si recunosc anormalul in dâre, se intreaba care este sensul unor cuvinte ca "active" cand se discuta public despre shooteri iar evenimente ca aselenizarile sau nouasuteunsprezece sunt semnale de alarma imediate. Ma inspaimanta lipsa mea de analiza si profunzime atunci cand citesc un raspuns ca cel de mai sus. Ma simt insa mandru ca vorbim aceeasi limba.
5
Diverse / Re: Detectivi din spatele tastaturii
« Ultimul mesaj de Grifon 11 Octombrie 2019, 18:47:05 »
Una peste alta, misterul nu învăluie doar asasinarea profesorului, ci și contextul în care el ajunsese în vâltoarea jocurilor obscure.
Un profesor - fie el oricât de erudit - nu are, de regulă, ce oferi potentaților, sau mai ales celor ce doar năzuiesc să ajungă în postura de potentați.
Atunci, de ce să fi fost el vizat de vizita ex-regelui în SUA ? Ca discipol (și succesor neoficial al lui Eliade), avea o anume statură, nu neg...dar asta era departe de a-l aduce între cei mai influenți români de peste ocean.
Mai degrabă cred că el "dădea din coate", încercând să se auto-promoveze. Mai mulți factori indică asta (reperabili încă din corespondența târzie cu Eliade), și ar putea lămuri și intrarea sa, astfel, în zone în care arivismul atinge cote...primejdioase.
Voia să "ajungă cineva", ca din postura de "cineva" să revină triumfător în țară (voi căuta exact citatul, într-o scrisoare către maestrul său). Asta presupunea (dincolo de, logic, un oarecare plan) și o anume postură vizată (fie în zona cultural-științifică, fie...în sfârșit...undeva "la butoane").

Cred că odată cu aceste planuri, Culianu a început să facă pași iuți către dezastru. Căci era citit, profund...dar n-avea (îmi permit a crede) "șacalismul" necesar unor asemenea jocuri.
Dacă (ipotetic) dintr-o coterie românească i s-a tras moartea, atunci aici (zic eu) ar putea fi zona ce s-ar cuveni investigată.
6
Evenimente OZN în România / Re: OZN la Chiraleș-BN 1979
« Ultimul mesaj de xperyens 06 Octombrie 2019, 20:59:49 »
...
Descrieri " in genul povestii de mai sus nu au cum sa releve nimic, daca nu se incepe de la inceput.
...

Povestile pot revela anumite informatii (daca ele se prezerva chiar si ascunse in spatele unor interpretari), daca se cunoaste un caz similar observat, detalii care se pot corela fara efort cu alte intamplari.
Sa presupunem ca o echipa se deplaseaza pentru a cerceta un caz similar cu acesta (foc pe deal) si observa un alt fenomen bizar ce se intampla pe teren in prezenta lor. Sa mai presupunem ca acelasi fenomen bizar este intalnit de aceiasi cercetatori si in alte locuri, totul plecand de la povesti asemanatoare dar care niciuna nu a mentionat acel ALT fenomen bizar. Daca avem si o proba in acest sens lucrurile devin mai clare. Daca avem 2-3 exemple de corelare intre descriere si repetarea acelui fenomen bizar, deja putem sa incepem sa creionam imaginea de ansamblu. Avem descrierea martorilor si repetarea unui alt fenomen bizar exact in acele locuri.

Spre exemplu, am un set de fotografii care par ca se potrivesc descrierii martorilor din cazul de fata, publicate in 2014:

http://i.imgur.com/9D1W1Am.jpg

Observam 3 faclii dar si forma "umanoida" descrisa de unii martori.  Nu cred ca sunt coincidente sau fortari, totul pare ca se coreleaza natural.

Atasez si o imagine cu o poveste interesanta despre Manastirea Putna.

7
Evenimente OZN în România / Re: OZN, Călărași 28.09.19
« Ultimul mesaj de Alex 06 Octombrie 2019, 20:12:16 »
Cifrele verzi reprezintă obiectul iar cele roz deplasarea:

1- acolo am zărit prima data obiectul
2- prima staționare
3- a doua stationare

1- prima deplasare
2- a doua deplasare (vizibilitatea a fost redusă de tei apoi a dispărut de tot, a durat aprox. 10-15sec.)
3- reîntoarcerea spre locul de unde a plecat inițial
4- deplasarea finala și imposibilitatea de a-l mai vedea

Nu mă hazardez in a estima altitudinea, după cum am spus un avion de pasageri trecea chiar în momentul în care obiectul făcea prima deplasare, obiectul părea a fi mai jos decât avionul.
Pot reveni și cu o hartă dacă mi se explica ce fel, imagine satelit google maps, sau ce fel de hartă?
8
Noua Ordine Mondiala (NOM/NWO) / Re: 9/11 Reloaded - noi informatii credibile
« Ultimul mesaj de Grifon 06 Octombrie 2019, 13:27:46 »
Scopurile enumerate de d-ta, dle.@hoinar, sunt pertinente, dar subsidiare.
Scopul primar, motivația esențială, a fost crearea unui dușman - mare, rău, cât mai omniprezent și pluri-potent, pentru a lua locul așa-zisului "rău Roșu" (comunismul).
Asta e și ideea de "false flag", derivată din tendința gregară a populației, numită de sociologii americani "rally around the flag". Tendința presupune coalizarea maselor în jurul conducerii, căreia i se uită abuzurile prin grația "dușmanului extern".
Sau, pe românește, câinii nu se mai bat când apare lupul...

Restul, fonduri jumulite, legi abuzive, propagandă nesimțită...sunt derivate, după necesități sau..."pohte".

Mai sunt 32 de ani pana la o posibila desecretizare a celor intamplate in 2001. Timp suficient pentru ca nimanui sa nu ii mai pese de lucruri dincolo de nevoile iminente.
Cât despre asta...să fim serioși. Speranța în "arhive" indică onestitate (deci, astăzi, naivitate).
Păi, ca să se găsească ceva în arhive, e obligatoriu ca, înainte, cineva chiar să fi pus acolo ceva. Ori asemenea blaturi crunte nu se consemnează, nu se dau "în scris", și sigur nu se lasă pe mâna...urmașilor.
Cum mai scriam altădată, crede cineva că ăia de plănuiră asasinarea lui Kennedy au făcut...proces verbal ? S-au trecut cu CNP în terfeloage, explicând...procedural (hahaha!) cum îl vor găuri pe irlandez ?

Arhivarea, în instituții, este o obligație ptr. micii executanți, cale de a fi controlați, post-factum, de...stăpâni. Cei mari nu sunt obligați la asta, iar dacă trec ceva la arhivat, o fac cu mii de precauții.
Termene de 50.…100 de ani...hahaha...sunt doar ptr.ca blaturile să nu afecteze "excelențele".  Să nu poată fi disecate critic de contemporanii care se mai pricep.
Apoi devin istorie. Istoria "învingătorilor", ca de fiecare dată.
9
Evenimente OZN în România / Re: OZN la Chiraleș-BN 1979 - motive... ludice.
« Ultimul mesaj de Grifon 06 Octombrie 2019, 12:01:06 »
Povestea aceasta bistrițeană pare cam amestecată, incluzând, la grămadă, elemente ce dau impresia unui tot unitar (în sensul captării atenției prin inedit).
Ea trebuie parcelată, luându-se fiecare dimensiune relatată în parte. Astfel, după ce se vor înlătura aspectele improbabile (sau neverosimile) vom rămâne - dacă e cazul - doar cu acele aspecte ce pot fi relevante.

Cronologic, povestea (în variantă cât de cât închegată) îi aparține ziaristului Titus Zăgrean, de la publicația "Ecoul". El a fost cel ce a strâns / coroborat mărturiile, ulterior materialul său fiind preluat și rostogolit (cu distorsionările aferente) în literatura / documentaristica de gen.

Ce am aflat ? Că Zăgrean era un pasionat de OZN, având o propensiune spre imaginație ce-l făcea ades țintă ptr. ironiile colegilor. Mai ales ale lui Vasile Ilovan, șeful său (capul redacției) care, dimpotrivă, era cunoscut ca un sceptic atât de înveterat, că i se zice "Toma Necredinciosul".
Într-un mod bizar, tocmai scepticul ironic îl trimite pe Zăgrean "la pont", spre marea uimire a ultimului. Motivul ? Urgență, cică. Partidul și Securitatea pofteau a ști detalii, așa că sarcina era "top 0" (de trebuia scris reportajul în 3 (trei) exemplare).

Hmmm...cam straniu. Dacă PCR sau Secu manifestau interes, oare chiar trebuiau a se baza pe reportajul unui amator ?! Oare nu aveau (toate) resursele necesare ptr.a investiga cu acribie momentul ? Ba chiar cu profesioniști, care apoi știu a păstra secretul (nu să se grăbească a da la...ziar...1 exemplar) ?
Nici un amărât de milițian nu apare "pe teren", darămite Secu sau "județeana" de partid. Dacă aceste foruri chiar ar fi cerut amănunte de la "Ecoul", atunci șeful redacției ar fi intrat în panică, laolaltă cu toată echipa ! Ar fi bătut personal toate coclaurile, nu ar fi așteptat doar truda lui Zăgrean...

În fapt, la final, până și Zăgrean se mira unde au dispărut rapoartele sale. Și că n-a existat nici cel mai simplu / elementar feed-back de la autorități (nici măcar vreo amenințare, abruptă sau subtilă, de a se păstra secretul).. Oare de ce ?

Mie, unul, mi se par valide doar două explicații ptr.atitudinea redactorului-șef:
1) Voia să mai dezmorțească audiența, plictisită de "rapoarte cincinale", printr-o inserție comică / senzațională.
2) A ticluit o farsă pe seama lui Zăgrean (una din multele) cu diverse complicități - și pe care a fructificat-o inclusiv în paginile ziarului, cu beneficiul conex mai sus menționat.

Să nu se mai spună că ardelenii n-au simțul umorului...

10
Noua Ordine Mondiala (NOM/NWO) / Re: 9/11 Reloaded - noi informatii credibile
« Ultimul mesaj de hoinar 06 Octombrie 2019, 09:42:37 »
Ok. E clar, false flag attack, nuclear weapons, musamalizare. Dar de ce? Desigur ca a avea la indemana o distracție (in sensul de a distrage atentia) de la main event-ul pe care il vrei departe de ochii publicului si al presei, pare o practica buna.
Cu doar o zi înaintea evenimentului, publicul era informat de dispariția unei sume incomensurabile din bugetul american, 2.3 trilioane de dolari. Asta sa fi fost motivul devierii atentiei publice? Ma indoiesc profund. Regizarea scenetei de teatru 911 cere timp, nu o poti prezenta publicului cat ai bate din palme. Care au fost adevaratele motive? Ma pot gandi la cateva:

1. Inlesnirea crearii unor legi aberante, cum ar fi actul patriotic, sub egida caruia oricine poate fi targetat si eliminat.
2. Crearea unui curent de simpatie din partea populatiei in cazul invadarii unor tari din middle east, targetul real fiind petrolul.
3. Eliminarea unor secrete aflate in acele cladiri, secrete ce nu puteau fi mutate sau disposed of in alt fel.
4. Inducerea fricii la nivel mondial si necesitatea controlului absolut al individului.
5. Dizlocarea unor fonduri alocate special in cazuri de forta majora.

Mai sunt 32 de ani pana la o posibila desecretizare a celor intamplate in 2001. Timp suficient pentru ca nimanui sa nu ii mai pese de lucruri dincolo de nevoile iminente.
Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 10