Declinare responsabilitate
Părerile exprimate pe acest forum aparțin utilizatorilor acestora și nu pot fi considerate ca fiind informații oficiale sau promovate de acest site/forum.
În conformitate cu prevederile politicii de confidențialitate acceptate la înregistrare, fiecare utilizator este răspunzător de informațiile publicate pe acest site și nu sunt asumate de administratori sau proprietarul acestui forum.
Mai multe despre politicile de confidențialitate, aici...

Mesaje Recente

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Cafenea / Re: Biserica egipteana a celor trei valahii
« Ultimul mesaj de Grifon Ieri la 23:35:52 »
Nu prea m-aș hazarda sā opinez asupra intențiilor generalului (posibil să fie mai multe, etajate pe diferite planuri).
E cert că a vrut să transmită idei - orice scriitor are asta ca imbold. Și e cert că a ținut mult la ideile acestea, sfidând chiar și canoanele / cutumele publicisticii comuniste.
Dar aici e dubiul, pe care l-am mai enunțat și ín alte ocazii. Sunt oare idei vechi, transmise într-un lanț temporal / personal organizat, sau sunt doar propriile sale idei, generate de o gândire cumva...aspirațională ?

E limpede că omul este o capacitate. E clar că a acumulat, în lunga sa viață, foarte multe informații inaccesibile marelui public (mai ales în perioada 1960 - 1980, când și-a elaborat romanele). Se găseau foarte greu materiale serioase despre ocultism, societăți inițiatice, gnosticism sau antroposofie. Nu erau chiar imposibil de procurat, dar...in lipsa internetului și a unei prese libere, acumularea susținutā a unui asemenea bagaj neconvențional de cunoștințe ar fi necesitat...ani de-a rândul, poate cel puțin douā decenii.

Doar sā fi avut, cumva, un acces privilegiat la anumite fonduri documentare. Ori pe cale instituționalā (partidul putea favoriza un astfel de acces, prin excepție), ori pe cale...interpersonalā. Un amic...o rudā...posedând lucrāri din perioada interbelicā - precum, de exemplu, lucrarea lui Em. C. Grigoraș (apărutā prin anii 1920).
Sau, mai e varianta speculativā cā cel ce l-a inițiat în astfel de cunoașteri (metempsihozā, gnosticism, curenți subterani istorici) l-a inițiat chiar și...în Iglisia.

Ultima posibilitate, deși seducătoare în dezbaterea noastrā, mi se pare totuși cam forțatā. Mi-e sā nu încurcăm efectul drept cauză, și sā presupunem cā simpla sa pasiune ar fi fost exterior, precedent și mai ales intenționat hrănitā.
2
Cafenea / Re: Biserica egipteana a celor trei valahii
« Ultimul mesaj de abyss Ieri la 20:16:30 »
A adresa unei generații tinere asemenea informații sub forma unor romane de aventuri ar putea reprezenta o încercare de a iniția un efect peste timp. Noi... acum, alții peste timp, ajunși la maturitate putem privi altfel lucrurile din acele romane.

De exemplu,  toiagul folosit de bătrânii monahi ori preoți ortodocși era identic cu cel al preoților zoroastrieni, adică in forma de tau.

Sau altă ciudațenie. Ce caută o relicvă a vechiului testament pe masa altarului din toate bisericile ortodoxe de aievea....pana in Etiopia. Catolicii nu au această relicva. Ba chiar nici un alt cult crestin. Oare de ce? Fiindcă relicva in sine era candva prezenta in toate templele egiptene si nu era altceva decât o tehnologie antedeluviana.

Lista continua. Harta lui Piri Reis amiralul turc. Lumea nu realizează ca ea a fost făcută dupa mai multe hărți gasite in capitala imperiului bizantin proaspăt cucerită.

Prin urmare care ar putea fi mesajul generalului?  Ca avem sub nas o grupare straveche, un ordin monastic depozitar al unor tehnologii de dinainte de potop? Fiindcă tehnologia atlantă nu se oprea la toiege si cutii... ci se aresa si edificiilor ori....gândurilor.  Exista o tehnologie și pentru gânduri.  Care pregatea mintea...
Aparent, acest ordin nu pare a fi impotriva folosirii acestor tehnologii daca ele sunt folosite in slujba unui principiu bun. Desi banii nu par sa-i deranjeze  ;)
Greșeala noastră astăzi este ca ignorăm existența unei civilizații dispărute. Urmele acesteia par însă sa fi supraviețuit pana astăzi.  Asta sa fi dorit generalul a ne aduce in atenție?
3
Astronomie / Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
« Ultimul mesaj de Tayka Ieri la 10:45:29 »
  ..... In alta ordine de idei, exista asa numita "dogma" chiar si in stiinta  :-D
 
--Asa este numai ca una dintre ele te lumineaza pe cand cealalta te..blokeaza.Daca pamantul s-a umplut de popi care propovaduiesc lucruri bune si idei intelepte;este bine.Daca acestia duc o viata decenta fiind pilde vii pentru noi pacatosii;atunci este bine.Dar daca trag dupa ei turme de milioane si milioane de naivi si orbi,propovaduind doar rasplata ori pedeapsa;atunci NU e bine,e rau;un rau pandemic...Parerea mea. :|
4
Astronomie / Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
« Ultimul mesaj de Grifon Ieri la 00:51:19 »
Așa este. N-are nimic de a face nici cu astronomia.
E subiect vechi, aici l-am găsit și eu când m-am înscris. Nu prea s-a ținut rigoare în ceea ce privește categoriile...sunt multe subiecte plasate ca nuca-n perete.
Însă nici la Ireale nu îi e locul. Dubiile ce țin de veridicitatea aselenizării țin de aspecte concrete, chiar dacă disputabile. La Diverse zic că-i ședea mai bine.
Dar, în sfârșit...să-l lăsăm.
5
Cafenea / Re: Biserica egipteana a celor trei valahii
« Ultimul mesaj de Grifon Ieri la 00:30:18 »
Ca să răspund (cu întārziere) d-lui @abyss, iatā citatul (exact) din straniul roman "Corsarul" al generalului Radu Theodoru:
[...]Adevărul este mult mai vechi decât cel care se contureazā la Florența în februarie 1439; mai vechi decât Asăneștii, el începe cu inițierea lui Pythagoras de către magii persani, care i-au transmis învățăturile lui Zoroastru, și dincolo de ei, la întâlnirea magilor indieni cu preoții Soarelui în munții Daciei Străvechi, unde păstoreau și străbunii îndepărtați ai celor din Epir, Macedonia și Vlahilor mai mici de mai tărziu. Acolo, la conciliul din Florența, unde împăratul Ioan VIII Paleologul a văzut salvarea Bizanțului prin unirea bisericii răsăritene cu Roma pontificalā, și unde Georgios Gemistos, poreclit Plethon, inițiat al Iglisiei, s-a împotrivit din porunca ei [...]
           (ediția Albatros 1984 - colecția "Cutezătorii" - pag. 87 - 88)

Buuuun...deci cum să luăm asta ?
Un general (de aviație), totodatā căpitan de vas (navigator cu brevet și vas, ulterior...tot respectul !) găsește timp printre romanele sale istorice (multe, iarăși...jos pălăria !) să strecoare asemenea..."șopàrle"? ?
Și unde ? Ín paginile unui roman de aventuri, destinat adolescenților ?? (Colecția "Cutezătorii" era dedicată formării pionierilor, nu era colecție pentru adulți).

Preoții Soarelui ? Țara Soarelui ? ? (mai are cel puțin vreo 3-4 inserții din astea...). Georgios Gemistos (Plethon), personalitate ce scapă și filosofilor cu pretenții ??
Protocronism, bine, ínțeleg...dar să-l lași de modern și pe Zoroastru (Zarathustra) și să legi de magii...indieni pe sacerdoții pre-dacici ?
Domnul g-ral e șotios, nimic de zis. Mi se pare că și antroposof, că numai pe acolo am mai regăsit teze Rose-Croix precum proto-persanii, proto-hindușii (e drept, n-am găsit proto-dacii...dar deh, noi ăștia din zonă, mai ca Badea Cârțan, fără pretenții...).

Și cenzura ?! Omniprezenta cenzură comunistă ? Cum de a permis asemenea idei, sā suceascā mințile bravilor pionieri ??
O fi avut generalul pile mari...ce să zic...


6
Astronomie / Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
« Ultimul mesaj de xperyens Ieri la 00:08:41 »
...
În rest, fiecare cu ale lui. Sā lāsām topicul în grija celor ce studiazā umbre nefirești ale steagului SUA pe rocile lunare, fluturārilor fārā vânt, centurilor Van Allen...de-astea, nedogmatice.

Ce treaba are astronomia cu analizarea unor "umbre nefiresti ale steagului SUA"?
Parca subiectul asta e postat impropriu la sectiunea astronomie... ori ma insel?
Mergea mai bine la "ireale" subiectul...  8-)
7
Astronomie / Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
« Ultimul mesaj de Grifon 22 Octombrie 2020, 23:34:54 »
Ce-i drept, asemenea reflecții de profunzime nu-și aveau locul pe acest topic.
Aici se dezbate dacă bătrânul Neil a pus ciubota pe biata Lună, 'au ba.
Abstracțiuni grele se pot dezbate la rubrica "Ireale" - anume hărăzită.
Cât despre Sitchin (parcà așa îl cheamā...), l-am citit in urmā cu vreo 20 de ani (vreo 3 lucrāri,cā mai mult n-am rezistat), și nu-mi rāmãne decāt sā mā minunez de eforturile materialismului în a răsuci mitologiile, dornic sā arate cā totul e...materie (cu ...coarne, ca în suculentul citat (Sitchin): " lui Ninnharsag, doctorița geneticianā, colegii Annunaki îi spuneau, ca s-o șicaneze, vaca".

Deh, nu te pui cu "savantul". Ce sā ne mai încurcām cu al' de  Platon, Aristotel, Pitagora, când Zaharia ăsta le-a dibuit la iuțealā...

În rest, fiecare cu ale lui. Sā lāsām topicul în grija celor ce studiazā umbre nefirești ale steagului SUA pe rocile lunare, fluturārilor fārā vânt, centurilor Van Allen...de-astea, nedogmatice.
8
Astronomie / Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
« Ultimul mesaj de fiulploii 22 Octombrie 2020, 21:17:44 »
-Daca intre o teorie istorica emisa de Zecharia Sitkin;un savant, si una teologica ai ales-o pe a doua este treaba ta.Ramai asa dar cu bine in intunecimea dogmei.

   Zachariah Sitchin nu prea a fost savant filolog, el fiind şcolit in economie si politică. In plus , cum ziceam pe alta postare, traducerea lui este contestata de alții. Interesantă e insa sursa poveştii lui si omogenitatea intrigii. Deci suntem in zone nesigure in privința traducerii.
   Teoria teologică de care amintesti nu se regaseste numai in creştinism ceea ce implica un oarecare grad de credibilitate iar teologia si stiinta nu se exclud reciproc ci sunt oarecum complementare. Exista destule exemple in acest sens, trebuie doar cautate cu mintea deschisa, fara prejudecati, lucru care nu ne reuseste de fiecare data.
   In alta ordine de idei, exista asa numita "dogma" chiar si in stiinta  :-D
    Asadar, a blama pe cineva pe baza conceptiilor personale nu e benefic pentru nimeni si nici nu duce la progres. Suntem aici sa schimbam opinii, sa sustinem propriile opinii in limite civilizate, fara ranchiuna si fara a ne uita urât in urma.
   Parerea mea.
   
9
Astronomie / Re: Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?
« Ultimul mesaj de Tayka 22 Octombrie 2020, 20:11:31 »
 -Daca intre o teorie istorica emisa de Zecharia Sitkin;un savant, si una teologica ai ales-o pe a doua este treaba ta.Ramai asa dar cu bine in intunecimea dogmei.
10
Ireale...pe bune! / Re: Ipoteze ireale contemporane
« Ultimul mesaj de hoinar 22 Octombrie 2020, 04:03:43 »
adevarul te face liber, nu fericit.

Cat adevar!
Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 10
Declinare responsabilitate
Părerile exprimate pe acest forum aparțin utilizatorilor acestora și nu pot fi considerate ca fiind informații oficiale sau promovate de acest site/forum.
În conformitate cu prevederile politicii de confidențialitate acceptate la înregistrare, fiecare utilizator este răspunzător de informațiile publicate pe acest site și nu sunt asumate de administratori sau proprietarul acestui forum.
Mai multe despre politicile de confidențialitate, aici...