Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 29 Vizitatori vizualizează acest subiect.

fiulploii

Un fel de var cu forumul Rufon
http://www.pufoin.com/

mr

DIALOG INTRAUTERIN

Se spune ca doi copilasi in burta mamei vorbeau unul cu celalalt.
- Tu crezi in viaţa de după naştere?
- Desigur! Dupa naştere trebuie să urmeze ceva... Probabil că ne aflăm aici tocmai pentru a ne pregăti pentru ceea ce urmează.
- Ce prostie! Dupa naştere nu urmează nimic. Şi, de altfel, cum ar putea să arate?
- Nu ştiu exact, dar desigur că va fi mai multă lumină decît aici. Poate că vom umbla pe propriile picioare şi vom mînca cu propria gură...
- Ce ciudat! Nu se poate sa umbli. Iar ca să mănînci cu gura, chiar că ar fi de rîs! Doar noi mîncăm prin cordonul ombilical... Însa, ia să îţi spun eu ceva: putem exclude viaţa de după naştere, pentru că deja acum e prea scurt cordonul ombilical.
- Ba da, ba da, cu siguranţă va fi ceva. Însa, probabil, ceva mai altfel decît ne-am obişnuit noi aici.
- Păi. de acolo nu s-a intors nimeni. Odată cu naşterea, viaţa se termină, pur şi simplu. De altfel, viaţa nu este altceva decît o permanentă înghesuială, într-un întuneric profund.
- Eu, nu ştiu exact cum va fi dacă ne vom naşte, dar desigur că o vom găsi pe MAMA, iar ea va avea grijă de noi.
- Pe mama? Tu crezi în mama? Şi după tine, unde ar putea ea sa fie?
- Păi oriunde, în jurul nostru. Doar trăim în ea şi prin ea. Fără ea, nu am fi deloc.
- Eu nu cred asta! Eu nu am văzut nici cînd, nici un fel de mamă, aşa că e evident că ea nu există!
- Dar, uneori, cînd sîntem în linişte, o auzim cum cîntă, simţim cum mîngîie lumea din jurul nostru. Ştii, eu cred că viaţa adevarată ne aşteaptă abia de acum încolo!

"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

fiulploii

Raman insa mai multe intrebari:
   - de unde vine viata?
   - de ce nu ar fi valabila o ''mama'' regasita chiar si dupa moarte si nu un '' tata'' ?
   - fractalii sunt forma de organizare primordiala?

abyss

- viata vine din miscare, materia provine din miscare, lumina se naste din miscare, Cuvantul/vibratia naste miscare-ordine-unde. Restul e nemiscare=haos. Intreaba-te atunci ce misca...si incearca de-ti raspunde singur. Raspunsul e in linistea din tine, astfel il vei afla fiindca nimeni nu ti-l poate da si chiar de-ar fi asa nu-l vei intelege/percepe/realiza.
- exista pentru suflet doar o singura Sursa. Pentru corp insa ai nevoie de o mama.
- pentru cine?

Aseneth

http://www.timesnewroman.ro/entry/12-lucruri-despre-convoiul-umanitar-trimis-de-rusi-in-ucraina

Ruşii mai trimit un convoi umanitar în Ucraina.
Chestii noi trimise de ruşi
• Rusia trimite încă 100.000 de soldaţi, să protejeze şoferii convoiului umanitar;
• Reacție dură din partea NATO: au amplasat radare pe traseul convoiului umanitar;
• Un camion din convoiul umanitar se vinde deja în Târgul Auto Vitan: 80.000 km reali, rulată exclusiv în afară!
• Un convoi de ajutoare americane ar putea fi trimis în Ucraina ca să apere populaţia de ajutoarele ruseşti;
•  Generozitate rusească: Şoferii le aruncă ucrainenilor grenade umanitare;
• Ambasadorul Franţei a împărtăşit din vasta experienţă a poporului francez: "Eu zic să vă predaţi cât mai e timp".
• Pentru că nu li s-a permis accesul pe teritoriul ucrainean, ruşii au mutat graniţa 200 km spre vest;

• Civilii ucraineni sunt nemulţumiţi: "Oricum ai monta trusa medicală, tot mortier de 30 mm iese";
• Jumate din camioane sunt pline cu ţigări netimbrate;

• Localnicii sunt foarte bucuroşi că au primit ajutoare. De 2 zile încoace, din Ucraina se aude numai: "Ajutor! Ajutor!";

• La radioul de stat Vocea Rusiei, românii au fost avertizaţi că dacă mai fac gargară o să primească şi ei nişte ajutoare;

• Ruşii vor ajuta şi la aprovizionarea cu apă a satelor ucrainene! Din fiecare camion se vede ieşind câte o ţeavă;

• Ciudat! Ucrainenii întreabă de ce în fiecare camion sunt 80 de şoferi, foarte bine înarmaţi;

• Partidele politice din România  mustră Rusia: Făina şi uleiul se trimit înainte să chemi populaţia la referendum, nu după 5 luni;

• Pe marginea drumului, soldaţii ruşi îngroapă medicamentele anti-personal cu rază scurtă şi medie;

• Un sat a dispărut după ce un soldat a scăpat din mână o cutie cu Rivanol.

panta_rh_ei

Am aflat ca la aeroportul Luton a fost o alerta de atentat cu bomba. Ma intereseaza sa aflu date despre cursa Londra-Bucuresti cu plecare de pe acest aeroport, astazi. LaOtopeni, informatii- sosiri n-au habar. Exista la Otopeni vreun serviciu de informatii de la care pot afla ceva? Apelez la voi, daca ma puteti ajuta cu ceva. Multumesc, cu scuzele de rigoare pentru offtopic.
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

abyss

Poate te ajuta acest link - live

http://www.london-luton.co.uk/en/flights/

Pare ok
W63009   Bucharest-Otopeni   21:10   Estimated 21:29

panta_rh_ei

Multumesc mult. Am mai aflat intre timp cate ceva si m-am mai linistit. Oricum o sa am o noapte alba.
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

fiulploii

Locuiesc în mănăstire de la paisprezece ani. Aici l-am cunoscut pe Dumnezeu şi încerc, cu ajutorul internetului, să răspândesc credinţa ortodoxă strămoşească şi s-o întăresc răspunzănd credincioşilor prin weblogul meu. Nici o întrebare nu este absurdă în faţa lui Dumnezeu, aşa că apelaţi cu încredere.

http://credinciosii-intreaba.blogspot.co.uk/2009/09/cum-se-scot-petele-de-cafea-de-pe-covor.html

fiulploii

Mai tineti minte pozele puse cu alaiul de preoti de la un ong ce cutreiera muntii sa sfinteasca locurile unde s-au nevoit unii cuviosi si astfel sa crestineze altare sau locuri pagane ale inaintasilor geto-daci sau si mai dinainte?

Uite urmarea
http://www.antena3.ro/romania/zeci-de-preoti-pe-platoul-bucegi-pentru-a-sfinti-locul-pe-care-ar-trebui-sa-se-ridice-o-biserica-266725.html

Astia au aflat ca unii in pelerine roz jucau tontoroiul invocand diverse si s-au gandit sa sfinteasca Carpatii?  :lol: :lol:

Si ne mai intrebam de ce altii trec cu buldozerele prin asezari istorice stravechi? Fiecare cu ce poate , de la buldozer la cruci.
  Fundamentalismul ortodox in progress desi bisericile sunt goale . Ultimele zvacniri care insa au sanse sa ne distruga istoria si mai mult.
  Doar parerea mea personala pe care mi-o asum in totalitate.

maura

Acum 2 saptamani eram si noi pe platoul Bucegi de data asta pe varianta Transbucegi sa obisnuim copiii cu mersul pe munte cu efort pe perioade limitate deocamdata. Drumul pana la Babele a fost " minunat de curat"  :x incepand cu intrarea in Rezervatie (pana acolo se poate cu masina)  si  pana la Sfinx. Jnepenii erau inconjurati cu "dragoste" de muulte gunoaie  ( doze , peturi ,pampers ambalaje...) iar marginile drumeagului de asemenea pline cu suveniruri de la  "iubitorii " naturii. 1 ora si 30 de minute am incercat sa privesc in departari mai tot timpul , nu pe unde calc ,  rucsacul devenind din ce in ce mai greu umplut de rusinea ca sunt concetatean cu prea multi dintr-o anumita  :evil:categorie ...  Urcand putin mai departe si ajungand pe varful Babei Mari (in spatele Cabanei Salvamont) observam un grup de oameni in jurul unei cruci maricele de lemn , nu departe de cabana Salvamont. Am aflat la coborare , intreband pe unul din oamenii (geolog) care s-a desprins de grup , ca se va ridica acolo un schit de calugari si ca ei incercau sa se puna de acord cu locul fundatiei si alti parametrii topografici. In curand urmau sa vina multi preoti si un prelat pt a sfinti atat  locul cat si o macheta la scara mai mare a schitului (care apoi urma sa fie demontata ). Eram nedumerita.... si intreb : "De ce s-ar face un schit  aici unde e aproape ca pe bulevard ?  Calugarii nu vor avea liniste ..." Raspunsul a venit ,trist de adevarat (dar fara urma de ironie din partea omului ): " Pai , stiti cum e: mai trec oamenii, aprind o lumanare , mai lasa o pomenire...se strang acolo niste banuti...." :-o.
Ce frumos ar fi ca dupa construirea schitului sa se faca o minune  si toate gunoaiele aruncate pe jos in Bucegi sa se teleporteze in casele celor care le-au aruncat...

Am scris mai mult pentru ca am incercat sa scriu cu calm....

PS Am aflat si  ca Pestera Ialomicioarei nu se mai viziteaza cel putin 1 an fiind inchisa pentru reamenajare .
"Cine caută adevărul îşi asumă riscul de a-l găsi."

Ganditorul

Si eu am fost ieri pe Bucegi. La intoarcere, 5 persoane cat avea grupul, au strans 2 pungi mari, mari, pe care le-am carat pana la un tomberon din Busteni - pungi cu resturi metalice (conserve, berica, energizante tip "red-bull" etc ) lasate de "porcus-turisticus" pe trasee.
  Cu resturile de plastic si hartie am facut un foc langa Poiana Costilei - "porcus-turisticus" nu are nici macar bunul simt sa-si arda hartiile si peturile de suc/bere dupa ce se "energizeaza" pentru "ascensiunea" pe munte.

maura

Voi ati fost bine "organizati" ( pungi pregatite ), noi am luat doar ce ne-a incaput in maini si le-am dus la cosurile de gunoi de la Telecabina cu sentimentul ca ce facem e sisific :x. La urmatoarea iesire ne "inarmam" si noi pentru ca acum stim la ce sa ne asteptam...
Cu banii stransi  la schit  :roll:  s-ar putea plati o patrula (cu megafon la purtator pt sensibilizarea sus numitilor ) pt traseul frecventat si de" porcus turisticus" (f buna denumirea )..

In schimb ,recent , in zona Lacului Sfanta Ana si a Tinovului Mohos nu am vazut gunoaie desi e multa lume si pe acolo...
"Cine caută adevărul îşi asumă riscul de a-l găsi."

Ganditorul

"Porcus-turisticus" nu-mi apartine ca definitie. Niste pasionati ai muntelui au scornit asta - tot de la ei am invatat ca nu e bine sa pleci la drum fara sa ai in rucsac manusi de unica folosinta si saci de gunoi pentru anihilarea urmarilor, macar partial, a trecerii pe munte a speciei bipede amintite.