Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 29 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Xanadron

1. Asa mai vii de-acasa (impreuna cu simtul umorului), :-D Calator Astral...

2. Interesanta ipoteza "tehnocratilor in sutane" cu misiuni deturnate post-Marea Uitare, fiulploii... Unii ar contrapune ideii Inchizitia, dar altii ar subscrie macar partial la ea, amintindu-si urmele stravechi de curiozitate pura pastrate de "calugari-savanti" precum Mendel (care-a facut mai multe decit Pavlov pentru genetica).
In orice caz, ortodoxia n-a pastrat nici macar vreun abur din conexiunea asta intre Ratiune (luciferico, ma non troppo) :-D si Transcendentza. :star:

3. Si sa nu uit, fiindca tot am scrijelit un pic teme etimologice: Website-ul asta:
http://www.maurobiglino.com/research.php
...al unui deloc oarecare Mauro Biglino (ce a lucrat ca translator oficial al Vechiului Testament din Biblia Originala Masoretica - Biblia Hebraica Stuttgartensia - la Vatican, timp de 10 ani) contine date mai mult decit interesante pentru orice crestin credul.

Inclusiv semnificatia ad litteram a cuvintului Elohim (grup de zei in carne si oase si nicidecum vreun D-zeu "spiritual" omnipotent, omniscient, omnibenevolent si omniprezent, cum e tradus in toate Bibliile) sau a termenului tselem (ADN).
Sau faptul ca Yahweh (doar UNUL dintre Elohimi) n-avea de gind sa fondeze vreo religie transmitind contractul numit "Tabla legilor" lui Moise (apropo, ca merge tot la chat: a gasit cineva o explicatie solida a reprezentarii lui Moise de catre Michelangelo cu COARNE? :evil:).

Ori similaritatea perfecta dintre Malachim/Igigi (ultimii, personaje din tabletele sumeriene la fel de fizic-concrete ca primele si nicidecum "ingeri spiritual-eterici").
Teoriile solid fundamentate ale lui M. Biglino zguduie deci si teoria evolutionista, si pe cea creationista, lasind loc celei "interventioniste".

In orice caz, concluzia <<There is no "God" in the Bible>> a lingvistului italian spune totul. :roll:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

calator astral

esti serios xanadron?!....

cum poti sa crezi o asemenea bazaconie ca nu e Dumnezeu in Biblie??!

ia vezi tu daca e sau nu, deschide o Biblie la intimplare, orice pagina....

nu stiu ce mai scot unii cercetatori obscuri sa fie bagati in seama...sa faca ei pe interesantii.

Citat din: Xanadron din  27 Noiembrie 2012, 09:47:51
1. Asa mai vii de-acasa (impreuna cu simtul umorului), :-D Calator Astral...

2. Interesanta ipoteza "tehnocratilor in sutane" cu misiuni deturnate post-Marea Uitare, fiulploii... Unii ar contrapune ideii Inchizitia, dar altii ar subscrie macar partial la ea, amintindu-si urmele stravechi de curiozitate pura pastrate de "calugari-savanti" precum Mendel (care-a facut mai multe decit Pavlov pentru genetica).
In orice caz, ortodoxia n-a pastrat nici macar vreun abur din conexiunea asta intre Ratiune (luciferico, ma non troppo) :-D si Transcendentza. :star:

3. Si sa nu uit, fiindca tot am scrijelit un pic teme etimologice: Website-ul asta:
...al unui deloc oarecare Mauro Biglino (ce a lucrat ca translator oficial al Vechiului Testament din Biblia Originala Masoretica - Biblia Hebraica Stuttgartensia - la Vatican, timp de 10 ani) contine date mai mult decit interesante pentru orice crestin credul.

Inclusiv semnificatia ad litteram a cuvintului Elohim (grup de zei in carne si oase si nicidecum vreun D-zeu "spiritual" omnipotent, omniscient, omnibenevolent si omniprezent, cum e tradus in toate Bibliile) sau a termenului tselem (ADN).
Sau faptul ca Yahweh (doar UNUL dintre Elohimi) n-avea de gind sa fondeze vreo religie transmitind contractul numit "Tabla legilor" lui Moise (apropo, ca merge tot la chat: a gasit cineva o explicatie solida a reprezentarii lui Moise de catre Michelangelo cu COARNE? :evil:).

Ori similaritatea perfecta dintre Malachim/Igigi (ultimii, personaje din tabletele sumeriene la fel de fizic-concrete ca primele si nicidecum "ingeri spiritual-eterici").
Teoriile solid fundamentate ale lui M. Biglino zguduie deci si teoria evolutionista, si pe cea creationista, lasind loc celei "interventioniste".

In orice caz, concluzia <<There is no "God" in the Bible>> a lingvistului italian spune totul. :roll:

padme

Sau faptul ca Yahweh (doar UNUL dintre Elohimi)

Imi pare rau ca nenea asta a pierdut 10 ani, puteam sa-i spun si eu ca din primele pagini din Biblie reies 3 lucruri: Elohim - erau niste unii, contrar a ceea ce s-a spus ca ar fi un apelativ de politete, reiese din mai multe fragmente ca erau la plural; Eloah - e unul singur/singular si Yahwe e unul dintre ei si as merge pana intr-acolo incat as zice ca sarpele era un altul dintre ei.

Michelangelo n-avea coarne! :)))))))))))

Xanadron

M. Biglino n-a pierdut totusi 10 ani degeaba, fiindca Vaticanul plateste bine - are si de unde... :wink:

In rest, subscriu la ce zici, padme si doar adaug o erata la postarea de mai sus (am scris Pavlov in loc de Miciurin si despre o singura Tabla a Legilor in loc de doua - deh, nu functionez OK la ore prea matinale).

Ba mai adaug ceva, profitind ca nu sintem p-un topic "religios" :-D - si anume convingerea intarita pe zi ce trece ca Biblia e de fapt o colectie de mituri cu caracter pur regional, sucita/invirtita de binecunoscute cercuri de Putere (complexul SABRE i-as zice, adica Stat - Armata - Biserica - Represiune - Enclavizare), in scopuri proprii foarte pamintesti - joase, egoiste, perverse chiar. :x

P.S. Explicatii apropo de coarnele lui Moise sint destule (v. aceleasi probleme de traducere incorecta din versiunea medievala "Vulgata" a Bibliei-Exodul, unde oaresce raze :star: observabile post-sedintza cu Yahweh ar fi fost confundate cu coarnele), dar niciuna nu ma convinge inca.

P.S. @Calator Astral: Ba, sint foarte serios - si inca cu Biblia sub bratz, dar nu cu traducerea ei clar eronata. Iar argumentele lingvistului italian sint oricum doar o piesa dintr-un puzzle logic mult mai vast. In orice caz, credeam ca esti multumit de faptul ca subscriu la ideea existentzei ingerilor - ba chiar a unei existentze reale, in carne si oase.
Cum sintem insa pe CHAT si nu pe vreun topic religios (unde am promis ca nu mai intervin vreodata :lol:), uite ca nu mai detaliez nimic - sic.

calator astral

@xanadron > nu stiu ce-a zis italianu respectiv, daca tii Biblia "sub bratz" atunci deschide-o repede sa respire, vei vedea ca este un DUMNEZEU in Sfanta carte!

Numele Domnului nu este  (doar) ELOHIM, care apare de citeva ori in Biblie, cel mai frecvent e Yahve, tetragrama YHWH apare sub forma cunoscuta de 6 823 de ori după numărătoarea evreilor şi 6928 de ori după numărătoarea protestanta, mai întâlnim şi alte nume: Iahve-Savaoth (268 de ori), Iahve-Elohim (42 de ori), Iahve-Adonay (5 ori), Adonay (131 de ori), Iah (26 de ori; acesta este o prescurtare a lui Iahve), Eloah sau Elohim apare de 57 de ori), [El-] Şaddai = Atotţiitorul (48 de ori) ş.a.[5] Este relevant faptul că în Noul Testament, numele Elohim sau Yahve nu-l întâlnim niciodată.

fiulploii

Citat din: Xanadron din  27 Noiembrie 2012, 11:14:51
P.S. Explicatii apropo de coarnele lui Moise sint destule (v. aceleasi probleme de traducere incorecta din versiunea medievala "Vulgata" a Bibliei-Exodul, unde oaresce raze :star: observabile post-sedintza cu Yahweh ar fi fost confundate cu coarnele), dar niciuna nu ma convinge inca.
Fara sa pot da ceva referinte la momentul asta - insa poate doreste sa ajute cineva in problema asta:
  Din adancurile tulburi ale Timpului a ajuns pana in zilele noastre informatia : simbolul coarnelor reprezenta candva Cunoasterea si Puterea ei .
Eu cred ca era vorba de cunoasterea stiintifica . Mai tarziu , a ramas impodobirea cu coarne doar a sefului de trib, clan ca semn al virilitatii si puterii de viata si de moarte asupra supusilor. Pentru ca si mai tarziu sa ramana apanajul celui decazut .

Apropo de decadere. Din punctul cui e vorba de decadere ? sau terorism dupa cum s-ar zice in ziua de azi. Pentru ca Istoria a fost scrisa intotdeauna de invingatori si numai in favoarea lor . Deci , total nereligios si nedogmatic , am impresia ca suntem - in general vorbind - pe o cale gresita  :-D
  Subliniez, e doar o parere personala.
Si poate s-o gasi cineva sa vrea sa discute pe tema asta  8-)

calator astral

Eu am o lectura diametral opusa a semnificatiei coarnelor: nu degeaba inspira teama oamenilor, o teama instinctiva, aproape irationala, ca in fata unui pericol potential evident, de ce oare expresia populara "a lua taurul de coarne"?!
Ceva in genul " cu asa-ceva nu te joci!", ori il iei de coarne si ii faci fata ori eschivezi ca un toreadlr acrobat presupusul immacg cu protuberantele alea craniene atit de dizgratilase, chiar si cel mai frumos chip devine hidos daca are coar
Pe scurt coarnele reprezinta o forta incontrolabila, de neimblinzit, .epaminteana sau mai degraba non-umana, de talia unor rumegatoare periculoase caracteristice regnului animal, purtatorul coarnelor e deci simbolul unui adversar impresionant, de temut, animalic chiar daca te induce in eroare si morfologic seamana perfect omului. Tu simti ca e ceva necurat.
Citat din: fiulploii din  27 Noiembrie 2012, 22:32:10
Fara sa pot da ceva referinte la momentul asta - insa poate doreste sa ajute cineva in problema asta:
  Din adancurile tulburi ale Timpului a ajuns pana in zilele noastre informatia : simbolul coarnelor reprezenta candva Cunoasterea si Puterea ei .
Eu cred ca era vorba de cunoasterea stiintifica . Mai tarziu , a ramas impodobirea cu coarne doar a sefului de trib, clan ca semn al virilitatii si puterii de viata si de moarte asupra supusilor. Pentru ca si mai tarziu sa ramana apanajul celui decazut .

Apropo de decadere. Din punctul cui e vorba de decadere ? sau terorism dupa cum s-ar zice in ziua de azi. Pentru ca Istoria a fost scrisa intotdeauna de invingatori si numai in favoarea lor . Deci , total nereligios si nedogmatic , am impresia ca suntem - in general vorbind - pe o cale gresita  :-D
  Subliniez, e doar o parere personala.
Si poate s-o gasi cineva sa vrea sa discute pe tema asta  8-)

SLEAH19

La multi ani  Xanadron ! Toate cele bune, sănătate şi .. cartea , cartea , când lansezi cartea ?

http://www.trilulilu.ro/muzica-populara/liliana-laichici-stai-viata-nu-te-grabi-5

(Instrucţiuni de utilizare: melodia se ascultă după al treilea pahar de vin cu volumul spre maxim,  cu toţi prietenii cântând lângă tine , se pune pe repeat până când nu mai contează nici solista nici versurile ci doar starea!)
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

abyss

Coarnele in cauza reprezentau raze de lumina ce radiau pe fatza/fruntea lui Moses dupa ce s-a intors de pe munte.

padme

Oooo,

LA MULTI ANI, XANADRON!

fiulploii

Intai se cuvine a zice un racoros La Multi Ani !     :star:  @alx    :star: fiindca pe data de 18 a fost ziua lui si a reusit performanta de a atinge 0(zero) ani, conform calendarului . O fi din cauza ca este in locuri fierbinti , conform locatiei trecute la profil ? Indiferent ce inseamna asta  :lol:
    La Multi Ani , @alx cu putere de moderare , intelepciune si mai ales rabdare . Atat cu tine cat si cu cei din jurul tau  :-D Ideea e sa fii multumit de ceea ce faci.
   Parerea mea ...

Apoi La Multi Ani !     :star: @Xanadron    :star: si o mica dedicatie :
    Henri Brunel afirmă : ,,Nu există zen fără glumă. Căci zenul se fereşte de intelectualisme, de verbalism şi favorizează experienţa directă".
  Deci,

Un maestru zen a fost invitat la televiziune. Emisiunea era în direct. Pe platou, în culise, la regie era o adevărată efervescenţă...moderatorul agitat, înainte de începerea emisiunii îi şopteşte maestrului zen:
-Nu sunteţi prea nervos, cu toată agitaţia din jur?
-Nu, a răspuns liniştit maestrul zen. În afara acestei agitaţii, totul este calm.

Sub spuma de la suprafaţă, adâncul apei este liniştit.
Ca spiritul celui trezit.

Iar ca incheiere :
                              ,,Plec la plimbare.
                                Faceţi amor liniştite,

Muşte din casa mea".

Issa Kobayashi
Cele bune , tuturor .  8-) :star:

fiulploii

Citat din: abyss din  28 Noiembrie 2012, 01:20:25
Coarnele in cauza reprezentau raze de lumina ce radiau pe fatza/fruntea lui Moses dupa ce s-a intors de pe munte.
De la motoarele navei spatiale sau doar un mic truc luminos ca sa-l ajute pe Moses in impresionarea celor apropiati ? Ii mijea cumva si un zambet de multumire pe fatza?  :evil:
Zic si eu ..

alx

Citat din: fiulploii din  28 Noiembrie 2012, 04:09:26
Intai se cuvine a zice un racoros La Multi Ani !     :star:  @alx    :star: fiindca pe data de 18 a fost ziua lui si a reusit performanta de a atinge 0(zero) ani, conform calendarului . O fi din cauza ca este in locuri fierbinti , conform locatiei trecute la profil ? Indiferent ce inseamna asta  :D
    La Multi Ani , @alx cu putere de moderare , intelepciune si mai ales rabdare . Atat cu tine cat si cu cei din jurul tau  ;D Ideea e sa fii multumit de ceea ce faci.
   Parerea mea ...
Mulțam tare fain,fiu al ploii...desi cu 10 zile intarziere,tot bine primită e urarea...
   Cat despre varsta si locatie...poate,candva,v-oi desluși tâlcul acestora...candva,dar nu acum...

cat despre puterea de moderare...apoi de asta am destula...cu rabdarea stau mai prost,iar cat despre intelepciune...ce e aia? ;D
   Si sa stii ca sunt multumit de ceea ce fac pe acest forum,asa cum am mai spus-o acu ceva vreme intr-un post...
Dar gata cu mine...astazi e ziua lui Xanadron,asa ca ii urez si eu:
LA MULTI ANI SI SA PRIMESTI TOT CEEA CE ITI DORESTI !
Asadar,atentie la ce-ti doresti... ;D

"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Xanadron

Multumesc din adincul CS-ului meu :lol: pentru urarile voastre de bine, care zice-se ca se-ntorc in ecou spre voi (atentie deci, daca nu-s sincere v-ati luat-o! :wink:)

Ii mai urez si eu lui alx un "La multi ani" retroactiv, dar 100% sincer (apropo, cum aflati ca-i ziua cuiva de pe forum? ca eu n-am habar), si mai adaug o parabola zen la cea a fiuluiploii.
Nu ca sa rimez cu titulatura un pic comica a profilului propriu, ci doar sa ne reamintim ca, oricit ne-am suci / supara / impaca / penaliza / ironiza / admira etc. prin zona asta, nu sintem chiar intimplator impreuna pe RUFOn, unde ne-a fost poate scris sa ne facem prieteni uneori mai valabili ca-n viatza reala: :

Într-o zi, un venerabil calugar zen si discipolul sau se plimbau pe o carare. Discipolul s-a oprit sa ridice un melc. Venerabilul calugar l-a întrebat:
,,Ce vrei sa faci cu melcul acela?"
,,Mi-a fost teama ca o sa calcam pe el, asa ca m-am decis sa îl mut din calea noastra", i-a raspuns discipolul.
,,Dar este limpede ca melcul era predestinat sa fie aici, chiar în acest loc si chiar în acest moment. Nu crezi ca ai interferat cu destinul sau karma-ic?", l-a întrebat calugarul.
Adeptul s-a gândit o clipa, dupa care a pus melcul în locul de unde l-a luat.
,,Iar faci acelasi lucru!", i-a reprosat calugarul...
8-)

P.S.@SLEAH19 apropo de carte: Abia dupa 22.12. o sa va pot spune... nu cit costa halatu', :-D ci doar cind anume ar aparea prin primavara (de-o mai exista si asta, fiindca "atita iarna e in noi")...

P.S. Observ (fara sa ma mir totusi) ca fraza cu care-am inceput postarea coincide perfect cu esentza urarii lui alx, nevazuta de JE fiindca scriam simultan. Clar ca RUFOnomania creste telepatia... :-D

alx

Citat din: Xanadron din  28 Noiembrie 2012, 10:09:39
apropo, cum aflati ca-i ziua cuiva de pe forum? ca eu n-am habar
Dai cate o geana aici: http://www.rufon.org/forum/index.php?action=calendar   ;D
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."